• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

2017 Kasım Anneleri

Bebeğimizin cinsiyeti(leri)

• ikiz, erkek

OY: 0 0,0%
  • üçüz

OY: 0 0,0%

• Ankete Katılan
    294
Herkesin yeni yılı kutlu olsun umarım hepimizin sorunsuz geçireceği güzel bir yıl olur. Kalça usg de sorun çıkan oldu mu? Bizim 1 ay sonra tekrar istedi kundak kesinlikle yasak dedi çok bir şey de söylemedi yapabileceğim başka ne var ne gibi tedbirler alabilirim ki? Kundak konusunda da kendime çok kızıyorum neden anneme kundak yapması için izin verdim diye...

Herkesin yeni yılı kutlu olsun umarım hepimizin sorunsuz geçireceği güzel bir yıl olur. Kalça usg de sorun çıkan oldu mu? Bizim 1 ay sonra tekrar istedi kundak kesinlikle yasak dedi çok bir şey de söylemedi yapabileceğim başka ne var ne gibi tedbirler alabilirim ki? Kundak konusunda da kendime çok kızıyorum neden anneme kundak yapması için izin verdim diye...
Canım kundaksız kesinlikle uyumuyorlar ki. Sen uyuyabiliyor mısın ben sadece kollarını bağlıyorum.

Benim bebeğim kundak yaptırmadı. Sadece ilk üç gün bacaklarını sıkmadan sadece kollarını kundakladık sonrasında ise istemedi. Kollarını çıkardı hep. O kadar sıkı sardığımız halde daha 3 günlük bebek kollarını o kundaktan nasıl çıkarıyordu hayret ediyorduk. Sonra da hiç kundak yapmadık. Hatta uyurken kollarını örttürmüyor bile. Kolları hep açık olacak illa.
Kalça çıkıklığını önlemek için kundak yapmamanın yanı sıra alt temizliğini yaparken, bez bağlarken de dikkat etmek gerekiyor. Ben altını temizlerken alt giysilerini çıkarıyorum bacaklarını birleştirmesin diye her defasında çıkarıp öyle temizliyorum. Ayrıca kucakta tutarken de bacaklarını birleştirmemek gerekiyor kendi halinde kalması lazım. Bezinin yapışkanlarını da yukardan bantlamak gerekiyor.
O bahsettiğiniz sarılıklar benim kızımda da var. Ama sarılık olmadı hiç. Ten renginden kaynaklanıyor. Biz de eşimle ikimiz de esmeriz hatta eşim baya koyu esmer, ama kızımız sarışın olacak gibi. Görenler şaşırıyor : ) kaşları kirpikleri sarı. Doğduğunda saçları simsiyahtı ama açılıyor rengi. Dipten çıkanlar sarı geliyor.

Bebeklerdeki gazın bizim yediklerimizle alakası olduğunu düşünmüyorum. Bi yerde okuduğum kadarıyla da öyleydi. Ben hiç dikkat etmiyorum yediklerime gaz yapar mı yapmaz mı diye. Ya da bebeğe geçmesi bebekten bebeğe ya da anneden anneye değişiyor da olabilir bilmiyorum. Hamileliğimde çok kola isterdi canım ama zaralı diye içmedim. Şu an içiyorum ara sıra ama çok şükür rahatsız etmiyor bebeğimi. Hatta çocuk doktorumuz bana bol bol bakliyat yemekleri ye dedi.

S. A rahatsız ediyorum geçen salı günü doktora gittim altı hafta beş günlük dedi kalp atışı yok dedi alalım dedi sizce atabilir mi sizin ne zaman attı

Evet herkesin bebeğinde fark oluyor hepsi farklı. Bazı doktorlar yediklerinizdeki gaz sütten geçemez, derken benim doktorum gibi her şeyi yasaklayanlar da var. Çocuğu tanımak, kendini tanıma yavaş yavaş birbirine alışma süreci bence.
Hepsi sağlıklı olsun da mercimek, kurufasülye bekleyiversin:)
İyi oğlum çok şükür, sünnetin etkileri çabuk geçti, en azından ileride hatırlamayacak, ona stres olmayacak diye seviniyorum.
Ben 40tan sonra kontrole gitmedim, oydu buydu sünnetti derken arada kaynadı, gidip baktırayım bir şu regl işi bitince.
Aynen ya her doktor farkli söylüyo agiz birligi olmayinca insanda sasiriyor. Oyle tabi her bebek farkli kendi duzenlerini kurmaya calisiyolar kendilerince zamanla hersey daha da iyi olucaktir.
Yaptirip kurtardiniz en guzeli kendini bilmeden yaptırmak.Bende erkenden sunnet ettirmek istiyorum premature oldugu icin biraz toparlansin istiyorum çünkü biraz agir seyler yasadi.

Ben sezeryandan 1 hafta sonra kontrole gittim bidaha gel demedi doktor yani dengesizliklerin daha tamamen toparlanamadigi icin oldugunu dusunuyorum

Bir aylık olunca oğlum saatle kurulmuş gibi gaz sıkıntısı başladı :( hayır alttan da üstten de gaz çıkarıyor sık sık kakasını da yapıyor. Hala neye ağlıyor anlamış değilim.
Mercimek çorbası yemiştim ondan oldu diye düşündüm ama dün gayet gazsız yiyecekler yedim yine aynı :( sürekli ağzına kusmuk geliyor. Hemşire çok emmekten demişti ama eskisi kadar memeye de düşkün değil 3 gündür

S. A rahatsız ediyorum geçen salı günü doktora gittim altı hafta beş günlük dedi kalp atışı yok dedi alalım dedi sizce atabilir mi sizin ne zaman attı
A.s canim.
7 haftalik kontrolumde doktor kalp atisinin olmadigini hatta bos gebelik olduğunu ve kurtaj olmami soyledi. Cok şükür yavrum su an 2 aylik oldu bile. Tontis bir kızım var. Baska bir doktora daha gorun derim. Ben o zaman oyle yapmıştım.

Lütfen Cevap verin
Kalbi durmuş mu hiç mi atmaya başlamamış?
Benim 6+1 de ilk duyulmuştu sonra 10. Hafta gittiğimd 6+2de kalbinin durduğu anlaşılmıştı yani gününe kadar kalp durması çıkıyor ortaya. Kalbi durmuşsa anneyi içerde zehirlemeye başlıyor o sebeple boşa vakit geçirmeden alınmalı. Ama kese oluşmuş içerde yolk saçı vs var ama kalbi atmıyorsa bence de 8. Haftaya kadar ben olsam beklerdim.
Ben hep 6ların başında duydum ama burada 7.8. Haftalarda duyanı da okumuştum.

Benim duymaya gittiğimde atmıyor dedi altı hafta beş günlük

Eklentiler

• IMG_20171226_215850.jpg
    IMG_20171226_215850.jpg
    43 KB · Görüntüleme: 52
Back