• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

2017 Kasım Anneleri

Bebeğimizin cinsiyeti(leri)

• ikiz, erkek

OY: 0 0,0%
  • üçüz

OY: 0 0,0%

• Ankete Katılan
    294
kizlar bebeklerinizi disari cikartmaktan korkmayin soguktan hasta olmazlar virusten olurlar kapali kalabalik yerlere girmeyin cocuk arabasina koyup bi yarim saat dolastirin uyucunca getirin almayin icinde yatsin ben kizimda oyle yapardim uyumazdi disarda uyutup getirirdim ben nerdeyse hergun cikartiyom bugun hatta 2 saat gezmisiz:) havada -2 di

Slm arkadaşlar, bu ikinci çocuğum, 53 günlük, ilkinde emzik kullanmadım ama bu kızım kendi tercih etti gibi bişey, şöyleki özellikle uyumadan önce emmek istyr meme veriyrm kendini geri atiyr, emsin ama süt gelmesin, ben de emzik verdim, yıllardır emzik emiyor gibi ancak sanki meme emmesi azaldı, aciktignda emiyor, ama ben gak meme gül meme mantığında idim, cisli bez eskisi kadar değil ama yeterli, doğru mu yaptım bilmiyorum, biraz endişeliyim açıkçası ne dersiniz, devam edeyim mi biraktirayim mi

Benim bebegimin eger bir sıkıntısı yoksa 2 3 saat uyanik kalabiliyor. Odada tek basina durursa agliyor ama pusetle yanima aliyorum, konusuyorum, mutfakta falan bana bakıyor.
Tabii gece de bu boyle. Biraz uykusunu alırsa uzun sure uyanık duruyor. Işığı açmıyorum, konuşmuyorum. Ama geri uyutmaya da çalışmıyorum, uyumaz çünkü. Duruma gore 1 2 saat uyanik kaliyor, uykusu gelince ağlıyor. O zaman bile sessiz sakin dalmiyor, uzun emzirip iyice dalinca uzuuuun uzun ayagimda sallıyorum. Sorum şu ki, bebeklerinizin uykusu gece açılınca ne yapıyorsunuz?

Kızlar normal doğum yapıp kanaması bitikten sonra tekrar kanaması başlayan var mı ?iki ay oldu doğum yapalı kırkım çıktıktan sonra adet oldum on beş gün e yakın sonra kanama bitti şimdi tekrar başladı
Aynı şey bende de oldu canım 35 günlükken kanamam oldu çok az sonra da 50günlükken falan bi daha oldu bu sefer adet kanaması gibi oldu ve 5 gün kadar sürdü zamanla düzene giricek bence nırmal bu durumlar

Nasıl bir uyku ve yeme düzeni oluşturdunuz paylaşır mısınız
Yok öyle tamamen düzenli saatli bi durumumz yok bebeğin isteğine göre bi düzen oluşturmultum ben ve her gün belli saatlerde uyuyodu örneğin gece 12 gibi uyur 4-4,5 gibi kalkar sonra 6,5 ta sonra 8,5 ta kalkar tamamen gündüz de toplamda 3-4 saat uyurdu ama 2 gündr tamamen düzenimiz değişti
Ben bu düzeni kurmak için çaba göstermedim yani bi eğitim falan yok

Sling kullanan arkadaşlar bana yardımcı olurmusunuz. Bebeğim 45 günlük ben nasıl oturtucam içine bacakları ikiye mi ayrıcam? Zararı olurmu
Canım ben kullanıyorum evde iş yaparken tek başıma çok işe yaradı youtube da yeni doğan sling bağlama diye yazarsan bağlanma şeklini görebilirsin bacakları slingin içinde kalcak anne karnındaki gibi cenin pozisyonunda

Benim bebegimin eger bir sıkıntısı yoksa 2 3 saat uyanik kalabiliyor. Odada tek basina durursa agliyor ama pusetle yanima aliyorum, konusuyorum, mutfakta falan bana bakıyor.
Tabii gece de bu boyle. Biraz uykusunu alırsa uzun sure uyanık duruyor. Işığı açmıyorum, konuşmuyorum. Ama geri uyutmaya da çalışmıyorum, uyumaz çünkü. Duruma gore 1 2 saat uyanik kaliyor, uykusu gelince ağlıyor. O zaman bile sessiz sakin dalmiyor, uzun emzirip iyice dalinca uzuuuun uzun ayagimda sallıyorum. Sorum şu ki, bebeklerinizin uykusu gece açılınca ne yapıyorsunuz?
Benim bebeğim akşamüstü uyursa eğer gece emzirmek için uyandırdığımda uykusu açılıyor. Sadece ayakta hoplatarak pışpışlayarak uyuyor. Biraz öyle deniyorum baktım uyumuyor. Ayağımda durursa sallıyorum vakit geçsin diye.. televizyonu açıyorum ışıklara hareketlere bakınıyor.. esnemeye başladığında anlıyorum uykusu gelmiş. Ayakta pışpışlıyorum hoplatıyorum uyuyor. Çok derin uyumuyorsa beşiğine yatırmıyorum göğsümde uyuyor...

Evde kapanmak gerçekten çok sıkıcı. Hele yıllardır çalışmaya alışmış bünyeye gerçekten çok zor. Ben de bazen patlayacak gibi oluyorum. Ama inatla baharın gelmesini bekliyorum. Çok korkuyorum dışarı çıkarsak bebeği üşütürüm hasta ederim diye. Gezmek adına yaptığım tek aktivite eşim evdeyken çocuğu ona bırakıp 5-10 dakikalığına evimizin karşısındaki şoka gitmek :d ah bi bahar gelseydi..
Adanada hava çok güzel ama bnde korkuyorum dışarı çıkmaya bazen sütü sağıp çıkayım diyorum ama cesaret edemiyorum ..bu arada cnm yüreğir deki şok market derken sen Çarşamba pazarının olduğu yere sağlık ocağına falan yakın oturuyorsun herhalde komşuymuşuz :oops:

Adanada hava çok güzel ama bnde korkuyorum dışarı çıkmaya bazen sütü sağıp çıkayım diyorum ama cesaret edemiyorum ..bu arada cnm yüreğir deki şok market derken sen Çarşamba pazarının olduğu yere sağlık ocağına falan yakın oturuyorsun herhalde komşuymuşuz :oops:
Canım benim bahsettiğim şokun oraya salı günleri pazar kuruluyor, çarşamba pazarı nerede bilmiyorum. Sağlık ocağımız da hayme ana anaokulunun ordaki. Sen de mi buralardasın? : )

Benim bebeğim de kendince bir uyku düzeni oluşturmuştu. Gece 12.30 1 gibi uyuyup sabah 6 gibi kalkardı. Sonra 8 de, 10 da ve 12 de kalkar bir daha geceye kadar uyumazdı ya da toplamda bir saat anca uyurdu gündüzleri. Ama bu 6.haftaya girdiğimizde düzen bozuldu sanırım büyüme atağı geçiriyoruz, bunu da ilk defa burda duydum : )

Bebeklerinize mama veriyor musunuz? Veriyorsanız hangi zaman ve durumlarda veriyorsunuz? Birde sütün yetiyor olması için herhangi bir zaman göğsünüzden akıyor mu olması lazım?

Kafayı yiyeceğim ben eşim yüzünden.Her ağlamasında mama verelim diyor.Hep açmış,ondan ağlıyormuş gibi.Evet verdikçe sömürüyor oda ama gazıda bitmiyor ki,her şekilde meme istiyor.En fazla sakin durduğu 5 dk dır heralde.Sonra hep ağlıyor,uyutuyoruz,5 dk sürmüyor uyanıp kaldığı yerden devam ediyor ağlamaya.Kendimi yetersiz hissediyorum :(

Birde kaç gündür emdikten sonra kusmaya başladı.Reflü mü,üşütüyor mu,yoksa sütümden kaynaklı mı bilemedim...

Bebeklerinize mama veriyor musunuz? Veriyorsanız hangi zaman ve durumlarda veriyorsunuz? Birde sütün yetiyor olması için herhangi bir zaman göğsünüzden akıyor mu olması lazım?

Kafayı yiyeceğim ben eşim yüzünden.Her ağlamasında mama verelim diyor.Hep açmış,ondan ağlıyormuş gibi.Evet verdikçe sömürüyor oda ama gazıda bitmiyor ki,her şekilde meme istiyor.En fazla sakin durduğu 5 dk dır heralde.Sonra hep ağlıyor,uyutuyoruz,5 dk sürmüyor uyanıp kaldığı yerden devam ediyor ağlamaya.Kendimi yetersiz hissediyorum :KK43:

Birde kaç gündür emdikten sonra kusmaya başladı.Reflü mü,üşütüyor mu,yoksa sütümden kaynaklı mı bilemedim...
İşte ben de bu yüzden sordum çıldırıcam mama verince çocuk sakinleşiyor ama meme memeyi reddeder diye korkuyorum günde 2 veya 3 defa 120 cc veriyorum 45 günlük kızım neden her annenin sütü olmaz çok saçma.. hiç şu ana kadar göğüslerim dolmadı. Gece güzel emiyor ama gündüz oldumu kavga kıyamet çok üzülüyorum. Sen ne kadar veriyosun mamayi

Kafayı yiyeceğim ben eşim yüzünden.Her ağlamasında mama verelim diyor.Hep açmış,ondan ağlıyormuş gibi.Evet verdikçe sömürüyor oda ama gazıda bitmiyor ki,her şekilde meme istiyor.En fazla sakin durduğu 5 dk dır heralde.Sonra hep ağlıyor,uyutuyoruz,5 dk sürmüyor uyanıp kaldığı yerden devam ediyor ağlamaya.Kendimi yetersiz hissediyorum :KK43:

Sütün yetiyor olması için akması, göğüslerin dolgun olması gerekmiyor canım önemli olan ıslattığı bez sayısı ve kilo alımı senin bebeğinin ki ne kadar birde bebeği sık sık emzirirsen gaz şikayeti artabilir sütü sindiremediği için bebekte gazı var diye emmek ister onu rahatlatır biraz ama kısır döngü oluşuyor sonra ayrıca midenin boşalma süresi 2 saattir 2 saatten önce tekrar emzirirsen fazla geldiği için kusabilir

günde 4-5 kere bezini ıslatıyorsa kilo alımı normalse sütün yetiyor demektedir canım. Gazlı bir bebekse 2 saatten önce emzirmemelisin. Gaz sancısı varken sürekli açmış gibi aranır fakat bu gaz sancısından kaynaklanıyor. Bende ilk başta aç zannedip meme veriyordum sakinleşsin diye fakat doktor sancısı olduğunda emzirme dedi. Emzik alıyorsa çok faydası oluyor. Çok sakinleştiriyor...

Bazen susmadan saatlerce agliyor o zaman 3 4 kere mama verdim ama en fazla 60 cc verdim. Iki gogsumu emmis ve tok olsa bile mamayi yalana yalana iciyor sinir oluyorum. Ama ben hic biberonla vermedim beni emmez diye. Biberonun hizli akışına alişan bebek hakikaten memeyi reddedebilir, mantikli yani. Alamam o riski. Mamayi bi kez verdigimde uzun uyudu, herhalde acliktan oyle agliyordu diye dusundum. Ama sonraki verislerimde hic uyumadi. Emzirme sanati grubu var orada her soruya yardimci oluyorlar tavsiye ederim.
Bir de ben bira mayasindan fayda gordum gerçekten. Gunde 6 tane içiyorum. Gunde 1 2 bardak da humana. 1 2 bardak da incir. Kesinlikle fark ediyor tavsiye ederim. Ozellikle bira mayasi

Göğüs kalkanı kullanıyorum çok faydasını gördüm canım. Bazen artık çıkartayım diyorum çamaşıra değdikçe çok canım yanıyor.
Hastaneden beri gogus kalkani kullanıyorum. Ama artik bebegi cok kucagimda tutuyorum, gaz cikarmak, gezinmek vs. O zaman hep kayıyor, kalkana denk gelince daha cok acıtıyor. Yatarken de öyle. Artık pek kullanmıyorum

Back