2017 Kasım Anneleri

Bebeğimizin cinsiyeti(leri)

• ikiz, erkek

OY: 0 0,0%
  • üçüz

OY: 0 0,0%

• Ankete Katılan
    294

Canım zeytinyağı içerisine karbonat koyup karıştır sonra bebeğinin başına sür yarım saat kalsın sonra banyo yaptır faydasını görürsün inşallah ben ilk oğlumda yaşadım Konak sorununu bu söylediğim çözüm olmuştu bizde

Benim oğlum bunu uykuya çok daralıp uyuyamadığı anda sinirlenip yapıyor

benim bebeğim de gaz sancısı varken aynı hareketleri yapıyor canım.

Bende aynı soruyu soracaktım.Sanıyorum gaz sancısından oluyor.Birkaç gündür çok fena ağlıyor gaz çıkaramadığından.Uykusuda geliyor ama uyuyamıyor,o da üstüne tuz biber oluyor tabii... Bir tek memede sakinleşiyor gibi oluyor ama sonra yine aynı.Şu an korkuyorum uyanıp emip ağlamaya başlamasından...

İçim gidiyor ağlarken

Yaranın süt kabarcığıyla ilgisi olduğunu sanmıyorum canım. Yani bende hiç yaraya dönüşmedi. Yaradan kastın kabuk bağlayan ya da yarık gibi birşey değil mi ama? Süt kabarcığı olan kısımda iğne batması gibi bi ağrı başlıyordu, sivilce görünümüne geldiğinde ise emzirmek işkence halini alıyordu. Tam ucu iğne iğne batıyordu ve göğsümün bi kısmında sertlik hissediyordum ben, hani süt birikmesi gibi ama nasıl diyim bölgesel bi sertlik hissediyordum.
İğne ile müdahale ettiklerinde yara olmadı. İğne dediğim yenidoğanda kullandıkları en ince şırınga ucuydu yanılmıyorsam. Öyle delme de değil aslında, o kabarcığın ucunda minicik bi delik açıyorlar gibi düşün. İğne ile dürtüyorlar gibi yani. O an neredeyse hiçbirşey hissetmiyorsun ama ilk gün evet yara olmasa da sızı ve hafif bi yanma hissediyorsun emzirirken. Bende çok sık tekrarlıyordu. Düzenli olarak sağıp, her emzirme sonrasında ucunu temizleyerek ve göğüs pedini çok sık değiştirerek daha az tekrarlamasını sağlamıştım.

Ben tam mastite çevirmeden iki şeyden fayda gördüm;
1- Sıcak-soğuk kompres yöntemi işe yarayabiliyor. Önce sıcak kompres yapıyorsun, göğüslerin yumuşuyor ve ardından göğsünü sağıyorsun. Hemen bırakma sağmayı, biraz uzun süre tut. Sağma işin bitince soğuk kompres yapıyorsun, bu da ağrısını alıyor.
2- Beyaz lahananın yapraklarını dondurucuya koyup biraz bekletip (parçalanacak kadar donmayacak) ardından göğsüne koyup sütün boşalmasını sağlayabilirsin. Bu yöntemde süt boşa gidiyor. O yüzden ben biraz lahana ile bekleyip süt akmaya başlayınca pompa ile çekmeye devam ediyordum.
Sütün çoğalabilir pompa ile ama göğsünü boşaltmazsan daha sıkıntılı. Gittikçe sağma sayısını azaltırsın sonradan, önceliğin mastitten kurtulmak olsun bence. Bir de adaçayı sütü azaltır. Rezene içiyorsan ara verip günde 1 bardak adaçayı içmenin iyi geldiğini okumuştum ve evet bende bu işe yaramıştı. (Yabancı forumlarda bu konuda daha çok şet yazıyor. Doğum öncesinde de paylaşmıştım :) )

iamgroot
Buldum :) inşallah faydası olur

Kızlar aranizda bebislerinin göbeği dışarı çıkık olan var mı bizimki fındık gibi dışarıda duruyor bezi de haliyle yine çarpıyor düzelir dedim ama hala böyle çıkık.

Az önce yine bir ağlama krizi atlattık.Ne zaman emmeye başlasa karnı gurul gurul.Emmeyi bıraktığı an çığlığı basıyor.Yanlız şöyle birşey var,kaç gündür benimde karnım gurulduyor.Gaz yapacak bişeyde yemedim sanıyorum ama...
Karnımın içi hep gaz.Afedersiniz tuvaletede çıkmıyorum,öncesinde ishaldim,şimdi kaç gündür bişey yok.Gazla beraber mukus denilen şey geliyor sadece ve bende kendimi çok huzursuz ve rahatsız hissediyorum Çocuk ne yapsın...
Neden kaynaklanır bilmiyorum...

Kızlar aranizda bebislerinin göbeği dışarı çıkık olan var mı bizimki fındık gibi dışarıda duruyor bezi de haliyle yine çarpıyor düzelir dedim ama hala böyle çıkık.
Bizde 20 gunluguz bizimde disarda.
Nette bozuk para baglayin yaziyo.
Sizinki cok aglayan zorlanan ıkınan bi bebekmi?

Antibiyotik daha ilk kullanımdan etkisini gösterdi. Benim zaten o kadar kırmızı ve şişti ki göğsüm enfeksiyon olduğu bas bas bağırıyordu yani antibiyotiksiz muhtemelen apseye çevirirdi. Akşam sağdım o göğsümü biraz, sık sık da emzirdim. Dün sabaha göre çok büyük fark var ve rengi de normale dönmeye başlamış.

Geçmiş olsun..

40 ı cıkan Arkadaslar nasl bebisleriniz rahatladimi degisti mi merak edyrm
Benim bebeğimde bir değişiklik yok. Hatta gaz problemi birkaç gündür fazlalaştı sanki 56 günlük olduk. Sadece gülücük atmaya başladı özellikle altını açtığımda ve onunla konuşurken sesler çıkararak karşılık veriyor yavrum benim :)

Çok
Çok teşekkürler canım cevabın için

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…