• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

2017 Kasım Anneleri

Bebeğimizin cinsiyeti(leri)

• ikiz, erkek

OY: 0 0,0%
  • üçüz

OY: 0 0,0%

• Ankete Katılan
    294
Kızlar kafayok yemek üzereyim. Sütüm yok diye içmediğim yemediğim kalmadı.neyse sonunda ona yetecek kadar süt geldi. Ama tam göğsüm dolu oh doyucak derKen emdiği bütün sütü çıkarıyor. Sonra acıkıyor ama bende süt bitmiş oluyor mama veriyorum.hergün aynı rutin en iyisi hiç emzirmeden direk mama veriym

Kızlar kafayok yemek üzereyim. Sütüm yok diye içmediğim yemediğim kalmadı.neyse sonunda ona yetecek kadar süt geldi. Ama tam göğsüm dolu oh doyucak derKen emdiği bütün sütü çıkarıyor. Sonra acıkıyor ama bende süt bitmiş oluyor mama veriyorum.hergün aynı rutin en iyisi hiç emzirmeden direk mama veriym
bana hastanede saglik ocaginda hep mayali seyler yememi tavsiye ettiler.hatta bi dr miden alirsa yas mayayi ekmegn arasina koyuop ye dedi.kuru mayadan bi cay kasigi agzima atip uzerine su ictim sabahsi sutlerim yataga bile akmıştı.dene istersen baya etkili tabi sonradn agizina geken tat ve koku biraz kotu ama ise yariyor.kimiside pekmezle eritip iciyrms ben bi kez denedim

bana hastanede saglik ocaginda hep mayali seyler yememi tavsiye ettiler.hatta bi dr miden alirsa yas mayayi ekmegn arasina koyuop ye dedi.kuru mayadan bi cay kasigi agzima atip uzerine su ictim sabahsi sutlerim yataga bile akmıştı.dene istersen baya etkili tabi sonradn agizina geken tat ve koku biraz kotu ama ise yariyor.kimiside pekmezle eritip iciyrms ben bi kez denedim
Keşke sorunum süt olsaydı. Sorunum kızımın sütü emip çıkarması çıkarır çıkarmaz da emmek istiyor

Keşke sorunum süt olsaydı. Sorunum kızımın sütü emip çıkarması çıkarır çıkarmaz da emmek istiyor
reflu olablr mi.ben mama veriyrm daha cok vizim girtlagmzda sorun var emerken tikaniyo.zaten uzuntudende ne sut kaldi artk ne bisey anca bisey yiyip icersem cogaliyo.mama kullaniyodan aptamil anti refluyu dene.biz normalini kullanıydk kusuyodu hep beni emincede kusuyodu o mamayla rajat ettik.surekli cikarma olayi varsa bi dr a gotur reflu olablr ilac veriri en azindan

I
reflu olablr mi.ben mama veriyrm daha cok vizim girtlagmzda sorun var emerken tikaniyo.zaten uzuntudende ne sut kaldi artk ne bisey anca bisey yiyip icersem cogaliyo.mama kullaniyodan aptamil anti refluyu dene.biz normalini kullanıydk kusuyodu hep beni emincede kusuyodu o mamayla rajat ettik.surekli cikarma olayi varsa bi dr a gotur reflu olablr ilac veriri en azindan
İşin tuhaf tarafı mamayi çıkarmıyor sadece benim sütümü çıkarıyor. Sütün tadını sevmiyor diycem ama emerken sıkıntı yapmiyor

Mamadan sonra uyudu ya :KK43: çok üzüldüm acaba gercekten açlıktan mı ağlıyor o kadar? Dogru söylüyorsun ac olsa kilo almaz. Ama mamayi yiyince de uyudu :KK43: Inan o kadar caresiz kaliyorum ki, sesi kısılıyor mormor oluyor. Ne emzik aliyor, ne birseyle avunuyor. Bari ben gun icinde sutumu sagayim, kriz zamanlarında onu vereyim, çok tok olmak istiyor belki de uykuya dalmak için
O ses kırılmasını çok iyi bilirim. Az çok ben de yaşıyorum. Ne versen içiyorlar ben daha bir aylık olmadan 145 cc mama verdigimi biliyorum bir kaç sefer ama simdi azaltıp daha sık veriyorum. Mamayı da darda kalmadıkça vermiyorum. Emzirirken akan sütleri de kalkanda biriktiriyorum. Gün içinde toplu olarak veriyorum. Sen de sagip dediğin gibi yapabilirsin.anladigim kadarıyla bu toplu olarak baya bi içecekler ya da sürekli memede durup hem içip hem uyuyacaklar

ikinci el bakıyoruz bizde o kadar para vermek istemiyorum sıfırına. sürekli kucakta sallanmak istiyo malesef:KK43:
Bizim de kucakta sallanma problemimiz vardı. Onlar çok pahalı bir de tam ihtiyacımız olanı veremeyeceğini düşündüm. Svava hamak aldım.arada kucakta arada hamakta sallıyorum. hatta hamakta uyuyor da. Tavsiye ederim.

Merhaba kızlar. Daha önce konuştunuz mu bilmiyorum. Bebeğim den dolayi çok takip edemiyorum. Benim bi sorum olacaktı. 3 kasımda sezeryan la doğum yaptım. 43. Günümde spiral taktirdim. Biraz ağrılı oldu ve kanamam lekelenmem oldu bi kaç gün. Sonradan araştırma yaptım Spiral le de hamile kaliniyormus üstelik riskli bi gebelik oluyormus. Çok korktum. E Emzirdigim için Doktor 1 yıl adet gormeyebilirsin dedi. Hamile olursam uzun süre farkında bile olmam adet gormedigim için. Acaba 3 aylık iğneyide yaptirsam sütümden bebeğime geçer mi herhangi bi zararı olur mu

Merhaba kızlar. Daha önce konuştunuz mu bilmiyorum. Bebeğim den dolayi çok takip edemiyorum. Benim bi sorum olacaktı. 3 kasımda sezeryan la doğum yaptım. 43. Günümde spiral taktirdim. Biraz ağrılı oldu ve kanamam lekelenmem oldu bi kaç gün. Sonradan araştırma yaptım Spiral le de hamile kaliniyormus üstelik riskli bi gebelik oluyormus. Çok korktum. E Emzirdigim için Doktor 1 yıl adet gormeyebilirsin dedi. Hamile olursam uzun süre farkında bile olmam adet gormedigim için. Acaba 3 aylık iğneyide yaptirsam sütümden bebeğime geçer mi herhangi bi zararı olur mu
İğneler hormonları çok etkiliyormuş normalde bile sıkıntılı emzirirken izin verilir mi bilmem ama ben hiç denemedim, denemem de sanırım.
Emzirenler için özel doğum kontrol hapları var sorabilirsiniz doktorunuza. Ben eşlerin korunması taraftarıyım, zaten hormonlar ve vücut tepetaklak bir de dışardan içeri hap v, iğne vs almak bana sıcak gelmiyor.
Spirali de taktırıp kontrollerine gitmek düzenli baktırmak lazım, kayma vs oluyor. Aklım sürekli orada kalacak, stresli bir şey bence.

2. Ay aşılarını olduk bugün. Zaman ne çabuk geçiyor. Karnımda tekme atarken çok şükür 2 ayı bitti bile ve sünnet de oldu. Çabuk büyüyorlar, çabuk yaşlanıyoruz:mad:[/QUOT ne güzel maşallah sünneti de halletmişsiniz. Sünnetle ilgili biraz bilgi verebilir misin. Bende düşünüyorum ama zamanına kararsız kaldım.

Ayba04 Ayba04
55. Gün sünneti yaptırdım. Pipi testislere hafif yapışıktı, normal sünnet 10-15 dakika sürüyormuş bizim özel durumdan 40 dakika sürdü.

Ameliyathaneye Götürmeden uyuşturucu krem sürüyor doktor, sonra kasıktan iğne ve sünnet başlıyor ve 15 dakikaya bitiyor. Bebek Genel anestezi almıyor, emzirme/mama verebiliyorsunuz öncesi sonrası ve bebek korkmuyor, stres yaşamıyor. Bana "ne kadar erken o kadar iyi" derlerdi kıyamazdım. (Zorunlu halimiz olmasa sanırım 5-6-7 yaşlarda yaptırırdım- kıyamadığım için habire ertelerdim)
İyiki de olmuş, 1 hafta geçti bile, dikişleri de düştü, kanama hiç olmadı. Bir kremi var sabah akşam sürdük o kadar, ağrı-sızı da olmadı. Dönemiyor, emeklemiyor en rahat zamanları.

Ayba04 Ayba04
55. Gün sünneti yaptırdım. Pipi testislere hafif yapışıktı, normal sünnet 10-15 dakika sürüyormuş bizim özel durumdan 40 dakika sürdü.

Ameliyathaneye Götürmeden uyuşturucu krem sürüyor doktor, sonra kasıktan iğne ve sünnet başlıyor ve 15 dakikaya bitiyor. Bebek Genel anestezi almıyor, emzirme/mama verebiliyorsunuz öncesi sonrası ve bebek korkmuyor, stres yaşamıyor. Bana "ne kadar erken o kadar iyi" derlerdi kıyamazdım. (Zorunlu halimiz olmasa sanırım 5-6-7 yaşlarda yaptırırdım- kıyamadığım için habire ertelerdim)
İyiki de olmuş, 1 hafta geçti bile, dikişleri de düştü, kanama hiç olmadı. Bir kremi var sabah akşam sürdük o kadar, ağrı-sızı da olmadı. Dönemiyor, emeklemiyor en rahat zamanları.
Sunneti dikisli mi yaptirdiniz?
Lazer mi?

Meme ucum yoktu en başta, zaten o silikon uçlarla emiyordu. Kan uyuşmazlığı yüzünden sarılığı 20.1 lere çıktı. 2 kez fototerapi aldı ben dikişlerim yüzünden 10 gün hastanede yattım o süreçte bile emzirdim uğraştım yani ama fototerapi sürecinde küvez içinden çıkarmak yasak olduğu için biberonla vermek zorunda kalındı. Sonrasındada yoğun bir mama süreci olması gerekiyordu. O kadar sütümü yettiremiyordum çünkü. Sonrasında memeyi tutmamaya başladı sağmaya başladım hemde öyle 3 kere değil belki 6-7 kere denedim ama artmak yerine azalmaya doğru gitti çünkü emmesi gibi olamadı sağma makinası.
Yani demem o ki, aslında herkes bunun için çaba gösteriyor, evladı için uğraşmaz mı?
Hemen neden sağmadın neden uğraşmadın gibisinden etiket kötü hissettiriyor. Benim burda gruba danıştığım bu olumsuz durumda, benzer durumda kalan var mı? İçim tabi ki rahat değil en iyi mamayı versemde. Her gün uğraşıyorum morartana kadar ağlatıyorum mememde ama yok. Sağma makinasında artık max. 20 cc çıkıyor onuda hemen veriyorum zaten.
Avent in ve lansinoh un gogus ucu cikarticilarini denedin mi benim bebeğim silikon uçtan hoslanmadigi için emmiyordu goguslerim enfeksiyon oldu dr silikon dene dedi bebek morariyordu ağlamaktan emmek istiyo ama silikonu istemiyodu

Ayba04 Ayba04

Teşekkürler:KK9:

Açıkçası ben de gaz damlalarina pek inanmıyorum ne yalan soyleyim. Ama bisey yapmamis olmamak icin deniyorum işte. 5 saattir hic susmadan agliyor, sadece emerken susuyor. Artik bittim benim de kolumda guc kalmadi, sirtim boynum her yerim tutuldu. Bebegimin uykusu var gozunu acamiyor ama surekli gaz sancisiyla cigliklarla kivraniyor. Artik sesi kısıldı aglamaktan, çıkmıyor sesi
Zinco fayda etti bizimkine belki denediniz ama 1 gün boyunca hiç uyumamisti bebeğim sancidan kivraniyodu zincoyu günde 3 kere 5er damla verdim rahatladı yavrum

Herkese merhaba bişey soracaktım, hepsi burada sitesinde bugüne özel bebek bezlerinde çok indirim var özellikle hugges erkek kız bebek diye ayrılan bezde 50 li paket 12.5 TL ben kullanmadım kullanan var mı acaba memnunmusunuz?

Back