• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

2017 Ağustos Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğinizin cinsiyeti ne olacak ?

• ikiz oğullarımız olacak

OY: 0 0,0%

• Ankete Katılan
    333
Ekmek tarifini verirmisin canim
Ekmek gerçekten çok lezzetli oldu .Bir tatlı kaşığı yaş maya,3 su bardağı un(kendi koyumuzden tam kepeklide değil orta kepekli bir un),yarım çay bardağı zeytinyağı,bir çay bardağı peynir altı suyu(geçen hafta lor yapmıştım onun suyunu kullandım)birazcıkda ceviz koydum altı pembelesinceye kadar pisirdim.

Ekmek gerçekten çok lezzetli oldu .Bir tatlı kaşığı yaş maya,3 su bardağı un(kendi koyumuzden tam kepeklide değil orta kepekli bir un),yarım çay bardağı zeytinyağı,bir çay bardağı peynir altı suyu(geçen hafta lor yapmıştım onun suyunu kullandım)birazcıkda ceviz koydum altı pembelesinceye kadar pisirdim.
Lor peyniri nasil yapiyorsun canim ben denedim ama tutturamadim

Canım peynir altı suyunu nasıl muhafaza ediyorsun kaç güne kadar kullanıyorsun bir de başka nelere katiyorsun? Çok faydalı olduğunu okudum ama ne ile verilir bilemedim...

Lor peyniri nasil yapiyorsun canim ben denedim ama tutturamadim
Ben yeni yaptım paylaşalım canım yoğurt yapmaktan daha basit. Sütü kaynatıyoruz kaynamaya başlayınca yarım lt. Süte 1 buçuk yemek kaşığı kadar yoğurt koydum ve biraz karıştırıp kaynatmaya devam ettim. Su ve lor oluşmaya başlayıp ayrışıyor altını kısıp bir süre daha kaynatıyoruz ayrışma tamamlanınca biraz dinlendirip tel süzgeç ya da tülbentten geciriyoruz. Gayet güzel oldu tazecik

Ben yeni yaptım paylaşalım canım yoğurt yapmaktan daha basit. Sütü kaynatıyoruz kaynamaya başlayınca yarım lt. Süte 1 buçuk yemek kaşığı kadar yoğurt koydum ve biraz karıştırıp kaynatmaya devam ettim. Su ve lor oluşmaya başlayıp ayrışıyor altını kısıp bir süre daha kaynatıyoruz ayrışma tamamlanınca biraz dinlendirip tel süzgeç ya da tülbentten geciriyoruz. Gayet güzel oldu tazecik
Süt günlük sütmü normal sütmü kullanıyorsun. Ben yoğurt için günlük süt alıyorum. Açık süt yok etrafımda güvenip alabileceğim.

Tesekkurler canim

Ya bizimki en azından sabah yumurtasını öğlen meyvesini akşam da az da olsa sebzesini yiyiyordu, dış kaşıntısı had safhada 3-4 gündür hiçbir şey yemiyor :KK43: us dışı patladı patlicak çılgın gibi eline geçirdiği her şeyi ısırmaya çalışıyor kuzum :olamaz:
Bizde geçen hafta oyleydik hala diş yok bu hafta yiyor dedim sabah yine yemedi bir şey :)

Bence o artık efsane…:işsiz:
Ne yerse yesin hep aynı uykusuzlukla devam.
Bazen 4 kez uyanıyor canım oğlum öyle sürprizlerde yapıyor :halay:
Kesinlikle ya Hayır memede değil yatağında uyutmaya çalışıyorum yine de kalkıyor yaşam tarzım oldu artık. :)
Bu arada kilosu az demişsin kaç kilo şuan doktorumu dedi az diye.:KK64:
Doktora gitmiyorum artık :( inşallah gitmek gerekmez tabi.8.6 kilo persentil de %25 %50 arasında çıkıyor o yüzden öyle düşündüm çok düşük değil yoksa .
Biz saat 5-6 arası yemek yiyoruz, ona da aynı saatte veriyorum genelde 9 a doğru uyuyor şimdilik bizde bir problem olmadı gibi bir dene istersen
Benimk8 sabah çok erken kalktığı için akşam 7 7.30 arası uyuyor o yuzden de zorlanıyorum aralar çok az kalıyor.
Canım peynir altı suyunu nasıl muhafaza ediyorsun kaç güne kadar kullanıyorsun bir de başka nelere katiyorsun? Çok faydalı olduğunu okudum ama ne ile verilir bilemedim...
Canim dolapta 3 4 gün buzlukta 1 ay kalıyor atlamış gibi oldum ama cevaplamak istedim.Ben buz posetlerine koyuyorum çorba, pure ne yaparsam koyuyorum fazla fazla oluyor zaten

Bizde geçen hafta oyleydik hala diş yok bu hafta yiyor dedim sabah yine yemedi bir şey :)

Kesinlikle ya Hayır memede değil yatağında uyutmaya çalışıyorum yine de kalkıyor yaşam tarzım oldu artık. :)

Doktora gitmiyorum artık :KK43: inşallah gitmek gerekmez tabi.8.6 kilo persentil de %25 %50 arasında çıkıyor o yüzden öyle düşündüm çok düşük değil yoksa .

Benimk8 sabah çok erken kalktığı için akşam 7 7.30 arası uyuyor o yuzden de zorlanıyorum aralar çok az kalıyor.
Canim dolapta 3 4 gün buzlukta 1 ay kalıyor atlamış gibi oldum ama cevaplamak istedim.Ben buz posetlerine koyuyorum çorba, pure ne yaparsam koyuyorum fazla fazla oluyor zaten
Teşekkürler canım

Bu aydaki yabancı korkusu yüzünden bebek arabasına hiç binmiyor, çığlık cigliga agliyor:( kanguru mu alsam diyorum havalar çok güzel evde durmak istemiyorum :(

Bu aydaki yabancı korkusu yüzünden bebek arabasına hiç binmiyor, çığlık cigliga agliyor:KK43: kanguru mu alsam diyorum havalar çok güzel evde durmak istemiyorum :KK43:
Aynı canım oğlumda öyle valla koyar koymaz ağlıyor. Her gün dışarı çıkarmam lazım hava alsım diye seviyor bide. Mecbur kanguruyla çıkıyoruz . Babası varken ona şutluyorum tabi belim ağrımaya başlıyor.
Sürekli kucak isteyenn bi bebekse kesin durur kanguruda . Tecrübeyle sabit:rolleyes:

Aynı canım oğlumda öyle valla koyar koymaz ağlıyor. Her gün dışarı çıkarmam lazım hava alsım diye seviyor bide. Mecbur kanguruyla çıkıyoruz . Babası varken ona şutluyorum tabi belim ağrımaya başlıyor.
Sürekli kucak isteyenn bi bebekse kesin durur kanguruda . Tecrübeyle sabit:rolleyes:
Hangi kanguruyu kullanıyorsun birde bebeğin kaç kilo canım ? Ne zamana kadar kullanabilirim

Back