• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

2017 Kasım Anneleri

Bebeğimizin cinsiyeti(leri)

• ikiz, erkek

OY: 0 0,0%
  • üçüz

OY: 0 0,0%

• Ankete Katılan
    294
Bebeğim 53 gunluk hala gogus yaralarindan gozumden yas geliyor ya :KK43: surmedigim hic birsey kalmadi

ben göğüs için doktora gittiğimde sabunlu suyla yıka her emzirmeden sonra dedi
krem vermicek misiniz diye sordum hic biri işe yaramaz onların ilk bebegi olan kadınların nerdeyse hepsinde olur çatlama yara dedi
hakikaten de her emzirmeden sonra sabunla yikayinca geçti bi daha da olmadi
göğüs kalkani vs diyen arkadaşlar var ben almadim kullanmadim belki onlar da işe yarar
sabun yüzünden endişe edersen bebegi yıkadığın sabunla da yikayabilirsin canim inşallah hemen düzelir

Arkadaşlar hem mama hem anne sütü veren var mı aranızda
Canım benim akşam 11 den sonra sütüm gelmiyo ne kadar sıksamda ikiside boş oluyo o yüzden gece 12 yada 1 de 3 ölçek mama veriyorum sabah 4 e 5 e kadar deliksiz uyuyor sadece gece bi kere veriyorum onun dışında hep emziriyorum

Denemezmiyim canım şekilden şekle girdim suan beraber yatıyoruz zaten hatta doğduğundan beri ama srtık yatağımda eşimle uyumak istiyorum beşiği anne yanı ama onda bile yatmıyor reflü yatağında yatmıyor obyuzden bende sürekli kontrollü olmaktan derin uyku uyumuyorum suan sallanan ana kucağı arıyorum ama o kadar para verip onda da yatmamasından korkuyorum inşallah dğzene girecek bakalım

son bı kaç gündür bebek yirtinircasina aglarken babası horlayarak uyuyup bi saat boyunca duymadığı için benim de oda da yatasim yok En Büyük KK
ama haklısın insan eski düzenini esiyle uyumayi özlüyo tabi:KK16:
ben de hiç bisey almamistim yatmazsa sevmezse diye, sling pilates topu kucak ayakta sallama hepsini kullanıyorum:KK53:

Kızlar sizde de bi göğsü emzirirken diğer göğüsten tanzikli süt geliyormu bazen göğüs pedi koymayı unutuyorum kızımı emzirirken bi bakıyorum diğer göğsüme üstüme sürahiyle su dökülmüş gibi sırılsıklam yakınlarım ilk iki hafta olur sonra geçer dedi ama biz 2 buçuk aylık olduk hala öyle sizler naaptınız bu durumda bazen sütüm boşa akıyo die üzülüyorum ama elimden bişey gelmiyor

kafayı yememe az kaldı oglum 4saattie ayakta ne susuyor ne de uyuyor delirmeme az kaldı yemin ederim böyle çocuk olmaz ya milletin çocugunun gıkı çıkmıyor bizimki bi taraflarını yırtıyor ya sizinde bebekleriniz böylemi yoksa ben gerçekten anneliği hak etmiyorum sanırım bu çocuğa bakamıcam offf

günde 4-5 kere bezini ıslatıyorsa kilo alımı normalse sütün yetiyor demektedir canım. Gazlı bir bebekse 2 saatten önce emzirmemelisin. Gaz sancısı varken sürekli açmış gibi aranır fakat bu gaz sancısından kaynaklanıyor. Bende ilk başta aç zannedip meme veriyordum sakinleşsin diye fakat doktor sancısı olduğunda emzirme dedi. Emzik alıyorsa çok faydası oluyor. Çok sakinleştiriyor...
Bişey sorabilir miyim canım 2 saat emzirmeye başladıgımızdan itibaren mi yoksa emzirmenin bitmesinden sonra 2 saat mi

Kızlar sizde de bi göğsü emzirirken diğer göğüsten tanzikli süt geliyormu bazen göğüs pedi koymayı unutuyorum kızımı emzirirken bi bakıyorum diğer göğsüme üstüme sürahiyle su dökülmüş gibi sırılsıklam yakınlarım ilk iki hafta olur sonra geçer dedi ama biz 2 buçuk aylık olduk hala öyle sizler naaptınız bu durumda bazen sütüm boşa akıyo die üzülüyorum ama elimden bişey gelmiyor
Canım benim ilk kızımda da olurdu ped olmadan emziremezdim, bunda olmuyor ben şuna bağladım; ilk kızımda sütüm vardı ve az emerdi, bunda ise yine sütüm var ama çok emiyor ve sütü bitiriyor ondan diye düşündüm

kafayı yememe az kaldı oglum 4saattie ayakta ne susuyor ne de uyuyor delirmeme az kaldı yemin ederim böyle çocuk olmaz ya milletin çocugunun gıkı çıkmıyor bizimki bi taraflarını yırtıyor ya sizinde bebekleriniz böylemi yoksa ben gerçekten anneliği hak etmiyorum sanırım bu çocuğa bakamıcam offf
Kendini suçlama bizde genelde böyleyiz saati saatine günü gününe benzemiyo. Bazı bebekler doğumdan sonra geç uyum sağlarmış. Ben biogaia ve zinco kullanmaya başladım.gazını çıkarıyodu ama onları kullanmaya başlayınca daha fazla ve rahat çıkarmaya başladı ıkınmaları azaldı. Aşırı ağlamaya başlayınca ayağına ve baş parmağına elma yağı yada kantoron yağıyla masaj yapıyorum az da olsa duruyo. Bazende akşama doğru benim süt azalıyo yada oğlum doymuyo 1 ölçek yada 2 ölçek mama veriyorum. Mamayla uykuya geçemiyo geri ağlamaya başlıyo hemen emzirirsem uyuyakalıyo.ama uyumayı yatakta düşünme akşama kadar kucakta ben koltukta.gece ben yataga yaslanıyorum oğlum kucağumda uyuyo 2 aydır. Deli gibi ağlamasın ben artık bu düzeni kabul ettim. Onlar ağladıkça bizim sinirler geriliyo. Sen iyi bi annesin sadece onu düşün bunlar geçecek bizde bu hallerimize gülücez. Bu yaptıklarımdan işe yarıyan hangisi bilmiyorum ama ağlamaları az da olsa azaldı.

Adanada hava çok güzel ama bnde korkuyorum dışarı çıkmaya bazen sütü sağıp çıkayım diyorum ama cesaret edemiyorum ..bu arada cnm yüreğir deki şok market derken sen Çarşamba pazarının olduğu yere sağlık ocağına falan yakın oturuyorsun herhalde komşuymuşuz :oops:
Cnm bnde bi kaç ay önce yüreğirde sağlık ocağına yakın bi evde oturuyordum,sağlık ocağı da zaten Çarşamba pazarının kurulduğu yerde

İşte ben gaz sancısı olduğundada meme aradığı,ama emzirmemek gerektiğini anlatamıyorum.Eşim doymamış bak koluma saldırıyor diye mama yapmaya yelteniyor.Kayınvalidemlerde burada.Bir bebek daha var evde,oda aynı bizimkiyle,1 hafta büyük.O sessiz sakin duruyor,mamada veriyorlar.Vay neymiş doymuyomuş,ondan durmuyormuş,mama verseymişim.Anlatamıyorum arkadaş.Eşimlede kavga ediyoruz.Dün çıldırdım en son...

Bugünde sabah verdim mama 60 cc.Akşama kadar idare eder şekilde durdu,uyudu da.Tam esim geleceği zaman çıldırdı yine.90 cc yaptım yedirsinde rahatlasın diye eline verdim.60 cc yemiş.Ağladı onuda yerken.Zaten emzirmiştimde öncesinde.Yine durmadı yani.Sonra bana verdiler emzir diye yine.Kalan mamayı verdim ağladı almadı.Emzireyim derkende göğsümde uyudu.Tabii yine uyanıp ağlamaya devam...

Şimdi zar zor emzik tutturdumda uyuttum kucağımda...

Bezide yeterli ölçüde değişiyor.Bebekten çok eşim ve ailesi strese sokuyor beni...

Benimki de 4 saattir ayakta. Biraz keyifli durdu, gerisi savaş alanı. Gececek bugunler de inşallah. Bana bi arkadas bi tarif verdi. Bi kere yapabildim duzenli yapamadim. Belki sen yaparsin.
Zeytinyagini ısıtıp ilikdiktan sonra turk kahvesiyle karıştırıp ayaklarinin altina masaj yapmak

İşte ben gaz sancısı olduğundada meme aradığı,ama emzirmemek gerektiğini anlatamıyorum.Eşim doymamış bak koluma saldırıyor diye mama yapmaya yelteniyor.Kayınvalidemlerde burada.Bir bebek daha var evde,oda aynı bizimkiyle,1 hafta büyük.O sessiz sakin duruyor,mamada veriyorlar.Vay neymiş doymuyomuş,ondan durmuyormuş,mama verseymişim.Anlatamıyorum arkadaş.Eşimlede kavga ediyoruz.Dün çıldırdım en son...

Bugünde sabah verdim mama 60 cc.Akşama kadar idare eder şekilde durdu,uyudu da.Tam esim geleceği zaman çıldırdı yine.90 cc yaptım yedirsinde rahatlasın diye eline verdim.60 cc yemiş.Ağladı onuda yerken.Zaten emzirmiştimde öncesinde.Yine durmadı yani.Sonra bana verdiler emzir diye yine.Kalan mamayı verdim ağladı almadı.Emzireyim derkende göğsümde uyudu.Tabii yine uyanıp ağlamaya devam...

Şimdi zar zor emzik tutturdumda uyuttum kucağımda...

Bezide yeterli ölçüde değişiyor.Bebekten çok eşim ve ailesi strese sokuyor beni...
Ah o anneden daha merhametiymiş gibi çok bilen kv ve eşler Yok mu bende de var omlardan. Eşim Yok ben üstünü değiştiremem ya incitirsem. Burnunu ben açarım neymiş kendi koyamıyormış.
Kv de ilk zamanlar bebek ağladığında sütün yetmiyor sürün yaramıyor diye kafamı patlatmıştı en son mama verdik. Bi de gece ben emzirmekle uğraşırken bebek ağlayınca gidip mama hazırlıyordu. Bi de okuma yazma yok. Biberonun yarısını doldurmuş.” Allahım döksem kıyamet kopar,alınganlıkları bitmez.lohusa ben değilim zaten onlar. En son dayanamadım bebeğim ağlamaktan sesi Kısılana kadar verdim memeyi.
Bebek emecek ki süt gelecek
Moral olacak ki süt gelecek
Dinleneceksin ki süt gelecek
Bebek acıktığında,gazı olduğunda susadığında,ilgi istediğinde,uyumak istediğinde,canı sıkıldığında meme istiyo ille sadece acıktığı için değil ki.
Biraz ağlasa bebeğim başlıyorlar o em çok duyunca Çan’ımın yandığı şeyi söylemeye “bu çocuk aç,doymuyor..,”
Onun için sabırlı olmaya çalış

Ah o anneden daha merhametiymiş gibi çok bilen kv ve eşler Yok mu bende de var omlardan. Eşim Yok ben üstünü değiştiremem ya incitirsem. Burnunu ben açarım neymiş kendi koyamıyormış.
Kv de ilk zamanlar bebek ağladığında sütün yetmiyor sürün yaramıyor diye kafamı patlatmıştı en son mama verdik. Bi de gece ben emzirmekle uğraşırken bebek ağlayınca gidip mama hazırlıyordu. Bi de okuma yazma yok. Biberonun yarısını doldurmuş.” Allahım döksem kıyamet kopar,alınganlıkları bitmez.lohusa ben değilim zaten onlar. En son dayanamadım bebeğim ağlamaktan sesi Kısılana kadar verdim memeyi.
Bebek emecek ki süt gelecek
Moral olacak ki süt gelecek
Dinleneceksin ki süt gelecek
Bebek acıktığında,gazı olduğunda susadığında,ilgi istediğinde,uyumak istediğinde,canı sıkıldığında meme istiyo ille sadece acıktığı için değil ki.
Biraz ağlasa bebeğim başlıyorlar o em çok duyunca Çan’ımın yandığı şeyi söylemeye “bu çocuk aç,doymuyor..,”
Onun için sabırlı olmaya çalış
Ay çok uzun oldu. Sen yazınca çok dolmuştum zaten boşaltayım dedim içimi:KK48:

Peki neyle veriyosun manayı biberonla mi? Bende öle veriyorum ama gündüz beni emerken kafayı çekiyor geriye bende memeyi reddediyor diyorum
Evet canım biberonla veriyorum dr. Browns biberonumuz. Hatta her biberon verdiğimde önce meme sanıyo kocaman açıyo ağzını sonra biberon olduğunu anlayınca kapatıyor. Meme reddi yaşamadım aksine her biberonada meme diye ağzını açıyor. Bebekten bebeğe değişiyor canım. Belki kafasını geriye itmesinin sebebi başkadır. Yine annesi olarak en doğrusunu sen bilirsin.

Ay çok uzun oldu. Sen yazınca çok dolmuştum zaten boşaltayım dedim içimi:KK48:

İçimizi rahat rahat döktüğümüz bi burası var galiba :) Dertler sıkıntılar aynı...

Lohusalığı ben hariç hepsi yaşıyor maşallah.Hele eşim.Yani bişeyleri bilipte söyleseler ivim yanmayacak.Bilende konuşuyor bilmeyende.Doktor bana söylemiş yapmam ve yapmamam gerekenleri.Doktor ne bilirmiş diye bir cevap bile geldi :)

Şu çocuklar bi sakinleşseydi artık yavaştan...

Back