• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

2017 Kasım Anneleri

Bebeğimizin cinsiyeti(leri)

• ikiz, erkek

OY: 0 0,0%
  • üçüz

OY: 0 0,0%

• Ankete Katılan
    294
Yapar misiniz bilmiyorum ama bir arkadaşım söyledi. Ben yapacagim, artık cok caresizim çünkü.
Onun bebegi de cok gazliymis, ne denese olmamış. Çörek otu yağını sabah aksam bir cay kaşığı kendisi içmiş. Tek bir damla da sabah akşam bebeğe vermis. 3 gun sonra bicakla kesilir gibi kesildi diyor tuvalet ve gaz problemi. Ben deneyecegim
Faydasını görürsen haber verirsin canım. Çaresizlik insana herşey yaptırıyor ne yazık ki...

Kızlar merhaba ben bez olarak önce prima ile başladık ama şimdi huggies kullanıyorum aslında çok memnundum ama şu son 2 haftadır bebişim ne zaman kakasını yapsa dışarı çıkıyor rezil oluyoruz. Acaba ben mi bezi yanlış bağlıyorum dedm ama yok galiba sıvu kakayı emmiyor diye düşünüyorum. Bunu yaşayan oldumu
Evet biz de aynı sıkıntıyı yaşadık bugün...huggies 3 numarayı bağlamıştık, kakası hep dışarı taştı

Normal oldu canım doğumum. Seni etkilemek istemem ama madem sordun cevap vereyim evet ağrılı oldu. Ama öyle dayanamayacak kadar değil. Ben çok kastım kendimi dikişlerim zarar görür mü falan diye rahat olamadım belki ondan ağrı olmuştur herkeste olacak diye bir şey yok. Ya da önce doktor kontrolü olsa daha mı iyiydi bilemedim.
Ben kontrol ettirdim. Dikişler düştü elhamdülillah. Doktor sorun olmaz dedi. Ama ben de zihnimde o korkuyu atamıyorum. Aslında belki de kendimizi kasmayıp rahat bırakabilsek ağrı azalır. Çok teşekkür ederim cevabın için canım :KK52::KK52:

Bilmiyorum ki ne sıkıntısı olabilir :KK43: vucudunda gorebildigim bisey yok. Tuvaletini yapiyor, karni toksa ve mutluysa ağlamadan kisa bi sure durabiliyor. Ama genelde ağlak ve asla uyumuyor. Uyusa bile uykusunun icinde devamli agliyor ve uyanıyor, gaz cikarinca rahatliyor, bazen de cikarmasina ragmen rahatlamiyor. 24 saati gecti, 1 saat bile deliksiz uyumadı.
Bırakıyorum 10 dk sonra uyanıyor aglıyor uykusu var uyuyamıyor. Zor bela uyutsam yine 10 dk sonra kalkıyor.kolik aksam belli saatlerde oluyor ona alıstım artık kabullendim. Ama gün boyu süren uyutmayan ne rahatsızlıgı olabilir ki bilmiyorum

Aynen canım bende sokağın başına kadar yürüyüp koşa koşa geri dönüyorum.hatta çoğu zaman apartmandan çıkamadan eşim arıyo uyandı geri dön. İkinci üçüncü cocuk için endişe etme 1yıl 2 yıl sonra yaşanan herşey unutuluyo. Benim ilk kızım doğdu hiç huzur vermedi bize 2 yıl
asla bidaha yapmam dedim .4 sene sonra oğlumnoldu o daha mülayim rahat sokakta emzir tatile git 3 kere oh mis. Aradan 9 yıl geçti ben de hep 3 çocuk istiyodum.bakıyodum çok kardeşi olan arkadaşlarım çok mutlu ne güzel diyodum keşke benim de böyle olsaydı. Kızıma da ilerde yoldaş olsun bi kızım daha olsun dedim cesarete geldim. Rabbim erkek çocuk verdi. Ama oğlum 13 yıldan sonra kızımdan bile huysuz çıktı. Yerimden kıpırdayamıyorum. Ama artık alışcaz ne yapalım sağlıklı olsunlar biran önce rahatlayalım alalım bebişleri gezelim.
Canım kızının oglunun bir yardımı olmuyormu sana? Büyüklermiş maşallah. Bu dönemler gercekten çok yorucu ve zor hem beden olarak yoruluyoruz kucagımızda tutmaktan hem psikolojik olarak stres yoruyor

Yapar misiniz bilmiyorum ama bir arkadaşım söyledi. Ben yapacagim, artık cok caresizim çünkü.
Onun bebegi de cok gazliymis, ne denese olmamış. Çörek otu yağını sabah aksam bir cay kaşığı kendisi içmiş. Tek bir damla da sabah akşam bebeğe vermis. 3 gun sonra bicakla kesilir gibi kesildi diyor tuvalet ve gaz problemi. Ben deneyecegim
Çörekotunun ölümden başka herseye faydası oldugu söyleniyor zaten canım inşallah faydası olur

Canım sen hangi ildesin. Ben Kırklarelideyim güneş anca öğlen çıkıyo,o gün bayram ediyorum resmen. Çıkarmayı çok istiyodum ama hasta olmasından korkuyorum
İstanbuldayım canım bu ara havalar çok güzel gidiyor. Zaten biz de anca öğlen çıkabiliyoruz :)

Kızlar ben de her seferin de bez markamızı değiştiriyorum. Her marka beze alışsın istiyorum. Canbebe, prima ve molfix arasın da dolanıyorum sürekli mecbur kalırsak farklı marka pişik yapmasın diye kendimce bi önlem. Çok şükür hiç pişik olmadı inşallah olmaz da. Bu arada her kaka da poposunu yıkıyorum ıslak mendille temizlemiyorum kakayı.

kizim sürekli elini emiyor o kadar iştahlı emiyor ki cuk cuk diye ses geliyor biraz önce baktık sanki eli emmekten morarmış gibi buna çare bulamadım kundak yaptıgım zaman avaz avaz bağırıyor ağlıyor emzik kullanmıyorum daha doğrusu bir kaç kez emzik vermeye çalıştım almadı. elini emmesi alışkanlık olarak kalır mi yada geçici bir hareket mi bu bilmiyorum sizin Bebekleriniz de durum ne

kizim sürekli elini emiyor o kadar iştahlı emiyor ki cuk cuk diye ses geliyor biraz önce baktık sanki eli emmekten morarmış gibi buna çare bulamadım kundak yaptıgım zaman avaz avaz bağırıyor ağlıyor emzik kullanmıyorum daha doğrusu bir kaç kez emzik vermeye çalıştım almadı. elini emmesi alışkanlık olarak kalır mi yada geçici bir hareket mi bu bilmiyorum sizin Bebekleriniz de durum ne
Kızın kaç günlük canim

Bırakıyorum 10 dk sonra uyanıyor aglıyor uykusu var uyuyamıyor. Zor bela uyutsam yine 10 dk sonra kalkıyor.kolik aksam belli saatlerde oluyor ona alıstım artık kabullendim. Ama gün boyu süren uyutmayan ne rahatsızlıgı olabilir ki bilmiyorum
Ben ve bebeğimde sizdeniz sadece uyursa kucakta uyuyor

Canım fayda görürsen bilgilendirmisin bizi de

merhaba bayanlar:anne:

benim oğlum da gazdan dolayı çığlık çığlığa ağlıyor artık son bı kaç gündür, galiba büyüme atağı ile ilgili.
benim oğlum bugün 58 günlük oldu, bu büyüme atağında bebek artık bazı şeyleri hissetmeye basliyomus kaslar çalışmaya basliyomus, eskiden poposundaki kas çalışmadığı için gaz kolay çıkarken şimdi kas çalıştığı ama bebek bu kası kontrol edemediğinden gaz popoda kalıp aglatiyomus, kolikligin zirveye çıkması da bu yüzden olabilir diye düşünüyorum.
benim bebeğim de gazlı falan ama bu kadar çığlık çığlığa ağlamamisti hiç, akşam dokuz onda baslayip gece bire ikiye kadar uğraşıyoruz.
bunda benimde hatam var gaz için çay yapıp içiyorum ama bebek durmayinca uyumayinca ihmal ediyorum o çayı içince bebek rahatliyi ve kolay gaz cikariyo

çayı deneyip artık emin olduğum için size de tarifi vereyim denemek isteyen olur belki, bi ölçü kimyon tohumu bi ölçü anason iki ölçü rezene bunlari iyice karistiriyosunuz
bi buçuk su bardağı kaynayan suya bi tatlı kaşığı bu karışım konuyo beş dk kaynatiliyo
sonra altını kapatip beş dk da öyle dinleniyo
süzüp iciyosunuz günde üç dört fincan icilebiliyomus
zaten bir buçuk su bardağı su biraz buharlasiyo biraz da tohunlar cekiyo
günde üç dört kez bu ölçüde yapıp icebilirsiniz
önceki gün icmedim çocuk gece gazdan uyuyamadi hep agladi ikindi dün akşam içip yattım daha rahat uyudu

onun dışında bebeği gazdan ya da başka bi sebepten yapışık yaşayan anneler aynı dert bende de var artık kolumda derman kalmiyo sırtım belim ağrıyo, iki gün önce sling aldım Allah'ım içine koyunca uyuyo sakin sakin duruyo rahatliyo galiba, nerde bi saat çocuk uyutmaya çalışmak nerde slinge koyup beş dk dolanıp uyuyusunu keyifle izlemek:KK36:
ben tuniko sitesinden neko wrap sling aldım yanına sling ve puset örtüsü aldım, dün bebisimi sardim örtüyü örtüp çıktım bi saat yürüdüm o da uyudu hava aldık markete bile gidip alışveriş yaptım:cool:
biz bebek arabası almadık malum istanbulda bebek arabası kullanmak imkansıza yakın bebek durdu durmadi kaldirima cikacak yer vardi yoktu tam bi kaos:KK67:
bebeğiyle evde olmaktan bunalanlara tavsiye ederim, dünya varmış kızlar
sabah da uykusu geldi ama ben artık bunalıp yorulduğum için taktim slingi bes dk dolaştım evde uyudu yarım saat falan da cikarmadim rahat rahat uyudu iyice daldı sonra hop beşiğine:KK28:

11 12 hafta itibariyle de kaslarını kontrol etmeyi öğrenince gaz sıkıntımız gecicek inşallah hepimizin:KK68:
Canım benimde sling var ama dediğin gibi koyunca uyuyor benim oğlu da ama benim ki çıkarıp yerine yatırınca direk uyanıyor asla yatmıyor beşiğinde

benim bebeğimde emmeye başladı maalesef ilk zamanlar emzik tutuyordu şimdi almıyor artık. Arkadaşımın bebeği de elini emiyordu hatta daha sonra eğilip ayak parmağını emmeye başladı :) biraz büyüyünce bıraktı emmeyi fakat kaç aylıkken bıraktı bilmiyorum...

benim bebeğimde emmeye başladı maalesef ilk zamanlar emzik tutuyordu şimdi almıyor artık. Arkadaşımın bebeği de elini emiyordu hatta daha sonra eğilip ayak parmağını emmeye başladı :) biraz büyüyünce bıraktı emmeyi fakat kaç aylıkken bıraktı bilmiyorum...
Ayy çok sagol insallah bırakır ya onu emerken izlemesi ayrı bir zevkli oluyi :)) ama morarmis gibi geldi eli.

J Jellybon_ Benim kızımda da emme eğilimi var yakalamaya çalışıyor, arkadaşımın oğlu emiyordu 2 yaşında acı ojeyle zor bıraktirdi...
byrktrfa byrktrfa Canım çocuğun kilosu önemli ama vücut yapısı farklı olabilir yani tombiş bacakları vardır 2 numara olmaz,kimisi uzun boyludur ince yapılıdır olur vs, sen deneyerek bulacaksın... ben 2 numara kullanıyorum, nasıl olsa alacağım diye 3 de almıştım denedim şuan 3 daha rahat oluyor

Back