• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

2017 Kasım Anneleri

Bebeğimizin cinsiyeti(leri)

• ikiz, erkek

OY: 0 0,0%
  • üçüz

OY: 0 0,0%

• Ankete Katılan
    294
Vajinal ultrasonla bakti mi? Benim vajinal 5+5te kese vardi kalp atisi henuz yoktu. Vajinal istersen 10 gun sonra, karindan istersen 20 gun sonra gel kalp atışı için demisti doktor. 20 gun sonra gittim, karindan ultrasonla duyuldu kalp atisi
Benim altı hafta beş günlük dedi kalp atışı yok alttanda baktı yok dedi alalım dedi

S. A rahatsız ediyorum geçen salı günü doktora gittim altı hafta beş günlük dedi kalp atışı yok dedi alalım dedi sizce atabilir mi sizin ne zaman attı
Benim 6.hafta da duymuştuk ama 8 haftaya kadar yolu var diye biliyorum. Başka bir doktora daha görün bence. Ben ilk düşüğüm de dooplerle bakıp kalbi durdu demesine rağmen başka Dr. A gitmiştim. Allah yardımcın olsun

Benim altı hafta beş günlük dedi kalp atışı yok alttanda baktı yok dedi alalım dedi
8 haftalik olana kadar beklemeni tavsiye ederim.
Benim ilk kizim icinde alinmali demislerdi.
Haftaligini hatirlamiyorum ben beklemistim suan 7 yasinda kuzum.
Beklemen senin icin iyi olur insallah

Lütfen Cevap verin
6hafta kalp atışı için erken olabilir ben kendi Dr 8 haftalık old götürenileceğim için 6. Haftada başka Dr götürmüştüm o Dr da kalp atışı göremiyorum vajinal ultrasonla bakalım demişti ben de kendi Dr gittim aynı gün kalp atmıyor demek için çok erken olabilir daha demişti normal ultrasonda bile aa kalp atışı var demişti cihaza göre de fark edebiliyor demekki

Evet ev oturması sıkıntılı. Oyundan anlamıyorlar şu anda. Koyduğumuz yerde 5-10 dakika maksimum duruyorlar. Ya meme, ya gezmek ya uyumak istiyor daha çok ufaklar minnoşlar. Az kaldı 4. Aydan sonra hafif hafif oyalanma süreleri artacak.
Ben sabah çıktım şimdi geldim, yorucu ama anneye nefes aldırıyor gezmek. Dışarda kahvaltı, öğle yemeği, alışveriş, kusmuksuz ve topuzsuz gezen başka kadınları görmek falan moral verdi. Evde uyumayan oğlum asansör kapısında uyumaya başlıyor şaka gibi. Şimdi geldik 4momsa attım hala uyuyor.
Gönlüm açık havadan yana ama malum kar-kış.
Bu ara çok salgın hastalık var, avmlerden ziyade hastaneler berbat. 2. Ay kontrolüne özele götürdüm ertesi gün hem kızım hem oğlum 38 derece ateşli ve ishaldi.her yerde hasta çocuk/bebek, hastanelere girmek bile yetiyor. En azından büyük avmlerde insanların dibine dibine girmeden, aksırandan tıksırandan uzak durup gezilip nefes alınabiliyor.
Sünneti biz de yaptırmak istiyoruz bu hafta. Doktor arastırıyoruz. İyileşme süreci nasıl oldu sizin? Bir tavsiyeniz dikkat etmemiz gereken birsey varmıdır?Aynen dedigin gibi açık havada dolaşma gibi bir sansımız yok havalardan dolayı. Avmlerde o kadar kalabalık ki hem saglık açısından sıkıntılı bebişlere hem çok kalabalık bir yarım saat bir saat sonra alacak da bir ihtiyacım yoksa sıkıyor özellikle eşimi. En azından 3 aylık olunca biraz olsun saga sola bakınmaya ve kucakta durmaya baslarsa daha rahat olur sanırım daha 1.5 aylık çünkü. Geçen oturup yemek yiyelim dedik uyandı durmadı paket yaptırıp eve dönmek zorunda kaldık

Sünneti biz de yaptırmak istiyoruz bu hafta. Doktor arastırıyoruz. İyileşme süreci nasıl oldu sizin? Bir tavsiyeniz dikkat etmemiz gereken birsey varmıdır?Aynen dedigin gibi açık havada dolaşma gibi bir sansımız yok havalardan dolayı. Avmlerde o kadar kalabalık ki hem saglık açısından sıkıntılı bebişlere hem çok kalabalık bir yarım saat bir saat sonra alacak da bir ihtiyacım yoksa sıkıyor özellikle eşimi. En azından 3 aylık olunca biraz olsun saga sola bakınmaya ve kucakta durmaya baslarsa daha rahat olur sanırım daha 1.5 aylık çünkü. Geçen oturup yemek yiyelim dedik uyandı durmadı paket yaptırıp eve dönmek zorunda kaldık
Ameliyathaneye girerken bez istediler, fazla fazla almıştık yanımıza sorun olmadı. Ameliyathaneden çıkıp hemşire gelip emziğini istedi sanırım çok ağladı, emzik emmiyor diye yanımda getirmemiştim, elini yumruk yapıp emdirmişler şimdi hala elini emiyor. Emziğini unutmayın derim.
İyileşme süreci şöyle uzun oldu, Antibiyotik krem var sabah öğle akşam sürdüğümüz, onu sürdük kuruyunca pipi de beze yapıştı her alt değişmede kanama oldu az da olsa. Dr geçen dedi kahve bardaklarından alıp pipiye kapatın, pipi değmesin beze diye, 3 gün kapadık geçti çok şükür. Her alt açmada yeni bardak koydum, 50li falan karton bardak tavsiye ederim. Fitil verdi ve ağrı kesici krem ama ikisini de kullanmadım, normal geçti günlerimiz. Yoğun kanama vs olmadıkça sıkıntı olmaz demişti doktorumuz olmadı da.
Saat 10da girdik sünnete, 1 e kadar hastanede kaldık doktor kontrol edip çıkarmıştı.
Sizinki de kolay ve sorunsuz geçer inşallah.

Haftasonu avm ye ciktik bizde. Kanguruya koydum bir uyudu eve geldik hala uyuyordu. Alisverisimi yaptim,yemek yedik annesini hic uzmedi benim kizim. İlk kizimsa tam tersiydi bebek arabsi, mama sandalyesi dahil hicbiryere oturtamadim. 2. Bebekler daha sakin oluyor sanki.

Biz de dun cok sıkıldık. Hava cok soguk oldugu icin tek secenek avmydi. Rezil olduk :D eşim bebek arabasini kapatamadi, bagaja sigdiramadi. Bebek aglamaktan çatır çatır çatladı. Bebek arabasi bos gezdi resmen. Kucagimizda ziplata ziplata sadece bebek bakim odasini görebildim. Uyuyunca oh dedik yemek yiyelim. O da dun yilbasi diye avm erken kapaniyormus, apar topar yedik bogazimizda kaldi.
Yuruyen merdivene ben bindim, esim arkamdan bebek arabasini itene kadar ben merdivenin yarisina gelmis oldum. Tekrar yuruyen merdivenle cikip, tekrar önden ben binip, esim arkadan bebek arabasini iterek 3 katı 6 defada inip çıktım :D adamin biri geldi, acemisiniz herhalde dedi. Bakin bebek arabasi tersten bindirilir merdivene diye anlatti gosterdi sagolsun :D
Otoparka indik isiklar kapanmis. Bebek arabasını kapatamadik,ilk kez kullanıyoruz. Eşim bagaja sigdiramadi. Oglum zaten aglaya aglaya helak oldu.
Sanırım 3 sene avmye falan gitmem

Biz de dun cok sıkıldık. Hava cok soguk oldugu icin tek secenek avmydi. Rezil olduk :KK70: eşim bebek arabasini kapatamadi, bagaja sigdiramadi. Bebek aglamaktan çatır çatır çatladı. Bebek arabasi bos gezdi resmen. Kucagimizda ziplata ziplata sadece bebek bakim odasini görebildim. Uyuyunca oh dedik yemek yiyelim. O da dun yilbasi diye avm erken kapaniyormus, apar topar yedik bogazimizda kaldi.
Yuruyen merdivene ben bindim, esim arkamdan bebek arabasini itene kadar ben merdivenin yarisina gelmis oldum. Tekrar yuruyen merdivenle cikip, tekrar önden ben binip, esim arkadan bebek arabasini iterek 3 katı 6 defada inip çıktım :KK70: adamin biri geldi, acemisiniz herhalde dedi. Bakin bebek arabasi tersten bindirilir merdivene diye anlatti gosterdi sagolsun :KK70:
Otoparka indik isiklar kapanmis. Bebek arabasını kapatamadik,ilk kez kullanıyoruz. Eşim bagaja sigdiramadi. Oglum zaten aglaya aglaya helak oldu.
Sanırım 3 sene avmye falan gitmem
Ayy canim tam çileye dönüşmüş sizin avm işi. Biraz sabır yaza bizi kimseler tutamaz.

Merhaba kizlar sormustum ama arada kaynamis sanirim.goz muayenesine giden var mi aranizsa ? Benim bebegim kuvozde kaldifi icin doktor gozleri oksijenden zarar gormus olabilir mutlaka goz muayenesi yaptirin dedi. Bebisleri kuvozdw kalan arkadaslar siz bu muayeneyi yaptirdiniz mu?

Kızlar benimde bebeğim gazını çıkarsa bile hala ıkınmaya devam ediyor. Doktorumuza sordum. Sorunu zaten gaz çıkaramaması değil dedi. Bizim bağırsaklarımız tek seferde heryeri aynı anda kasılırken bazı bebeklerin her kasılması bağırsağın farkı yerinde oluyormuş. Bebekte her kasılmada ıkınıyormuş. Zamanla düzelecek dedi. Yani sebebi buymuş gaz çıkarsa bile ıkınmasının

Merhaba kizlar sormustum ama arada kaynamis sanirim.goz muayenesine giden var mi aranizsa ? Benim bebegim kuvozde kaldifi icin doktor gozleri oksijenden zarar gormus olabilir mutlaka goz muayenesi yaptirin dedi. Bebisleri kuvozdw kalan arkadaslar siz bu muayeneyi yaptirdiniz mu?
Canım benim kızım 3 ay kuvezde kaldı orada her hafta göz muayenesi yapıldı taburcu olduktan sonra da 2 ay gittik doktor 6 ay sonra bidaha getirin dedi

3.ay sonu yaptırılıyor

Bebeklerimizin belirtileri aynı. Ben anca uykuda rahat ezirşyorum. Uyanıkken 5dk emiyo sonra başlıyo ıkınmaya kendini geri itmeye emmek istiyo ağzını memeye götürüyo biraz çekiyo sonra başlıyo ağlamaya.
Bu arada bizimkinin Kaka yapmayışının 8.günü. Geçen pazartesi yine yapmamıştı fitil vermiştim dediğin gibi kına yeşili yapmıştı.bekleyip yapmamalarından öyle heralde rengi
Aynen benim oglumda cok yapmaya basladi hem emmek istiyo hemde kendini ittiriyo acaba sutun tadı mi degisik geliyo diye de dusunuyorum yada karni mi sıkışiyo rahatsizmi ediyo diye biraz ara veriyorum rahatliyo sanki
Benim oglum da gecen hafta cumartesi yapti bide dun yapti ben hic fitil vermedim alismasin diye. Önce zeytinyagi mi versen belki o rahatlatir. Ilaca alissinlar istemem

Rengi konusunda hakli olabilirsin belkide uzun sure yapamadiklarindan dolayı olabilir. InsAllah baska bisey yoktur

Oglumda 2 ay kaldi o surecte 1 kez muayene oldu 4 hafta sonra 2.yi oldu. Ama bize oksijenden bahsetmediler erken dogdugundan dolayi gelismesi bitmedigi icin yapıldı eksik olan bisey varmi diye

Canım benim kızım 3 ay kuvezde kaldı orada her hafta göz muayenesi yapıldı taburcu olduktan sonra da 2 ay gittik doktor 6 ay sonra bidaha getirin dedi

Oglumda 2 ay kaldi o surecte 1 kez muayene oldu 4 hafta sonra 2.yi oldu. Ama bize oksijenden bahsetmediler erken dogdugundan dolayi gelismesi bitmedigi icin yapıldı eksik olan bisey varmi diye

Cevaplar icin tesekkur ederim kizlar peki bu goz muayenesi acili bir islem mo? Bazi yerlerde kiskaç takildigini okudum da eger oyleyse hic yaptirmak istemiyorum

Cevaplar icin tesekkur ederim kizlar peki bu goz muayenesi acili bir islem mo? Bazi yerlerde kiskaç takildigini okudum da eger oyleyse hic yaptirmak istemiyorum
Canım önce 2 tane damla damlatiliyo yarım saat bekliyorsun sonra gözü uyusturmak için bi damla daha damlatiyo kıskac takiyo gözünü kapatmaması için öyle muane oluyo kızım her seferinde çok ağlıyo doktora sordum acıdığı için ağlamıyo korkuyo ışık direk göze temas ettiği için dedi

Iyi aksamlar kızlar benim kızımın 10 gün sonra tam 3 ayı dolucak. Ve sanki biraz gazı düzeldi gibi uykularida..gece hic uyumayan cocuk dün 11 de uyudu sabah 9 kalkti arada sadece 2 kere mızıldadi emzirmek icin kaldırdım emdi yine uyudu. Gazınıda artik ustten cok fazla gaz cıkarmaya basladi o yuzden alttan cok zorlanmıyor sanki.. arada nadiren ıkınıuor. Birde kakasinı yapmaya calısırken..gündüz uykuları bile düzeldi. Artık gündüzlerin cogunuda uykuyla geciriyo masallah.. birden bire sihirli bi degnek degdi sanki. Normalde beni emiyo ama ek olarak mama veriyodum gunde 1-2 defa..mamayı degistirdik kızlar acaba mamadanmi bole oldu diye dusunmuyor degilim. Daha once humana aptamil sma kullandim. Simdi kullandigim evolvia bu mamayi yiyince bayagi uyuyo..siz ne dusunuyorsunuz evolvia kullanıp bu sekilde olan var mi.
.

Back