• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

2017 Eylül Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğinizin cinsiyeti ne olacak ?

• ikiz oğullarımız olacak

OY: 0 0,0%

• Ankete Katılan
    265
Kızlar merhaba, benim bebek uyudugunda bildiginiz saat yönünde sürekli dönüp duruyor geceleri onu duzeltmekten yoruldum . Çok aşırı hareketli uykusunda bile oyun oynamak deyip dönüyor , sizinkilerde öyle mi ?

Benimki de dönmeye çalışıyor. Dönmeye ilk başladığı zamanlar sırtüstünden yüzüstüne dönüp kafasını gömüyordu. Gece de yaptı birkaç kere korkuttu bizi. Ben de gece ne olur ne olmaz dönemesin yatakta diye hala iki yan yastığı olan eğimli yatağı kullanıyorum.

Kızlar biz bu sabah yine hastanedeydik. Ateşi 40 oldu ve hiç bi şekilde düşüremedik. Gittiğimizde 39du, doktor 3 gündür ateşi düşmeyince domuz gribi virüsünden şüphelendi, onun için önce burundan sıvı alıp test yapıldı eğer o pozitif çıkarsa kan alıp onunla netleştiririz, şimdi canını yakmaya gerek yok dedi ama burundan aldıkları sıvının testi negatif çıktı. Çok şükür korktuğumuz gibi değil dedi. Üst solunum yolu enfeksiyonu dedi. Gece uyku uyumadık, nefes alamıyo. Bunun için burun damlası verdi bide iki gün önce gittiğimizdeki verdiği şurubu kullanmaya devam edicez. Düzelme olmazsa cumartesi günü tekrar gidicez, inşallah düzelir o zamana kadar. Aman kızlar dikkat edin çok fena salgın var, hastanedeki bütün bebekler aynı şekilde öksürüyodu. Bize de kalabalığa sokmayın ve kimseye öptürmeyin dedi, sizde dikkat edin. Hiç bi yavrucuk hasta olmasın, olanlara da Rabbim bi an önce şifa versin inşallah :dua:

Çok geçmiş olsun, tez zamanla sağlığına kavuşsun inşallah yavrun.

Benimki de dönmeye çalışıyor. Dönmeye ilk başladığı zamanlar sırtüstünden yüzüstüne dönüp kafasını gömüyordu. Gece de yaptı birkaç kere korkuttu bizi. Ben de gece ne olur ne olmaz dönemesin yatakta diye hala iki yan yastığı olan eğimli yatağı kullanıyorum.

Benimki yastığı ve battaniyesini alıp yüzünü örtüyor bide nefes alıp verişi hızlanıyor . Artık oyun mu yapıyor bilmiyorum ama çok tehlikeli hareketleri var.yanlız birakmiyorum zaten.

Kızlar merhaba, benim bebek uyudugunda bildiginiz saat yönünde sürekli dönüp duruyor geceleri onu duzeltmekten yoruldum . Çok aşırı hareketli uykusunda bile oyun oynamak deyip dönüyor , sizinkilerde öyle mi ?
Benim kız da çok dönüyor ama hiç düzeltmiyorum. Hatta bir bakıyorum yüz üstü bir bakıyorum sırt üstü yatıyor :) allahtan beşiği büyük
Bu arada kızım doğduğundan beri yüz üstü yatıyor, alışkın öyle uyumaya.

Benim kız da çok dönüyor ama hiç düzeltmiyorum. Hatta bir bakıyorum yüz üstü bir bakıyorum sırt üstü yatıyor :) allahtan beşiği büyük
Bu arada kızım doğduğundan beri yüz üstü yatıyor, alışkın öyle uyumaya.

Ne güzel bende çok uğraştım ama yatmadi.Artık yan ta ağa sığmıyor benim ki odasına gecircem

Benimki yastığı ve battaniyesini alıp yüzünü örtüyor bide nefes alıp verişi hızlanıyor . Artık oyun mu yapıyor bilmiyorum ama çok tehlikeli hareketleri var.yanlız birakmiyorum zaten.
Ayni bizimkini anlatmissin canim. Ben de yatagindayken bile surekli gidip bakiyorum. Ne bulursa aninda yuzunu ortuyor.

Kızlar kim westin iyi uykular tatlı rüyalar kitabını aldım.Bebişleri hep aynı yöntemle uyutmak gerekiyormuş.bi emzirerek bi sallayarak bi pış pışla uyutmanalıymışız.Tutarlı olmalıymışız.
Bir de bebeği yatağında uyutmayı deneyip çok ağlayınca vazgeçip eski yöntemle uyutmamamlıymışız bu bebeğe çok ağlarsa istediğini elde eder mesajını verirmiş.
Maalesef Ben bunların hepsini yaptım:KK43:
Hangi yöntem kadın yazar kitap anne olursa olsun isterse feriştahı bile gelse ben ağlayarak herhangi bir şeyin eğitimini bebeklere vermeyi uygun bulmuyorum.
Bence kendini suçlu hissetme demek ki o anda bebeğinin ihtiyacı oymuş ve sende onu yapmışsın.
Evet bir rutin yapmak önemli ama bebeklerin her anı bir değil ki . Kızımın dişleri çıkıyor hemde 3 tanesi birden çenesini titreterek ağlıyor normalde gece 2 kez kalkan kuzum 5-6 kez Hatta bazen daha fazla kalkıyor. Ağzından diş geliyor kolay mı? Normalde ben ne ayakta sallıyorum ne oturarak ama şu günlerde acısı geçsin yeter ki avunsun diye her şeyi yapıyoruz... zaten o kadar çabuk büyüyorlar ki her anları çok kıymetli bence .
Birde bebeklerin tabiidir her istediği olmalı :) iki Yaşa kadar bence kucaksa kucak memeyse meme. yavrum benim ne konuşabiliyor ne anlayabiliyor ne yürüyebiliyor bildiği tek şey ağlamak . Tabi ki ağlayınca istediği olacak başka nasıl bileceğiz :)
Boşuna evhamlanma keyfini çıkar bebeğimle geçen günlerin:) zira geri gelmeyecek bir daha:(

Hangi yöntem kadın yazar kitap anne olursa olsun isterse feriştahı bile gelse ben ağlayarak herhangi bir şeyin eğitimini bebeklere vermeyi uygun bulmuyorum.
Bence kendini suçlu hissetme demek ki o anda bebeğinin ihtiyacı oymuş ve sende onu yapmışsın.
Evet bir rutin yapmak önemli ama bebeklerin her anı bir değil ki . Kızımın dişleri çıkıyor hemde 3 tanesi birden çenesini titreterek ağlıyor normalde gece 2 kez kalkan kuzum 5-6 kez Hatta bazen daha fazla kalkıyor. Ağzından diş geliyor kolay mı? Normalde ben ne ayakta sallıyorum ne oturarak ama şu günlerde acısı geçsin yeter ki avunsun diye her şeyi yapıyoruz... zaten o kadar çabuk büyüyorlar ki her anları çok kıymetli bence .
Birde bebeklerin tabiidir her istediği olmalı :) iki Yaşa kadar bence kucaksa kucak memeyse meme. yavrum benim ne konuşabiliyor ne anlayabiliyor ne yürüyebiliyor bildiği tek şey ağlamak . Tabi ki ağlayınca istediği olacak başka nasıl bileceğiz :)
Boşuna evhamlanma keyfini çıkar bebeğimle geçen günlerin:) zira geri gelmeyecek bir daha:KK43:

karamera karamera uykusuz anne kalmasin kitabinda guzel anlatilmis. Uyku egitimi ağlatarak olmamali. Sadece bebege kendi kendini sakinlestirmeyi ogretmek gerek. 8 gundur uyguluyorum kizim yatakta donuyor ayaklarini yataga vuruyor basini saga sola cevirip sonunda uyuyor. Bunlar onun kendini sakinlestirme yontemi. Ne ise yaradi derseniz gece uyansa bile kendi uyuyor. Sabah benden once uyanirsa 40 45 dk oyalanip beni bekliyor. Cunku kendini nasil sakinlestirecegini ogrendi. Bu bebekler icin buyuk basari

karamera karamera uykusuz anne kalmasin kitabinda guzel anlatilmis. Uyku egitimi ağlatarak olmamali. Sadece bebege kendi kendini sakinlestirmeyi ogretmek gerek. 8 gundur uyguluyorum kizim yatakta donuyor ayaklarini yataga vuruyor basini saga sola cevirip sonunda uyuyor. Bunlar onun kendini sakinlestirme yontemi. Ne ise yaradi derseniz gece uyansa bile kendi uyuyor. Sabah benden once uyanirsa 40 45 dk oyalanip beni bekliyor. Cunku kendini nasil sakinlestirecegini ogrendi. Bu bebekler icin buyuk basari

Eğer içinde ağlama ve öğrenilmiş çaresizlik yoksa naçizane bana göre makul. Bunu bazen benim kızımda yapıyor ama bazen yapamıyor. Koku ses dokunuş arıyor. Ve bence bunu bir bebek yapamasada normal çünkü bebek çünkü daha çok küçük:)
Ne güzel kızın bence senin orada olduğunu biliyor o güveni vermişsin :)

Boşuna evhamlanma keyfini çıkar bebeğimle geçen günlerin:) zira geri gelmeyecek bir daha:KK43:
Güzel bir yazıyla dönmüşsün. :KK54:

Maşallah darısı başımıza inşallah :nazar::dua:
O kitabı da aldım onu da okuyacağım
Sen söyleyince farkettim.Dediğin hareketleri uyumadan önce benim kızım da yapıyor ayak vuruyor ve çok dönüyor.demek ki o anda uyumaya çalışıyormuş

Arkadaşlar, 2 ve 4. Ay aşılarında ateşi olup 6. Ay aşılarını olan var mı? Bunda da çok oluyor mu ateş? Bıktım şu aşılardan ya, daha zamanı gelmeden stres oluyor bende.

Back
X