2017 Kasım Anneleri

Bebeğimizin cinsiyeti(leri)

• ikiz, erkek

OY: 0 0,0%
  • üçüz

OY: 0 0,0%

• Ankete Katılan
    294

maşallah kuzuya, şikayetleri de gecer umarım en kısa zamanda. pek anlamadığımız için mecbur ne deniyosa yapıyoruz canım, bizim doktor da bugün dudağı bükük duruyo dili disarda troit olabilir dedi ailede var mi dedi. troit olunca ağzı açık dili dışarda falan olurmuş sürekli. sonra bana baktı size benziyo dudağı dolgun ondan galiba testleri temiz çıkmıştı dedi, baksana nerden nereye biz nasıl bilicez ki

sen gönlünü ferah tut ama söyleneni de yap bişey çıkmazsa burda beraber soyleniriz doktora

aynen öyle ben iki dk tuvalete gitmek için kaç saat bekliyorum, en ufak biseyde aksiyo düzen insan zorlanıyo haliyle, biraz buyusunler de çok keyifli gunler bizi bekliyo inşallah

Bebekli eve yatılıyı anlamam. Yardımın dokuncaksa gel yani. Kıyamam sana. Bebişlemi uğraşcan evdekilerle mi. Gelmiş geçmiş olsun cnm. Bebişler hemen etkileniyor en ufak değişiklikte. İster istemez sende geriliyorsun direk etkiliyor bebişi.

Terlıyorsa emzırırken üstünü incelt yelek varsa Çıkart mesela

Bu gece yine değiştirdim üstünü.Sadece zıbınla yatırmıştım,emerken terledi yine.Olabildiğince hızlı davranmaya çalışsamda üşüyor gibi geliyor.Mendil koydum sırtına öyle yatırdım.Bir sonraki emzirmeden sonrada çıkardım mendili.
Ama bi ağlamaya başlarsa hiç bişey yapamıyorum,daha ağlarken ter başlıyo.Bu kezde üstünü açsam daha üşür diye geri sarıyorum örtüye...

Benimki de çok fazla terliyor. Bir de gece uyurken emmek için aldığımda bakıyorum çarşaf da nemlenmiş terden

Sen neler yapıyorsun? Üşütmeden halledebiliyor musun?

Hay masallah yaa. Benimki 3te uyursa erken uyudu diyorum. 2 saat de kesintisiz uyursa havai fisek patlatiyorum yine 6 saattir surekli agliyor
Canım gazında hiç azalma olmadı mı? 3 aylık oldu sanırım... umarım biran önce düzelir. Gaz sancısı varken ben kucağımda koşuyorum yada müzik açıp ritimli bir şekilde oynuyorum gaz alma pozisyonunda tutarak. Biraz rahatlıyor o zaman...

Ya ben ne yapacağımı bilmiyorum. Meme emmiyo. Kendini geri atıyo. Biberon da 100cc mamayı içtikten sonra 3 _3,5 saat katiyen tekrar almıyo. Yetiyor mu anlamadım. Sersemledim iyice. Israrla meme vermek istiyorum kızıl kıyamet kopuyor. Plates topu kullanan vardı. İşe yarıyormu emzirirken?
Psikolojim bozuldu. Kime sorsam 2 saatte bir emziriyo.

Dün doktor kontrolümüz vardı üç aylık olduk ama bu ay 500 gram almışız doktor iyi dedi bana az geldi 1 kilo 1 kilo gidiyorduk ama artık kilo alımı azalacak 5. Ayda Doğum kilosunun iki katı olacak dedi. Bir de çok öksürüğümüz var dün doktorda iken bu kadar yoktu geceden beri çok arttı. Eşim grip ondan bulaştı galiba. Doktorumuzda bebek bu öksürecek ateşlenecek dedi o kadar şimdi artınca korkuyorum ıhlamur falan versem mi?

Canım mama daha zor sindirildiğinden tok tutuyordur. Bana doktorum 2. Ayda 4 saate kadar çıkarabilirsin demişti. 3. Ay kontrolünde sordum emzirme aralığı ne kadar olabilir diye, artık bebek karar versin ona dedi. Acıkınca zaten belli oluyor ağlıyor...

Doktor bu durumunuza ne diyor çok merak ediyorum doğrusu...
Gazi asiri fazla dedi. Bi de reflu cok huzursuz ediyor. Ama bunlar haricinde uykuya dalamiyor. Gozu kapali ağlıyor cogunlukla. Uyumak istiyor ama uyuyamiyor gibi. Aylik kontroller haricinde de gitmedim doktora, haftaya pazartesi gidecegim bakalim bir onerisi olacak mi

Azalma olmadi desem yalan olur. Ama yine de surekli ikinma halinde. Bir de reflu var malum pespese agzina geliyor onlarca kez, o da uyandiriyor. Zaten huzurla dalamiyor uykuya. Uyumak istiyor ama uyuyamiyor gozu kapali agliyor dun artik o kadar yoruldu ki 2 gibi uyudu 3 saate yakın uyumus cok şükür

Bizde aynı durumdayız göğüslerim ağrıyor emziremedigim için makina da kullanmıyorum karnı aç olduğu halde bile kıyameti koparıyor almıyor memeyi 2 gündür bu şekilde biberon sevdalısı oldu mamayı da 90 cc den fazla içmiyor

Selamlar
4. Ay aşılarını yaptırdık bugün. 2. Ay aşıların devamıymış. İki ayrı bacaktan 2 aşı yapıldı, bir tanesi acıtmadı diğeri yaktı ve ağlattı minnoşu.
2. Ay aşıları ateş yapmışsa bunlar da yapabilirmiş.

Bıngıldağımız kapanmak üzereymiş (5 ay -12 ay arasında kapanması tamamlanırmış)

Demir ilacı verildi.

1 kilo almış boyu 65 olmuş. (Kaçtı hatırlamıyorum.) gelişimi şükür iyiydi.

4. Aydan inşallah sizlerin de yaşayacağı güzel haberlerim var. Biliyorsunuz benim oğlan gece 11de uyuyordu ve erken nasıl yatırırım nasıl uykusunu düzenlerim diye araştırıyordum. Bu arada ilk çocuğumun ay ay gelişmelerini yazdığım ajanda da şöyle yazmışım: “4. Ay ortalarında akşam 20.30 da yatıyor sabah 8.30da kalkıyor-3 kez emzirmeye kaldırıyorum”. Epey dua ettim Allahım ne olur bu da uyku düzenine geçsin diye ve 3 akşam önce oğlan 8 küsürde akşam uyudu, baktım 9,10,11 uyanmıyor ...tabii kaç kez nefesini dinledim anlatamam. Benimki 1 saat bile aralıksız uyumaz çünkü. Gece 12de yatakt kucağıma alıp emzirdim baktım uykusu bile açılmıyor ger koydum, 4te kendisi acıkmış mızırdandı kalktım gene emzirdim yatırdım. Uzun lafın kısası 8de yattı sabah 8de kalktı. Ertesi gün ve sonraki gün de aynısı olunca demek gece gündüZü ayırt ediyor, büyüyor, kendine düzen oluşturuyor die kanaat getirdim. Sizlerle de paylaşmak istedim.
Çok zor günler geceler geçiren annelere inşallah umut olur, sizin bebeklerniz de erken yatmaya başlar, sizlere biraz nefes, biraz rahatlık olur inşallah.

Maşallah canım. Peki gündüz toplam kaç saat uyuyor? Kaç saatte bir uykusu geliyor? Benim bebeğimin gündüz 2 saatte bir uykusu geliyor fakat uzun uyumuyor. Çok nadir 2-3 saat kesintisiz uyuyor...

reflü ne zaman geçermiş peki canım doktor birşey Söylediği mi?
Ne yapsın yavrum küçücük bedeniyle iyi dayanıyor..
inşallah en kısa zamanda geçer rahatsızlıkları şöyle mışıl mışıl uyur kuzucuk...

Maşallah canım. Peki gündüz toplam kaç saat uyuyor? Kaç saatte bir uykusu geliyor? Benim bebeğimin gündüz 2 saatte bir uykusu geliyor fakat uzun uyumuyor. Çok nadir 2-3 saat kesintisiz uyuyor...
Gündüz 2 saatte bir emiyor canım. Şimdi uyandı mesela saat 2 desem, hemen emecek 10-15 dakika boyunca, sonra gazı için 15 dakika gezecek, sonra oyun halısında 15 dakika oynar, bir 15 dakika altını açarım rahat rahat döner eder eğlenir, 1 saat geçer toplam. Biraz daha ayakta gezdiririm sonra ayağıma koyar 5 dakikada uyuturum. 1,5 saat uyanık kalmış olur ama 2 saatte bir emdiği için yarım saate kalkar emmeye tekrar. Ve tüm süreç baştan yaşanır. Yani gündüz öyle güzel bir uykusu yok 2 saatte bir yarım saat gibi. Haftda 1 falan 4te yatıp 7de uyanıyor ama neden o gün öyle uyuyor bilmiyorum. Genelde gündüz uyanık özetle.

İlk bebeğim 6 aylıkken düzenli gündüz uykusuna geçmişti. Sabah 11-13 ve öğleden sonra 15-17 arası uyurdu. Kaldırıp hemen parka götürürdüm, gelince her akşam yıkar gece muhallebisini verir 8de de yatırırdım. Allah o günleri tez nasip eder inşallah.

Büyüdükçe gündüz uykuları da rutine ve düzene girecek inşallah. Az kaldı (inşallah)

merhaba kızlar
şimdi hastaneden eve geldik sünneti yaptırdık, sabah gittik onda ordaydik ki eve çok yakın hastane,
uzun süre ac uykusuz kaldı sabah sekiz bucukta emmisti, onbir buçukta sunnete indirdiler onikiyi on gece odaya çıktık hemen emzirdim, uykusuz kaldığı için sunnet olurken uyumuş çıkarırken uyanıp bastı yaygarayi açlıktan ve uykusuzluktan

beklerken ameliyathaneye alan kişi bizi çağırdı pipinin kesilen parçasını verdi ve para beklemiş galiba biz anlamadık, kimsemiz de yok burda sünneti bile olduktan sonra söyledik ailelere. adam bize her gördüğünde trip atti yane biliyim en son bahşişi evlenirken dağıtmıştık

aksam ve yarın sabah pansumana goturcez antibiyotik batikon calpol ve fitil yazdı doktor, büyük bez tak dedi ama altı numara alın dedi sizce çok büyük olmaz mi ya altı numara
bide bardak vs demedi bisey. burda galiba herkes bardak falan koydu pipiye,

kontrolde doktorun üzerine çiş yaptı doktorumuz epey yaşlı bezi aldı kendi yaptı oğluma, yapabiliyo muyum yıllar oldu yapmayalı falan dedi. eğlenceli babacan bi adamdı

darısı henüz sünnet olmamış bebislere inşallah

sünnet sonrası ile ilgili doktoru bisey demedi önerisi ve tecrubesi olan varsa ve yazarsa çok minnettar kalırım

ben emzirirken zipliyorum canım topta işe yarıyor çoğu zaman yaramadığı çok çırpındıg zaman kucagimda gezdirerek emziriyorum, iki üç kez fazla cekse kar mantığıyla oturma gezme ziplama degistirerek israrla devam ediyorum sürekli arada da sakinlestiryorum ama yoksa iyice çığlık çığlığa ağlıyo emmiyo

kucağımda gezdirip emzirirken de dikine tutuyorum yan tutarsam ağlıyo füze gibi dimdik durcak ille
umarım sende de işe yarar minnoş da rahat eder

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…