• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

2017 Kasım Anneleri

Bebeğimizin cinsiyeti(leri)

• ikiz, erkek

OY: 0 0,0%
  • üçüz

OY: 0 0,0%

• Ankete Katılan
    294
Oğlum gece uykusuna geçince en fazla iki saatte bir emmeye uyanıyor. Dün akşam kendime yaptığım rezene anason çayından iki çay kaşığı verdim. Akşam on buçukta uyudu ve ikibuçukta uyandı emdi uyudu. Şimdide verdim biraz uyuyo. Zararı varmıdır bir iki çay kaşığı vermemin acaba

Kızım çok ağladığında 1 cay kaşığı anason çayı veriyorum, anında rahatlatıyor, mideyi rahatlatıcı ve uyku yapıcı etkisi var... Bende içiyorum bazen

Açarken acı oldu mu? Bizimkinde de var sanırım, cumartesi götüreceğiz üroloğa. Biraz şişman bebeklerde daha sık oluyormuş, boğum boğum et biriktiği için sanırım. Bana germe falan anlatmadılar, kız bebekten sonra erkekte deneyimsiz kaldım, detaylı kurcalayıp mı temizlesem yüzeysel mi silip geçsem bilemiyorum, ıslak mendille üstten kenardan falan silip geçiyorum ama germek açmak mı lazım acaba her bez değişiminde? Doktora detaylı soracağım.

merhaba canım
açmadan önce uyuşturucu krem sürdü o yüzden aglamadi ve saniyelik biseydi zaten benim oglan kilolu değil ama küçük bebekler ya yapisma ihtimali daha fazla oluyomus diye duydum ben de. bugün batikon döktüm hiç aglamadi demekki bir haftada geçiyo sıkıntısı

germe hareketi de gunde bi kez pansuman yaparken yapın dedi doktor. o yüzden kontrole falan gideceksek yapmadım doktor yapiyo ikinci olmasın diye

pipisini de silmedim ben pek iyilesene kadar çiş steril sayiliyo zarar vermiyo

kaka yaptığı zaman da pamuğa batikon döküp hafifçe siliyodum pipiyi etrafini

:sinirli:Ay kozlar bu kilolardan deliricem ben geçen 3 ay kontrolü için doktora gittiğimde bi teyze vardı kızımı sevdi falan sonra ne dese beğenirsiniz “bi daha mı geliyo “ :KK57: el insaf teyze kucağımda 1 yaşında çocuk da yokki belli işte yeni doğum yaptığım bi düşün öyle konuş dimi:kızgın: diyet yapan falan var mı aranızda bana bir çare:KK42:

gazdan dolayı süt ve süt ürünleri tuketemeyen arkadaşlar kalsiyum için önerim olacak
ben bebeğime faydası olur diye ilikli kemik kaynatıp corba gibi içmiştim, çok güzel enerjide veriyo

sonra internette araştırırken kalsiyum mineral bir sürü şey var içinde herşeye faydalı ve fiyatı da uygun haftada bir gün yapıp icsek bile kar diye düşünüyorum

biraz araştırıp deneyin bence, ben yoğurt peynir süt aşığı bi insanım yiyip icemeyince hem ben hem bebek mahrum kalıyo diye üzülüyordum bundan sonra sık sık yaparım inşallah

:sinirli:Ay kozlar bu kilolardan deliricem ben geçen 3 ay kontrolü için doktora gittiğimde bi teyze vardı kızımı sevdi falan sonra ne dese beğenirsiniz “bi daha mı geliyo “ :KK57: el insaf teyze kucağımda 1 yaşında çocuk da yokki belli işte yeni doğum yaptığım bi düşün öyle konuş dimi:kızgın: diyet yapan falan var mı aranızda bana bir çare:KK42:

canım yaaa patavatsız işte neden kafanı taktın ki boşver sen sanki üç günde mi aldın o kiloları, bak bahar geliyo yaz geliyo bebisler kendini toparladı sayılır bol bol gezersiniz yavrunla ona temiz hava sana egzersiz moral olur

yaparsın bi sandviç küçük bi termosa çay, bebisler ek gidaya da geçecek onunda maması, parka gidersin deniz varsa sahil kenarında gezersin kitabin gazaten ya da bebisle oynarsiniz çimenlerde

oooohhh deme keyfine sen bunları düşün böyle güzel vakit geçirip bide kilo vericez ne güzel

sen yaşlılara ne bakiyosun

ben de hamilelikten önceki kilomun altına düştüm annem babam oğlum sünnet oldu diye geldi gidene kadar başımın etini yediler zayıfladim diye

kimseye yaranilmiyo valla iple çekiyorum su gezilecek günleri

Dişlerim ağrıyor valla benimde.1 ay öncede dolgum düştü,dişçidende korkuyorum,gitsem emzirmeyi etkilermi acaba...
aksatma canım emzirdigini söylersin ona gore tedavi uygular. Sonradan çürük ilerleyince daha zor olur. Benim de hamileligimde sac dökülmesi azalmıştı simdi yine çok dökülüyor :110:

Bir kac seferdir kakasinda kan goruyordum nokta nokta. Bugun tahlil verdik. Gecmeyen gaz, kanli yesil sumuklu kaka sut urunleri alerjisinden supheleniyorum dedim, doktor da tahlil yapalim bakalim dedi. Cok ama cok acikli bir aglamasi var gozunden yaslar aka aka. Gaz ötesi birsey yani :( sanırm ondan. Tahlil sonucuna göre bana diyet verecekmis :(
3.ayda rutin goz muayenesi var dedi ama onu yaptırmadım. Belki sonuc almaya gidince yaptiririm belki de yaptirmam :( rop degil dedi gerçi ama yine de damla canını yakıyormuş :(

Bir kac seferdir kakasinda kan goruyordum nokta nokta. Bugun tahlil verdik. Gecmeyen gaz, kanli yesil sumuklu kaka sut urunleri alerjisinden supheleniyorum dedim, doktor da tahlil yapalim bakalim dedi. Cok ama cok acikli bir aglamasi var gozunden yaslar aka aka. Gaz ötesi birsey yani :KK43: sanırm ondan. Tahlil sonucuna göre bana diyet verecekmis :KK43:
3.ayda rutin goz muayenesi var dedi ama onu yaptırmadım. Belki sonuc almaya gidince yaptiririm belki de yaptirmam :KK43: rop degil dedi gerçi ama yine de damla canını yakıyormuş :KK43:
Çok geçmiş olsun.en azından alerji ise diyet ile sen de bebeğin de rahatlarsınız. Sıkma canını. En büyük derdiniz bu olsun.can sağolsun

Aynı sıkıntı bende de var çok sıkıldım haftaya ise başlıyorum rejimede başliycam zaten 3 ay bitiyor artık haftaya ben 6 ay emziricem fazlasına gerek yok diye düşünüyorum psikolojim diplerde acilen başlamalıyım

Bir kac seferdir kakasinda kan goruyordum nokta nokta. Bugun tahlil verdik. Gecmeyen gaz, kanli yesil sumuklu kaka sut urunleri alerjisinden supheleniyorum dedim, doktor da tahlil yapalim bakalim dedi. Cok ama cok acikli bir aglamasi var gozunden yaslar aka aka. Gaz ötesi birsey yani :KK43: sanırm ondan. Tahlil sonucuna göre bana diyet verecekmis :KK43:
3.ayda rutin goz muayenesi var dedi ama onu yaptırmadım. Belki sonuc almaya gidince yaptiririm belki de yaptirmam :KK43: rop degil dedi gerçi ama yine de damla canını yakıyormuş :KK43:
Kan tahlili mi kaka tahlili mi yaptırdınız
Ben de şüpheleniyorum ilk kızımda vardı o yüzden çıkma ihtimali yüksek ama kan tahlilinde sonuç negatif olsa bile alerji olabiliyormuş Biz deneme yanılma yaparak karar vermiştik şimdi rota aşısının etkisi geçsin diye bekliyorum o da gaz mukuslu kaka ve huzursuzluğa sebep olabiliyormuş kızımın huzursuzluğu ve kanda kaka devam ederse diyetle karar vereceğim
Inşallah senin için de diyete gerek kalmaz

Kan tahlili mi kaka tahlili mi yaptırdınız
Ben de şüpheleniyorum ilk kızımda vardı o yüzden çıkma ihtimali yüksek ama kan tahlilinde sonuç negatif olsa bile alerji olabiliyormuş Biz deneme yanılma yaparak karar vermiştik şimdi rota aşısının etkisi geçsin diye bekliyorum o da gaz mukuslu kaka ve huzursuzluğa sebep olabiliyormuş kızımın huzursuzluğu ve kanda kaka devam ederse diyetle karar vereceğim
Inşallah senin için de diyete gerek kalmaz
Kaka tahlili verdik bugün. Sonucuna gore kan tahlili de ister mi bilmiyorum. Diyet listesi cooook uzun ve sonucunu gözlemlemek yani bebegin sakinlesmesi, o diyete basladiktan sonra 2 hafta icinde goruluyormus. Vucuttan o urunlerin tamamen atilmasindan sonra. Yani deneme yapacaksanız en az 2 hafta ve tum gidalara yapmaniz lazim. Bu arada kanda kaka dedigim cok kılcal yani didik didik incelemek gerek ki gorulebilsin. Bez degistirirken fark edilecek gibi degil

Benim boyum 175, 15 kilo almıştım ilk kırk günde 12 kilo gitti kendiliginden. O kalan 3 kilo hala duruyor, vermeye de çalışmıyorum zaten. 38 bedenim butun kıyafetlerim oluyor. Kucagimda da belli ki 3 aylik cocuk var ama bazi patavatsizlar bana da kardes mi geliyor falan diyor. Kendi ayıpları valla hic umrumda degil

Benmde aldigim 12 kilonun 8 i gitti 3 ay icinde 4 kilom kaldi 2 aydir 62 kiloyum ne veriyorm ne aliyorm. Bende 4 gozle ilk bahari bekliyorm yürüyüse baslicam insallah o sekilde hallolur... Bu arada oglum cok kôtü öksürmeye basladi tavsiyeleriniz varmi yarn doktora gidecegz.

Benmde aldigim 12 kilonun 8 i gitti 3 ay icinde 4 kilom kaldi 2 aydir 62 kiloyum ne veriyorm ne aliyorm. Bende 4 gozle ilk bahari bekliyorm yürüyüse baslicam insallah o sekilde hallolur... Bu arada oglum cok kôtü öksürmeye basladi tavsiyeleriniz varmi yarn doktora gidecegz.
Benim.kizim da c9k kotu oksuruyo. Bi defa daha oksuruyodu boyle antibiyotik verdi doktor. Yine oyle olacak diye cok korkuyorum :(

Öksürük için sık sık emzirmek en önemlisi birkaç yudum bile alsa boğazını yumuşatır ve iyi gelir serum fizyolojiği ihmal etmeyin burnu açık bile olsa çok kısa sürede tıkanabilir bir de tıkanıklık varsa duş da genizleri rahatlatıyor bizim Dr tavsiyeleri bunlardı ilaçsız atlattık inşallah sizde de işe yarar

Kaka tahlili verdik bugün. Sonucuna gore kan tahlili de ister mi bilmiyorum. Diyet listesi cooook uzun ve sonucunu gözlemlemek yani bebegin sakinlesmesi, o diyete basladiktan sonra 2 hafta icinde goruluyormus. Vucuttan o urunlerin tamamen atilmasindan sonra. Yani deneme yapacaksanız en az 2 hafta ve tum gidalara yapmaniz lazim. Bu arada kanda kaka dedigim cok kılcal yani didik didik incelemek gerek ki gorulebilsin. Bez degistirirken fark edilecek gibi degil
Evet diyet süreci çok zor daha önce 9ay yapmak zorunda kaldım çok sınırlıydı yiyebildiklerim
Tahliller kesin sonuç vermediği için bir şekilde diyetle karar vermek zorunda kalıyorsunuz
Dr nasıl yönlerdi bilmiyorum ama kakada gizli kan bakılmıştır diye tahmin ediyorum çıksa bile birçok sebebi olabiliyor alerji dışında sık kaka yapmaktan ya da zorlanmadan kılcal damarlar çatlayabiliyor biberon kullanıyorsa mikrobik olabiliyor
Ya da tahlilde herşey normal bile çıksa sadece aşırı gaz da alerji belirtisi olabiliyor yani bir şekilde denemekten başka yol kalmıyor
Ama doktorunuzun izlediği yolu paylaşırsanız benim için de bir fikir olur belki

canım yaaa patavatsız işte neden kafanı taktın ki boşver sen sanki üç günde mi aldın o kiloları, bak bahar geliyo yaz geliyo bebisler kendini toparladı sayılır bol bol gezersiniz yavrunla ona temiz hava sana egzersiz moral olur

yaparsın bi sandviç küçük bi termosa çay, bebisler ek gidaya da geçecek onunda maması, parka gidersin deniz varsa sahil kenarında gezersin kitabin gazaten ya da bebisle oynarsiniz çimenlerde

oooohhh deme keyfine sen bunları düşün böyle güzel vakit geçirip bide kilo vericez ne güzel

sen yaşlılara ne bakiyosun

ben de hamilelikten önceki kilomun altına düştüm annem babam oğlum sünnet oldu diye geldi gidene kadar başımın etini yediler zayıfladim diye

kimseye yaranilmiyo valla iple çekiyorum su gezilecek günleri
Çok haklısın canım aslında hepsi doğru o günler gelicek kendimize daha çok çeki düzen vericez ama işte hemen olsun istiyo insan bi de dışardan böyle tepkiler gelince insan üzülüyo ama benim de biraz biraz dikkat etmem lazım şöyle kızım 4 aya yaklaşşın başlıcam diyete azar azar esas tabi ek gıdaya başladıktan sonra

Aynı sıkıntı bende de var çok sıkıldım haftaya ise başlıyorum rejimede başliycam zaten 3 ay bitiyor artık haftaya ben 6 ay emziricem fazlasına gerek yok diye düşünüyorum psikolojim diplerde acilen başlamalıyım
Ben de şubat bitsin diye bekliyorum canım sonra 3,5 aylık falan oluyo diyetisyen yardımıyla vermek istiyorum kiloları tamamen sert bi diyet ydpamam zaten hem süt için hem de bebeğim baya gazlı ona yetişemem ama bu kiloların acilen gitmesi lazım hele de havalar ısınınca daha sinir bozucu olucak

Benim boyum 175, 15 kilo almıştım ilk kırk günde 12 kilo gitti kendiliginden. O kalan 3 kilo hala duruyor, vermeye de çalışmıyorum zaten. 38 bedenim butun kıyafetlerim oluyor. Kucagimda da belli ki 3 aylik cocuk var ama bazi patavatsizlar bana da kardes mi geliyor falan diyor. Kendi ayıpları valla hic umrumda degil
Ah bu insanların özellikle de bilmiş teyzelerin patavatsızlıkları:sinirli:

Atak haftalarında bebeklerinizin davranışlarında belirgin bir fark hissediyor nusunuz?
Gece uykusu düzene giren, her akşam 10 gibi uyuyan bebeğim, 4-5 gündür gece 1 den önce uyumaz oldu. Sanırım 12.hafta büyüme atağını yaşıyoruz.

Back