• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

2017 Kasım Anneleri

Bebeğimizin cinsiyeti(leri)

• ikiz, erkek

OY: 0 0,0%
  • üçüz

OY: 0 0,0%

• Ankete Katılan
    294
Kalca çıkıklıgı icin hangi bolumden sira aliyoruz. cocuk dktrumuz 45 gunlukken kalca cikikligi icin kntrole gelin demisti yine cocuk doktorunami gidecegz acaba.. Bide sizleri kac gunlukkem cagirdilar acaba..
Kalça cikinligi icin de çocuk doktoruna gidin canim doktor yönlendirir sizi bizi doktor bir aylik olduğunuzda cagirmisti

Günaydın kizlar, 1. Ayda goz muayenesi varmis bunu yaptiran var mi? Hangi doktordan randevu almam gerekiyor yine cocuk doktorundan mi yoksa goz doktorundan mi?
Göz muayenesi ikinci Aydan sonra oluyormus normal göz doktoruna sıra almak gerekiyormuş canim geçen gün çocuk doktoruna gittiğimde sormuştum

Merhaba kızlar umarım herkes iyidir.pazartesi sünnet ettirdik biz çok şükür iyiyiz.ilk gün biraz zorlu geçti o kadar.47 günlük olduk ama uyku düzeninde fkn bir değişiklik yok bizim.uykuya dalamazsa gogsumu damaginin arasında sıkıyor gerilip ağlıyor birkaç arkadaş ta bahsetmiş

Canım bahsettiğin şey göbek fıtığı büyük oğlumda vardı,uzerini sakın para fln birseyekrle bağlamaya çalışma,karın zarı yanlış birlesirmjs doktorumuz bize öyle söylemişti.1 yaşına gelmeden de geçti kendiliğinden çok şükür.cok aglatmamaya dikkat et sadece
Canim geçmiş olsun ve hayırlı olsun.
Hiç aklıma gelmemişti fitik olabileceği. İnş geçer. Nasıl ağlatamamayı başarıcam bilemiyorum. İnletiyor ortalığı bazen.. teşekkür ederim söylediğin icin

Benim de gözle ilgili bi sıkıntım var. Benim takıntım da olabilir benim oğlanın gözlerinin kahverengi kısmında böyle suyun üstüne yağ dökünce ışık gelirse bi bulanıklık olur ya iki gözünde de öyle bir bulanıklık var kahverengi kısımlarında çok yakından bakınca. Tam anlatamadım ama. Böyle bir durum olan var mı bebeğinde çok endişeleniyorum. Her şeye taktığım için de eşime söyleyemedim. Bir de normal doğumdan dolayı galiba bebeğimin kafası arkaya doğru biraz uzun. Ne yapsam sırtüstü yatmıyor. Netten okuduğum kadarıyla kendiliğinden düzeliyormuş. Doktora söylediğimde bıngıldaklarına baktı düzelir zamanla ama yine de takibini yapalım dedi. 1. Ayda kafa ölçümü 38cm di

Gamzeli0603 Gamzeli0603
Canım 1.ayını doldurduktan sonra kalça ultrasonu için randevu alıyorsun (en erken 1.ayını doldurduğu gün çekiyorlar, kimi doktor 2.ayda isteyebiliyor). Ultrasonla kalçasının iki yanından kemikleri inceliyor radyoloji uzmanı ve sonucun yazdığı bi rapor veriyor. Bu raporu da aylık kontrolünde çocuk doktoruna götüreceksin.
Ben kalça ultrasonu için randevu alırken bölümünü söylemedim diye hatırlıyorum, direkt bebeğime kalça çıkığı için ultrason çekilecek dedim. Aynı güne hem ultrason hem de çocuk doktorundan aylık kontrol randevusunu aldım arka arkaya.

Bebeğinde Uzamış sarılığı olan arkadaşlar. Bi 10-15 tane yapılan test var söylemiştir doktorunuz. Tün değerlere bakılan. Bunu yaptıran varmı? Sonuçlarınız nasıl cıktı? Yada yaptırmayıp hala bekleyen ? Doktor seçimi bize bıraktı. Sizin sarılığınız ne durumda şuan?
Canım oğlum 56 günlük bizim Yen’i geçti tahlil istemedi benim doktorum 3. Aya kadar geçer dedi devam ederse bakarız demişti çok şükür atlattık

Bebeğinde Uzamış sarılığı olan arkadaşlar. Bi 10-15 tane yapılan test var söylemiştir doktorunuz. Tün değerlere bakılan. Bunu yaptıran varmı? Sonuçlarınız nasıl cıktı? Yada yaptırmayıp hala bekleyen ? Doktor seçimi bize bıraktı. Sizin sarılığınız ne durumda şuan?
Canm oglumda var sarilik tum tahlilleri yaptik sukur bisey cikmadi annesütü sariligi dedi 23 unde 2 aylik olacaz

Benim de gözle ilgili bi sıkıntım var. Benim takıntım da olabilir benim oğlanın gözlerinin kahverengi kısmında böyle suyun üstüne yağ dökünce ışık gelirse bi bulanıklık olur ya iki gözünde de öyle bir bulanıklık var kahverengi kısımlarında çok yakından bakınca. Tam anlatamadım ama. Böyle bir durum olan var mı bebeğinde çok endişeleniyorum. Her şeye taktığım için de eşime söyleyemedim. Bir de normal doğumdan dolayı galiba bebeğimin kafası arkaya doğru biraz uzun. Ne yapsam sırtüstü yatmıyor. Netten okuduğum kadarıyla kendiliğinden düzeliyormuş. Doktora söylediğimde bıngıldaklarına baktı düzelir zamanla ama yine de takibini yapalım dedi. 1. Ayda kafa ölçümü 38cm di
Benim bebeğimde de o bahsettiğin durum var göz rengi daha tam olarak oturmadı canım 6. Aya kadar düzelmiş olur

Canım oğlum 1 aylıkken başladı göz temasına
bebeklerde bireysel farklılıklar olması çok normal. Bebek doğduğu an göz teması kurmaya başlar ancak bilinçli olarak 2. Ayda kurmuyor ise doktora sormak gerekir. Arkadaş stres olmasın diye ben olması gereken zamanı söyledim dağa erken başlaması güzel bişey tabiki masallah:)

bebeklerde bireysel farklılıklar olması çok normal. Bebek doğduğu an göz teması kurmaya başlar ancak bilinçli olarak 2. Ayda kurmuyor ise doktora sormak gerekir. Arkadaş stres olmasın diye ben olması gereken zamanı söyledim dağa erken başlaması güzel bişey tabiki masallah:)
Aynı fikirdeyim o yüzden kıyaslama yapmamak lazım 1. Ayda göz teması olmaması problem değil bence doktora sormakta fayda var tabiki biz buradan ne söylesek boş oluyor

Arkadaşlar ilk bebeğimde yaşamış biri olarak lütfen kıyaslamalar yapmayın ben zehir etmiştim hayatı kendime her bebek kendine özgüdür
Doktor her ay rutin kontrolleri yapıyor zaten endişelerinizi bir tek doktorla paylaşın yoksa her kafadan ayrı ses çıkar oda canınızı fazlasıyla sıkmaya yeter

Gözdeki bulanıklık benim kızımda da var ilk kızımda da vardı bir problem olmadı çok şükür
Kafa yapısı doğum kanalında bozulabiliyor ve gerçekten zamanla düzeliyor gönlünü ferah tutunmaya çalış

Canım bahsettiğin şey göbek fıtığı büyük oğlumda vardı,uzerini sakın para fln birseyekrle bağlamaya çalışma,karın zarı yanlış birlesirmjs doktorumuz bize öyle söylemişti.1 yaşına gelmeden de geçti kendiliğinden çok şükür.cok aglatmamaya dikkat et sadece[/QUOTE]
Aaaa para olayi yanlismis demek tsk.ler

Back