• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

2017 Kasım Anneleri

Bebeğimizin cinsiyeti(leri)

• ikiz, erkek

OY: 0 0,0%
  • üçüz

OY: 0 0,0%

• Ankete Katılan
    294
Cevaplar icin tesekkur ederim kizlar peki bu goz muayenesi acili bir islem mo? Bazi yerlerde kiskaç takildigini okudum da eger oyleyse hic yaptirmak istemiyorum
D DAMK06 arkadasima katiliyorum bizimde ayni sekilde yapıldı. Canim onlarin iyligi icin sonucta ilerde daha buyuk problemle karsilasmakdan caninin biraz yanmasi iyidir bi problem varsa erken mudahale edilir. Oglum o an cok agladi ama doktor elini cektigi an sustu gözler sisti ve kizardi ama hepsi geçici bence yaptirmalisin

Benim arkadaşımın bebeği 7 aylıkken doğdu kuvözde kaldı, muayeneye gitmeleri gerektiğini söylememişler,oksijenden dolayı malesef göz damarları çatlamış ve gözlerini kaybetti hiçbi tedavisi yok dediler, korkutmak istemem ama tedbirli davranın mutlaka götürün

Benim arkadaşımın bebeği 7 aylıkken doğdu kuvözde kaldı, muayeneye gitmeleri gerektiğini söylememişler,oksijenden dolayı malesef göz damarları çatlamış ve gözlerini kaybetti hiçbi tedavisi yok dediler, korkutmak istemem ama tedbirli davranın mutlaka götürün

Ay canim allah korusun benim esim doktor konusunda cok inatci hic goturmek istemiyir ben de evham yapıp bebegimi suruklemek istemiyorum. 1 aylik daha, isiga falan tepki veriyor hani hic gormese isiga tepki vermwz diyirum kendimce. Ne yapsam bilemedim.

S Sarisinbebek Canım böyle bir risk var sen de duymuşsun bak, ben olsam götürürdüm gidin gelin emeğiniz kalsın, sağlıklı desinler içiniz rahat etsin, erken teşhis önemli biliyorsun ve göz önemli... Madem gidip gelmeyecek neden bebek istedi eşin.. sözüm meclisten dışarı kızıyorum bazen eşlere...

Gaz için bi kaç gündür kizimin karnına bez ısıtıp koyuyorum, rahatlıyor ve uyuyor tavsiye ederim... Bi arkadaş söylemişti yapmamıştım, yapınca etkisini gördüm denemek isterseniz ütüyle ısıtıp atletinin üstünden sarıyorum göbeğini, sonra hafifçe masaj yapıyorum sakinleşiyor

Son düzenleme:
Ay canim allah korusun benim esim doktor konusunda cok inatci hic goturmek istemiyir ben de evham yapıp bebegimi suruklemek istemiyorum. 1 aylik daha, isiga falan tepki veriyor hani hic gormese isiga tepki vermwz diyirum kendimce. Ne yapsam bilemedim.
Canim sadece görüp görmediğine bakmiyolar bi rahatsizligi varmi gozunu riske aticak bi durum varmi falan bakiliyo ihmal etmeyin bence

Herkesin yeni yılı kutlu olsun umarım hepimizin sorunsuz geçireceği güzel bir yıl olur. Kalça usg de sorun çıkan oldu mu? Bizim 1 ay sonra tekrar istedi kundak kesinlikle yasak dedi çok bir şey de söylemedi yapabileceğim başka ne var ne gibi tedbirler alabilirim ki? Kundak konusunda da kendime çok kızıyorum neden anneme kundak yapması için izin verdim diye...
Bizde de cıktı doktor çift bez baglamami söyledi. 1 aydır bağlıyorum. 3. Ayda da kontrol yeniden. Inş o zamana geçmiş olur

bende gaz yapti canm kesnlikle onermyrm icnde seker de var mjmkunse sma dusun degstrdm ben simdi iyiyz
Ben veriyorum kızıma Aptamil 1 gaz yapmadı, içinde şeker yok bu arada bilginiz olsun. Çok gazlı bebeklere conformil öneriliyor, sizin için daha uygun olabilir.

bende gaz yapti canm kesnlikle onermyrm icnde seker de var mjmkunse sma dusun degstrdm ben simdi iyiyz
Ben de aptamil kullanıyorum aslında. Gaz kabızlık hiç bir şikayetimiz olmadı. bir de doktorumuz içerisinde omega olduğunu beyin gelişimini desteleyen tek mama olduğunu söyledi. çok memnunum. anne sütü alamasa da mama ile gelşiimimiz çok iyi gidiyor. bu arada mamanın içerisinde şeker yok. Laktoz var yani anne sütündeki maddelerden biri oluyor.

Biz de dun cok sıkıldık. Hava cok soguk oldugu icin tek secenek avmydi. Rezil olduk :KK70: eşim bebek arabasini kapatamadi, bagaja sigdiramadi. Bebek aglamaktan çatır çatır çatladı. Bebek arabasi bos gezdi resmen. Kucagimizda ziplata ziplata sadece bebek bakim odasini görebildim. Uyuyunca oh dedik yemek yiyelim. O da dun yilbasi diye avm erken kapaniyormus, apar topar yedik bogazimizda kaldi.
Yuruyen merdivene ben bindim, esim arkamdan bebek arabasini itene kadar ben merdivenin yarisina gelmis oldum. Tekrar yuruyen merdivenle cikip, tekrar önden ben binip, esim arkadan bebek arabasini iterek 3 katı 6 defada inip çıktım :KK70: adamin biri geldi, acemisiniz herhalde dedi. Bakin bebek arabasi tersten bindirilir merdivene diye anlatti gosterdi sagolsun :KK70:
Otoparka indik isiklar kapanmis. Bebek arabasını kapatamadik,ilk kez kullanıyoruz. Eşim bagaja sigdiramadi. Oglum zaten aglaya aglaya helak oldu.
Sanırım 3 sene avmye falan gitmem
Ayy filmgibi çok güldüm ya Allah iyiliğinizi versin :KK70:

YaKaMoZz-z YaKaMoZz-z slm canm nasılsn.hangı dıyet grubundasın nasıl gıdıyo benı de etıketler mısın oraya.bende 71.5 da kaldm daha baslamadm dıyete.sutum azalır dıye korkuyorm.tecrubenden faydalanmak ısterm bende vermek ıstıyorm

YaKaMoZz-z YaKaMoZz-z slm canm nasılsn.hangı dıyet grubundasın nasıl gıdıyo benı de etıketler mısın oraya.bende 71.5 da kaldm daha baslamadm dıyete.sutum azalır dıye korkuyorm.tecrubenden faydalanmak ısterm bende vermek ıstıyorm
İyiyim canım sen nasılsın
Bende 74 te takıldım hemen başladım cuma zayıflama yarışmasından 7. Takımdayım tamam seni etiketlerim
Şöyle söyleyim canım şuan 69 kiloyum sütümü hiç etkilemedi hatta maşallah diyeyim oğlum 1 ayda 1.800 gr almış o yüzden gönlüm rahat

Haftasonu avm ye ciktik bizde. Kanguruya koydum bir uyudu eve geldik hala uyuyordu. Alisverisimi yaptim,yemek yedik annesini hic uzmedi benim kizim. İlk kizimsa tam tersiydi bebek arabsi, mama sandalyesi dahil hicbiryere oturtamadim. 2. Bebekler daha sakin oluyor sanki.
Maşallah size. 3 tür avm ye gidiyoruz bizde ama sıktı artık. Aşırı kalabalık zaten. Alacak bir ihtiyacımız da yok. Bebek arabasını sürmek bile mesele insanlar üstüne üstüne geliyor. Gözüm devamlı
Ameliyathaneye girerken bez istediler, fazla fazla almıştık yanımıza sorun olmadı. Ameliyathaneden çıkıp hemşire gelip emziğini istedi sanırım çok ağladı, emzik emmiyor diye yanımda getirmemiştim, elini yumruk yapıp emdirmişler şimdi hala elini emiyor. Emziğini unutmayın derim.
İyileşme süreci şöyle uzun oldu, Antibiyotik krem var sabah öğle akşam sürdüğümüz, onu sürdük kuruyunca pipi de beze yapıştı her alt değişmede kanama oldu az da olsa. Dr geçen dedi kahve bardaklarından alıp pipiye kapatın, pipi değmesin beze diye, 3 gün kapadık geçti çok şükür. Her alt açmada yeni bardak koydum, 50li falan karton bardak tavsiye ederim. Fitil verdi ve ağrı kesici krem ama ikisini de kullanmadım, normal geçti günlerimiz. Yoğun kanama vs olmadıkça sıkıntı olmaz demişti doktorumuz olmadı da.
Saat 10da girdik sünnete, 1 e kadar hastanede kaldık doktor kontrol edip çıkarmıştı.
Sizinki de kolay ve sorunsuz geçer inşallah.
aylık kontrolümüzde doktorumuz sünnet yaptırmamızı tavsiye etti. 1 günde iyileşir rahat olur dedi. İşlem kaç dakika sürüyor sizi neden almadılar yanına acaba? Bebegin genel halinde huzursuzluk gibi bir sıkıntı oldumu? Şu an gaz kolik sıkıntımız zaten var biraz korkuyorum açıkçası

Haftasonu avm ye ciktik bizde. Kanguruya koydum bir uyudu eve geldik hala uyuyordu. Alisverisimi yaptim,yemek yedik annesini hic uzmedi benim kizim. İlk kizimsa tam tersiydi bebek arabsi, mama sandalyesi dahil hicbiryere oturtamadim. 2. Bebekler daha sakin oluyor sanki.
Oo maşallah kızına canım. günü evin dışında geçirmek iyi geliyor

Maşallah size. 3 tür avm ye gidiyoruz bizde ama sıktı artık. Aşırı kalabalık zaten. Alacak bir ihtiyacımız da yok. Bebek arabasını sürmek bile mesele insanlar üstüne üstüne geliyor. Gözüm devamlı

aylık kontrolümüzde doktorumuz sünnet yaptırmamızı tavsiye etti. 1 günde iyileşir rahat olur dedi. İşlem kaç dakika sürüyor sizi neden almadılar yanına acaba? Bebegin genel halinde huzursuzluk gibi bir sıkıntı oldumu? Şu an gaz kolik sıkıntımız zaten var biraz korkuyorum açıkçası
Odada doktor uyuşturucu krem sürüyor sonra ameliyathaneye alıyorlar, orada fitil atıp kasıktan iğne yapıp işlem başlıyormuş. Toplamda 15 dakika ama bizim testis pipiye yapışık gibiydi alttan da işlemler oldu 45 dakika sürdü. 10da girdi 10.50de odadaydı. Yanına girebilir miyiz diye sormadım sanırım dayanamazdın bir de ufak kızım var onunla ilgileniyordum onu da bırakamazdım.
Doktor zaten fitil attığını ve bugün ağrı duymayacağını söyledi ertesi güne de ağrı falan kalmaz dedi ama bize ne olur ne olmaz hem fitil hem ağrı kesici krem yazdı ama ben hiç kullanmadım. Ağrısız , sızısız geçti normal düzenimizden hiç farkı yoktu sadece bardak olayını keşke baştan uygulasaymışız diyorum, 3-4 günde bitecekken bizim pipi beze yapışıp durduğu ve her seferinde kanadığı için kızarıklık falan bir tık uzun sürdü. Şimdiden size de geçmiş olsun, inanın aşı günü gibi bir farkı olmuyor.

Biz de dun cok sıkıldık. Hava cok soguk oldugu icin tek secenek avmydi. Rezil olduk :KK70: eşim bebek arabasini kapatamadi, bagaja sigdiramadi. Bebek aglamaktan çatır çatır çatladı. Bebek arabasi bos gezdi resmen. Kucagimizda ziplata ziplata sadece bebek bakim odasini görebildim. Uyuyunca oh dedik yemek yiyelim. O da dun yilbasi diye avm erken kapaniyormus, apar topar yedik bogazimizda kaldi.
Yuruyen merdivene ben bindim, esim arkamdan bebek arabasini itene kadar ben merdivenin yarisina gelmis oldum. Tekrar yuruyen merdivenle cikip, tekrar önden ben binip, esim arkadan bebek arabasini iterek 3 katı 6 defada inip çıktım :KK70: adamin biri geldi, acemisiniz herhalde dedi. Bakin bebek arabasi tersten bindirilir merdivene diye anlatti gosterdi sagolsun :KK70:
Otoparka indik isiklar kapanmis. Bebek arabasını kapatamadik,ilk kez kullanıyoruz. Eşim bagaja sigdiramadi. Oglum zaten aglaya aglaya helak oldu.
Sanırım 3 sene avmye falan gitmem
yazın kışın tatil yerlerinde yabancı uyruklulara çok özeniyorun valla. Adamda bir çocuk kadında minicik bebek. Bide yanlarında yürüyen çocuklarıyla karış karış memleket geziyorlar.hepsinde 2 ser 3 er çocuk var. Biz burnumuzu çıkaramıyoruz kapıdan

Back