- 3 Ocak 2017
- 988
- 1.460
- 63
Bekletiyorum aslinda gunluk sut kullaniyorum bir kere cig sut kaynatip yaptim o da ayni olduEn az 4 saat bekledikten sonra direk dolaba atıyor musun hiç kaşık değdirmeden sarsmadan. Hazır yoğurt mayası olmayabilir belki. Süt hazır olsa da maya ev sütü olmalı bence.
Tamam tesekkur ederim bir de onu deneyeyim maya olarak belki sorun o kisimdadirBen ilk maya için migrostan probiyotik maya almıştım. Taş gibi oluyor vede çok lezzetli. Sonrasında kendi yoğurdumdan devam ettim mayalamaya. Bi dene istersen. Kırmızı beyaz bi paketi var. Büyüyo doğal probiyotik yoğurt mayası yazıyor üzerinde
En az 3- 4 sabaha kadar 5-6 bulabiliyor bazi gunler yatiriyorum kisa bir sure sonra uyaniyor ya da dalamiyor vs.7 aylıklar bebeğiniz gecede kaç kez uyanıyor. ?
Benimki en az 3
Maya almadan önce aktivya yoğurtlar varya onla mayalamıştım oda taş gibi oluyor ama bunun tadı daha lezzetli. Aktivya yapacaksan yarım litre süte 1,5 tatlı kaşığı tam geliyor. Pakette azcık kalıyor. Ama evdeki yoğurdundanda yapabilirsin ilk mayanı. Ben 4-5saat kalotifer peteğinin üzerine koyuyorum yada fırını 100derece ısıtıp 10dk falan yoğurdumu atıp kapatıyorum 4-5 saat yine mayalanıyo. İki yöntemde olur ama kıpırdatmaman lazım. Sonra dolaba koy dolaptada bikaç saat daha kalsın dinlensin kendini toplasın. Hazır. Ben bize kilo olarak yapıyorum ama kızıma günlük yapıyorum. Akşamdan mayalıyorum ertesi güne tazecik hazırOk siz yazmissiniz okumadan sormusum maya alayimmi diye
Super cok tesekkur ederim:)Maya almadan önce aktivya yoğurtlar varya onla mayalamıştım oda taş gibi oluyor ama bunun tadı daha lezzetli. Aktivya yapacaksan yarım litre süte 1,5 tatlı kaşığı tam geliyor. Pakette azcık kalıyor. Ama evdeki yoğurdundanda yapabilirsin ilk mayanı. Ben 4-5saat kalotifer peteğinin üzerine koyuyorum yada fırını 100derece ısıtıp 10dk falan yoğurdumu atıp kapatıyorum 4-5 saat yine mayalanıyo. İki yöntemde olur ama kıpırdatmaman lazım. Sonra dolaba koy dolaptada bikaç saat daha kalsın dinlensin kendini toplasın. Hazır. Ben bize kilo olarak yapıyorum ama kızıma günlük yapıyorum. Akşamdan mayalıyorum ertesi güne tazecik hazır
Maya almadan önce aktivya yoğurtlar varya onla mayalamıştım oda taş gibi oluyor ama bunun tadı daha lezzetli. Aktivya yapacaksan yarım litre süte 1,5 tatlı kaşığı tam geliyor. Pakette azcık kalıyor. Ama evdeki yoğurdundanda yapabilirsin ilk mayanı. Ben 4-5saat kalotifer peteğinin üzerine koyuyorum yada fırını 100derece ısıtıp 10dk falan yoğurdumu atıp kapatıyorum 4-5 saat yine mayalanıyo. İki yöntemde olur ama kıpırdatmaman lazım. Sonra dolaba koy dolaptada bikaç saat daha kalsın dinlensin kendini toplasın. Hazır. Ben bize kilo olarak yapıyorum ama kızıma günlük yapıyorum. Akşamdan mayalıyorum ertesi güne tazecik hazır
Kuzular icin aksam yapip ertesi gun mu yediriyorsunuz?Bende çok iyi bi sütçü buldum.mayasınu kendi veriyor.kavanozu yan yatırıyorum taş gibi duruyor :)
Biz 3 günde bir alıyoruz sütü.kendimize ayrı kızıma ayrı yapıyorum.
Sütü kaynatıp her gün ayrı ayrı mayalasam olurmu?kaynamış süt 2 3 gün beklese sorun olmaz sanıyorum.
Rica ederimSuper cok tesekkur ederim:)
Ben kaynatıp küçük bebek kavanozlarına bölüyorum 2 kavanoz kalanını kendimize mayalıyorum sütün. Her gün bir kavanoz alıp ısıtıyorum sütü mayalıyorum sonrada. Olur yani ben öyle yapıyorum. Benim güvenip alacağım sütçü olmadığı için günlük süt ile mayalıyorum ben. 3 gün sıkıntı olmaz ama geçirme 3 günü nolur nolmazBende çok iyi bi sütçü buldum.mayasınu kendi veriyor.kavanozu yan yatırıyorum taş gibi duruyor :)
Biz 3 günde bir alıyoruz sütü.kendimize ayrı kızıma ayrı yapıyorum.
Sütü kaynatıp her gün ayrı ayrı mayalasam olurmu?kaynamış süt 2 3 gün beklese sorun olmaz sanıyorum.
Peteklere islak havlu köy canim birde okaliptuslu falan yağlar var odaya kaynar suyun içine koyiyorsun onlardan alıp dene . 99 banyo yağı mesela biz kızımda onu kullaniyirdukHerkese iyi akşamlar. Kızlar acil birşey danisacaktim. Oğlumun sadece hiriltisi var. geceleri yaramıyor. Ne onerirsiniz. Burnunu temizliuoruz birşey gelmiyor. Tek hirilti va problemi var. Dr a götürdü eşim bir hastalık yok. İlerlerse gelin demiş. Ekstra bir yöntem soylememis. Soğan kestik şimdi. Başka nasıl rahat yatar.yastığı yükselttik. Çok uykusuzum günlerdir.
Benimkode aynen ama takma arkadaşım. Ek gidayi yemediği günde zorlamiyorum ben açıkçası. Açsa yer diye düşünüyorum. Şükür süt de yetiyor gibi. Yesin diye inatlasmamak, ısrarcı olmamak kafayı takmamak lazım sanırım. Ne kadar başarılı olursak artıkDedim ki 6 aylik olsun Ohh ek gidaya da geçeriz uykularimizda düzelir ek gidayi kabul etmiyor gecede kolik günlerine döndük ben çok yorgun ben çok bitkin
Biz dört aydır o şekilde yaşıyoruz cnm. Kanıksadık artık.. odasını serinletmek şart yalnız, aklında olsun. Geçmiş olsunHerkese iyi akşamlar. Kızlar acil birşey danisacaktim. Oğlumun sadece hiriltisi var. geceleri yaramıyor. Ne onerirsiniz. Burnunu temizliuoruz birşey gelmiyor. Tek hirilti va problemi var. Dr a götürdü eşim bir hastalık yok. İlerlerse gelin demiş. Ekstra bir yöntem soylememis. Soğan kestik şimdi. Başka nasıl rahat yatar.yastığı yükselttik. Çok uykusuzum günlerdir.
Size de çok geçmiş olsun. Çok zor bu şekilde olması ya. Tam uyudu oh diyorum baş baş ağlıyor. Dislerde göründü, bazen meramını anlamiyorum.allah hepimizie yardım etsinBiz dört aydır o şekilde yaşıyoruz cnm. Kanıksadık artık.. odasını serinletmek şart yalnız, aklında olsun. Geçmiş olsun
Bebeğe göre değişiyor sanırım. Benim oğlum sağolsun daha çok kalkar oldu. Dış ve ek gıda dönemi bizde kolay geçmiyor. Gazlı günlere geri döndük diyebilirim. Ama illaki iyiye giden vardır. Biz umutsuz vakayiz :) 20 gundur ailemin yanindaydim. 40 yıl gibiydi. Resmen orda kök sökturdu. Gece gündüz perişan ettik. Gezmeye gittiğimiz yerde yatmıyor emmiyor ağlayıp duruyor. Bende Anlamadim gittiKızlar benim bebeğim 45 günlük daha çok erken ama bebeğim beni çok yoruyo 6 aydan sonra rahat Uyur diye düşünüyorum ama sizinkiler nasıl bi umut ışığı var mı zamanla düzeliyor mu bana biraz Ümit verseniz olur mu?
Canım ben mayalayacagım sütten yoğurda 2 kaşık koyup güzelce çırpıyorum sonra süte karıştırıyorumBu arada hanimlar yogurt mayalarken yanlis bir sey mi yapiyorum bilemedim genellikle biraz sulu oluyor yani boyle cirpilmis gibi ya da tortulu tortulumaya olarak hangi yogurdu kullandiniz ilk mesela sorun orada mi ben de mi cozemedim
Canim gecmis olsunHerkese iyi akşamlar. Kızlar acil birşey danisacaktim. Oğlumun sadece hiriltisi var. geceleri yaramıyor. Ne onerirsiniz. Burnunu temizliuoruz birşey gelmiyor. Tek hirilti va problemi var. Dr a götürdü eşim bir hastalık yok. İlerlerse gelin demiş. Ekstra bir yöntem soylememis. Soğan kestik şimdi. Başka nasıl rahat yatar.yastığı yükselttik. Çok uykusuzum günlerdir.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?