• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

2017 Kasım Anneleri

Bebeğimizin cinsiyeti(leri)

• ikiz, erkek

OY: 0 0,0%
  • üçüz

OY: 0 0,0%

• Ankete Katılan
    294
Evet canım biberonla veriyorum dr. Browns biberonumuz. Hatta her biberon verdiğimde önce meme sanıyo kocaman açıyo ağzını sonra biberon olduğunu anlayınca kapatıyor. Meme reddi yaşamadım aksine her biberonada meme diye ağzını açıyor. Bebekten bebeğe değişiyor canım. Belki kafasını geriye itmesinin sebebi başkadır. Yine annesi olarak en doğrusunu sen bilirsin.
Ben diğer ay çakışmaya başlayacağım mecburen. Biberonu verdiğimde memeyi reddederek diye korkmuştum senin dediğin biberonun başlığı nasıl standart olan mi y tipli diye geçen mi canim hangisi ya da hangi başlık iyi geniş olan var standart olan var sence hangisi daha iyi

Bazen susmadan saatlerce agliyor o zaman 3 4 kere mama verdim ama en fazla 60 cc verdim. Iki gogsumu emmis ve tok olsa bile mamayi yalana yalana iciyor sinir oluyorum. Ama ben hic biberonla vermedim beni emmez diye. Biberonun hizli akışına alişan bebek hakikaten memeyi reddedebilir, mantikli yani. Alamam o riski. Mamayi bi kez verdigimde uzun uyudu, herhalde acliktan oyle agliyordu diye dusundum. Ama sonraki verislerimde hic uyumadi. Emzirme sanati grubu var orada her soruya yardimci oluyorlar tavsiye ederim.
Bir de ben bira mayasindan fayda gordum gerçekten. Gunde 6 tane içiyorum. Gunde 1 2 bardak da humana. 1 2 bardak da incir. Kesinlikle fark ediyor tavsiye ederim. Ozellikle bira mayasi

Bira mayası dediğin bildiğimiz kuru mayamı? Nasıl kullanıyosun?

Kızlar herkese merhaba . Ben de büyük oglanla uğraşıyorum geceleri yatmiyir ağlıyor vs. Uykusz her gece .
Bir şey soracaktim bizim bebi 2 aralık doğumlu. Size zahmet bi hesaplar misinz 40 banyosu bugün mu yapılmali dün muydu.
Bi rde sizin regl durumu nasıl . Benim hala devam edio. Ve boyle yken mu abdest alıp namaz kilabilcem

Yapar misiniz bilmiyorum ama bir arkadaşım söyledi. Ben yapacagim, artık cok caresizim çünkü.
Onun bebegi de cok gazliymis, ne denese olmamış. Çörek otu yağını sabah aksam bir cay kaşığı kendisi içmiş. Tek bir damla da sabah akşam bebeğe vermis. 3 gun sonra bicakla kesilir gibi kesildi diyor tuvalet ve gaz problemi. Ben deneyecegim
Canım çörekotunı kullanıyormusunuz? Bir faydasını gördünüz mü ?

Çocuklar okulda bütün gün gelince ödev sınav onlarında işi çok bebek az daha büyüse çok istiyolar oynatmayı ama şu an anlamıyo hiçbişeydrn sürekli mızık mızık
Yine az da olsa tut dersin ayagında salla dersin hiç yoktan iyi canım. Bişey lazım olur al gel dersin o bile iyi. Devamlı mız mız uyumuyo durmuyo cok zor seni çok iyi anlıyorum

Benim bebegimin eger bir sıkıntısı yoksa 2 3 saat uyanik kalabiliyor. Odada tek basina durursa agliyor ama pusetle yanima aliyorum, konusuyorum, mutfakta falan bana bakıyor.
Tabii gece de bu boyle. Biraz uykusunu alırsa uzun sure uyanık duruyor. Işığı açmıyorum, konuşmuyorum. Ama geri uyutmaya da çalışmıyorum, uyumaz çünkü. Duruma gore 1 2 saat uyanik kaliyor, uykusu gelince ağlıyor. O zaman bile sessiz sakin dalmiyor, uzun emzirip iyice dalinca uzuuuun uzun ayagimda sallıyorum. Sorum şu ki, bebeklerinizin uykusu gece açılınca ne yapıyorsunuz?
ayagımda sallıyorum kucakta pışpışlıyorum uyutmaya calısıyorum. Işıgı açmıyorum konusmuyorum. Bebiş fıldır fıldır saga sola bakıyo bu arada da canım

Kızlar herkese merhaba . Ben de büyük oglanla uğraşıyorum geceleri yatmiyir ağlıyor vs. Uykusz her gece .
Bir şey soracaktim bizim bebi 2 aralık doğumlu. Size zahmet bi hesaplar misinz 40 banyosu bugün mu yapılmali dün muydu.
Bi rde sizin regl durumu nasıl . Benim hala devam edio. Ve boyle yken mu abdest alıp namaz kilabilcem
Canım lohusa kanı 40.güne kadar devam eder öncesinde biterse boyabdesti alırsın,namaz vs kılarsın.40. Günden sonra kanama devam etse bile özür kanı olmuş olu yine boyabdesti alıp namaza vs devam edersin. Sadece 40ından sonra hala kanma gelirse her namaz vakit için ayrı abdest alırsın

Ben diğer ay çakışmaya başlayacağım mecburen. Biberonu verdiğimde memeyi reddederek diye korkmuştum senin dediğin biberonun başlığı nasıl standart olan mi y tipli diye geçen mi canim hangisi ya da hangi başlık iyi geniş olan var standart olan var sence hangisi daha iyi
Canım bende ki geniş ağızlı olandan. Cam değil plastik

Kabus gibi bir ağlamaya başladı otoparka inip emzirmek zorunda kaldım 1 saat koştur koştur döndük
Ben de bugün anneme bırakıp yanlız çıktım
Benimde uyanır aglar diye ödüm kopuyor dışarıda oldugumuz zaman. Emzirmek sıkıntı çünkü. Ne zaman uyur ne zaman uyanır hiç belli olmuyor birde bizim. Düzenimiz oturmadı malesef hala

2.haftadan beri 1 bardak suda bir tutam corek otunu kaynatıp hem ben icip, hem bebege icirdim. Bi fayda gormedim acikcasi.
Ama bu corek otu yağı. Tam duzenli kullanamadim daha :KK43:
Sabah kalktıgından beri daha şimdi uyudu ayaklarımda. Bırakırsam uyanır diye korkuyorum ama çok yoruldum. Gaz sıkıntısı degil bu bildigin saatlerce uyumus gibi uyumuyor

Kızlar bir tavsiyede bulunmak istiyorum size. Mutlaka instagramda bebeğimin ilk zeka kartlarını görmüşsünüzdür. Ben onlardan aldım her gün oğlumla en az yarım saat kartlarla oynuyoruz. Çok ilgisini çekti. Belkş sizde denemek istersiniz

Canım bende ki geniş ağızlı olandan. Cam değil plastik
Doğal akış diye geçiyor ucu bu sanırım çok teşekkürler canim yarın e bebekten alırım artık

Eklentiler

• 678BD954-18E1-4171-8F4A-9C8D71F7EFD4.png
    678BD954-18E1-4171-8F4A-9C8D71F7EFD4.png
    150 KB · Görüntüleme: 52
Kızlar bir tavsiyede bulunmak istiyorum size. Mutlaka instagramda bebeğimin ilk zeka kartlarını görmüşsünüzdür. Ben onlardan aldım her gün oğlumla en az yarım saat kartlarla oynuyoruz. Çok ilgisini çekti. Belkş sizde denemek istersiniz
Ben de bugün aldım ama nasıl kullanacağım bilmiyorum

Kızlar bebeğinizin burnunu neyle temizliyorsunuz? Benim bebek çok tıkanmıyor burnunun içinde gözüküyor sümük onu da kulak çubuğuyla alıyorum günde bir kere . Zararlı mıdır sizce?
Otri bebe almış eşim hiç açmadım ona galiba damla da almak gerekiyormuş. Bir arkadaşıma doktoru onu kullanma bebeğin burnundaki damarlar çok hassas kanarsa kanı durduramazsın demiş. Korktum ben de geri mi versem diye düşünüyorum kullanan var mı acaba bunu?
Bir de bebeğin ishal olduğunu nasıl anlayabiliriz? Kakası hala çok sıvı olduğu için anlayamıyorum. Günde iki kere bezinden neredeyse taşacak kadar kaka yapıyor. Acaba İshal de ben mi anlamıyorum diyorum

Mikado cocugun var, bi de diy toyun var. Icerik aynidir herhalde. Ama kac aylik bebeginiz? Daha erken degil mi

Back