- 19 Mart 2010
- 21.479
- 15.166
- 498
- Konu Sahibi bir garip oblomov
-
- #33.961
Benimkide cok hizli nefes aliyor cizgi dedigin morluk gibi mi? Benimkinin var cunku ama doktor bizede bisi demedi. Yenidoganlar yetiskinlerden daha hizli nefes alip veriyor karin inip cikmasinin cok bariz belli olmasi ondan benceMerhabba kizlar,moralim cok bozuk size bir soru sormak istiyorum. Bebegim nefes alip verirken karni inip cikiyor ve gogus kafesinin her iki yaninda iki cizgi.olusuyor, tam anlatabildim mi bilmiyorum ama.. gecen pazartesi kontrolumuz vardi doktor bir sey soylemedi bir sorun olsa farkederdi herhalde cunku gogsunu dinledi karninj elle muayene etti ama benim icim rahat degil. Sizin bebeklerinizde de boyle.oluyor mu
Bende de var o sut kabarciklari ilk basta 1 tane cikti sonra 2 tanebirden internette dedigin gibi emzirilmeli ve sagilmali diyor ama sonradan sonraya yaraya donustu malesef ve cok aciliydi simdi gecti sukur igneyle delindiginde yara olmadi mi? Ben mudahele etmememe ragmen yara oldu ama oglum damagiyla surekli sıkıstiriyordu ondan oldu sanirim
KıZlar ben mastit oldum sonra antibiyotik kullandım iyileştim. Şimdide göğüs ucumda beyaz şeffaf çıkıntılar var çok canım yanıyor bu süt tıkanıklığı nasıl geçer bnm gibi yaşayan var mı
O çıkıntı dediğin şey süt kabarcığı olabilir mi? Bi netten aratıp görsellere bak istersen. Böyle minik sivilcemsi, beyaz renkli kabarcıklar oluyordu bende. Adına süt kabarcığı demişlerdi. İlkinde aile hekimliğindeki hemşirem incecik bi iğne ile patlatmıştı. Patlatır patlatmaz (belki delmek de denir) süt fışkırmıştı. Biraz sıkıp sonra oğlumu emzirmiştim. Evde de önce sıcak kompres yapıp oğlumu emzirip ardından soğuk kompres yapıyordum ağrısını azaltmak için. Sonradan çok kere tekrarladı, her seferinde aynı şekilde iğne ile müdahale edildi. Oluşmaması için tek önerebileceğim emzirsen dahi pompa ile sağ. Göğsünü mutlaka tamamen boşalt. Bir de her emzirme sonrası göğüs ucunu mutlaka temiz bez ve su ile sil.
Rica ederim. Ama siz yinede gidince nasil kustuğunu anlatin doktorun muayene edip bilgi vermesi daha dogru olur canim. Ben genelde olan sebepleri soylemek istedim benim oglumda surekli kusuyo anlattigin gibi doktoru onemli bisey olmadigini söylüyorCok tesekkur ederim cevabiniz icin kilo kaybi olup olmadiginida ogrenebilmek acisindan bi saglik ocagina yada cocuk doktorumuza gitmekte fayda var oyleyse cok sagolun
Canim morluk gibi degil de karin inip kalkinca her iki tarafta kemik gibi iki cizgi cikiyor tarif etmesi zor. Bebegim 1 hafta yogun bakimda kaldi orda her gun muayene ediliyordu herhalde bir sorun olsa doktorlar gorurdu, ne bileyim her seyden nem kapar oldum.Benimkide cok hizli nefes aliyor cizgi dedigin morluk gibi mi? Benimkinin var cunku ama doktor bizede bisi demedi. Yenidoganlar yetiskinlerden daha hizli nefes alip veriyor karin inip cikmasinin cok bariz belli olmasi ondan bence
Gunde 1 2 fincan adaçayı içmeyi bi dene bakalim fayda edecek mi? Etmezse devam etmezsin. Youtubeda elinlr sagma videoları var, belki pompadan daha kolay olur. Bi de göğsünü pompaya tutturunca, ucu haric göğsünü yagla, göğsünün her tarafindan ucuna dogru masaj yap. Biri pompayi tutsun, sen iki elinle göğsünü sağ. Bebeğin emerken de yatarak emzir, iki elinle devamli göğsünü sağ. Ayrıca dogumdan sonra hepimiz antibiyotik kullandik canim korkma. Ilerlemesi cok daha kötü olur. Abimin eşinde o sut içeride iltihap olmuştu, amrliyat olmak zorunda kaldi. Ikinci çocuğunda bile sut gelmedi o gogsundenMastit sorunu yaşayan var mı? Ben mastit oldum dün gece bir anda göğsüm taş kesildi, inanılmaz bir ağrı kitle ve kızarıklık ile birlikte. Gece ağlaya ağlaya emzirdim o göğsümden bebeğimi. Sabah doktora gittim, antibiyotik verdi içim hiç rahat etmese de ilerlememesi için kullanmam lazım. Hamileliğimde en hafif ağrı kesiciyi bile kullanmamıştım
Bana göğsünü sağ diyorlar ama ben bu sağma işinden bir türlü verim alamadımlansinoh un pompası var bende. Ama sanırım göğüs uçlarım büyük olduğu için makine sadece uç kısmını çekiyor ve hep sürtünüyor canım yanıyor ve büyük olan göğüs uçlarım iyice şişiyor. Ne yapacağım nasıl halledeceğim şu sağma işini bilmiyorum hadi şimdi bebeğimi sık sık emziriyorum ama bunun daha işe başlaması var
kız sen doğurdun muMerhaba hanimlar ben aralik annesiyim benden daha tecrubeli oldugunuzdan size sormak istedim. 12 gunluk bebegim var gunde bir kac kez kusar oldu bazen 2 bazen 3 degisio . 3 tur fiskirtir gibi kusuyo bildiginiz tazikli 40 50 cm uzaga denk gelio kusmugu ve az degil cikardigi kocaman insan gibi kusuo buda beni endiselendirio bu konu basina gelen doktora gorunen falan var mi
Ben de çektim o mastiti geceleri ateş ve terlemede yapıyordu ben de ağrısını anlatamam zaten.. doktor antibiyotik verdi agumentin. Sürekli bebeğimi emzirdim yaralarıma rağmen ağlayarak. Gece o uyuyuncada saatlerce sağıyordum göğsümü ama bu da sütü daha çok artırıyor bi kısır döngüye giriyor.. daha sonra kalkan aldım sürekli kullandım yaralarım iyileşti sürekli emzirdim sağım yapmadım antibiyotikle de düzeldi geçti artık şükür. İnşallah siz. De kurtulursunuz bi an önce beter bir şeyMastit sorunu yaşayan var mı? Ben mastit oldum dün gece bir anda göğsüm taş kesildi, inanılmaz bir ağrı kitle ve kızarıklık ile birlikte. Gece ağlaya ağlaya emzirdim o göğsümden bebeğimi. Sabah doktora gittim, antibiyotik verdi içim hiç rahat etmese de ilerlememesi için kullanmam lazım. Hamileliğimde en hafif ağrı kesiciyi bile kullanmamıştım
Bana göğsünü sağ diyorlar ama ben bu sağma işinden bir türlü verim alamadımlansinoh un pompası var bende. Ama sanırım göğüs uçlarım büyük olduğu için makine sadece uç kısmını çekiyor ve hep sürtünüyor canım yanıyor ve büyük olan göğüs uçlarım iyice şişiyor. Ne yapacağım nasıl halledeceğim şu sağma işini bilmiyorum hadi şimdi bebeğimi sık sık emziriyorum ama bunun daha işe başlaması var
Canım benim kızımda 4 gün boyunca yapmadı ama karnında sertlik bi sızlanma falanda yoktu acaba doymuyomuki die 2 kere 90 cc mama verdim ertesi gün yapdı şimdi de emzirdikten sonra günde iki kere mama veriyorum 2 güne bir yapıo şimdi olabiliyormuş 5 günü geçerse sıkıntıymış kakasını yaptığında da kabız falan değildi emdikten sonra kusuyodu sanırım üstten çıktığı için kaka yapacak bişey kalmıyoduKızlar bebeğim 2gündür Kakasını yapmıyo normal mi bu insan ister istemez endişeleniyo
Evet canim dogurdum :) dogurmakla kalmadim soyle kustu boyle sarilik oldu derdine bile dustumkız sen doğurdun mu
Kabız değil bence.kabız olduğunu nasıl anlıyoruz.bi bekleyeyim ben de o zamanCanım benim kızımda 4 gün boyunca yapmadı ama karnında sertlik bi sızlanma falanda yoktu acaba doymuyomuki die 2 kere 90 cc mama verdim ertesi gün yapdı şimdi de emzirdikten sonra günde iki kere mama veriyorum 2 güne bir yapıo şimdi olabiliyormuş 5 günü geçerse sıkıntıymış kakasını yaptığında da kabız falan değildi emdikten sonra kusuyodu sanırım üstten çıktığı için kaka yapacak bişey kalmıyodu
Oglum 2 kez 9 gunun sonunda yapti en son 4 gun sonra yapti 3 gun oldu hala yapmadi karni sertlesmedi hic. Doktor sadece anne sütü alan bebeklerde 10 gün normal dedi. Zorlandigini hissedersen 1 cay kasigi zeytinyagi ver dedi. Normalde hergun mu yapiyordu. Bir kere 2 gün üst uste yapmistiKızlar bebeğim 2gündür Kakasını yapmıyo normal mi bu insan ister istemez endişeleniyo
Yapmadan anlayamayiz canim eger kakasi kuru top topise kabiz olmus demektirKabız değil bence.kabız olduğunu nasıl anlıyoruz.bi bekleyeyim ben de o zaman
Normalde çok az dahi olsa hergün yapıyordu ondan işkillendim. 10gün meselesini ilk defa duyuyorum çok değil mi? Bekleteyim o zaman yapar inşallah.Oglum 2 kez 9 gunun sonunda yapti en son 4 gun sonra yapti 3 gun oldu hala yapmadi karni sertlesmedi hic. Doktor sadece anne sütü alan bebeklerde 10 gün normal dedi. Zorlandigini hissedersen 1 cay kasigi zeytinyagi ver dedi. Normalde hergun mu yapiyordu. Bir kere 2 gün üst uste yapmisti
Anladım canım sağol. Kabız değil o zaman. Normaldir heraldeYapmadan anlayamayiz canim eger kakasi kuru top topise kabiz olmus demektir
Persembe gunu icin randevu aldim bakalim umarim onemli birseyi yoktur kilo alimida iyidir insallah cok tesekkurler tekrardanRica ederim. Ama siz yinede gidince nasil kustuğunu anlatin doktorun muayene edip bilgi vermesi daha dogru olur canim. Ben genelde olan sebepleri soylemek istedim benim oglumda surekli kusuyo anlattigin gibi doktoru onemli bisey olmadigini söylüyor
Canım ben senin mesajını çok sonra gördüm o yüzden soramadım kusura bakma ama yarın kalça ultrasonu için gidicem o zaman sorarım canımRica etsem buhar makinası tavsiye ediyor mu doktor sorar mısınız
Anladim canim normalim disinda bisey olunca insan ister istemez tedirgin oluyo. Bende 3 gün sonrasi iyi degil bilirdim doktoruna goturduk sadece anne sütü aliyosa bi problem olmaz dedi bide yapinca kabiz degilse hic problem degil dedi bana sabah aksam icirebilirsin zeytinyagini demisti bende bikere 1 cay kasigi tam doldurmadim tabi vermistim yapinca bidaha vermedim. Cok okudum zeytinyagi iciren ama daha küçük zarari olur diye dusunuyorum direk doktordan duyunca icim rahat verdim bende. Hakiki zeytinyağı verebilirsin canim sorun olmaz. Ama biraz bekle tabi sadece anne sutu iciyorsa normaldir bi kacgundaha yapamazda verebilirsin. Eger yaptigi kuru top top gibiyse ozaman doktora danis bence canimNormalde çok az dahi olsa hergün yapıyordu ondan işkillendim. 10gün meselesini ilk defa duyuyorum çok değil mi? Bekleteyim o zaman yapar inşallah.
Bi de zeytinyağı içirdin mi sen benimki daha 35günlük.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?