2017 Kasım Anneleri

Bebeğimizin cinsiyeti(leri)

• ikiz, erkek

OY: 0 0,0%
  • üçüz

OY: 0 0,0%

• Ankete Katılan
    294
Sezeryanla doğum yapan arkadaşlar. Dikişli bölge ve çevresine ağda yaptıran oldumu? Ben kremlemek dışında dokunmuyorum bile ama rahatsız oluyorum artık. Yaptıran varsa acı oldumu yada tehlikelimi?
Bu sorunun cevabını ben de merak ediyorum cumartesi günü kontrolüm var o zaman doktora soracağım yazarım şana da canim

Meme ucum yoktu en başta, zaten o silikon uçlarla emiyordu. Kan uyuşmazlığı yüzünden sarılığı 20.1 lere çıktı. 2 kez fototerapi aldı ben dikişlerim yüzünden 10 gün hastanede yattım o süreçte bile emzirdim uğraştım yani ama fototerapi sürecinde küvez içinden çıkarmak yasak olduğu için biberonla vermek zorunda kalındı. Sonrasındada yoğun bir mama süreci olması gerekiyordu. O kadar sütümü yettiremiyordum çünkü. Sonrasında memeyi tutmamaya başladı sağmaya başladım hemde öyle 3 kere değil belki 6-7 kere denedim ama artmak yerine azalmaya doğru gitti çünkü emmesi gibi olamadı sağma makinası.
Yani demem o ki, aslında herkes bunun için çaba gösteriyor, evladı için uğraşmaz mı?
Hemen neden sağmadın neden uğraşmadın gibisinden etiket kötü hissettiriyor. Benim burda gruba danıştığım bu olumsuz durumda, benzer durumda kalan var mı? İçim tabi ki rahat değil en iyi mamayı versemde. Her gün uğraşıyorum morartana kadar ağlatıyorum mememde ama yok. Sağma makinasında artık max. 20 cc çıkıyor onuda hemen veriyorum zaten.

Öyle düşünme tabii ki sen de mama vermek istemezsin ama yoksa yoktur yani üzüleceğin bi durum yok.Bi bebeği annesinden başka kimse daha çok düşünemez.Belki pompan yetersiz kalmış olabilir hastane tipi falan demeyebilirsin aklın çok takılıyosa.

Meme ucum yoktu en başta, zaten o silikon uçlarla emiyordu. Kan uyuşmazlığı yüzünden sarılığı 20.1 lere çıktı. 2 kez fototerapi aldı ben dikişlerim yüzünden 10 gün hastanede yattım o süreçte bile emzirdim uğraştım yani ama fototerapi sürecinde küvez içinden çıkarmak yasak olduğu için biberonla vermek zorunda kalındı. Sonrasındada yoğun bir mama süreci olması gerekiyordu. O kadar sütümü yettiremiyordum çünkü. Sonrasında memeyi tutmamaya başladı sağmaya başladım hemde öyle 3 kere değil belki 6-7 kere denedim ama artmak yerine azalmaya doğru gitti çünkü emmesi gibi olamadı sağma makinası.
Yani demem o ki, aslında herkes bunun için çaba gösteriyor, evladı için uğraşmaz mı?
Hemen neden sağmadın neden uğraşmadın gibisinden etiket kötü hissettiriyor. Benim burda gruba danıştığım bu olumsuz durumda, benzer durumda kalan var mı? İçim tabi ki rahat değil en iyi mamayı versemde. Her gün uğraşıyorum morartana kadar ağlatıyorum mememde ama yok. Sağma makinasında artık max. 20 cc çıkıyor onuda hemen veriyorum zaten.
Yasamayanin anlamasi cok zor canim. Yasadiklarin hic kolay seyler degil sikinti stres yaptin haliyle sutunun azalmasi normal. insaallah artar sutun yeniden guzel seyler dusun. Rabbim sanada oglunada saglik sihhat versin

Begumsav Begumsav canm hic canini sıkmamalisin bence bende dolaba koymak icin sutümü bebegimi emzirmeden once arada sagiyorm ikisinden anca 30 cc bile cikmiyor snra bebegimin agzina verince cikartip sıkıp bakiyorm sút var bebegimde cuk cuk emiyo o makinalar zaten bebek kadar cekemiyor. Emziriyomusun acaba kacirdm arada ama
Emdikce gelir insllah moralini yuksek tut:KK37:

Ay Allah askina yardimi dokunmayacak olanlar uzak dursun,yorum yazmayiversin. Kim ister sutu bitsin,bebek mama yesin? Begumsav Begumsav tomrisin notlarini harfi harfine oku ve mutlaka 3 gun emzirme kampi yap. Ne demek mama ilac? E o zaman hasta olunca da ilac vermeyelim, mama icecegine ölsün açlıktan. Belli ki son care mama vermissin, kimseyi duyma, bebeginin karninin doymasi ve senin psikolojin en önemlisi. Mama da zehir degil ya neticede. O yogun sarılığı atlatmasi icin cok doymasi gerekiyordu. Sen 3 gun kampa gir, bol bol sağ. Bak buğday inanilmaz sutumu artirdi benim, bi de kuru inciri kaynar suda demleyip hem yemek hem içmek. Bira mayasi tableti de cok iyi diyorlar dene bence.
Olmuyorsa da hic canını sıkma. Dunyanin sonu değil ya. Burada ahkam kesenlerin bebegi de yarin memeyi reddedip, sagmakla da sutun aktivitesi devam etmezse görürüm. Başına gelmeyen, bebegi cop cop emen, saginca sutu gelen ne anlasin senin halinden?
Ben rizka inanırım. Bir bebegin rizkinda anne sutu varsa, istesen bile eksiltemezsin. Ama rizikta yoksa, elden birşey gelmez. Boğazımızdan geçen her lokmanın önceden belli olduğuna inanıyorum. Böyle düşün lütfen

Son düzenleme:
F filmgibi canIm aynı seyleri yasıyoruz ve 42gunluğüz bugün ama öyle durupta sevme durumumuz bile Yok yavrumun sürekli sıkıntısı var ya gaz sıkıştırıyor ya kusmuk böyle huzurla uyuduğunu yada durduğunu görmedim bizim doktor ilaç vermedi 3 ayında geçicek dedi
Açıkçası ben de gaz damlalarina pek inanmıyorum ne yalan soyleyim. Ama bisey yapmamis olmamak icin deniyorum işte. 5 saattir hic susmadan agliyor, sadece emerken susuyor. Artik bittim benim de kolumda guc kalmadi, sirtim boynum her yerim tutuldu. Bebegimin uykusu var gozunu acamiyor ama surekli gaz sancisiyla cigliklarla kivraniyor. Artik sesi kısıldı aglamaktan, çıkmıyor sesi

Selamlar kızlar bir şey soracağım,

Oğlumun sarılığı çok yüksekti ve uzadı o yüzden o süreçte emzirme artı mama gitmek zorunda kaldık. Bugün 34 günlük, biberona çok alıştığı için meme mi uzun zamandır reddediyordu ama ben ya sağıp veriyordum ya da zorla ağzına tıkıp biraz ağlatsamda öyle emdiriyordum. Ama şu 2 gündür katiyen almıyor. Bu süreçte mamayada devam ediyoruz zaten artık mamasız doyması imkansız hale geldi.
Bugün fark ettim ki emmediği için artık sütüm iyice geriye kaçmış göğüslerim azıcık küçülmüş bile sağsamda gelmiyor artık zaten. Mecburen komple mamaya dönmek zorunda kaldım. Bu şekilde başına böyle bir şey gelen oldu mu? hortumla feeding yöntemini bile denedim ama yok artık farkında ağzına ne verdiğimin kabul etmiyor çok üzülüyorum süt veremediğim için. Mama çok kötü bir şey mi? :mad:
Merhaba arkadaşım, hiç üzülüp de kafanı takma. Önemli olan bebeğinin karnı doğması değil mi? Biz anne olarak elimizden geleni yapıyoruz yapacağız da. Benim kızım da fazlasıyla emdiği halde yeterli kadar kilo almıyor. Eğer kilo alımı böyle giderse ben de mamaya başlayacağım. Sagabildigin kadar sağ süt gelmiyor ise yapabilecek bir şey yok. Buna kederlenme, üzüntünün bebeğine geçip de huzursuz bir bebişinin olması çok daha kötü değil mi? İnan bebekler güllük gulistanlik buyumuyor öyle çoğu şehir efsanesi. Elbette sorunlari olacak. Çevreni kafaya takmamaya çalış, bebeğine odaklan.
Sevgiler.

Bugün kırkımız çıktı çok şükür:nazar: kırkı çıksın rahatlar diyenler umarım haklılardır şuan beklemedeyiz:emir_bebek:
Bızımkıde bugun cıktı.bende oyle umuyorm ıns kotu huyları da cıkıp gıder 40 ıyla cunku cok mız mız sureklı yanında bırılerını ıstıyo.

Açıkçası ben de gaz damlalarina pek inanmıyorum ne yalan soyleyim. Ama bisey yapmamis olmamak icin deniyorum işte. 5 saattir hic susmadan agliyor, sadece emerken susuyor. Artik bittim benim de kolumda guc kalmadi, sirtim boynum her yerim tutuldu. Bebegimin uykusu var gozunu acamiyor ama surekli gaz sancisiyla cigliklarla kivraniyor. Artik sesi kısıldı aglamaktan, çıkmıyor sesi
Canım gaz masajını günde kaç kere yapıyorsun,masajdan sonra gaz veya kaka yapıyor mu bebek, üzülüyorum senin yazdıklarını okudukça...

Bi de bebekler ışıktan etkileniyor, karanlıkta uyumaları daha kolay oluyor

Son düzenleme:
Kızlar 4moms yada joi 2 in 1 tarzı ana kucagı kullanan cevresinde kullanan var mı? Kolik bebek olup yada kucaga alışmış bebegi olup fayda gören var mı cok zor durumdayız kucaktan indirdigimiz anda aglıyo hiç susmak bilmiyor kızım :KK43:

Canım gaz masajını günde kaç kere yapıyorsun,masajdan sonra gaz veya kaka yapıyor mu bebek, üzülüyorum senin yazdıklarını okudukça...

Bi de bebekler ışıktan etkileniyor, karanlıkta uyumaları daha kolay oluyor
Bugun doktor belki 10 kere aşırı gazı var dedi. Hic çıkarmıyor degil, çıkarabiliyor. Ama içeride kalan mahvediyor onu. Karni o kadar gurulduyor ki anlatamam. Sakinken yapıyorum masaj, günde 3 4 kere. 2 kere de kiraz çekirdeği koyuyorum karnina ve ayaklarına. Ama kriz anında masaj falan mümkün değil zaten. O kadar zor ki :( benim de hamileligin son haftalarında af edersin ağzımda kusmukla uyaniyordum. Uykunun içinde,o sersemlikle ne olduğunu bile anlayamiyor insan, yutsan yutulmuyor, cikarsan çıkmıyor. Daha 1 aylık bebek ve dakikada bazen 5 6 kez agzina geliyor, uykusu bölündüğü için çıldırıyor sinirden. Yarım saat kesintisiz uyumaz mı :( uyumuyor. Ne duysam yapıyorum,cok da sikayet etmek istemiyorum ama zorlaniyorum

Bugun doktor belki 10 kere aşırı gazı var dedi. Hic çıkarmıyor degil, çıkarabiliyor. Ama içeride kalan mahvediyor onu. Karni o kadar gurulduyor ki anlatamam. Sakinken yapıyorum masaj, günde 3 4 kere. 2 kere de kiraz çekirdeği koyuyorum karnina ve ayaklarına. Ama kriz anında masaj falan mümkün değil zaten. O kadar zor ki :KK43: benim de hamileligin son haftalarında af edersin ağzımda kusmukla uyaniyordum. Uykunun içinde,o sersemlikle ne olduğunu bile anlayamiyor insan, yutsan yutulmuyor, cikarsan çıkmıyor. Daha 1 aylık bebek ve dakikada bazen 5 6 kez agzina geliyor, uykusu bölündüğü için çıldırıyor sinirden. Yarım saat kesintisiz uyumaz mı :KK43: uyumuyor. Ne duysam yapıyorum,cok da sikayet etmek istemiyorum ama zorlaniyorum
CANım muskatı duydunmu bilmiyorum ama hindistan cevizi tanesi kadar rendeleyip sütüne bir iki tane atıp bebeğe verirsen çok işe yarıyormuş gaz için. Bİkaç yerde okumuştum ama bugün bir yakınım kendi bebeğinde çok fayda gördüğünü söyledi. YARın alıp denicem bende. Sende dene istersen

KıZlar ben mastit oldum sonra antibiyotik kullandım iyileştim. Şimdide göğüs ucumda beyaz şeffaf çıkıntılar var çok canım yanıyor bu süt tıkanıklığı nasıl geçer bnm gibi yaşayan var mı

Bugun doktor belki 10 kere aşırı gazı var dedi. Hic çıkarmıyor degil, çıkarabiliyor. Ama içeride kalan mahvediyor onu. Karni o kadar gurulduyor ki anlatamam. Sakinken yapıyorum masaj, günde 3 4 kere. 2 kere de kiraz çekirdeği koyuyorum karnina ve ayaklarına. Ama kriz anında masaj falan mümkün değil zaten. O kadar zor ki :KK43: benim de hamileligin son haftalarında af edersin ağzımda kusmukla uyaniyordum. Uykunun içinde,o sersemlikle ne olduğunu bile anlayamiyor insan, yutsan yutulmuyor, cikarsan çıkmıyor. Daha 1 aylık bebek ve dakikada bazen 5 6 kez agzina geliyor, uykusu bölündüğü için çıldırıyor sinirden. Yarım saat kesintisiz uyumaz mı :KK43: uyumuyor. Ne duysam yapıyorum,cok da sikayet etmek istemiyorum ama zorlaniyorum
Yavrum benim hem reflu, hem gaz... bazı drlar etkili değil dese bile ilaçların ben etkili olduğunu düşünüyorum, inş sizin de hafifler kullandıkça... ben de 2-3 kere masaj yapıyorum ancak rahatlı yor, bugün gündüz uyumadı aksam biraz uyudu şimdi yine ayaktayız, ağlamalı sallamalı... Allah yardımcımız olsun, sabır versin canım gazlı bebek zor...

Oğlumun sarılığı çok yüksekti ve uzadı o yüzden o süreçte emzirme artı mama gitmek zorunda kaldık. Bugün 34 günlük, biberona çok alıştığı için meme mi uzun zamandır reddediyordu ama ben ya sağıp veriyordum ya da zorla ağzına tıkıp biraz ağlatsamda öyle emdiriyordum. Ama şu 2 gündür katiyen almıyor. Bu süreçte mamayada devam ediyoruz zaten artık mamasız doyması imkansız hale geldi.
Bugün fark ettim ki emmediği için artık sütüm iyice geriye kaçmış göğüslerim azıcık küçülmüş bile sağsamda gelmiyor artık zaten. Mecburen komple mamaya dönmek zorunda kaldım. Bu şekilde başına böyle bir şey gelen oldu mu? hortumla feeding yöntemini bile denedim ama yok artık farkında ağzına ne verdiğimin kabul etmiyor çok üzülüyorum süt veremediğim için. Mama çok kötü bir şey mi? :mad:
canim hic takma mama sut olaylarina benim kizim dogdugundan berli mama icti suan 4 yasinda tas gibi masallah hic hasta olmaz kolay kolay olsada hic yatarak gecirmez mama kotu bisey degil inan hollandalilar cogu mama ile besler sirf gogusleri sarkmasin diye :) tabiki anne sutu daha iyi ama olmayinca olmuyor ben hicc takmadim valla onemli olan ac olmasin sikma canini

Canını hiç sıkma sen strese girdikçede sütün azalır.
Ayrıca her çocuğun emmeyi reddettiği dönemler olurmuş biberon almasalar bile ben oğlumdada yaşadım zaten oldu bitti nazlı emdi sütümdd az olunca mama verdim 2 aylık kadardı uykusunda bile veremiyordum ama 2 3 gün sonra inadı bıraktı emmeye devam etti inşaallah sizde öyle bir dönemden geciyorsunuzdur. Pes etmeyin emzirmeyr çalış sütünde artar.
Ben ayakta zıplayarak emzirdim 6 ay sonrada yatarak emmi sürekli

KıZlar ben mastit oldum sonra antibiyotik kullandım iyileştim. Şimdide göğüs ucumda beyaz şeffaf çıkıntılar var çok canım yanıyor bu süt tıkanıklığı nasıl geçer bnm gibi yaşayan var mı

O çıkıntı dediğin şey süt kabarcığı olabilir mi? Bi netten aratıp görsellere bak istersen. Böyle minik sivilcemsi, beyaz renkli kabarcıklar oluyordu bende. Adına süt kabarcığı demişlerdi. İlkinde aile hekimliğindeki hemşirem incecik bi iğne ile patlatmıştı. Patlatır patlatmaz (belki delmek de denir) süt fışkırmıştı. Biraz sıkıp sonra oğlumu emzirmiştim. Evde de önce sıcak kompres yapıp oğlumu emzirip ardından soğuk kompres yapıyordum ağrısını azaltmak için. Sonradan çok kere tekrarladı, her seferinde aynı şekilde iğne ile müdahale edildi. Oluşmaması için tek önerebileceğim emzirsen dahi pompa ile sağ. Göğsünü mutlaka tamamen boşalt. Bir de her emzirme sonrası göğüs ucunu mutlaka temiz bez ve su ile sil.

CANım muskatı duydunmu bilmiyorum ama hindistan cevizi tanesi kadar rendeleyip sütüne bir iki tane atıp bebeğe verirsen çok işe yarıyormuş gaz için. Bİkaç yerde okumuştum ama bugün bir yakınım kendi bebeğinde çok fayda gördüğünü söyledi. YARın alıp denicem bende. Sende dene istersen
E Emirimoglum

canım ben doktora gazı için gittiğimde gaz sancısı uykusundan uyandırıyormu diye sordu bende uyandığını söyledim. Bana bay bay isminde bitkisel bir damla yazdı. Uyumasını sağlıyor. Bazen hiç uyuyamıyor gazdan ondan veriyorum. Faydasını gördüm.

Back