• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

2017 Kasım Anneleri

Bebeğimizin cinsiyeti(leri)

• ikiz, erkek

OY: 0 0,0%
  • üçüz

OY: 0 0,0%

• Ankete Katılan
    294
Kızlar merhaba. Bebeği konak olan var mı neler yaptınız. Zeytinyağı badem yağı fln denedin yok ne yaltıysam bitmiyor 15-20 gündür geçmedi. Çok sert kafası çok üzülüyorum. Sizdede oldu mu neler yaptınız geçmesi için.
Genelde iyi durulanmayınca konak oluyor, bebeler hasta olmasın diye bir de ilk çocuklarda deneyimsizlikten hızlı hızlı panikle yıkayınca kafa tam durulanmıyor bir de ben panikle kafasını tam güzelce ıslatmadan şampuanı aceleyle sürerdim o da tetiklemişti kızım 3 ay o kafayla gezmişti. Karbonatlı zeytinyağını arkadaş da önermiş sürüp kafasına şapka takıp 1-2 saat bekletip tarağıyla taramıştım,2-3 sefer yapınca geçti.
Ben sebamed kullanıyordum sonra mustelanın konak önleyici yenidoğan şampuanına geçtim bir daha konak yaşamadım tavsiye ederim.

Bebeğinde Uzamış sarılığı olan arkadaşlar. Bi 10-15 tane yapılan test var söylemiştir doktorunuz. Tün değerlere bakılan. Bunu yaptıran varmı? Sonuçlarınız nasıl cıktı? Yada yaptırmayıp hala bekleyen ? Doktor seçimi bize bıraktı. Sizin sarılığınız ne durumda şuan?

Bebeğinde Uzamış sarılığı olan arkadaşlar. Bi 10-15 tane yapılan test var söylemiştir doktorunuz. Tün değerlere bakılan. Bunu yaptıran varmı? Sonuçlarınız nasıl cıktı? Yada yaptırmayıp hala bekleyen ? Doktor seçimi bize bıraktı. Sizin sarılığınız ne durumda şuan?

Benim bebeğimde de 3. Gün bittiğinde sarılık başladı, 4. Gün ölçtürdüğümüzde 11,6 çıkmıştı değeri. Doktor şu an için korkulacak bir şey yok çok sık emzir dedi. Ben de her fırsatta dayadım memeyi çocuğa :) öyle ki 15. Gün kontrolünde ebemiz ısrarla çocuğa mama vermedin di mi diye sordu bana. Hızlı kilo almıştı:) o gün sarılığı baya gerilemiş değeri en fazla 3-4 çıkar dedi ebe. Bugün 23 günü doldurduk ama hala yüzü ve gözlerinin akında biraz sarılık var bebeğimin. Bu haftasonu doktor kontrolüne gideceğiz. Bakalım ne diyecek doktor.

Bugün kalça ultrasonu çekildik radyoloji uzmanı nırmal dedi ama çocuk doktoruna gidemedik yaptıran arkadaşlar bi bakabilir mi normal mi ölçümler

Eklentiler

• E687B09D-6E6F-4C31-8E0D-2E7E6F3213A6.jpeg
    E687B09D-6E6F-4C31-8E0D-2E7E6F3213A6.jpeg
    45,9 KB · Görüntüleme: 63
Kalca çıkıklıgı icin hangi bolumden sira aliyoruz. cocuk dktrumuz 45 gunlukken kalca cikikligi icin kntrole gelin demisti yine cocuk doktorunami gidecegz acaba.. Bide sizleri kac gunlukkem cagirdilar acaba..

Bizde bu sabah tekrar doktora geldik canım boğazda balgam burun tıkanıklığı ve öksürükle salgın varmış ciğerlere inmemesi için anribiyotik başlıcaz dedi doktor birsürü ilaç alıp geldik evimize

Bizde bu sabah tekrar doktora geldik canım boğazda balgam burun tıkanıklığı ve öksürükle salgın varmış ciğerlere inmemesi için anribiyotik başlıcaz dedi doktor birsürü ilaç alıp geldik evimize

Bizde başladık antibiyotige aynen salgın varmış zaten abla okuldan geyirdi hepimize bulastirdi hastaligi doktor bol bol emzir dedi allah bebegine sifa versin canım

Kızlar merhaba, birkaç gündür oğlum emerken memeyi çekiştirerek ağlamaya başladı ilk 4-5 dakika sorunsuz hızlıca emiyor sonrasında hareketlenip memeyi çekiştirmeye ayaklarını oynatmaya başlıyor kızarıyor ve bağıra bağıra ağlıyor omzuma alıyorum gazını çıkartıyorum tekrar emzirmeye başlıyorum memeyi büyük bir istekle alıyor ama yine aynı ağlama böyle bir durumla karşılaşan bilgisi olan var mı acaba

Benim bebegimde öyle cnm. Òyle oldugu zamanlarda kakasinı yapiyo rahatliyo. Hatta bazen memedeyken yapiyo sonra düzeliyor benden o yuzden anladim. Yoksa bende ilk zamanlar niye boyle yapiyo diye düsünuyodum meger kakasini yapmaya calistigi icinmis. Ayaklarini gerdiriyor mu benim ki tek ayagini gerdiriyor kizariyor memeyi cekistiriyo sanki hem emmek istiyo hem emmek istemiyo gibi. Birde zorlanma sesi cıkariyo hani bòle kaka yapicak gibi..

Mastit sorunu yaşayan var mı? Ben mastit oldum dün gece bir anda göğsüm taş kesildi, inanılmaz bir ağrı kitle ve kızarıklık ile birlikte. Gece ağlaya ağlaya emzirdim o göğsümden bebeğimi. Sabah doktora gittim, antibiyotik verdi içim hiç rahat etmese de ilerlememesi için kullanmam lazım. Hamileliğimde en hafif ağrı kesiciyi bile kullanmamıştım:KK43:

Bana göğsünü sağ diyorlar ama ben bu sağma işinden bir türlü verim alamadım:KK43: lansinoh un pompası var bende. Ama sanırım göğüs uçlarım büyük olduğu için makine sadece uç kısmını çekiyor ve hep sürtünüyor:KK43: canım yanıyor ve büyük olan göğüs uçlarım iyice şişiyor. Ne yapacağım nasıl halledeceğim şu sağma işini bilmiyorum:KK43: hadi şimdi bebeğimi sık sık emziriyorum ama bunun daha işe başlaması var :KK43:
Cnm dişini sıkıp acısada sağ sonra rahatlar göğüslerin..Bnm de öyle olmuştu aynı senin gibi sağarken bile açıdan kıvrandım ama iki üç gün üst üste sabah akşam acısada sağdım daha sonra krem sürüp yaralar iyileşsin diye kalkan kullandım çok şükür geçti

Merhaba kızlar umarım herkes iyidir.pazartesi sünnet ettirdik biz çok şükür iyiyiz.ilk gün biraz zorlu geçti o kadar.47 günlük olduk ama uyku düzeninde fkn bir değişiklik yok bizim.uykuya dalamazsa gogsumu damaginin arasında sıkıyor gerilip ağlıyor birkaç arkadaş ta bahsetmiş
Kızlar aranizda bebislerinin göbeği dışarı çıkık olan var mı bizimki fındık gibi dışarıda duruyor bezi de haliyle yine çarpıyor düzelir dedim ama hala böyle çıkık.
Canım bahsettiğin şey göbek fıtığı büyük oğlumda vardı,uzerini sakın para fln birseyekrle bağlamaya çalışma,karın zarı yanlış birlesirmjs doktorumuz bize öyle söylemişti.1 yaşına gelmeden de geçti kendiliğinden çok şükür.cok aglatmamaya dikkat et sadece

40 ı cıkan Arkadaslar nasl bebisleriniz rahatladimi degisti mi merak edyrm
Benmkı de aynı degısmedı.sureklı bı mız mızlık var ve uykuyla savasıyo.uyumamak ıcın dırenıyo esnıyo ama uyku yok bu yuzden de cok hırcın.bastan aynıydı 43 gunluk olduk hala aynı

40 ı cıkan Arkadaslar nasl bebisleriniz rahatladimi degisti mi merak edyrm
Benim kızım 50gunluk nasıl bir değişim olmasını bekliyorsunuz mesela? 40 günü dolunca hemen büyümüş olmuyor bebekler. Ben o yüzden su 40 gün olunca uykusu gazi degisicek vs diyenlere inanmadım hiç. Pek değişiklik yok. Sürekli emmek istiyor ama yeterince kilo almıyor . Böyle giderse Dr kontrolünde mama takviyesine başlayacağım. 50 günlük oldu hala aynı. Değişim beklemeyin bence pek.

Benim kızım 50gunluk nasıl bir değişim olmasını bekliyorsunuz mesela? 40 günü dolunca hemen büyümüş olmuyor bebekler. Ben o yüzden su 40 gün olunca uykusu gazi degisicek vs diyenlere inanmadım hiç. Pek değişiklik yok. Sürekli emmek istiyor ama yeterince kilo almıyor . Böyle giderse Dr kontrolünde mama takviyesine başlayacağım. 50 günlük oldu hala aynı. Değişim beklemeyin bence pek.
Merhaba canim masallah bebisin 50 gunkuk olmus sen 1 ay doldugunda goz muayenesine gotirfun mu acaba?

Merhaba canim masallah bebisin 50 gunkuk olmus sen 1 ay doldugunda goz muayenesine gotirfun mu acaba?
Merhaba arkadaşım, genel kontrolüne götürüyorum. Benim kızım çok aglayan bir bebekti hala öyle, kucakta vs durmuyordu hatta buraya yazmisimdir napicam diye çaresiz kaldigim zamanlar olmuyor değil. Gazlı maalesef. Dr damla verdi ama ben bir faydasını görmüyorum. Sutunde gaz varsa bebeğe geçebilir dedi Dr o yüzden genelde dikkat etmeye çalışıyorum. Ama kilo alımı az seyrediyor böyle giderse mamaya başlayacağım.
Senin bebiş ne kadarlik oldu? Sıkıntıların neler? Yardımcı olmaya çalışırım elimden geldiğince.

Merhaba arkadaşım, genel kontrolüne götürüyorum. Benim kızım çok aglayan bir bebekti hala öyle, kucakta vs durmuyordu hatta buraya yazmisimdir napican diye çaresiz kaldigim zamanlar olmuyor değil. Gazlı maalesef. Dr damla verdi ama ben bir faydasını görmüyorum. Sutunde gaz varsa bebeğe geçebilir dedi Dr o yüzden genelde dikkat etmeye çalışıyorum. Ama kilo alımı az seyrediyor böyle giderse mamaya başlayacağım.
Senin bebiş ne kadarlik oldu? Sıkıntıların neler? Yardımcı olmaya çalışırım elimden geldiğince.
Bende de ayni dertler var canim gazdan dolayı bir aglamaua basliyor ne yapacagimi sasiriyorum. Bizimkisi bir aylik olacak 2 gun sonra ancak benimle hic goz temasi kurmuyor acaba goz muayenesine gotursem mi diye dusunuyorum. Sizinki basladi mi goz temasi kurmaya

Bende de ayni dertler var canim gazdan dolayı bir aglamaua basliyor ne yapacagimi sasiriyorum. Bizimkisi bir aylik olacak 2 gun sonra ancak benimle hic goz temasi kurmuyor acaba goz muayenesine gotursem mi diye dusunuyorum. Sizinki basladi mi goz temasi kurmaya
Maşallah canım. Henüz farkedemiyorum göz temasını. Ancak bir problemi olduğunu en iyi sen anlayabilirsin. Olduğunu düşünüyorsan bir Dr a danış derim. İnşallah kısa sürede atlatiriz hepimiz zorlu süreçleri.

Back