2017 Haziran Anneleri

Bebeğinizin cinsiyeti ne olacak ?


  • Ankete Katılan
    331
Doğrudur bizde 3. Ayımızın içindeyiz geçen haftalarda sürekli yaptı ne beni istedi ne biberon u babası sakinleştirdi ancak elektrik süpürgesini açarak az kalsın süpürgem bozuluyordu :) neyseki uygulama indirdim telefona :)
 
Aynı şeyi doktorumuz bize de söyledi gece uykusunda ıkınıyordu 5 de başlıyor 9 a kadar ıkınıyor ancak azıcık yapıyordu sonra damlaya başlayınca uykusuda düzene girdi çok şükür şimdi o kadar gazlı değil kullan bence faydasını görürsün
 
Emzik kismini nasıl yerleştiriyor dün? İçi bosluklu kisminin yukarısına dibe doğru değil mi? Bi de eldiven siz bnm oğlan yüzünü tırmanıyor, kendini uyandırıyor. Sizinki uyanmıyor mu
İlk başta eline alışma süreci oluyor çize.çize öğreniyor :) bizde bayadır takmıyoruz arada çizdiği oluyor.
 
Ben de 38,8 i alından görmüştüm geç saate. Kadar bekledim yatacağımız zaman calpol verdim düşüşe geçti öyle uyumuştum ama 1 saat arayla baktım hep
 

Benim kız da çok sık emmek istiyor. Seninki ne kadar sürede emmek istiyor? Benimki oyalamasam 1 saatte bile emmek istiyor
 
Tv ye baktıklarında cevredeki ses görsel şeyleri farketmiyolarmış otizm sebebiymiş tabi bu devamlı olursa ole odada acıkken iki göZü takıldı sıkıntı olmaz(doktor bilgisi)
Tv de her şey hızlı bir.şekilde akıp gidiyor çocuklar gerçek hayatta bu hızı yakalamaya çalışıyor ve hiperaktivite başlıyor. O yüzden klipleri ve reklamları izlemeyi severler. Bir de tv tek taraflı iletişim kuruyor çocukta alıcı dil gelişiyor ama ifade edici dil gelişmiyor ve konuşma geriliği söz konusu oluyor 2,5 yaşına kadar hiç izletmemeliymiş sonra kısa süreli müsade ediyorlar tabi günde yarım saat - en fazla 1 saat.
 
Kangurunun yeri ayri arabanin yeri ayri valla. Benim esim de gereksiz goruyodu ama araba kullanirken bazi yerlerde yasadiginiz zorluklari ornek gosterip ikna ettim ve aldim kanguruyu. Bugun geldi daha bi heves taktim koydum bebeyi icine. Adam durmadi ki. Daha dogrusu kanguruyu takinca evde surekli gezersem ses yok ama durdugum anda ciyakliyo. Ozellikle magaza magaza alışverişe gideceksem kanguru sart bana. Koca araba gecmiyo bi yerlerden merdivenler iskence zaten
 
Benimyeğenimde vardı o rahatsızlık yaşına kadar küçüldü normal boyuta geldi tedavi ameliyat olmadı
 
Bebegin kac kilo bilmiyorum ama ben de solomombaby aldim. Bebegin kilosu 6dan fazladir demistim o zmn aparatsiz kullanabilirsiniz sadece altina kucuk bi yastik ya da bebek battaniyesini katlayip koyun yeter demislerdi. Bi de oyle dene istersen. Ben aparati yine de aldim iyiki de almisim cunku bnm velet 6kilo bile olmamis daha
 

Ben de yalancı meme ile uyutuyordum. Nolduysa yalancı memeyi almaz oldu. Bir kere bile tutmuyor artık. Ve sırf bu yüzden gündüzleri hiç uyumuyor, uykuya bir türlü dalamıyor. Napçam bilmiyorum. Evde çamaşırlar aldı başını gidiyor. Karnımı zor doyurur oldum.
 

Bizde de aynısından var. Ama şu tekmeleme şeyinden ses çıkartamadı daha bizimki? Sizinki yapabiliyor mu? Biraz sert vurması gerekiyor sanki?
 
Benim kv de tattırıyor kebap bile tattırdı ben kızmıyorum ama. parmağının ucuyla diline değitiyor. Benim kız da istiyor valla ilerde tadını alsın ki yesin inancı var :)
 
Tetenoz değil verem sanırım. 2. Ay aşıları

3 aşı var. Karmanın içinde tetanoz var.

Canım aşılarda yumurta var, senin bebekte yumurta alerjisi vardı dimi ? O yüzden olabilir. Çünkü bizimkinin de bacağında aşının vurulduğu yer kırmızı kırmızı kabarmıştı

Şimdi baktım benim oğlanda da var. Flasterden oldu sandım, aşıdanmış. Dün yeşil kaka da yapmıştı, sebebini anlayamamıştım. Yumurtadan tiksindim.
 
Kanguru olmazsa olmaz değil ama, bebek severse çok faydalı.
Yazlıkta hep kangurudaydı oğlan rahat ettim. Bacağı şişmeseydi bu geceyi de rahat geçirirdik kanguruyla ama koyamadım acır diye.
Benim bey benden önce taktı kanguruları, kış gelsin iyice kangurucu olalım diye bekliyor:)
 
Kızlar benim kızım 2 aylık eli sürekli ağzında parmaklarını sokuyo ağzına. Normal dedi doktorumuz engelleme soksun dedi. Sizde nasıl durumlar bizimle aynı olan var mı?
 
Tv den uzak tutmak kolay da, tlflar tabletler hayatın her alanında o kadar çok karşılarına çıkacak ki... İzole etmek birhayli zor olacak.

Kızlar şimdi hiçbir şekilde Bebekte güneş kremi kullanamıyor muyum?
Güneş kremi kullanmak yerine, güneşin etkili olduğu saatlerde ;çocugu direk güneşe çıkarmamak öneriliyor. Çıkacaksa da örtü,şemsiye vs ile önlem almak gerek.

Rota demişken , hassasiyeti olan arkadaşlar; rotarix de domuz materyali varmış. Ve aşıdan sonra yaklaşık bir hafta boyunca dışkı ile virüs atılmaya devam ettiği için, hijyene dikkat edilmediği taktirde hastalığı geçirmeyen kişilere bu-laşabilirmiş.
Bende şuraya her .oka karışan komşu yorumu koyiim de dursun :Nacizane tavsiyem , mide -bağırsak gelişimi bilindği üzere 6 ay civarında tamamlandığı için bebek tolere edemeyebilir, harabiyet yaratabilir.
 
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…