• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

2017 Ağustos Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğinizin cinsiyeti ne olacak ?

• ikiz oğullarımız olacak

OY: 0 0,0%

• Ankete Katılan
    333
evet canım, sağlık ocağına giderek hamile olduğunu veya olduğundan şüphelendiğini söylemen ve testlerini yaptırman gerekiyor. Seni sisteme tanımlaması gerekiyor aile hekiminin, aslında bunu gittiğin kaıdn doğum doktoru da yapabiliyor. Daha önce kaybettiğim bebeğimde benim de haberim yoktu, KD doktoruma gitmiştim doğrudan, daha sonra sisteme girişimi yapmış doktor, ardından 2 gün geçti ve Aile hekimimin bağlı olduğu sağlık ocağı bize gelmeniz ve testlerinizi yapıp, bilgi almanız lazım diye telefon açtı. gitmedim bir hafta sonra tekrar aradı :)
bu sefer de daha doğrusu tam da bugün gittim aile hekimime, 2 tüp kan veriyorsun sadece, betahcg, tam kan sayımı, hepatit,rubella vs,gilikoz,tsh,demir,CrP, ALT,AST falan hepsine bakılıyor. Şuanda sonuçları gördüm ve şoktayım, glikoz referans aralığı(74-106) olmasına karşın bende 89 çıktı :KK43:( sanırım çok yüksek... Bu konuda bilgisi olan var mı acaba?
Yok yüksek değil canim
106 dan fazla çıksaydı o zaman yüksek olurdu

Kızlar vajinal usgyle ilgili ne düşünüyorsunuz keseyi vajinal olarak mı karindanmi gordunuz 4 gün sonra kontrolün var tedirginim vajinal usgyle ilgili
Bence görünmese bile (ki ben görüneceğini düşünüyorum) bir hafta bekleyin. Zaten 6. Haftada rahatlıkla görüyorlar karından. Siz bilirisniz tabi ama hamilelik hassas bir dönem; ben zorunluluk dışında istemem.

Bence görünmese bile (ki ben görüneceğini düşünüyorum) bir hafta bekleyin. Zaten 6. Haftada rahatlıkla görüyorlar karından. Siz bilirisniz tabi ama hamilelik hassas bir dönem; ben zorunluluk dışında istemem.
Çarşamba kontrolum 5+2 olucaz bakalım ne dicek eğer vajinal derse istemiyorum diyecegim

Beslenme konusunda ben goya sağlıklı beslenmeye calisiyorum ama bu ara çok düzensiz yiyorum fazla kilo almadan tamamlamam lazım rahat bir doğum yapabilmek icin

Bir sorum daha var, bu testlerin sonuçları aynı gün çıkıyor mu? İşten full gün mü izin almam lazım, çünkü 2 gün arka arkaya izin almam zor olabilir...
sabah testini yaptır ertesi gün çıkar belki e devletten alabilirsin ama bilmiyorum ancak tüm gün izin almana luzum yok 2 gün 2 şer saat izin durumun yok mu?

evet canım, sağlık ocağına giderek hamile olduğunu veya olduğundan şüphelendiğini söylemen ve testlerini yaptırman gerekiyor. Seni sisteme tanımlaması gerekiyor aile hekiminin, aslında bunu gittiğin kaıdn doğum doktoru da yapabiliyor. Daha önce kaybettiğim bebeğimde benim de haberim yoktu, KD doktoruma gitmiştim doğrudan, daha sonra sisteme girişimi yapmış doktor, ardından 2 gün geçti ve Aile hekimimin bağlı olduğu sağlık ocağı bize gelmeniz ve testlerinizi yapıp, bilgi almanız lazım diye telefon açtı. gitmedim bir hafta sonra tekrar aradı :)
bu sefer de daha doğrusu tam da bugün gittim aile hekimime, 2 tüp kan veriyorsun sadece, betahcg, tam kan sayımı, hepatit,rubella vs,gilikoz,tsh,demir,CrP, ALT,AST falan hepsine bakılıyor. Şuanda sonuçları gördüm ve şoktayım, glikoz referans aralığı(74-106) olmasına karşın bende 89 çıktı :KK43:( sanırım çok yüksek... Bu konuda bilgisi olan var mı acaba?
89 cok yüksek değil cnm sadece biraz dikkat et bir de dönem dönem çıkıp düşebilir.. tabi dr a danış

merhaba kızlarrr
bende bugün öğrendim hamileliğimi
zaten şüpheleniyordm test takibi yapmıştm 1 haftadır testte pozitif çıkıyordu. günüm geçsin diye beklemiştim.4 gün geçti
değer 2300 küsür olduğundan keseyide gördüm fotoğrafı bile var :KK70:
ama kızlar korkuyorm benim adetim bittiği gün ilişkim oldu ertesi gün lazer epilasyona gittim. o gün tutsa bile bebeğe zararı olur mu yani en erken ihtimalle hücre 1 günlükken ya da döllenme aşamasına geçmişken lazer epilasyona gitmişim
Adet gecikmesine kadar ya hep ya da hiç kuralı vardır. (yüzde 90) bişey olsa zaten düşer ve gelişmez büyük ihtimal bişey olmamıştır.

Günaydın, raporluyim istirahat edicem diyom işe gitme alışkanlığı ile.erkenden uyaniyorm gece zaten oksurmekten uyiyamiyorum.
Vajinadan mümkünse baktitmayin kızlar sağolsun doktorun 2kere karından baktı tabii ilkinde rahim kalınlığına bakabildi. 2.de gorduk keseyi hamdolsun darısı isteyen herkese ...
Birde bu bulaşıcı hastalık testini özelde de yapıyorlar sonucu enazndan işten izin almadan telfnda öğrenebilirsiniz ✌✌

Çarşamba kontrolum 5+2 olucaz bakalım ne dicek eğer vajinal derse istemiyorum diyecegim
vajinal ultrasondan neden çekindiğinizi anlayamıyorum, riskten mi hoşlanmamaktan mı? hoşlanmamaksa herkes karından bakılmayı tercih eder ama doktorların vajinal tercih etmesinin sebebi cenin çok daha küçükken bile ordan daha rahat görülebilmesi ve duyulabilmesidir. Riskli diyorsanız doktor riskli olsa yapmazdı herhalde, ikinci hamileliğim iki hamileliğimde de ilk muayenemi vajinal usg ile oldum ve kalp atışını duydum karında baksa sadece bir karaltı görürdük herhalde ve kalp atışını görmek ve duymak için daha fazla beklemek zorunda kalırdım

la rosa, sonuçları internetten görmek istiyorum dersen doktor sana internetten bakabilmen için bir numara veriyor, http://labim.ihs.gov.tr/ adresinden görebiliyorsun, ben sabah verdim kanı, çıkmamıştır diye düşünüyordum, şöyle bir deneyeyim dedim ve çıkmış sonuçlar.

Canım çok saol. Güzel bir hizmetmiş. Ama verdiğin link açılmadı bende. Neyse o zaman en kısa sürede bir sağlık ocağının yolunu tutmam lazım benim sanırım :)

Canım çok saol bilgi için. En kısa sürede ben de sağlık ocağındayım inşallah.

Kızlar günaydın,

Bulantılar ne alemde? Benim baya baya başladı gibi, siz ne durumdasınız?

Kızlar günaydın,

Bulantılar ne alemde? Benim baya baya başladı gibi, siz ne durumdasınız?
Ben mide bulantısı değilde yanma ve ekşime yaşıyorum. Bir de bugün kalp atışını duymaya gideceğiz. Bütün gece köyü rüyalar gördüm ama biliyorum bebişim benimle. Çoooookça dua ediyorum

Günaydın arkadaşlar,
İnşallah perşembe günü muayene olacağım, umarım her şey yolundadır.Bana kalsa bugün giderim ama eşim ben de geleceğim diye tutturdu:)) 1,5 yıl olmayınca o da her anını yaşamak istiyor.

merhaba günaydın arkadaşlar dün kal atışı için doktordaydık çok şükür benimleymiş yavrucum :)
6+3 günlüktü vajinal usg de. son adet tarihi 3 kasım bakalım inşallah hayırlısı olur bundan sonrası. inşallah herkes beklediği istediği sonuçları alarak döner evine.

Back