2017 Kasım Anneleri

Bebeğimizin cinsiyeti(leri)

• ikiz, erkek

OY: 0 0,0%
  • üçüz

OY: 0 0,0%

• Ankete Katılan
    294
F filmgibi gazın ilacı olduğuna ben de inanmıyorum, ilk kızımda gaz için ilaç kullanmadım bu kızımda deneyim dedim ve gazın ilacı olmadığı teorisine geri döndüm, bebek sıkıntılandiginda saç kurutma makinesi aciyorm sakinlesiyr biraz, masaj yapiyrm o arada da, bı de altını açınca pirtlatiyr muhakkak ama çok açık kalırsa gene gaz oluyr, altıni açma olayı kısır döngüye giriyor süre iyi ayarlanmazsa, bu kızımda farkettim ki bebeği sıcak tutmayı başardığm zaman gaz ciddi anlamda azalıyor, iki kat yarım kundak yapiyrm, büyükleri n makul uygulamalarını yapiyrm ben, reflü içinse yediklerinize dikkat etsenz hatırlıyorum ki alerjik bir bunyem var demiştiniz, süt ve süt ürünleri, Paketli gıdalar i azaltıp bı deneseniz işe yarar belki, sifanin nerde olduğu bilinmez, geçmiş olsun size ve kuzuya

Teşekkür ederim canım doktora geldik bakalım ne olcak iyice süzüldü oglum
Bizde bu sabah tekrar doktora geldik canım boğazda balgam burun tıkanıklığı ve öksürükle salgın varmış ciğerlere inmemesi için anribiyotik başlıcaz dedi doktor birsürü ilaç alıp geldik evimize

Merhaba hanimlar ben aralik annesiyim benden daha tecrubeli oldugunuzdan size sormak istedim. 12 gunluk bebegim var gunde bir kac kez kusar oldu bazen 2 bazen 3 degisio . 3 tur fiskirtir gibi kusuyo bildiginiz tazikli 40 50 cm uzaga denk gelio kusmugu ve az degil cikardigi kocaman insan gibi kusuo buda beni endiselendirio bu konu basina gelen doktora gorunen falan var mi

Kızlar merhaba. Bebeği konak olan var mı neler yaptınız. Zeytinyağı badem yağı fln denedin yok ne yaltıysam bitmiyor 15-20 gündür geçmedi. Çok sert kafası çok üzülüyorum. Sizdede oldu mu neler yaptınız geçmesi için.

F filmgibi gazın ilacı olduğuna ben de inanmıyorum, ilk kızımda gaz için ilaç kullanmadım bu kızımda deneyim dedim ve gazın ilacı olmadığı teorisine geri döndüm, bebek sıkıntılandiginda saç kurutma makinesi aciyorm sakinlesiyr biraz, masaj yapiyrm o arada da, bı de altını açınca pirtlatiyr muhakkak ama çok açık kalırsa gene gaz oluyr, altıni açma olayı kısır döngüye giriyor süre iyi ayarlanmazsa, bu kızımda farkettim ki bebeği sıcak tutmayı başardığm zaman gaz ciddi anlamda azalıyor, iki kat yarım kundak yapiyrm, büyükleri n makul uygulamalarını yapiyrm ben, reflü içinse yediklerinize dikkat etsenz hatırlıyorum ki alerjik bir bunyem var demiştiniz, süt ve süt ürünleri, Paketli gıdalar i azaltıp bı deneseniz işe yarar belki, sifanin nerde olduğu bilinmez, geçmiş olsun size ve kuzuya
Besin alerjim yok, allerjik nezlem var benim. Gaz yapar diye sut urunu hic yemiyorum, peynir bile sayılı. Paketli gida zaten normalde de sevmem yemem. Refluyle benim yediklerimin alakasi olabilir mi gerçekten?
Gun icinde sakinken ben de kiraz cekirdegi isitip koyuyorum karnina ve ayaklarına. Duzenli masaj yapıyorum. Belki bunları yapmasam daha mi kotu olacak bilmiyorum ki. Bu da boyle bi dönem herhalde. Umarim kisa surer.

Bir de deliksiz uykusu yok, guluk guluk ağzına geliyor devamli. Gazdan dolayi sürekli ikinma halinde. Bu seslerin hepsine istisnasız uyanıyorum. 1 dakikada 5 kere uyanıyorum, halbuki çocuk uykusunun icinde çıkarıyor o sesleri. Uyuyamadikca sinirlerim de zayıflıyor. Buna caresi olan var mi?

Selamlar kızlar bir şey soracağım,

Oğlumun sarılığı çok yüksekti ve uzadı o yüzden o süreçte emzirme artı mama gitmek zorunda kaldık. Bugün 34 günlük, biberona çok alıştığı için meme mi uzun zamandır reddediyordu ama ben ya sağıp veriyordum ya da zorla ağzına tıkıp biraz ağlatsamda öyle emdiriyordum. Ama şu 2 gündür katiyen almıyor. Bu süreçte mamayada devam ediyoruz zaten artık mamasız doyması imkansız hale geldi.
Bugün fark ettim ki emmediği için artık sütüm iyice geriye kaçmış göğüslerim azıcık küçülmüş bile sağsamda gelmiyor artık zaten. Mecburen komple mamaya dönmek zorunda kaldım. Bu şekilde başına böyle bir şey gelen oldu mu? hortumla feeding yöntemini bile denedim ama yok artık farkında ağzına ne verdiğimin kabul etmiyor çok üzülüyorum süt veremediğim için. Mama çok kötü bir şey mi? :mad:
Tabi ki mama kötü bişey değil sakın böyle düşünme. Ben sabah akşam günde 2 defa veriyorum. Benim gögüsüm büyük ucu küçük. Bebeğinde ağzı küçük olduğundan sütümü tam çekemedi. Hemen yorulup bırakıyordu maksimum 10 dk. Etmiyordu 10 gün hiç kilo almadı hatta zayıfladı. Doktorumla mamaya başlamaya karar verdik. Şuanda sütüm var emiyo aynı zamanda sağıyorum onu da veriyorum. Ayrıca mama alıyo. Artık mamayı bırakmam imkansız çünkü bir rutine bindik artık. Bebeklerimizin karnı doysun huzurlu olsunlarda gerisi önemli değil

Merhabba kizlar,moralim cok bozuk size bir soru sormak istiyorum. Bebegim nefes alip verirken karni inip cikiyor ve gogus kafesinin her iki yaninda iki cizgi.olusuyor, tam anlatabildim mi bilmiyorum ama.. gecen pazartesi kontrolumuz vardi doktor bir sey soylemedi bir sorun olsa farkederdi herhalde cunku gogsunu dinledi karninj elle muayene etti ama benim icim rahat degil. Sizin bebeklerinizde de boyle.oluyor mu

Merhabba kizlar,moralim cok bozuk size bir soru sormak istiyorum. Bebegim nefes alip verirken karni inip cikiyor ve gogus kafesinin her iki yaninda iki cizgi.olusuyor, tam anlatabildim mi bilmiyorum ama.. gecen pazartesi kontrolumuz vardi doktor bir sey soylemedi bir sorun olsa farkederdi herhalde cunku gogsunu dinledi karninj elle muayene etti ama benim icim rahat degil. Sizin bebeklerinizde de boyle.oluyor mu
Canim benim oglumun karni dogdu doğalı oyle sisince daha cok belli oluyo 2 ay kuvezdeydi doktor bu konuda hicbisey soylemedi onemli bisey degil demekki yapisi öyle. Sende takma bence eger nefesinde bi problem hissetmiyosan sıkıntı yok. Zaten doktor da bakti demissin bi problem olsaydi soylerdi. Anliyorum seni konu cocuklarimiz olunca herseyi takiyoruz

Merhaba hanimlar ben aralik annesiyim benden daha tecrubeli oldugunuzdan size sormak istedim. 12 gunluk bebegim var gunde bir kac kez kusar oldu bazen 2 bazen 3 degisio . 3 tur fiskirtir gibi kusuyo bildiginiz tazikli 40 50 cm uzaga denk gelio kusmugu ve az degil cikardigi kocaman insan gibi kusuo buda beni endiselendirio bu konu basina gelen doktora gorunen falan var mi
Cok doydugundan oyle kusarlar canim yada refluden. Eger kilo kaybi yoksa kusmasinda bi sıkıntı yok demisti bana doktor

Canim benim oglumun karni dogdu doğalı oyle sisince daha cok belli oluyo 2 ay kuvezdeydi doktor bu konuda hicbisey soylemedi onemli bisey degil demekki yapisi öyle. Sende takma bence eger nefesinde bi problem hissetmiyosan sıkıntı yok. Zaten doktor da bakti demissin bi problem olsaydi soylerdi. Anliyorum seni konu cocuklarimiz olunca herseyi takiyoruz
Cok sagol canim.cevabin icin, zaten pimpirikli bir insandim iuice oyle oldum bebisten sonra.

Besin alerjim yok, allerjik nezlem var benim. Gaz yapar diye sut urunu hic yemiyorum, peynir bile sayılı. Paketli gida zaten normalde de sevmem yemem. Refluyle benim yediklerimin alakasi olabilir mi gerçekten?
Gun icinde sakinken ben de kiraz cekirdegi isitip koyuyorum karnina ve ayaklarına. Duzenli masaj yapıyorum. Belki bunları yapmasam daha mi kotu olacak bilmiyorum ki. Bu da boyle bi dönem herhalde. Umarim kisa surer.

Bir de deliksiz uykusu yok, guluk guluk ağzına geliyor devamli. Gazdan dolayi sürekli ikinma halinde. Bu seslerin hepsine istisnasız uyanıyorum. 1 dakikada 5 kere uyanıyorum, halbuki çocuk uykusunun icinde çıkarıyor o sesleri. Uyuyamadikca sinirlerim de zayıflıyor. Buna caresi olan var mi?
Canım benim bebek de hemen hemen öyle ben normaldir diye alıştım. Öyle bebekler gibi sessiz sedasız uyuduğu nadirdir. Hızlı hızlı nefes alıp vermeler uykusunda inlemesi hatta çığlık atıyo sonra tekrar dalıyo vs. Hemşire gazdan dolayı dedim bana. Akşam krizlere giriyo emmek istiyo ama sanki vücuduna iğne batırıyorlar gibi ağlıyo çığlık çığlığa kalıyo gerçekten Allah dayanma gücü versin çok zor bi durum inşallah 40ı çıktığında biter bu kabuslar diye avunuyorum

Cok sagol canim.cevabin icin, zaten pimpirikli bir insandim iuice oyle oldum bebisten sonra.
Rica ederim canim bende oyleyim hamilelikten beri küçücük biseyi hemen takıyorum
Rica ederim canim bircogumuz boyleyiz en ufak seyde korkuyoruz. Biraz büyüyünce hepimiz daha rahat olucaz

Benim oğlumda aynısı reflu su var malesef bakayım yarın ultrasona giricek dr ona göre tedaviye başlarız dedi

Ay Allah askina yardimi dokunmayacak olanlar uzak dursun,yorum yazmayiversin. Kim ister sutu bitsin,bebek mama yesin? @Begumsav tomrisin notlarini harfi harfine oku ve mutlaka 3 gun emzirme kampi yap. Ne demek mama ilac? E o zaman hasta olunca da ilac vermeyelim, mama icecegine ölsün açlıktan. Belli ki son care mama vermissin, kimseyi duyma, bebeginin karninin doymasi ve senin psikolojin en önemlisi. Mama da zehir degil ya neticede. O yogun sarılığı atlatmasi icin cok doymasi gerekiyordu. Sen 3 gun kampa gir, bol bol sağ. Bak buğday inanilmaz sutumu artirdi benim, bi de kuru inciri kaynar suda demleyip hem yemek hem içmek. Bira mayasi tableti de cok iyi diyorlar dene bence.
Olmuyorsa da hic canını sıkma. Dunyanin sonu değil ya. Burada ahkam kesenlerin bebegi de yarin memeyi reddedip, sagmakla da sutun aktivitesi devam etmezse görürüm. Başına gelmeyen, bebegi cop cop emen, saginca sutu gelen ne anlasin senin halinden?
Ben rizka inanırım. Bir bebegin rizkinda anne sutu varsa, istesen bile eksiltemezsin. Ama rizikta yoksa, elden birşey gelmez. Boğazımızdan geçen her lokmanın önceden belli olduğuna inanıyorum. Böyle düşün lütfen
Mama ilac katagorisindeyi ben soyledim ve begume ozelden yardimci oldum bilip bilmeden asil sen ahkam kesme. Tabi ki acmi kalacak bebegi tabi ki karnini doyurmak icin mama verecek...mama kotu birsey mi diye sordugu icin onu yazdim ilac katagorisinde olmasinin nedeni de keyfi dozlarda degil doktor kontrolunde verilmesi gerektigi icin. Diger illa emzir vs diyenlere birsey diyemiyecegim ilac lafini yazdigin ve onunda muhattabi ben oldugum icin yazma geregi duydum.

O çıkıntı dediğin şey süt kabarcığı olabilir mi? Bi netten aratıp görsellere bak istersen. Böyle minik sivilcemsi, beyaz renkli kabarcıklar oluyordu bende. Adına süt kabarcığı demişlerdi. İlkinde aile hekimliğindeki hemşirem incecik bi iğne ile patlatmıştı. Patlatır patlatmaz (belki delmek de denir) süt fışkırmıştı. Biraz sıkıp sonra oğlumu emzirmiştim. Evde de önce sıcak kompres yapıp oğlumu emzirip ardından soğuk kompres yapıyordum ağrısını azaltmak için. Sonradan çok kere tekrarladı, her seferinde aynı şekilde iğne ile müdahale edildi. Oluşmaması için tek önerebileceğim emzirsen dahi pompa ile sağ. Göğsünü mutlaka tamamen boşalt. Bir de her emzirme sonrası göğüs ucunu mutlaka temiz bez ve su ile sil.
Bende de var o sut kabarciklari ilk basta 1 tane cikti sonra 2 tanebirden internette dedigin gibi emzirilmeli ve sagilmali diyor ama sonradan sonraya yaraya donustu malesef ve cok aciliydi simdi gecti sukur igneyle delindiginde yara olmadi mi? Ben mudahele etmememe ragmen yara oldu ama oglum damagiyla surekli sıkıstiriyordu ondan oldu sanirim

Back