2017 Haziran Anneleri

Bebeğinizin cinsiyeti ne olacak ?


  • Ankete Katılan
    331
Bacımlarım, kimse burada ohh benim çocuğum hepinizinkindrn çok kilo aldı oooh filan diyen yok ki. Ben mesela herkes gibi ayda bir kontrole gidiyorum ve günlük gibi buraya da yazıyorum. Hem oğlanın durumunu, hem de yeni öğrendiklerimi. Aynı şekilde diğer arkadaşlar da böyle.
Kimi diyor nazar değer, şu gruptan bir kişinin bile bana ya da çocuğuma kötü gözle bakacağı aklıma gelmez. Herkes burada kendi çocuğu için iyi olanı öğrenmeye/ yapmaya çalışıyor.
Bugün arkadaş az kilo alımı deyince, alerji ihtimali kuvvetlendi, belki de çocuğuna şifa olacak bu farkındalık. Ya da ne bileyim, ek gıdaya getiğimizde yol gösterecek.
Hassasiyeti olan arkadaşlarıma saygım sonsuz, ama ayda bir ben yazarım. öpüyorum hepinizi hastalık bulaştırmadan
 
Yani bence de yazılmalı görüyoruz tartiyoruz kendi bebegimizle. Ben kilosu fazla diye kimsenin bebeğine gıpta ile bakmadim. Ne güzel sunu yedik sütüm arttı diyorsunuz. Valla onlarda gıpta etmiyorum. Aklımın bi köşesine yazıyorum belki ikinci emer hamilelik döneminde de olmuştu kilolar yazılmasına diye ama ben merakla okuyorum sizler yazınca
 
Ama.bu mide bağırsak ilaciymis. Zararı olursa bide
Dediğim gibi kar zarar durumuna göre değerlendirir Dr un la konuşursun. Pediatrik versiyonunu bebeklere de veriyorlarmış. Ama önce laktamax ve sağmayla işe başla. Süt gelemese bile istikrarlı bir şekilde sağmanı tavsiye ederim. Şakır şakır değil ama en azından günde 1-2 öğün anne sütü verebiliyorum. Buna da şükür.
 
Güzel yazı :)
 

Beatrice sen nasıl ki şuan konu ile ilgili doğal olarak fikrini beyan ettiysen, daha önce farklı görüşte yorum yapanlarımız oldu. Ama konuyu çarpıtmayalım. Hiçkimse birilerinin "ohh benim çocuğum hepinizinkindrn çok kilo aldı oooh" dediğini iddia etmedi, hatta ima bile etmedi. Çünkü öyle birşey yok.
Mesajlar dikkatli okunursa anlatılmak istenenin bu olmadığı anlaşılacaktır.
 
Umarım öyle olur canım. Tabiki keşke bunu kimse yaşamasaydı ama en azından yalnız olmadığım için biraz rahatlıyorum benim yaşadıklarımı yaşayan anlayan birileri var. Çünkü çok zor gerçekten..
 
Bebeklerin kilosu konusunda ben üzülen anneler için konustum bizim gibi takmayanlara zaten problem yok sonuc olarak paylasıp paylasmamak kişinin insiyatifinde :) ben fikrimi paylastım anneler üzülüp sütü aZalmasın yatıyorum iyi geceler
 
bugun ayni bu sekilde asiyi yaoan saglik ocagi ebemize sordum"Hic ilgisi yok,oyle bir sey de yok,kabuk ile tutup tutmamasinin.Her sekilde vucuda islendi bitti,kabuk vucudun yapisi ile ilgilidir" dedi.
Sağol canım sorduğun için :)
Eşim bana bu şekilde anlattı hiç inandırıcı gelmemişti. :)
 
Benim ilk teşhis popoda kızarıklıkla başladı. Ben güle oynaya 1. Ay kontrolüne gittim, doktor altını açınca gayri ihtiyari bu arada pişik olduk 3 gündür geçmedi dedim. Doktorumuz pişik 3 gün sürmez, 3 günden fazladır geçmiyosa bu mantar ve süt alerjisinden dolayı dedi. Ben eve geldim baktım diğer belirtiler bizde yoktu mukuslu kaka ve döküntü gibi. Sonra acaba ben düşünce gücüyle mi yaptım yoksa zaten başlayacak mıydı bilmiyorum bi anda kakada mukus olmaya ve kaşlarında konak oluşmaya başladı.
 
Aboo çok geçmiş olsun canım benim ya kıyamam kuzuya.
Az önce mama hakkın da bi yazı okudum canım kullandığınız mama Gaz yapıyorsa markasını değiştirin yazıyordu. Belki mamayla mı ilgili problem canım.
 
Bence hemen pes etmeyin. Emzirdikçe artar sütünüz. Benim doktoruma ben bebeğim çok zayıf doğdu kilo az alıyo mamaya mı başlasak dediğimde bana mamayla kilo alıcağına anne sütüyle zayıf kalsın dedi ve mamaya başlatmadı
 
Mama o kadar kotu muymus. Bunu dedirtecek kadar
 
Mama o kadar kotu muymus. Bunu dedirtecek kadar
Canım tabiki kötü diye dememiştir sadece anne sütü verebiliyorken mamaya yönelmemi istemedi. Kusura bakma ben senin durumunu yeni okudum bilmeden üzdüm seni sanırı başka bir anneye moral vermeye çalışırken. Benim durum biraz farklı. Biz alerji durumuyla uğraşıyoruz. Ben bütün gün aç geziyorum, bazen o kadar canım bişey çekiyor ve yiyemiyorum ki. Bir de bebeğimi benim sütümün hasta ettiğini bilmek beni çok üzüyor. Haliyle eşimi ve doktorumu mamaya ikna etmeye çalışıyorum. Doktorum da bunu farketti ve anne sütünü bırakmama izin vermiyor hatta takviye olarak bile mama vermiyor çünkü biliyor ki ben bi kere mamaya başlarsam anne sütünü keseceğim kolayına kaçıp. Doktorumun amacı anne sütü ihtimali varken bebeği mahrum etmemek, ama inanın ben bebeğimin kakasında kan gördüğümde keşke mama yeseydi dedim. Mama vermenin kötü olduğunu kesinlikle düşünmüyorum, muhtemelen bebeğiniz benimkinden kat ve kat sağlıklı. Bazı doktorlar var ki anne süti düşmanı mama verme derdinde bazısı da benimki gibi anne sütü takıntılı. Tekrar özür dilerim sizden ve diğer mama vermek zorunda kalan annelerden
 
Ayy yok canım ne ozuru ya sende. Ben doktor öyle deyince o kadar mi fena dedim acaba. Üzülme senin doktor en iyisi valla benimki doymuyor dedi mama takviye dedi öyle öyle hepten bitti meme sut işi. Bide hastalanmisti benimki kuvezde yatmıştı benim gözüm hic bisey görmedi yeter ki iyi olsun dedim umrumda değil emmesin demiştim seni iyi anlıyorum. Kendini kötü hissetme. Nasip meselesi olmayınca olmiyor bazı şeyler. Emmesede çok şükür o var ve sağlıklı. İnşallah sizlerinde yoluna girer herşey valahi üzülüyorum ya dua ediyorum inşallah sutleriniz azalmaz bebeği alerji olan annelerin az yiyeceği şeyler.bebekler de sağlığına kavuşur inşallah bi an önce.
 
Kızlar ne güzel ya birbirimizi yolda görsel tanimayiz ama birbirimize dualar ediyoruz yardımcı oluyoruz. Destek oluyoruz kirmamaya çalışıyoruz sizler bana emziremedim için destek oluyorsunuz doysun yeter dediniz mutlu anne mutlu bebek dediniz. Sayenize takmiyorm pek. Siz sütüm var emiyor dedikce mutlu oluyorum valla.
 
Benim bebeğim 40. Haftada gelişim geriliğiyle 35 haftalık gibi doğdu. 35 den sonra karnımda gelişimi durmuş geç farkedildi. Doğduğunda minicikti. Sezeryan oldum 3 gün sütüm gelmedi. İlk günler hastanede emzirmeye çalıştıkça yardım istedikçe gelen hemşire senin sütün yok diyip mama getirdi. Başta itiraz etsem de ağlamasına dayanamadım kabul ettim 3 gün boyunca biberonla sürekli mama verdiler. Eve geçince kv sağolsun mamayı çöpe attı, emziriceksin dedi. Ben istemiyorum aç kalıcak diye ağladıkça zorla verdi mememe. Hatta mememi tutup bebeğin ağzına doğru çekiştirdi bile. Gece sürekli saat başı beni uyandırıp zorla memeye koydu emzirmemi sağladı. Bi yandan da bana baklava yaptı onu yedirdi hoşaflaf, kompostolar , helvalar derken 4. Gün sütüm gelmeye başladı. Allah razı olsun başta içimden çok küfrettim ama iyi ki yapmış o şekilde. Zaten emzirdiğimi sütümün geldiğini görünce de aldı biletini döndü memleketine :) sonra pek bi faydası olmadı. Neyse ben sütüm geldi diye mama da çöpe atılınca başladım emzirmeye çok mutluyum falan. Sonra hastane sonrası ilk kontrole gidince başımdan aşağı kaynar sular döküldü resmen. Meğer bebeğim aç kalmış 3 gün. Hiç kilo alamamış. Hatta çiş yapmamıştı 3 gün ben bunun sorun olduğunu anlamamıştım meğer vücudu susuz kalmış. Bana 2 gün verdi sürekli emziriceksin eğer 2 gün sonra kilo almamış olursa mamaya başlıcaz dedi. O öyle diyince doktoru değiştirdik. Bu doktorum kilo alamasa da mama vermedi, bebeklerin vücudu ilk 1 hafta açlığı ve susuzluğu tolere edebilecek şekilde doğar o yüzden vücutları ödemli doğar susuz kalırsa kullanmak için dedi. İlk 1 ay bebeklerin kilo alamamasını geçtim kilo vermesi bile normaldir dedi. Ben o gazla emzirmeye devam ettim. Hala öyle şakır şakır burdaki annelerin yazdığı gibi çarşaflara geçen sütüm yok hatta son günlerde daha da azaldı çünkü ben bu alerjiden dolayı bebeğimi emzirmeye korkar oldum psikolojik olarak uzaklaştım biraz.
 
Gecmisolsun,iyilesmistir simdiye
 
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…