• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

2017 Ağustos Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğinizin cinsiyeti ne olacak ?

• ikiz oğullarımız olacak

OY: 0 0,0%

• Ankete Katılan
    333
Kızlar selam,

Geçen gün bir doktora gittim, hamilelik başlangıcında yapılması gereken testleri yaptın mı diye sordu? Onlar ne dedim? Ana sağlık ocaklarında yaptırabilirsin, mutlaka yaptır dedi. Bunu diyen de kadın doğum doktoru değildi, kendi doktorum bana böyle bir şey söylemememişken dahiliye doktorunun söylemesi değişik geldi. Sizin doktorlarınız sizden böyle bir şey istedi mi acaba?

@Aryya @Slvysr maalesef nasip degilmis simdi geldik doktordan dusuyormus zaten keseyi de gorememisti.:KK43: hayirlisi artik..3 gunde bir gidip tahlil vericem kan degeri sifirlanana kadar kontrol altinda olucam.. Rabbim hepinize saglikli afiyetli gebelikler versin saglikla kucaginiza alirsiniz bebislerinizi amin..bizlere de cok dua edin sayfadan ayriliyorum maalesef hepinize cok tesekkur ederim Allaha emanet olun..
Allah tez vakitte saglikli bir gebelik nasip etsin

Kızlar selam,

Geçen gün bir doktora gittim, hamilelik başlangıcında yapılması gereken testleri yaptın mı diye sordu? Onlar ne dedim? Ana sağlık ocaklarında yaptırabilirsin, mutlaka yaptır dedi. Bunu diyen de kadın doğum doktoru değildi, kendi doktorum bana böyle bir şey söylemememişken dahiliye doktorunun söylemesi değişik geldi. Sizin doktorlarınız sizden böyle bir şey istedi mi acaba?
Yaptirman lazim cok basit bisey saglik ocagina gidip hamile oldugunu soyluyorsun sabah ac karinla gitmen lazim... zaten orada kaydini da alip devlete bildiriyorlar hamilelik durumunu 20. Hafta tetonoz asini fln takip edecekler. Neyse kan vereceksin onlar degerlerine bakacaklar eksik bisey varsa takviye alman gerekecek yani bu testler sart

Yaptirman lazim cok basit bisey saglik ocagina gidip hamile oldugunu soyluyorsun sabah ac karinla gitmen lazim... zaten orada kaydini da alip devlete bildiriyorlar hamilelik durumunu 20. Hafta tetonoz asini fln takip edecekler. Neyse kan vereceksin onlar degerlerine bakacaklar eksik bisey varsa takviye alman gerekecek yani bu testler sart
Tamam canım çok saol. Benim bilgim yoktu :( Doktor niye söylememiş ki :( En kısa sürede giderim.

Bir sorum daha var, bu testlerin sonuçları aynı gün çıkıyor mu? İşten full gün mü izin almam lazım, çünkü 2 gün arka arkaya izin almam zor olabilir...

Kızlar bir hafta önce şiddetli baş ağrısı nedeniyle acillik oldum. Kendi kendime migren teşhisi koyuyorum :) . Böyle çok şiddetli baş ağrısı yasayaniniz oldu mu? Nörolojiye gideyim diyorum ama hemen bir kez oldu diye gitmeli miyim bilemedim.
Benim de oluyor baş ağrısı ilk hamilelikte de olmuştu bu sefer daha fazla çünkü burnum tıkalı soğuk algınlığı geçiriyorum şu an

Günaydın herkese hamdolsun dün kesemizi gorduk.. karından baktı
. ama ben çok fena hastayım 10 gün rapor verdi doktr
Ben de de pıhtılaşma çıktı Ama değerleriyle ilgili bilgim yok.coraspin 100- folbiol ve iğne olarak hibor 3500 e başladık. Sabahları da crinone jel kullaniyrm...
Selam canım pıtılaşma için hangi değer ölçümü yapıldı?
Benim de 8 haftayken kalp atışı alınamadıği için kaybetmiştim daha önceki bebeğimi. kullanmam gerekiyor mu acaba coraspirin falan? şimdi tedirgin oldum.

Kızlar selam,

evet canım, sağlık ocağına giderek hamile olduğunu veya olduğundan şüphelendiğini söylemen ve testlerini yaptırman gerekiyor. Seni sisteme tanımlaması gerekiyor aile hekiminin, aslında bunu gittiğin kaıdn doğum doktoru da yapabiliyor. Daha önce kaybettiğim bebeğimde benim de haberim yoktu, KD doktoruma gitmiştim doğrudan, daha sonra sisteme girişimi yapmış doktor, ardından 2 gün geçti ve Aile hekimimin bağlı olduğu sağlık ocağı bize gelmeniz ve testlerinizi yapıp, bilgi almanız lazım diye telefon açtı. gitmedim bir hafta sonra tekrar aradı :)
bu sefer de daha doğrusu tam da bugün gittim aile hekimime, 2 tüp kan veriyorsun sadece, betahcg, tam kan sayımı, hepatit,rubella vs,gilikoz,tsh,demir,CrP, ALT,AST falan hepsine bakılıyor. Şuanda sonuçları gördüm ve şoktayım, glikoz referans aralığı(74-106) olmasına karşın bende 89 çıktı :(( sanırım çok yüksek... Bu konuda bilgisi olan var mı acaba?

Canım ben 4+3 de keseyi gördüm yarın da kalp atışını duymayı umuyorum. Yani 5+4 de duyabilirsek bakalım.
Ben ilk gittiğimde çok küçüktü 4 haftalık bile değildi oyuzden goremedik inşallah bende gorebilirim bebeği kizimda 6 haftalıkken kalp atımını gormustum 8 haftalıkken duymuştum

Bir sorum daha var, bu testlerin sonuçları aynı gün çıkıyor mu? İşten full gün mü izin almam lazım, çünkü 2 gün arka arkaya izin almam zor olabilir...
la rosa, sonuçları internetten görmek istiyorum dersen doktor sana internetten bakabilmen için bir numara veriyor, http://labim.ihs.gov.tr/ adresinden görebiliyorsun, ben sabah verdim kanı, çıkmamıştır diye düşünüyordum, şöyle bir deneyeyim dedim ve çıkmış sonuçlar.

Merhaba bayanlar bende Ağustos anne adayıyım perşembe günü öğrendim hamile olduğumu ancak kese için çok erken dedi doktorum bir bakalim dedu rahim duvarin kalin hamilesin dedi teste gerek yok dedi.çarşamba gel gorelim keseyi dedi. Bundan 2 yıl önce 2 kez düşük yaptım 1 tanesinde kese yine ilk kontrolde görülmemişti. Acaba yine öyle bişey olurmu allah korusun. Çok korkuyorum.

Hayrli haberlerle gel inşallah ... Rabbim yardımcın olsun aklına kötü şeyler getirme sakın kendine iyi bak :KK66:
Benim de 8 haftayken kalp atışı alınamadıği için kaybetmiştim daha önceki bebeğimi. kullanmam gerekiyor mu acaba coraspirin falan? şimdi tedirgin oldum.
Doktrunaa sorsan enazndan bebe asprini bile kullanabilirsin .ama doktrunaa Danış. Hangi gen kaçıncı.mutasyin Da bilmiyorum bende tam o larak 2 kaybm olunca yaptrdm bzde testi inşallah saglkla kucagmza almak nasip olur :) ama aspronin bi zararı olmuyor pek...

merhaba kızlarrr
bende bugün öğrendim hamileliğimi
zaten şüpheleniyordm test takibi yapmıştm 1 haftadır testte pozitif çıkıyordu. günüm geçsin diye beklemiştim.4 gün geçti
değer 2300 küsür olduğundan keseyide gördüm fotoğrafı bile var :KK70:
ama kızlar korkuyorm benim adetim bittiği gün ilişkim oldu ertesi gün lazer epilasyona gittim. o gün tutsa bile bebeğe zararı olur mu yani en erken ihtimalle hücre 1 günlükken ya da döllenme aşamasına geçmişken lazer epilasyona gitmişim

Merhaba bayanlar bende Ağustos anne adayıyım perşembe günü öğrendim hamile olduğumu ancak kese için çok erken dedi doktorum bir bakalim dedu rahim duvarin kalin hamilesin dedi teste gerek yok dedi.çarşamba gel gorelim keseyi dedi. Bundan 2 yıl önce 2 kez düşük yaptım 1 tanesinde kese yine ilk kontrolde görülmemişti. Acaba yine öyle bişey olurmu allah korusun. Çok korkuyorum.
kese görülmesi için değerin en az 1500 olması lazm senin kaçtı canm

kızlar bir de şimdi napıyorsunuz nasıl besleniyorsunuz? doktor folik asit ve demir hapı yazdı.
bundan sonraki aşamam 10 gün sonra kontrol. sizlerin nedir
biraz bilgi verir misinz??

Bilmi
kese görülmesi için değerin en az 1500 olması lazm senin kaçtı canm
Bilmiyor canım ben evde test yaptım ertesi gün doktora gittim 4 hafta 3 günlük falandı sanırım göremeyiz çok erken dedi çarşamba gel görelim dedi kan testine gerek yok hamilelik var belli dedi rahim duvarından o kadar benim ilk çocuğum da da istememiştim bu arada 10 yaşında 1 kızım var ellerinizden öper:)

Kac kaybin var canim
Benim 1 tane 8 haftalikken kalp atışı duyulmadi ve düşük yaptım.
Pıhtılaşmâ testini fakülte hastanesinin genetik bölümünde yaptirdim

Back