2017 Aralık Anneleri

Canim gecmis olsn benim arkadasimda da vardi istirahatle gecti.o haller gayet normal hamilelik septomlari canim dinlenmeye calis, benim de bikac gundur carpintim oluyo bayilcak gibi oluyorm

Anladım canım bende aldırmayı düşünmüyorum ama tabiki önlem şart ona göre hazırlıklı ve ortam sağlanması için yaptırıcam bende. Herşeyin hayırlısı olsun insallah

Gecende konusmustuk aslında gerıde kaldı ama 2'li testte sadece down sendromu taraması yapılmıyor baska kromozonal hastalıklarda aranıyor ancak unuttum ılk oglum 7 yasında fakat sadece down olmadıgından emınım daha once dogum yapan arkadaslarda burada dogrulamıstı. O yuzden ben kendı adıma yaptırılması gerektıgını dusunuyorum kı bır mudahale gerekecekse buna uygun hastane bulmak acısından

Benim yakinimdaki devlet hastanesindeki dr burda yapilmiyo dedi. Ogrenip randevunu al ozelden bile 1 ay onceden aldim ben yogunluk vardi cünku. Devlet daha yogundur.

Anladım cnm bizim buradaki kadın doğum hastanesi var devlet o yapıyor artık oraya randevu alıcam

Ben yaptiricam insallah. Aldirmak aldirmamak icin degil zaten Rabbimin verdigine kabuluz. Insallah saglikli olur tek temennimiz bu.
sadece Allah korusun kötü sonuc cikarsa belki alinacak onlem olabilir diye. Önlem alinmasa bile merakimdan.

Kesinlikle öyle zaten Allahtan gelen herşeye kabul

Florance nightingale de Herman İşçi yi buldum, çok iyi yorumlar var. bugun ona gitcem memnun kalırsam yazarım sana da
Benım oglumun ayrıntılısını herman bey cekmıstı . Cok ıyı bır beyfendı acıkcası cok ılgılenmıstı bıızımle.

Benim de tek sıkıntım ağız tadı! Hiç bir şeyin tadını alamıyorum,yemek yemek istemiyorum bu yüzden :/ uyku hali tam gaz :)

günaydın kızlar, geçen hafta perşembe hafif lekelenme görmüştüm. bu hafta cumartesi de görünce doktora gitmeye karar verdim. acile gitiim bana progesteron hapı verdi. pazar günü iyice arttı leke. ama bugün kesildi çok şükür. sebebi nedir, düşük riski var mı yok mu bilmiyorum. acildeki doktor çok bilgilendirmedi. ultrasonla baktı ve canlı dedi. böylelikle kalbinin attığını öğrenmiş oldum. bugün iyi bir doktordan randevu aldım, iyi bir muayene olacağım.

Canım dikkat et bolca dinlenmeye çalış. Benimde perşembe oldu çok şükür hemen acile gittik kötü birşey çıkmadı ama önlem amaçlı progestan verdi

Kızlar günaydın 2'li test hakkında düşünceleriniz neler tabiki Allahtan gelene bin şükür ama yaptırıp yaptırmamak arasında düşünceleriniz neler ?

Doktorumuz bize yaptırmayı dusunuyormusunuz diye hic sormadi, bı sonraki randevude ikili test yapacağız dedi. Sonrasında araştırdım ve burda yazılanları okudum ve bizim içinde önlem amaçlı bı test olacak. Kötü sonuç çıkarsa aldırmayı aklımın ucundan bile gecirmiyorum ki
testin güvenirliği de tartışılır, çoğu yerlerde yanlis sonuç verdiğini sonradan bebek sağlıklı doğduğuna denk geldim.

Aynen benim doktorumda öyle dedi ikili test yapılacak dedi Bende okudum cnm sağlıklı diyip sağlıksız olan sağlıksız diyip sağlıklı olan

Kızlar nefes darlığı çeken varmı çok şükür astım falan hiç birşeyim yok ama 3 gündür nefes alırken zorlanıyorum internette gebelikte olabilir yazmış doktorlar ama yaşayan varmı benim gibi

Kızlar nefes darlığı çeken varmı çok şükür astım falan hiç birşeyim yok ama 3 gündür nefes alırken zorlanıyorum internette gebelikte olabilir yazmış doktorlar ama yaşayan varmı benim gibi
merdiven çıkarken bir kat bile çıksam nefes darlığım oluyor benim. kilo alıyoruz çünkü.

ben yaptıracağım ikili testi. sadece down değil, başka bir riskli durum varsa bilmek isterim. kucağıma alamadan yoğun bakıma gitmesini, ne olduğunu bilmediğim bir kromozomal hastalığı araştırmakla geçsin istemem ilk günlerim. buna göre büyük bir üniversite hastanesinde doğum yapmak gerekir çünkü. özellikle de down riski varsa kalp hastalığı riski de fazla olacaktır, çock kalp cerrahı da olan bir hastanede doğurmak gerekir diye düşünüyorum. tabi ki ikili test kesin değil ama riskli çıkarsa ben amniyosentez ya da harmony test de yaptıracağım. başka da olsa bir hastalığı olan bir çocuk annesi olduğum için bunları yaptıracağım, zira baştan bilmek önlem alabilmeyi kolaylaştırır. insan sonradan şok oluyor.

Benım kafam sunada takılıyor aslında 2'lı 3'lu t est kac tl bılmıyorum ama dırek harmony test yapılsın kafamız rahatmı olsunda dıyebılıyorum . Bılıyormusun hıc fıyatalrını

Benım kafam sunada takılıyor aslında 2'lı 3'lu t est kac tl bılmıyorum ama dırek harmony test yapılsın kafamız rahatmı olsunda dıyebılıyorum . Bılıyormusun hıc fıyatalrını

1000 - 2000 tl civarı sanırsam ama onuda risk var ise istiyorlar.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…