- 17 Mart 2015
- 7.430
- 5.789
- 34
Ben de oğlumu sünnet ettirdim cuma günü. Mevlit vereyim dedim. Kayınvalidem sen bilirsin ama bizim akrabalar hediye için çağırdığını sanır gelmezler. Ben de dedim o zaman yemeğimi yapayım risale derslerine gittiğim bi yer var. Oraya götüreyim. Ders sonrasında sofra kurarım. Mevlit gibi olur dedim. Olur dedi. Hiç bizimkilere haber verme bile dedi. Ne kadar kötü bi devir yaaa. İnsanlar maddiyatın kölesi olmuş. Kimsenin getireceği şeye ihtiyacım Yok elhamdulillah. Ama hayra hasenata ihtiyaç var. Ona da müsade etmiyolar
Çok geçmiş olsun allah acil şifalar versinAmiiiiiiiiiin inşâAllah canım...... Şimdi sana anlatayım kızlar da burdan okur kusura bakmasınlar tek tek yazamıyorum hepsini öpüyorum ❤ Canım boğmacaya griple yakalandık vücut direncini düşürdü akabinde boğmaca nüksetti zaten ben öksürüğünden hiç hoşlanmıyordum böyle nasıl desem kesik kesik sert at gibi öksürüyor derlerya öyle ciğerden değil boğaz dan geliyor o minik bedeninden o öksürük nasıl çıkıyor anlamamışım sağolsun drlarda bi naneden anlamadı ama ben hep bi huylandım iyi ki de huylanmışım, bazıları tıpı boşa okuyor yemin ederim .... Neyse çocuk peş peşe 10 dan fazla nefes almadan öksürüyor kıpkırmızı oluyor arkasından kusuyor ve rahatlıyor 20 dk sonra yine aynı ses mes kalmadı tabi.... Acil müşahede odasında 3 gün yatırdılar kalabalık bi gör enfeksiyon katında boş oda yok, alamıyorlar oraya ama ben krizdeyim ne dr kaldıııı ne hemşire hepsiyle kavga ettim ..... Şükür çıktık enfeksiyon katına kızımda bende rahatladık(hastaneden ayrılmak istiyoruz bırakmıyorlar evde bişey olsa sorumluluk alamayız diyorlar) o üç gün yavrum ememedi doğru düzgün kilo kaybetti haliyle bide öksürük den ememiyor ki.... Antıbıytk bitti boğmaca bitti gibi bir şey öksürük yok denecek kadar az ama gel gör ki mikrop kapmış bağırsak da enfeksiyon çıktı.... Olacağı belliydi hemşireler bi ona elliyor bi diğer hastaya delirdim.... Ki benim eller tahriş oldu sabun dan dezenfekte ilacından... Yavrumu koklamıyorum bile ağzımda maske falan yani..Baştan düşük dozlu antibiyotik verselerdi bu kadar ilaç almazdı kuzum.... Hiç hali yok ama yinede gülümsüyor miniğim annesini görünce... O gülünce gönlümde çiçekler açıyor... Canım velhasıl kelam yarında tekrar tahlil yapılacak kakasından ona göre taburcu ve evde tedaviye devam.. Odada banyo var güzelce cifledim, eşimdende malzeme istedim evden getirdi kızımı güzelce yıkadım pakladım uyuttum eşim durdu başında bende duşa girip çıktım eşim eve gitti,miniğim uyuyor bende onu seyrediyorum, gücüm hiç kalmadı psikolojik olarak ama Rabbim beni sınava tabi tutuyor bunu bildiğim için gönlüm ferah.... Şer sandığımız bizim için hayr dır bunuda biliyorum, iyi ki benim kızım iyi ki ben onun annesiyim iyi ki Rabbim onu lutfedip yuvamıza yolladı..... Yanındayken bile özlüyorum annem kuzum miniciğim.....
Kuzum burda 30-40 yıldır bu işi yapan bi sağlık memuru vardı. Kendi sağlık kabinine gittik. Lokal anestezi uyguladı. Tabi oğlan iğnenin acısından ağlamaya başlayınca devamı da ağlayarak oldu. Çok ağladı. İlk defa bu kadar ağlamasına şahit oldum. Kaynanamla oturduk biz de ağladıkAynn cnm walla bı hayrınıda bırakmıyolar hem getırıversnker bı hedye adettendr lafımı olr yanı ne kadr ayıp bule seyler gttkce azalıyor malesef cocklarımza ornek olmamız lazm ama musade etmıyolar.. sunnet hakknda bulgı verrmns cnm bnde dusunuyorm tam karar veremedık ama nrde yaptrdın nasıldı narkoz dalan
Ay canım yaaa. İkinci doktor kısmına gelene kadar yüreğimdeki ağzımda okudum. Çok geçmiş olsun KuZum. Rabbim evlatlarımızın sağlığıyla imtihan etmesin bizleri.Medikal park hastanesi nedeniyle 2 gün zor zamanlar yasadim surekli agladim caresizce kizimi izledim.çocuk doktoru nörolojiye yönlendirdi nöroloji uzmani bebegime sırt boyun kafa emraı cektirdi ultrason cektirdi.elle muaune etti ve en son daha emar sonucu belli olmadan bilgisayardan serebral.palsili cocuk resimleri gosterdi sizin cocugunuzun problemi bu dedi..o an hayat durdu benim icin cevremdeki herkes hayır gülcin hareketli bir bebek plamaz dediler, en kötüsüde konduramamakti.o an tüm hayatini düsündüm kızımın okumayacak yazamayacak kosamayacak sarilamayak anne olamayacak. 2 gun agladim caresizce emar sonucu cikti Allah büyük iste nöroji doktoru izinliydi.beklemedik bekleyemedik özel bir kliniğe gittik. Doktor emar sonucunu degil emar.cdsini istedi.zar zor aldik cdyi medikalden.doktor enine boyuna muayne etti kızımi tek sorun kafayi tutamamaydi.zihinsel.olarak hicbir farki yoktu doktorla konustu aguladi etrafi inceledi doktor.muayne ederken onunla göz temasini kaybetmedi doktor konusurken onu dinledi. Neyse cdyi izledi ve bu bebekte.sorun yok dedi.duzeltilmis.yasi 2 ay 20 gun bu bebegin kafayi tam olarak tutmalari 5,ayi alir dedi ki bu bebek erken.dogum kuvöz badireler atlatti zana ihtiyaci var dedi.hatta okadar rahattiki yuzundeki egzamaya odaklandi daha cok tahlilde.ise.d3 vitamini eksikmis 5.Aya kadar tutar 8.aya kadarda tamamen dik tutar dedi. Tek doktora bağli kalmamak gerekiyor.bugün oturueken.kafasini ilkkez 10saniye kadar dik tuttu.yalniz göbegi cok fazla o nedenle sığışamıyor
Bazı doktorlar tam dayaklık.Yurek kaldirmada cok basarililar.En kotu seyleri soyluyrlar. Ne kadar uzulmussundrMedikal park hastanesi nedeniyle 2 gün zor zamanlar yasadim surekli agladim caresizce kizimi izledim.çocuk doktoru nörolojiye yönlendirdi nöroloji uzmani bebegime sırt boyun kafa emraı cektirdi ultrason cektirdi.elle muaune etti ve en son daha emar sonucu belli olmadan bilgisayardan serebral.palsili cocuk resimleri gosterdi sizin cocugunuzun problemi bu dedi..o an hayat durdu benim icin cevremdeki herkes hayır gülcin hareketli bir bebek plamaz dediler, en kötüsüde konduramamakti.o an tüm hayatini düsündüm kızımın okumayacak yazamayacak kosamayacak sarilamayak anne olamayacak. 2 gun agladim caresizce emar sonucu cikti Allah büyük iste nöroji doktoru izinliydi.beklemedik bekleyemedik özel bir kliniğe gittik. Doktor emar sonucunu degil emar.cdsini istedi.zar zor aldik cdyi medikalden.doktor enine boyuna muayne etti kızımi tek sorun kafayi tutamamaydi.zihinsel.olarak hicbir farki yoktu doktorla konustu aguladi etrafi inceledi doktor.muayne ederken onunla göz temasini kaybetmedi doktor konusurken onu dinledi. Neyse cdyi izledi ve bu bebekte.sorun yok dedi.duzeltilmis.yasi 2 ay 20 gun bu bebegin kafayi tam olarak tutmalari 5,ayi alir dedi ki bu bebek erken.dogum kuvöz badireler atlatti zana ihtiyaci var dedi.hatta okadar rahattiki yuzundeki egzamaya odaklandi daha cok tahlilde.ise.d3 vitamini eksikmis 5.Aya kadar tutar 8.aya kadarda tamamen dik tutar dedi. Tek doktora bağli kalmamak gerekiyor.bugün oturueken.kafasini ilkkez 10saniye kadar dik tuttu.yalniz göbegi cok fazla o nedenle sığışamıyor
Canım yaaaa ne zor zamanlar yaşamışsın en kritik durumda hatta/ Rabbim kaldıramayacağımız şeylerle sınamasın.
Kzlar yardm edın ya hıx byle yapmazdı 4 ten berı uyumadı dgru duGun emmedıde basıyo cıglıgı uyutamuyırm agrısı falanmı varki bı cay kasıgı parol verdm smdı cok gerıluyorm ven byle olnca bakamıyırm bebegume dıye nesı vardrkı
Ek gıdaya geçince yapayım canım.öyle.acaba günlük yoğurt yapmaya gerek.var miCanım sütü kaynattığın tencerey koy mayayı. İyice karıştır. Sonra kavanozlara paylaştır
Valla günlük yapın diye öneriyorlar ama bilmiyorum ki. Çok zor olur öyleEk gıdaya geçince yapayım canım.öyle.acaba günlük yoğurt yapmaya gerek.var mi
Kuzum karnı ağrıyo olabilir mi? Bizimki bazen öyle oluyo. Zinco gaz damlası veriyorum rahatlıyo.Kzlar yardm edın ya hıx byle yapmazdı 4 ten berı uyumadı dgru duGun emmedıde basıyo cıglıgı uyutamuyırm agrısı falanmı varki bı cay kasıgı parol verdm smdı cok gerıluyorm ven byle olnca bakamıyırm bebegume dıye nesı vardrkı
Canim dönem dönem oluyor böyle bazen benim kizim sabah 7 de uyanıyor gece 9 10kadar uyumuyor mamayi her beslenme de mamanın yarisini bile.bitiremiyor demem o ki dönem dönem olabiliyor ama herşeyde de Parol verme derim parola bağışıklık kazanır ilerde sen zorlanirsin yine de sen bilirsin ama benim fikrim buKzlar yardm edın ya hıx byle yapmazdı 4 ten berı uyumadı dgru duGun emmedıde basıyo cıglıgı uyutamuyırm agrısı falanmı varki bı cay kasıgı parol verdm smdı cok gerıluyorm ven byle olnca bakamıyırm bebegume dıye nesı vardrkı
Biraz denerim baktım zorlaniyorum 2 3 gune bir yogurt yaparım ayrı kavonozlarda.olursa sorun olmaz.gibiValla günlük yapın diye öneriyorlar ama bilmiyorum ki. Çok zor olur öyle
Canim benim.kizimda bur aydir öyle herseyi temiz ama nedeni anlayamiyorum bazen 5-6saat emmiyo bazen kendi isteğiyle bazen cekiyo birakiyo agliyi sinirlerim cok gergin gecede bu ara durmayo disi cikiyo muhtemelen yerleri belli altta ikitane ama dista ele gelen birsey yok acaba sizdede dis olabilir mi
Kuzum karnı ağrıyo olabilir mi? Bizimki bazen öyle oluyo. Zinco gaz damlası veriyorum rahatlıyo.
Canim dönem dönem oluyor böyle bazen benim kizim sabah 7 de uyanıyor gece 9 10kadar uyumuyor mamayi her beslenme de mamanın yarisini bile.bitiremiyor demem o ki dönem dönem olabiliyor ama herşeyde de Parol verme derim parola bağışıklık kazanır ilerde sen zorlanirsin yine de sen bilirsin ama benim fikrim bu
Onada bakmaya calstm ama baktrmadı gornede bısey yok gbı ama anlamsız bı huysuzluk vardı byle yapmıyodu hıc esımede kızdm uyıce gerıldım cocuk bıbsaat mzıırdanırken telefnla oynad patladım bnde smdıde ıkı saat brlkte ugrastık ve uyudu cok sukur ınsallah uyur uc dort saat yorldu yavrucum bızıde yordu
Evet baktirmiyorlar hemen yalaniyo dilini cikariyo dimi grcici.süreç diyende var grcmiyo diyende uzuntuden dusunceden iki gun full sutum kesildi bugun toparladım canim hasta olmasinlar da kuzular insallah gecer gider insallah uyur ben uyuttum on.dk.sonra kalkti suan ayaklarimda