• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

2017 Ağustos Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğinizin cinsiyeti ne olacak ?

• ikiz oğullarımız olacak

OY: 0 0,0%

• Ankete Katılan
    333
Merhaba ara ara okuyorum.herkese saglıklı gunler. Oglum 1. 5 kızım 4 yasında. İkisiyle zamann coook hızlı. Oglum konusma konusunda endiselerim var. Cok genis bir kelime haznesı yok sanki. Kızımda hatırlayamadım aslında ama kıyas niyetinde de degilim. Ama İnternete bu donem ozdllşklerinşnyazınca 50 kelıme soyler ve 3 kelımeli cumle kurar diypr.basit tekrarlayan kelimeler Dısında kendince nerde,eyvah, dustu, bitti, ac, al tarzı kelımelrr soyler. 2 kelımeli bile cumle yok gibi. Endiselenmelı mıyım.
Bende bazen takıyorum bu duruma sonrada "aman boşver her çocuk kendine özel gelişimi var" diyorum.
Düt yani üç, çıt, çıt diyor hadi git diyor mama demeyi yeni ögrendi.Kız yaşıtları konuşma konusunda döktürüyor Poyraz'a göre bizim çevrede de hep şöyle derler erkekler geç konuşur.
Ehh 12 aylıkken tam doğum gününde emekleyen,
15, 18ay arası yürümeyi öğrenen can oğlum dan konuşma adına pek bi beklentim yok
2. yaş gününe kadar :KK48:

Sanırım her şey daha yeni başlıyor:KK45:
Aynen cnm
Dün gece dolaptan yazlık ayakkabıyı çıkartıp yanıma geldi ayagımı işaret edip "bu, bu" dedi. Yanı giy bunu diyor giydim bi mutlu oldu bi mutlu oldu anlatamam. Büyüdüğünü farkına bir kez daha farkına vardım . Allahım onlarla sınamasın her daim mutlu sağlıklı olsunlar. :dua:

Bende bazen takıyorum bu duruma sonrada "aman boşver her çocuk kendine özel gelişimi var" diyorum.
Düt yani üç, çıt, çıt diyor hadi git diyor mama demeyi yeni ögrendi.Kız yaşıtları konuşma konusunda döktürüyor Poyraz'a göre bizim çevrede de hep şöyle derler erkekler geç konuşur.
Ehh 12 aylıkken tam doğum gününde emekleyen,
15, 18ay arası yürümeyi öğrenen can oğlum dan konuşma adına pek bi beklentim yok
2. yaş gününe kadar :KK48:
Benim oğlum da 11-12 ayda emekledi.16.ayda yürüdü.8.ayda baba deyince :sinirli::sinirli: ben erken konuşur dedim ama kelime sayımız 50nin yarısi bile degil

Bizim gibi :olamaz:
Farkındaysan pek konuşmuyor diyenlerin hemen hepsi erkek annesi:-):KK200:
Evet..erkekler gerçekten geç yürüyor geç konuşuyor kızlara göre ..mesela benim bir erkek ,yeğenim kız yegenimden 6 ay büyük...kız olan 10.ayda yürüdü...erkek 22.ayda...dusunebiliyor musun farki..kız olan 18 aylıkken bülbül gibi şakiyordu büyümüş de küçülmüş gibi sohbet ediyordu "aman annahim" (aman Allahım) falan diyordu:KK70:kinaya gidelim düğüne gidelim diyordu:KK70:erkek olan çok ama çok geç konuştu.simdi okula başladı ikisi de maşallah okumayı tam zamanında söktüler...oğlanın matematiği çok iyi..acayip güzel resim yapıyor..satranç öğrendi çabucak..kız tüm bunlara ilaveten hala düğün kına gezsin istiyor:KK70:

[QU

Gel gel...anne gel..baba gel ..başka yok.50 kelimenin yakınından gecmiyoruz.al diyor ama ver demiyor :) son iki üç günde merhaba ve çilek ekledi kelimelerine.cilek: dileğ. Kadının biri AVM de merhaba dedi oğlana bizimki de meğba dedi sok olduk.birden çozulecekler sanirim
Aynen bence de

Aynen cnm
Dün gece dolaptan yazlık ayakkabıyı çıkartıp yanıma geldi ayagımı işaret edip "bu, bu" dedi. Yanı giy bunu diyor giydim bi mutlu oldu bi mutlu oldu anlatamam. Büyüdüğünü farkına bir kez daha farkına vardım . Allahım onlarla sınamasın her daim mutlu sağlıklı olsunlar. :dua:
Amin Rabb'im korusun... Yerim onu :) bizimki de montunu alıp geliyor attaaa diyip giydirtiyor üstüne sabahları da çorap giydin mı nereye gidiyorsun diyorum gidip benim coraplarimdan getiriyor :)) anlıyorlar artık maşallah hepsine bazen çok şaşırıyorum

İyi diyelim iyi olalım :) siz nasılsınz?
Bu arada bebeği aşırı memeye düşkün olmaya başlayan var mı? Sabaha kadar belim kopuyor artık çok zorlanıyorum süreklş meme meme meme. Geçen hastanede oynadı oynadı herkesin içinde memeeeee diye bağırarak ağladıo_O
Aynı durumdayız canım yenidoğan hallerine döndük memeyi bırakacak derken :) bir de benim artık sütum yok denecek kadar az sarı süte döndü ama yine de bana mısın demedi. Bu arada agresiflik hat safhafa, kelime haznemiz biraz daha gelişti en son sucuğa "suduk", çiçeğe de "çiçi" dedi, iki kelime yan yana hak getire 😎

Aynı durumdayız canım yenidoğan hallerine döndük memeyi bırakacak derken :) bir de benim artık sütum yok denecek kadar az sarı süte döndü ama yine de bana mısın demedi. Bu arada agresiflik hat safhafa, kelime haznemiz biraz daha gelişti en son sucuğa "suduk", çiçeğe de "çiçi" dedi, iki kelime yan yana hak getire 😎
Evet evet veda emmeleri dedikleri bu galiba o_O
Kelime haznesi genişledikçe daha tatlı oluyor sıpalar :) bizim balkondan çok az bi yerden park görünüyor, balkona çıkıp parmağıyla orayı gösterip PAAA diye bağırıyor gelde götürme :rolleyes:

Evet evet veda emmeleri dedikleri bu galiba o_O
Kelime haznesi genişledikçe daha tatlı oluyor sıpalar :) bizim balkondan çok az bi yerden park görünüyor, balkona çıkıp parmağıyla orayı gösterip PAAA diye bağırıyor gelde götürme :rolleyes:
Yerim onun paaa"sını:KK36: biz de anane ile götürüyoruz parka hava iyi olunca, hem enerjisini atıyor hem de güzel uyuyor gelince. Şu havalar bi ısınsın hep park bahçeye çıkarız inş.

Nefesimmmsin Nefesimmmsin canım anneler kulübü de ne olaki bizde niye yok:KK70:
Nefesimmmsin Nefesimmmsin canım anneler kulübü de ne olaki bizde niye yok:KK70:

2252518
2252523

Bizim gibi :olamaz:
Farkındaysan pek konuşmuyor diyenlerin hemen hepsi erkek annesi:-):KK200:
Valla ben kız annesiyim ve anlamlı kelime sayısı çok az yani okadar çok konuşuyor ki hatta cümlede kuruyor kendince ama ben kendim tahmin ederek anlıyorum yoksa net söylediği kelime sayısı çok az ;) yeğenim erkek, 25 aylık olana kadar onunda anlamlı kelimeleri çok azdı ama bir anda tamamen netleşti bütün kelimeleri cümleleri,bir hafta içinde oldu herkes her cümlesini anlar hale geldi konuşması 🤗 şükür anlamasında söylediklerimi yapmasında hiçbir sıkıntı yok hatta el kol hareketleriyle sorularını destekliyor şaşırıyor bence espriden bile anlıyor :KK70: eminim bir anda dökülecek bütün kelimeler o yüzden hiç dert etmiyorum .

Valla ben kız annesiyim ve anlamlı kelime sayısı çok az yani okadar çok konuşuyor ki hatta cümlede kuruyor kendince ama ben kendim tahmin ederek anlıyorum yoksa net söylediği kelime sayısı çok az :KK66: yeğenim erkek, 25 aylık olana kadar onunda anlamlı kelimeleri çok azdı ama bir anda tamamen netleşti bütün kelimeleri cümleleri,bir hafta içinde oldu herkes her cümlesini anlar hale geldi konuşması 🤗 şükür anlamasında söylediklerimi yapmasında hiçbir sıkıntı yok hatta el kol hareketleriyle sorularını destekliyor şaşırıyor bence espriden bile anlıyor :KK70: eminim bir anda dökülecek bütün kelimeler o yüzden hiç dert etmiyorum .
Bende pek takmıyorum er yada geç konuşurlar.
:KK48:

Eklentiler

• IMG_20190331_150006.jpg
    IMG_20190331_150006.jpg
    42,9 KB · Görüntüleme: 22
Teşekkürler Nefesimmmsin Nefesimmmsin :)
Hanımlar bu arada bebeklerinizin yüzü için nemlendirici kullanıyor musunz ? Kullanıyorsanız hamgi marka ?
Biz kullanmiyoruz canım banyosundan sonra güzelce bebe yağıyla yagliyorum her yerini yeterli geliyor genelde. Ekstra bir durum olursa hafif nemlendirip yüzünü yine yağından sürüyorum az bir şey Dalin avokadolu olanı kullanıyorum bebe yağı olarak da

Back