• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

2017 Ağustos Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğinizin cinsiyeti ne olacak ?

• ikiz oğullarımız olacak

OY: 0 0,0%

• Ankete Katılan
    333
Merhaba arkadaşlar umarım herkes iyidir. Biz fena değiliz güney yürüyor 1 haftadır. 8 diş var. Günde 2 kez uyuyor hala. Gece uykusu bazı geceler güzel bazı geceler yarım saatte bir kalkıyor.
Sünnet konusunu düşünüyorum yaptırsam diye yaptiranlar var mi aramızda. Tecrübelerinizi yazar mısınız.
Bir de bez huggies kullanıyordum ama artık uretmiyorlar mış o yuzden başka beze geçmemiz gerekiyor. Kullanıp memnun olduğunuz bez markaları neler yardımcı olursanız sevinirim.
Prima aktif bebek 5 numara kullanıyoruz biz de kesinlikle Primadan daha hafif ve bir o kadar emip ıslak kalmayanina da rastlamadım .. arada minies alıyoruz ama uzun süre kullanımda pişik oluşumunu arttiriyor bizde.. sünnet için biz de geç kaldık bu dönemde çok hareketliler sanırım zor olur ertelediği şimdilik biraz anlamaya başlayınca artik

Merhaba _Bayankus_ _Bayankus_ çok doğru düşünüyorsun kesinlikle. Tiksindirerek korkutarak bıraktırmayı doğru bulmuyorum ben de. Bu benim ilk bebeğim ancak geçen ay 2 tane antibiyotik kullanmam gerekiyordu ve maalesef emzirmeyi kesmeyeceğim bir alternatifi bulunmayan ilaçlardı bunlar. Doktor emzirmeye 1 hafta ara vermem gerektiğini söyledi. Annem hemen nasıl olacak, nasıl yapsak, ben sana siyah bant yapıştırmıştım sen de öyle yap dedi, kesinlikle kabul tmedim. Zaten amacım tamamen kesmek de değildi ama ne yazık ki bu risk vardı. Bir de kızım memeye çok düşkündür, sürekli her istediğinde emziririm, gece birlikte uyuruz ve meme ağzında uykuya dalar. Gece sık sık emer vs. Bu durumdan hoşnut değilim ama durum bu kısacası. Şöyle yaptım ben, gündüz olabildiğince oyun oynadım onunla, her meme dediğinde meme uyuyor anneciğim bak burda cici meme diye sevdirdim, bazen duymazdan geldim hemen başka bir teklif yaptım unuttu vs, ilk 1-2 gün keyifsiz gibiydi ama yine de zor geçmedi, sadece sanki mutsuz gibiydi. Gece ise sık sok uyandı, her uyandığında kucağıma aldım, ninni söyledim, sakinleştirdim, su içirdim, okşadım, hadi uyuyalım anneciğim deyip yanına yattım yine beraber uyuduk. Eğer yatırdığımda ağlıyorda tekrar kalktık odada dolaştık vs. 1-2 gece de böyle geçti ama sonra daha az kalkmaya ve odada dolaşmadan hızlıca geri uykuya dönmeye başladı. Sonra ilaçlar bitti, meme verdim ağzına aldı ama emmeden geri bıraktı. İlk gün birkaç kez teklif ettim istemedi. Kabul etmeyecek sandım ki, ikinci gün aldı, özlemle emdi. Tekrar eski günlerimize döndük. Ama eğer tekrar emzirmeyecek olsaydım, bu şekilde düşünülenden daha hafif, daha az yorucu bir vedalaşma olacaktı. 2 yaşın ise dezavantajı alışkanlığın bağlılığın daha derinleşecek olması, avantajı ise artık bizi daha iyi anlıyor olması. Sevgiyle hallolmayacak şey yoktur. Korkutmak, ertelemek , tiksindirmek doğru değil asla.
Çok geçmiş olsun.
Özlemle emdi kısmını okuyunca duygulandım :KK43:
Benm oğlum son 1 2 haftadır artık sabrımın taşma noktasına gelecek kadar ısırıyor memeyi . Hem ağlayıp hem emziriyorum . Aşırı düşkün ayjı sizin kızınız gibi. Memesiz asla uyumuyorr ama uyku vaktinde o 4 dişiyle birden eze eze ısırmadan da uyumuyor. Bugün sabah inanılmaz acıdı ve kızdım sana bi daha meme yok diye :KK42: napıcam bilmiyorum . Bir yandan onu mahrum bırakmak asla istemiyorum bir yandan hiç olmadığı kadar çok canımı acıtıyor :KK42:

Bir alikiranbaskesen de bende var.heeeyt eeeeeh en masum isyani ööö.sinirle yere attigi seylere zavalli muamelesi yapip aaaaaağ diye bakiyor.istahi icin ne desem yalan.bazen benden cok yiyor bazen hic yemiyor.doktora ne soracagimi bilemiyorum bu yuzde

Bizimkide yumruklarını sıkıp kendini titretiyor, ben şok :)
Yerlere vuruyor oyuncağınu atıyor :)
Bide devamlı yalandan ağlama halleri..
Bazen çok komik oluyorda bazende çok gıcık oluyor ya :)
İştah konusunda da aynıyız.bi gün severek yediği yemeğe ertesi gün burun kıvırıyor.
Hay ergenliklerini yiyeyim :) aynen canım bizim de öyle mizir mizir dişlerini sıkıyor sinirlenince küçük ergen demek 1 yaş sendromuymus:)

Bide bizimki ııı diye parmağını sallıyor :)
Bu minik ergenler şimdi böyleyse büyüdüklerinde nasıl olurlar düşünemiyorum :)

Merhaba arkadaşlar umarım herkes iyidir. Biz fena değiliz güney yürüyor 1 haftadır. 8 diş var. Günde 2 kez uyuyor hala. Gece uykusu bazı geceler güzel bazı geceler yarım saatte bir kalkıyor.
Sünnet konusunu düşünüyorum yaptırsam diye yaptiranlar var mi aramızda. Tecrübelerinizi yazar mısınız.
Bir de bez huggies kullanıyordum ama artık uretmiyorlar mış o yuzden başka beze geçmemiz gerekiyor. Kullanıp memnun olduğunuz bez markaları neler yardımcı olursanız sevinirim.
Prima aktif air kullanıyorum ben, çok memnunum. Sünnet konusunda bir fikrim yok kız annesi olarak.

Kızlar bu aralar benim kız çok sinirli.diş mi acaba yoksa hastamı olucak, neden huysuz acaba diye düşünürken demin biraz araştırdım.1 yaş sendromu varmış.sinirlilik huysuzluk öfke nöbetleri ve devamlı ağlama mızmızlanma olurmuş.

Minik bi ergenlik yaşıyolar sanırım :)
Sizde de böylemi?
Ayy sinirlilik konusunda bir canavar da bizde var. Yalandan ağlama da var, yüzünü falan buruşturuyor deli ediyor beni. İstediğini almayınca ağlama da var. Minik bir ergenlik yaşıyor inşallah karakteri değildir bu açığa çıkan diyorum her seferinde.

B bursa_83 linki bir de yapıştırıyorum belki açılır. Neden açılmadığını bilmiyorum. http://www.instagram.com/p/BnV-iiyAyF0/?utm_source=ig_share_sheet&igshid=1elowxnizxxsj

Prima aktif air kullanıyorum ben, çok memnunum. Sünnet konusunda bir fikrim yok kız annesi olarak.

Ayy sinirlilik konusunda bir canavar da bizde var. Yalandan ağlama da var, yüzünü falan buruşturuyor deli ediyor beni. İstediğini almayınca ağlama da var. Minik bir ergenlik yaşıyor inşallah karakteri değildir bu açığa çıkan diyorum her seferinde.

B bursa_83 linki bir de yapıştırıyorum belki açılır. Neden açılmadığını bilmiyorum. http://www.instagram.com/p/BnV-iiyAyF0/?utm_source=ig_share_sheet&igshid=1elowxnizxxsj

Aman deme.hepsinde aynı davranış oldığuna göre bu gelip geçici bişeydir diye kendimi avutmak istiyorum :)

Devamlı azar işitiyorum.kim anne kim çocuk belli değil :)

Çok geçmiş olsun.
Özlemle emdi kısmını okuyunca duygulandım :KK43:
Benm oğlum son 1 2 haftadır artık sabrımın taşma noktasına gelecek kadar ısırıyor memeyi . Hem ağlayıp hem emziriyorum . Aşırı düşkün ayjı sizin kızınız gibi. Memesiz asla uyumuyorr ama uyku vaktinde o 4 dişiyle birden eze eze ısırmadan da uyumuyor. Bugün sabah inanılmaz acıdı ve kızdım sana bi daha meme yok diye :KK42: napıcam bilmiyorum . Bir yandan onu mahrum bırakmak asla istemiyorum bir yandan hiç olmadığı kadar çok canımı acıtıyor :KK42:
Ayyy benim oglan da isiriyor sunduruyor geriye dogru:(( bir kac haftadir boyle.dun bir yazi okudum isirdigi zaman kararli bir sekilde kendimizden uzaklastirmaliymisiz.1 yasin ustundekilere isirdigin icin seni biraktim diyerek aciklamaliymisiz.ben bir kac gundur oyle yapiyorum bitmedi ama azaldi

Ayyy benim oglan da isiriyor sunduruyor geriye dogru:KK43:( bir kac haftadir boyle.dun bir yazi okudum isirdigi zaman kararli bir sekilde kendimizden uzaklastirmaliymisiz.1 yasin ustundekilere isirdigin icin seni biraktim diyerek aciklamaliymisiz.ben bir kac gundur oyle yapiyorum bitmedi ama azaldi
Naasıl yani naısl yapıyorsun tam olarak?
Kafayı yiycem acıyor bak çok üzülüyorum falan diyorum , ısırırken pis pis sırıtıyor yüzüme bakarak. Çünkü o an aniden çığlık atmama sebep oluyor buda onun hoşuna gidiyor eminim.:110:
Isırırken kanattı ya :110:

Naasıl yani naısl yapıyorsun tam olarak?
Kafayı yiycem acıyor bak çok üzülüyorum falan diyorum , ısırırken pis pis sırıtıyor yüzüme bakarak. Çünkü o an aniden çığlık atmama sebep oluyor buda onun hoşuna gidiyor eminim.:110:
Isırırken kanattı ya :110:
Oyyyy kiyamam yaa...ben de korkmasin diye ses etmiyordum.zamanla dayanilmaz acitmaya basladim.kizmak istemiyorum.oyle tatli guluyor ki kiyamiyorum.sanki dunyanin en eglenceli oyunu onun icin.isirdigi zaman illa ki canimin yandigina dair ses cikartiyorum ayyy amannn allahhh gibi.zaten gafil avlaniyoruz ne zaman yapacagini bilsek isirtmayiz.hemen alip mama sandalyesine oturtuyorum.isirdigin icin seni emzirmeye devam etmeyecegim diyorum.kizmadan ama kararli bir sekilde.bizim oglan da emmeden uyumuyor.bu aralar daha bir duskun oldu memeye.gunduz uykusuna yatacak diye emzirmeye basliyorum oglan beni yiyor.baktim sonu gelmiyor ilk isirikta indiriyorum kucagimdan sanki faydasini gorduk.bir de isirma kelimesini duydugu zaman isiriyor.bunu da esim bugun kesfetti.

Oyyyy kiyamam yaa...ben de korkmasin diye ses etmiyordum.zamanla dayanilmaz acitmaya basladim.kizmak istemiyorum.oyle tatli guluyor ki kiyamiyorum.sanki dunyanin en eglenceli oyunu onun icin.isirdigi zaman illa ki canimin yandigina dair ses cikartiyorum ayyy amannn allahhh gibi.zaten gafil avlaniyoruz ne zaman yapacagini bilsek isirtmayiz.hemen alip mama sandalyesine oturtuyorum.isirdigin icin seni emzirmeye devam etmeyecegim diyorum.kizmadan ama kararli bir sekilde.bizim oglan da emmeden uyumuyor.bu aralar daha bir duskun oldu memeye.gunduz uykusuna yatacak diye emzirmeye basliyorum oglan beni yiyor.baktim sonu gelmiyor ilk isirikta indiriyorum kucagimdan sanki faydasini gorduk.bir de isirma kelimesini duydugu zaman isiriyor.bunu da esim bugun kesfetti.
Evet olumlu ve olumsuzu anlayamadıkları için olsa gerek Mert te aynı ısırma dediğim bi ısırık daha alıp sırıtıyor.
Nasl gidecek böyle bilmiyorum , milletin doğumdan sonra çatlar meme ucu yada yara olur benimki ısırmaktan olcak sanırım :110:

Evet olumlu ve olumsuzu anlayamadıkları için olsa gerek Mert te aynı ısırma dediğim bi ısırık daha alıp sırıtıyor.
Nasl gidecek böyle bilmiyorum , milletin doğumdan sonra çatlar meme ucu yada yara olur benimki ısırmaktan olcak sanırım :110:
Aras diyoruz ama bizim oglanin adi da mert aras:) donemsel oldugunu dusunuyorum gececektir.
Bir de bugun sadece kahvalti yapti meyve yedi.yogurt ve ogle aksam ogunlerini yemedi.emiyor da emiyir...oglen yemedigi oluyordu.ama istisnasiz kahvalti meyve yogurt aksam yemegi aralarda yine emerek kapatiyorduk gunu.bir kac haftadir aksam yemegi olayi btti:) bugun yogurt da yemedi.oysa ben oglen yemegini de rutin haline getirmeye calisiyordum nerede hata yapiyorum.yeter ki yesin eline de veriyorum dokup saciyor.ben kasikla veriyorum pilavi o dokulen bir tane yesil mercimek bir tane bulgur pesine dusup onlari alip yiyor.artik.masasina pilav biraktim savura savura yedi taneleri.ona da yemek denemez

Aras diyoruz ama bizim oglanin adi da mert aras:) donemsel oldugunu dusunuyorum gececektir.
Bir de bugun sadece kahvalti yapti meyve yedi.yogurt ve ogle aksam ogunlerini yemedi.emiyor da emiyir...oglen yemedigi oluyordu.ama istisnasiz kahvalti meyve yogurt aksam yemegi aralarda yine emerek kapatiyorduk gunu.bir kac haftadir aksam yemegi olayi btti:) bugun yogurt da yemedi.oysa ben oglen yemegini de rutin haline getirmeye calisiyordum nerede hata yapiyorum.yeter ki yesin eline de veriyorum dokup saciyor.ben kasikla veriyorum pilavi o dokulen bir tane yesil mercimek bir tane bulgur pesine dusup onlari alip yiyor.artik.masasina pilav biraktim savura savura yedi taneleri.ona da yemek denemez
Ah ah aynı dert bizde de var. Bir de çalıştığım için gündüz emziremiyorum hadi gece istediği gibi emsin diyorum ama o isirmaktan ben ağlamaktan keyfini cikartamiyoruz. Yeme konusunda bugün bizde öyleydik sabahtan beri doğru düzgün bişey yemedi. Sonra fark ettim ki diş çıkartmış. Bizim kız çıkartırken belli etmiyor ama uzayana kadar mahvoluyo. Ben 2 yaş sendromundan korkuyodum hep ama 1 yaş böyleyse direk 3 yasa geçelim biz :anne:

Aaa Mert Aras ta güzelmiş :KK200:
Ben Aras istemiştim eşim aras kargo dan dolayı koymak istemedi dalga geçerler diye:bicak: içimde kaldı :110:
Yememe olayı aynen bizde de var. Bir de yeni icat diliyle iteliyor yememek için . Ağzından çıkartmasına deli oluyorum. :bicak:
Ah ah aynı dert bizde de var. Bir de çalıştığım için gündüz emziremiyorum hadi gece istediği gibi emsin diyorum ama o isirmaktan ben ağlamaktan keyfini cikartamiyoruz. Yeme konusunda bugün bizde öyleydik sabahtan beri doğru düzgün bişey yemedi. Sonra fark ettim ki diş çıkartmış. Bizim kız çıkartırken belli etmiyor ama uzayana kadar mahvoluyo. Ben 2 yaş sendromundan korkuyodum hep ama 1 yaş böyleyse direk 3 yasa geçelim biz :anne:
Aynen bende 2 yaş sendromundan korkuyordum ama 1 yaşta aratmadı valla 2yi :bicak:
Bi atarlı bi sinirli kaşlarını çatarak bağırması.
Bu bebeler ne ara büyüdü ya:deli:

Ben Aras istemiştim eşim aras kargo dan dolayı koymak istemedi dalga geçerler diye:bicak: içimde kaldı :110:
Yememe olayı aynen bizde de var. Bir de yeni icat diliyle iteliyor yememek için . Ağzından çıkartmasına deli oluyorum. :bicak:

Aynen bende 2 yaş sendromundan korkuyordum ama 1 yaşta aratmadı valla 2yi :bicak:
Bizim ki bize kızarak uyudugunda gece kalkıp kalkıp söyleniyor bi yandan kızıyorum bi yandan gülüyorum söylemesine :dondurma: büyüklerin dediği gibi büyüdükçe dertleri de büyüyor daHa şimdiden :rapci:

Bizim ki bize kızarak uyudugunda gece kalkıp kalkıp söyleniyor bi yandan kızıyorum bi yandan gülüyorum söylemesine :dondurma: büyüklerin dediği gibi büyüdükçe dertleri de büyüyor daHa şimdiden :rapci:
Eeeeeeh diyor.heeeeeyt diyor allahim kocamda gormedim boyle kabadayilik.

Aras kargo:)) hosumuza gider oldu oglanin isminin yazdigi her yer.o yuzden aras kargo subesi gorduk mu mutlu oluyoruz.ama ileride dalga gecebilir yasitlari dediginiz gibi:)

Sizinkide çok haşin mi:KK51:
Eline geçen her şeyi fırlatıyor. Çak tak almıştı garip eşim taaa hamileyken ne hayallerle aldıysa:-) onun çekicini çeneme vurdu morardı çenem .:mad:

Sizinkide çok haşin mi:KK51:
Eline geçen her şeyi fırlatıyor. Çak tak almıştı garip eşim taaa hamileyken ne hayallerle aldıysa:-) onun çekicini çeneme vurdu morardı çenem .:mad:
Bizim ki erkek fatma gibi aynı fırlatıyor eline geçenleri ama kibar kibar. O oyuncağa benimde hevesim vardı ama çekici kafamıza yeriz diye hiç girişmedik almaya :KK70:

Bizim ki erkek fatma gibi aynı fırlatıyor eline geçenleri ama kibar kibar. O oyuncağa benimde hevesim vardı ama çekici kafamıza yeriz diye hiç girişmedik almaya :KK70:
İlk başta baya iyi oynadı çakmaya çalıştı ama sıkılınca farklı amaçlar için kullanmaya başladı sıpa:-)

Back