• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

2017 Kasım Anneleri

Bebeğimizin cinsiyeti(leri)

• ikiz, erkek

OY: 0 0,0%
  • üçüz

OY: 0 0,0%

• Ankete Katılan
    294
Ay Allah askina yardimi dokunmayacak olanlar uzak dursun,yorum yazmayiversin. Kim ister sutu bitsin,bebek mama yesin? @Begumsav tomrisin notlarini harfi harfine oku ve mutlaka 3 gun emzirme kampi yap. Ne demek mama ilac? E o zaman hasta olunca da ilac vermeyelim, mama icecegine ölsün açlıktan. Belli ki son care mama vermissin, kimseyi duyma, bebeginin karninin doymasi ve senin psikolojin en önemlisi. Mama da zehir degil ya neticede. O yogun sarılığı atlatmasi icin cok doymasi gerekiyordu. Sen 3 gun kampa gir, bol bol sağ. Bak buğday inanilmaz sutumu artirdi benim, bi de kuru inciri kaynar suda demleyip hem yemek hem içmek. Bira mayasi tableti de cok iyi diyorlar dene bence.
Olmuyorsa da hic canını sıkma. Dunyanin sonu değil ya. Burada ahkam kesenlerin bebegi de yarin memeyi reddedip, sagmakla da sutun aktivitesi devam etmezse görürüm. Başına gelmeyen, bebegi cop cop emen, saginca sutu gelen ne anlasin senin halinden?
Ben rizka inanırım. Bir bebegin rizkinda anne sutu varsa, istesen bile eksiltemezsin. Ama rizikta yoksa, elden birşey gelmez. Boğazımızdan geçen her lokmanın önceden belli olduğuna inanıyorum. Böyle düşün lütfen
:super:

Kızlar merhaba. Bebeği konak olan var mı neler yaptınız. Zeytinyağı badem yağı fln denedin yok ne yaltıysam bitmiyor 15-20 gündür geçmedi. Çok sert kafası çok üzülüyorum. Sizdede oldu mu neler yaptınız geçmesi için.
Canım zeytinyağı içerisine karbonat koyup karıştır sonra bebeğinin başına sür yarım saat kalsın sonra banyo yaptır faydasını görürsün inşallah ben ilk oğlumda yaşadım Konak sorununu bu söylediğim çözüm olmuştu bizde

Kızlar merhaba, birkaç gündür oğlum emerken memeyi çekiştirerek ağlamaya başladı ilk 4-5 dakika sorunsuz hızlıca emiyor sonrasında hareketlenip memeyi çekiştirmeye ayaklarını oynatmaya başlıyor kızarıyor ve bağıra bağıra ağlıyor omzuma alıyorum gazını çıkartıyorum tekrar emzirmeye başlıyorum memeyi büyük bir istekle alıyor ama yine aynı ağlama böyle bir durumla karşılaşan bilgisi olan var mı acaba
Benim oğlum bunu uykuya çok daralıp uyuyamadığı anda sinirlenip yapıyor

Kızlar merhaba, birkaç gündür oğlum emerken memeyi çekiştirerek ağlamaya başladı ilk 4-5 dakika sorunsuz hızlıca emiyor sonrasında hareketlenip memeyi çekiştirmeye ayaklarını oynatmaya başlıyor kızarıyor ve bağıra bağıra ağlıyor omzuma alıyorum gazını çıkartıyorum tekrar emzirmeye başlıyorum memeyi büyük bir istekle alıyor ama yine aynı ağlama böyle bir durumla karşılaşan bilgisi olan var mı acaba
benim bebeğim de gaz sancısı varken aynı hareketleri yapıyor canım.

Bende aynı soruyu soracaktım.Sanıyorum gaz sancısından oluyor.Birkaç gündür çok fena ağlıyor gaz çıkaramadığından.Uykusuda geliyor ama uyuyamıyor,o da üstüne tuz biber oluyor tabii... Bir tek memede sakinleşiyor gibi oluyor ama sonra yine aynı.Şu an korkuyorum uyanıp emip ağlamaya başlamasından...

İçim gidiyor ağlarken :(

Bende de var o sut kabarciklari ilk basta 1 tane cikti sonra 2 tanebirden internette dedigin gibi emzirilmeli ve sagilmali diyor ama sonradan sonraya yaraya donustu malesef ve cok aciliydi simdi gecti sukur igneyle delindiginde yara olmadi mi? Ben mudahele etmememe ragmen yara oldu ama oglum damagiyla surekli sıkıstiriyordu ondan oldu sanirim

Yaranın süt kabarcığıyla ilgisi olduğunu sanmıyorum canım. Yani bende hiç yaraya dönüşmedi. Yaradan kastın kabuk bağlayan ya da yarık gibi birşey değil mi ama? Süt kabarcığı olan kısımda iğne batması gibi bi ağrı başlıyordu, sivilce görünümüne geldiğinde ise emzirmek işkence halini alıyordu. Tam ucu iğne iğne batıyordu ve göğsümün bi kısmında sertlik hissediyordum ben, hani süt birikmesi gibi ama nasıl diyim bölgesel bi sertlik hissediyordum.
İğne ile müdahale ettiklerinde yara olmadı. İğne dediğim yenidoğanda kullandıkları en ince şırınga ucuydu yanılmıyorsam. Öyle delme de değil aslında, o kabarcığın ucunda minicik bi delik açıyorlar gibi düşün. İğne ile dürtüyorlar gibi yani. O an neredeyse hiçbirşey hissetmiyorsun ama ilk gün evet yara olmasa da sızı ve hafif bi yanma hissediyorsun emzirirken. Bende çok sık tekrarlıyordu. Düzenli olarak sağıp, her emzirme sonrasında ucunu temizleyerek ve göğüs pedini çok sık değiştirerek daha az tekrarlamasını sağlamıştım.

Mastit sorunu yaşayan var mı? Ben mastit oldum dün gece bir anda göğsüm taş kesildi, inanılmaz bir ağrı kitle ve kızarıklık ile birlikte. Gece ağlaya ağlaya emzirdim o göğsümden bebeğimi. Sabah doktora gittim, antibiyotik verdi içim hiç rahat etmese de ilerlememesi için kullanmam lazım. Hamileliğimde en hafif ağrı kesiciyi bile kullanmamıştım:KK43:

Bana göğsünü sağ diyorlar ama ben bu sağma işinden bir türlü verim alamadım:KK43: lansinoh un pompası var bende. Ama sanırım göğüs uçlarım büyük olduğu için makine sadece uç kısmını çekiyor ve hep sürtünüyor:KK43: canım yanıyor ve büyük olan göğüs uçlarım iyice şişiyor. Ne yapacağım nasıl halledeceğim şu sağma işini bilmiyorum:KK43: hadi şimdi bebeğimi sık sık emziriyorum ama bunun daha işe başlaması var :KK43:

Ben tam mastite çevirmeden iki şeyden fayda gördüm;
1- Sıcak-soğuk kompres yöntemi işe yarayabiliyor. Önce sıcak kompres yapıyorsun, göğüslerin yumuşuyor ve ardından göğsünü sağıyorsun. Hemen bırakma sağmayı, biraz uzun süre tut. Sağma işin bitince soğuk kompres yapıyorsun, bu da ağrısını alıyor.
2- Beyaz lahananın yapraklarını dondurucuya koyup biraz bekletip (parçalanacak kadar donmayacak) ardından göğsüne koyup sütün boşalmasını sağlayabilirsin. Bu yöntemde süt boşa gidiyor. O yüzden ben biraz lahana ile bekleyip süt akmaya başlayınca pompa ile çekmeye devam ediyordum.
Sütün çoğalabilir pompa ile ama göğsünü boşaltmazsan daha sıkıntılı. Gittikçe sağma sayısını azaltırsın sonradan, önceliğin mastitten kurtulmak olsun bence. Bir de adaçayı sütü azaltır. Rezene içiyorsan ara verip günde 1 bardak adaçayı içmenin iyi geldiğini okumuştum ve evet bende bu işe yaramıştı. (Yabancı forumlarda bu konuda daha çok şet yazıyor. Doğum öncesinde de paylaşmıştım :) )

Süt düğümlenmesi yaşayanımız olursa beyaz lahanayı tavsiye ederim. Bildiğimiz şu dolma yaptığımız beyaz lahana var ya. O lahananın yapraklarını ayırıyorsun, çanak gibi yaprakcıklar oluyor elinde. Güzelce yıkayıp dondurucuya koyuyorsun, çok bekletmeyeceksiz ama. 1-2 saat yeterli, sadece donacak çok pörsütmeyeceksiniz. Sonra dondurucudan çıkarınca göğsüne koyup üzerine de bir havlu koyuyorsun, göğüsteki sütü çekiyor. Ben ölü doğumum sonrası göğsümdeki sütü böyle boşaltmıştım. Doğrusu o soğuk lahanayı göğsüne koyunca ilk başta için çekiliyor ama sonra rahatlıyorsun.
Breast engorgement deniyor süt düğümlenmesine ingilizcede, "breast engorgement and white cabbage" aratınca bu beyaz lahana tavsiyesini görebilirsiniz. Ben de yabancı sitelerden okuyup öğrenmiştim. Süt düğümlenmesi; sütün fazla olması, tam boşaltılmaması durumunda göğüste kanalları tıkaması. Değil akşamdan sabaha sabahtan öğlene olabiliyor ya bu iş. Süt bir anda inince çocuk da tam ememiyorsa pat diye kalıyorsun. Ben ölü doğum sonrası gece iyiydim sabah ağrıdan ağlıyordum. Doğumdan hemen sonra da değil 2-3 gün sonra olmuştu. Kocaman oluyor göğüslerin, sağmak istesen yapamıyorsun çünkü elleyince acıyor için gidiyor.. Zaten oğlumda yaşadığımda da sağamamıştım çünkü dokunamamıştım ki kendini zorlayıp sağsan da damla damla geliyor boşalmıyor sadece acı çekiyorsun.. Bu lahana ile biraz süt akmaya başlayınca hassasiyet geçip göğüslerine dokunabilecek hale gelince bebeği emzirip ardından pompa ile göğüslerini tamamen boşaltmak kolay oluyor. Ben korkumdan oğlumda her emzirme sonrası pompa ile sağmıştım bunu yaşadıktan sonra. Hem süt düğümlenmesi vs yaşamanı engelliyor tamamen boşaltmak, hem de her emzirmede göğüslerinin ikisini de boşaltırsan sütün artıyor. Ve 1 saat sonraya tekrar doluyor, olmadı sağdığınızı verirsiniz ama garip şekilde gerek kalmıyor çünkü vücut zaten siz boşalttıkça daha çok süt üretmeye başlıyor.

iamgroot iamgroot
Buldum :) inşallah faydası olur ❤️

Kızlar aranizda bebislerinin göbeği dışarı çıkık olan var mı bizimki fındık gibi dışarıda duruyor bezi de haliyle yine çarpıyor düzelir dedim ama hala böyle çıkık.

Az önce yine bir ağlama krizi atlattık.Ne zaman emmeye başlasa karnı gurul gurul.Emmeyi bıraktığı an çığlığı basıyor.Yanlız şöyle birşey var,kaç gündür benimde karnım gurulduyor.Gaz yapacak bişeyde yemedim sanıyorum ama...
Karnımın içi hep gaz.Afedersiniz tuvaletede çıkmıyorum,öncesinde ishaldim,şimdi kaç gündür bişey yok.Gazla beraber mukus denilen şey geliyor sadece ve bende kendimi çok huzursuz ve rahatsız hissediyorum :( Çocuk ne yapsın...
Neden kaynaklanır bilmiyorum...

Kızlar aranizda bebislerinin göbeği dışarı çıkık olan var mı bizimki fındık gibi dışarıda duruyor bezi de haliyle yine çarpıyor düzelir dedim ama hala böyle çıkık.
Bizde 20 gunluguz bizimde disarda.
Nette bozuk para baglayin yaziyo.
Sizinki cok aglayan zorlanan ıkınan bi bebekmi?

Gunde 1 2 fincan adaçayı içmeyi bi dene bakalim fayda edecek mi? Etmezse devam etmezsin. Youtubeda elinlr sagma videoları var, belki pompadan daha kolay olur. Bi de göğsünü pompaya tutturunca, ucu haric göğsünü yagla, göğsünün her tarafindan ucuna dogru masaj yap. Biri pompayi tutsun, sen iki elinle göğsünü sağ. Bebeğin emerken de yatarak emzir, iki elinle devamli göğsünü sağ. Ayrıca dogumdan sonra hepimiz antibiyotik kullandik canim korkma. Ilerlemesi cok daha kötü olur. Abimin eşinde o sut içeride iltihap olmuştu, amrliyat olmak zorunda kaldi. Ikinci çocuğunda bile sut gelmedi o gogsunden :KK43: o yuzden doktor takibini ve ilaçlarını ihmal etme. Bol bol emzir ve sağ

Antibiyotik daha ilk kullanımdan etkisini gösterdi. Benim zaten o kadar kırmızı ve şişti ki göğsüm enfeksiyon olduğu bas bas bağırıyordu yani antibiyotiksiz muhtemelen apseye çevirirdi. Akşam sağdım o göğsümü biraz, sık sık da emzirdim. Dün sabaha göre çok büyük fark var ve rengi de normale dönmeye başlamış.

Antibiyotik daha ilk kullanımdan etkisini gösterdi. Benim zaten o kadar kırmızı ve şişti ki göğsüm enfeksiyon olduğu bas bas bağırıyordu yani antibiyotiksiz muhtemelen apseye çevirirdi. Akşam sağdım o göğsümü biraz, sık sık da emzirdim. Dün sabaha göre çok büyük fark var ve rengi de normale dönmeye başlamış.
Geçmiş olsun..

40 ı cıkan Arkadaslar nasl bebisleriniz rahatladimi degisti mi merak edyrm
Benim bebeğimde bir değişiklik yok. Hatta gaz problemi birkaç gündür fazlalaştı sanki :( 56 günlük olduk. Sadece gülücük atmaya başladı özellikle altını açtığımda ve onunla konuşurken sesler çıkararak karşılık veriyor yavrum benim :)

Çok
Anladim canim normalim disinda bisey olunca insan ister istemez tedirgin oluyo. Bende 3 gün sonrasi iyi degil bilirdim doktoruna goturduk sadece anne sütü aliyosa bi problem olmaz dedi bide yapinca kabiz degilse hic problem degil dedi bana sabah aksam icirebilirsin zeytinyagini demisti bende bikere 1 cay kasigi tam doldurmadim tabi vermistim yapinca bidaha vermedim. Cok okudum zeytinyagi iciren ama daha küçük zarari olur diye dusunuyorum direk doktordan duyunca icim rahat verdim bende. Hakiki zeytinyağı verebilirsin canim sorun olmaz. Ama biraz bekle tabi sadece anne sutu iciyorsa normaldir bi kacgundaha yapamazda verebilirsin. Eger yaptigi kuru top top gibiyse ozaman doktora danis bence canim
Çok teşekkürler canım cevabın için

Back