• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

2017 Kasım Anneleri

Bebeğimizin cinsiyeti(leri)

• ikiz, erkek

OY: 0 0,0%
  • üçüz

OY: 0 0,0%

• Ankete Katılan
    294
kızlar merhaba kolik oğlum hiç durmadığı için kanguru almak istiyorum dün sahilde chicconun go modelini kullanan bi anne gördüm önde kullanıyordu kızının ellerinden tutmuş bi güzel geziyordu. aranızda kullanan varsa yardımcı olabilirmi acaba
Ben kullanıyorum canım gayet güzel. Erken kullanımda boyun desteği var. Dışa doğru kullanımda o boyun desteğini kıvırıyorsun çeneden destek oluyor.Çok pahalı da değil. Bel ağrıtmıyo. Tek kusuru var o da şu: bebek sana doğru kullandığında yüzü senin göğsüne denk geliyor. Dolayısıyla giydiğin kıyafette düğme veya fermuar a dikkat etmen lazım. Bebeğin yüzüne denk gelmesin diye

kızlar merhaba kolik oğlum hiç durmadığı için kanguru almak istiyorum dün sahilde chicconun go modelini kullanan bi anne gördüm önde kullanıyordu kızının ellerinden tutmuş bi güzel geziyordu. aranızda kullanan varsa yardımcı olabilirmi acaba
Ilk kizimda chicco kangyru almistim. Ergonomik degil chicconun kangurulari. Oyle olunca hem bebek icin hem de bizim icin cok kullanissizdi. Bebek askida kalmis gibiydi. Bizim de belimiz boynumuz agriyodu. Bi kac kullanimdan sonra kanguruyu attim. Simdiki kizima sling kullaniyorum. Cok memnunum. Hic yokmus gibi hissetmiyorum bile. Biraz buyuyunce de neko baby size a gcececegim ins

Ooo herkes yaptırmış.Bende yaptırayım diyordum ama yaptırmayanda var,neye göre karar vereceğimi bilemedim.Yan etkileri var mı?

Birde bebişlerin küçük gelen kıyafetlerini ne yapıyorsunuz? Dolabını düzenledimde şu an çoğu şeyi olmuyor,ayırdım.Ne yapacağımı bilemedim,hiç giydiremediklerim bile var...

Ben oğlumda da yaptırmamıştım kızımda da yaptırmadım. Doktoru yapılsa da yapılmasa da bünyeye bağlı ağır geçmesi demişti. Hakikaten de aşı olduğu halde 1 hafta hastanede yattı tanıdığımızın bebeği. Aşı yapılması %100 koruma sağlamıyormuş yani. Bu yüzden yaptırmadım. Ayrıca yapılması sağlık açısından şart olsa idi bakanlığın zorunlu aşılar listesinde olurdu diye düşünüyorum. (Bu benim kararım, kimsenin kararını etkilemek için değil kendi düşüncemi belirtmek için söyledim bunları. Yapılsa da yapılmasa da risk var sonuçta)

kızlar 3 aylık bebeği olanlar uyku düzenleriniz nasıl yani kaç saat uyuyup kaç saat uyanık kalıyorlar ben çözemedim de bu işi. sabah 7.40da kalkıyoruz 9da uyuyor tekrar 9.45te kalkıyor emip tekrar yatıyor bu sefer 10.30 da kalkıyor bu normal mi sizce

Arkadaşlar
Bebekleriniz kaç saatte bir acıkıyo. Ya da kaç saatte bir besliyorsunuz

kızlar 3 aylık bebeği olanlar uyku düzenleriniz nasıl yani kaç saat uyuyup kaç saat uyanık kalıyorlar ben çözemedim de bu işi. sabah 7.40da kalkıyoruz 9da uyuyor tekrar 9.45te kalkıyor emip tekrar yatıyor bu sefer 10.30 da kalkıyor bu normal mi sizce

Bizde düzen falan yok.Uyanıksa bazen 2 saati bekleyemeyebiliyoruz emmek için.

Önceki gece 11 buçukta bi uyudu,5 buçukta uyandı sabah,bende 1 e geliyordu yattığımda,kendi kendime diyordum hemen uyanmasa bari,2 buçukta uyansa yine iyi.5 buçuğu görünce şok oldum.Sonra emip uyudu,9 buçuğa kadar.Ve dün bütün gün uyudu nerdeyse.Arada böyle çok uyuyor,bazende hiç uyuyamıyor gündüz,en fazla yarım saat...

Mesela ağlaya sızlaya uyuttum,kendime tam kahvaltı hazırlayıp oturuyordum kii,uyandı :(

Rota aşısını yaptıracağız bakalım bizde bugün...

Aşıyı yaptıramıyoruz.Kusuyor sürekli diye yazdım doktora.O zaman yaptırmayın,batın usg çektirelim kontrole gelin dedi doktor :( Kaç kere kustu emdikten sonra,inleye inleye uyudu gaz çıkarma pozisyonunda kucağımda.Karnı ağrıyo demekki :(

Ben oğlumda da yaptırmamıştım kızımda da yaptırmadım. Doktoru yapılsa da yapılmasa da bünyeye bağlı ağır geçmesi demişti. Hakikaten de aşı olduğu halde 1 hafta hastanede yattı tanıdığımızın bebeği. Aşı yapılması %100 koruma sağlamıyormuş yani. Bu yüzden yaptırmadım. Ayrıca yapılması sağlık açısından şart olsa idi bakanlığın zorunlu aşılar listesinde olurdu diye düşünüyorum. (Bu benim kararım, kimsenin kararını etkilemek için değil kendi düşüncemi belirtmek için söyledim bunları. Yapılsa da yapılmasa da risk var sonuçta)
Rota aşısı %80 koruma sağlar. Yapılsa bile rota kapabilir bebek.
Tabi herkes tecrübeyle karar veriyor yapıp yapmamaya. :KK66:
Biz bugün yaptık oğluma. Kızıma da yaptırmıştım vaktinde ve çok çok faydasını görmüştüm.
Herkesin bebeği sağlıkla büyür inşlh

Ben de rota virüs aşısını büyük kızımda yaptırmıştım inş önümüzdeki hafta küçük kızıma da yaptırıcam evet belki tam koruma sağlamıyo evet ama tedbiri de elden bırakmamak lazım

Merhaba sevgili anne adayları sizlere birşey danışmak istiyorum, bende bebek istiyorum Allâh ın izniyle bu ay yumurtalamam 2 şubatta ve lekelenme oldu eşimle değerlendirdik bu günleri 7 şubatta ise sabah akıntı ile birlikte iki damla kadar kan geldi öğleden sonra kahverengi oldu akşam da sadece bir çay kaşığı kadar kan geldi bu yerleşme olabilir mi yoksa benim ovulasyon hala devam mı ediyordu sizce nedir bu durum yardımcı olursanız sevinirim. Ondan sonra bir daha böyle birşey olmadı bat 5 gün kaldı arada sarı sümüksü bir akıntı oluyor .

Rota aşısı %80 koruma sağlar. Yapılsa bile rota kapabilir bebek.
Tabi herkes tecrübeyle karar veriyor yapıp yapmamaya. :KK66:
Biz bugün yaptık oğluma. Kızıma da yaptırmıştım vaktinde ve çok çok faydasını görmüştüm.
Herkesin bebeği sağlıkla büyür inşlh
Aynen canım bu aşının koruma oranı %80 85, herkesin kendi kararı tabi ki. Asiya ragmen rahatsizlanan kuzucuklar da olabiliyor ancak siddetleri farkli. Ayrıca Sağlık Bakanlığının aşı listesinde olmayan bu aşı dünya sağlık örgütünün listesinde yer alıyor. Özellikle yaz aylarına doğru risk daha çok artıyor. Biz 3. Ve 5. Ayda yaptırmak için doktorumuzla konuştuk. Haftaya inşallah ben de oğluma yaptirmayi düşünüyorum.

Merhaba sevgili anne adayları sizlere birşey danışmak istiyorum, bende bebek istiyorum Allâh ın izniyle bu ay yumurtalamam 2 şubatta ve lekelenme oldu eşimle değerlendirdik bu günleri 7 şubatta ise sabah akıntı ile birlikte iki damla kadar kan geldi öğleden sonra kahverengi oldu akşam da sadece bir çay kaşığı kadar kan geldi bu yerleşme olabilir mi yoksa benim ovulasyon hala devam mı ediyordu sizce nedir bu durum yardımcı olursanız sevinirim. Ondan sonra bir daha böyle birşey olmadı bat 5 gün kaldı arada sarı sümüksü bir akıntı oluyor .
Suan degerlendirme yapmak cok zor en garantisi bikac gun daha bekleyip kan testi yaptirmaniz. Onun oncesinde erken gebelik testleride var idrarla yapilan onuda yapabilirsiniz.Rabbim insaallah sizede nasip eder tatli sirin bir bebis

Suan degerlendirme yapmak cok zor en garantisi bikac gun daha bekleyip kan testi yaptirmaniz. Onun oncesinde erken gebelik testleride var idrarla yapilan onuda yapabilirsiniz.Rabbim insaallah sizede nasip eder tatli sirin bir bebis
Amin inşallah bundan önce çok yapıyordum ve negatifleri görünce canım sıkılıyordu iki ay önce 7 gün gecikmiştim ilk defa ben hep zamanında olurum eşimle çok heveslenmiştik ama olumsuz sonuç alınca ikimizde üzüldük şimdi de eşim günüm gelmeden test yapmama izin vermiyor :KK4: ama insan merak etmeden de duramıyor işte

merhaba kızlar umarım herkes iyi ve mutludur
biz bugün üçüncü ay kontrolünü olduk geçen ay 5630 gram gelmişti bu ay 6230 olmuş doktor alt sınırda olduğunu söyledi bi dahaki ay yoğurt ve meyveye başlarız dedi. mama versek memeyi birakabilir en iyisi yoğurt ve meyveye başlarız dedi, hayır bu çocuk kilo da aliyo anlamıyorum ki ben niye yetersiz gördü
gece uyumuyo dedim açlıktan dedi, gaz kaka problemi var dedim ememiyo ağlıyo dedim ciddiye almadı iki üç kez söylememe rağmen, sonra dedim benim göğsüm sütten ağrıyo ama o aglamaktan ememiyo diye maflor plus verdi, benim oğlum günde bes altı kez kaka yapıyo hemen hemen her gün, üç kez yapinca az yaptı diyorum o derece
her neyse üç cm uzamış 62 cm olmuş başı 39 cm olmuş
ve dişi için gittiğimde bir aya kadar çıkar demişti bugün de bu ay çıkmaz ama altı ayı bulmaz dedi
bizim doktor da bi tuhaf kafam daha çok karışıyo onla konuşunca:deli:

bide gittiğimiz hastanenin ürologuna muayene ettirdik yarin onda hastaneye gidip sunnetini yaptircaz ucunda biraz kapalılık vardı zaten, bakalım inşallah sorunsuz geçer:dua:

Aşıyı yaptıramıyoruz.Kusuyor sürekli diye yazdım doktora.O zaman yaptırmayın,batın usg çektirelim kontrole gelin dedi doktor :KK43: Kaç kere kustu emdikten sonra,inleye inleye uyudu gaz çıkarma pozisyonunda kucağımda.Karnı ağrıyo demekki :KK43:
Bir sıkıntısı olmasa ağlamaz o kadar canım. Benim bebeğimde gaz sancısı olduğunda kendini kasardı, sıkardı ve kusardı... gaz çıkarma pozisyonunda holde koşuyorduk biz ancak öyle sakinleşiyordu biraz... kucakta hareket ettikçe sancısını daha az hissedermiş...

senin yine iyiymis bizinki gece ikide uyuyo iki saatte ya da saat başı kalkiyo bu aralar ağlayarak, gazdan sanırım
sonra sabah uyandığı net bi saat yok hergun degisiyo öğlene kadar uyanip emip uyuyo uyanik tutamıyorum pek öğlene kadar

Kızlar bebeğinize oyuncak aldınız mı çıngırak dişlik tarzında o kadar çok seçenek varki kararsız kaldım hangisini alayım kiminin fiyatları da çok uçuk

biz de kanzin çıngıraklı topu var baykuşlu ufak bi çıngırak var bide şekil değiştiren bi hem çıngırak hem dişlik var sekiz gibi duruyo bebek şekil degistirerek de oynayabilir, benim oğlum onu tutup ağzına sokmayi seviyo ama sekiz değil yuvarlak halini seviyo. sekiz olursa bakmiyo :işsiz:

bide e bebekte ce eee kitabı vardi ondan aldım, zaten sürekli ce eee oynuyoruz her sayfada hayvan var göz yerleri boş ordan bakiyorum indirip ce eee yapıyorum kitap 12 tl de oyuncakları bilmiyorum hiç 10 20 arasıdır ama sanırım

krapon kağıttan da kedi merdiveni yapıyorum onla oynamayi izlemeyi de seviyo, cips paketiyle oynamayi seviyo, renkli desenli ilginç gelen herşeyi seviyo zaten
uyku arkadaşı fil aldım ama pek arası yok onla, iki gündür battaniyesini sevip yüzünü koyuyo battaniyesine agulayip gülüyo:KK70:
avizenin pabucu dama atilcak galiba:halay:

Ay kızlar bebişlerimizde büyüdüler maşallah hepsine :nazar:
Bizde 3,5 aylık olduk çok şükür rota aşısını yaptırmadım oğluma da yaptırmamıştım
Bebeğim şimdilik beni zorlamıyor ama bu durum beni rahatlatmıyor büyük oğlanda yaşına kadar böyleydi sonra içimden canavar çıktı :KK53:
3. Ayda kilosu 8.300 gr
Boyu 64 cm di :nazar:

biz bugün üçüncü ay kontrolünü olduk geçen ay 5630 gram gelmişti bu ay 6230 olmuş doktor alt sınırda olduğunu söyledi bi dahaki ay yoğurt ve meyveye başlarız dedi. mama versek memeyi birakabilir en iyisi yoğurt ve meyveye başlarız dedi, hayır bu çocuk kilo da aliyo anlamıyorum ki ben niye yetersiz gördü
gece uyumuyo dedim açlıktan dedi, gaz kaka problemi var dedim ememiyo ağlıyo dedim ciddiye almadı iki üç kez söylememe rağmen, sonra dedim benim göğsüm sütten ağrıyo ama o aglamaktan ememiyo diye maflor plus verdi, benim oğlum günde bes altı kez kaka yapıyo hemen hemen her gün, üç kez yapinca az yaptı diyorum o derece
ve dişi için gittiğimde bir aya kadar çıkar demişti bugün de bu ay çıkmaz ama altı ayı bulmaz dedi

bide gittiğimiz hastanenin ürologuna muayene ettirdik yarin onda hastaneye gidip sunnetini yaptircaz ucunda biraz kapalılık vardı zaten, bakalım inşallah sorunsuz geçer:dua:
Canım biz de 3 ay kontrolüne gittiğimiz de Dr hadi bakalım en az 6200 bekliyorum dedi biz 6400 çıkınca çok iyi dedi ertesi gün sağlıkocağına gittim ayına göre 5900 olması gerek gayet iyi kilo almış dedi :) istersen bi de sağlıkocağına git için rahat etsin

İide kilosu normal üstü kaç kilo doğdu ki bana saçma geldi doktorun dedigi

Back