• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

2017 Ağustos Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğinizin cinsiyeti ne olacak ?

• ikiz oğullarımız olacak

OY: 0 0,0%

• Ankete Katılan
    333
Benim oğlumda da öksürük geçen hafta götürdük doktora ciğerleri temiz burnunu açık tutun dedi önerebileceğiniz birşey varmı sanki gittikçe çoğalıyor içten öksürüyormuş gibi geliyor

Hanımlar araştırma yaparken bi yazı okudum. Bebeklerin gece yatarken yada gündüz uykusunda çorapsız olmaları gerekiyormuş. Hele ki şu sıralar ayaklarını ağzına alma eğiliminde bulunuyorlarken çok tehlikeliymiş. Allah korusun boğazına kaçma riski var ben artık çıkartıyorum.
Sizinle de paylaşmak istedim. Hepinize uzuuunn uykulu iyi geceler . :)

Kızlar benim bebeğim 45 günlük daha çok erken ama bebeğim beni çok yoruyo 6 aydan sonra rahat Uyur diye düşünüyorum ama sizinkiler nasıl bi umut ışığı var mı zamanla düzeliyor mu bana biraz Ümit verseniz olur mu?

Hala gece uyanıyor arada bir ağlama var tabi ama eskiye göre çok kolay uyuyor artık beşiğine bıraktığımda uyuyor çoğu zaman. Bu gece 3 kez uyandı . Ben biraz fark hissettim ama tabi 6 ayın yorgunluğunun üstüne daha iyi günler diliyorum :)

Theteacher00 Theteacher00 Cnm hırıltı için diyorsan biz her fırsatta temizliyordu iyice hırıltı geçince takip ediyorduk en ufak tıkanma hissetsem hemen fizyolojik .damlayıp temizliyorum bu aradada özellikle yatarken fizyolojik serum bi damlatıp nemli kalmasını sağlıyorum şuan sorunumuz yok burnu açık yinede hergün odayı hhavalandırıyorum peteğin üstünde plastik kabın içinde suyumuz . var .birde kullanmadığım toz bezini ben 3 4 defa ıslatıp. Peteğin üstüne koyuyorum kurdukça ıslatıyorum .bizde işe yaradı .biliyorsun solunum yolu açık değilse kaliteli uyku geçirmez ee tabii 3 4 defa kalkması normal yani bide rahatlatması açısında yatarken başını yükseltebilirsin

Bebeğe göre değişiyor sanırım. Benim oğlum sağolsun daha çok kalkar oldu. Dış ve ek gıda dönemi bizde kolay geçmiyor. Gazlı günlere geri döndük diyebilirim. Ama illaki iyiye giden vardır. Biz umutsuz vakayiz :) 20 gundur ailemin yanindaydim. 40 yıl gibiydi. Resmen orda kök sökturdu. Gece gündüz perişan ettik. Gezmeye gittiğimiz yerde yatmıyor emmiyor ağlayıp duruyor. Bende Anlamadim gitti
Diş çıkarıyo olabilirmi. Baktırmıyorsa güldürüp öyle bakmayı dene. İnşallah sakinleşir onada yazık sanada

Kızlar benim bebeğim 45 günlük daha çok erken ama bebeğim beni çok yoruyo 6 aydan sonra rahat Uyur diye düşünüyorum ama sizinkiler nasıl bi umut ışığı var mı zamanla düzeliyor mu bana biraz Ümit verseniz olur mu?
Bebeğe göre değişiyor o canım. Bizim 4.aya kadar gaz sancılarımız vardı bazen gece 4-5 gibi nihayet uyudu dediğimi biliyorum. Şimdi çok şükür gündüz 30dk-1saat arası 2uykusu var gündüz pek uyumuyor ama gece uyuyor maşallah. Gece uyanıyor yinede 2 bazen 3 defa biraz emip devam ediyo uyumaya. Yormuyor beni bu tempo. Hatta gece azda olsa emdiği için benimde içim rahat ediyor rahat uyuyorum :) benim bebeğim 6,5 aylık bu arada

Hayirli olsun bebeginiz saglikla buyutun.simdi gunduz hic uyumadiginda bile o zamanki kadar yorulmuyorum.cunku hem ben dogum yorgunlugunu atlattim.hem bebek uyumadigi emmedigi zamanlar biraz oyun halisinda biraz mama sandalyesinde biraz arabasinda oyalaniyor.sizin de zamanla duzelecek ins

Diş çıkarıyo olabilirmi. Baktırmıyorsa güldürüp öyle bakmayı dene. İnşallah sakinleşir onada yazık sanada
Evet alt dişler görünüyor. Onun da etkisi vardır arkadaşım. Sürekli gülücükler sactigi için baya beyazı görünüyor. Geldi gelecek bakalım . Hepimize kolayliklar

Merak etme canım, insan zamanla alışıyor ve sevgisi arttıkça gözü görmüyor. Ilk zamanlar evet zor ama geçiyor. :)

Evet alt dişler görünüyor. Onun da etkisi vardır arkadaşım. Sürekli gülücükler sactigi için baya beyazı görünüyor. Geldi gelecek bakalım . Hepimize kolayliklar
İşte o dişlerde huzursuz ediyor onları. Huysuzluğu ondandır diye tahmin ediyorum Diş çıkarma dönemi çoğunun zor geçiyor İnşallah kolay atlatır kuzularımız. Hepsi sağlıklı olsun

30dk - 1saat arası uyuyor iki defa. Ama 10-11 e kadarda iyi uyuyor Şuan uyuyo mesela. 8 de emdi uyudu 1saate uyanır artık. Bazen 7-8 gibi uyanır sabah öğlene kadar uyumaz. Sonra yine2 defa 30dk - 1saat arası uykuyla günü tamamlar
Aaa çok değişik bi uyku düzeni var. Gece uykusu Nasıl? Akşam kacta yatıyor?

Bizim kız 7de uyanıyor. 9da karnını doyurup 10 gibi uyuyor. Eğer ayağımda sallarsan 11.30 gibi uyanır. Sonra ek gıda süt oyun derken saat 3 gibi tekrar uykusu geliyor. 4.30a kadar uyuyor yine ayagimda sallarsam. Akşam da 7.30 gibi gece uykusuna geçmeye çalışıyor. 8-8.30 gibi uyumaya geçmiş oluyor.

Bizim kız 7de uyanıyor. 9da karnını doyurup 10 gibi uyuyor. Eğer ayağımda sallarsan 11.30 gibi uyanır. Sonra ek gıda süt oyun derken saat 3 gibi tekrar uykusu geliyor. 4.30a kadar uyuyor yine ayagimda sallarsam. Akşam da 7.30 gibi gece uykusuna geçmeye çalışıyor. 8-8.30 gibi uyumaya geçmiş oluyor.
9da banyo 9:30 max10da uyumuş oluyor. Sabah ezanından çok korkuyor cami 2 bina yanımızda ses çok yüksek geliyor o yüzden. Sabah ezan sesine uyanıp bittikten sonra tekrar uyuyor. Gün içinde oyun oynuyor daha çok. Uykuyu pek sevmiyor gündüz. Sabah uyumadığı zamanda böyle farketmiyor yani. Ama gece rahat uyuyo. 2max 3 defa uyanıyo 5dk emip geri uyuyo. Ben gece uyanmasından şikayetçi değilim emdiği için içim daha rahat oluyo. Uyanıyo dememde gözünü açmadan mırlıyo meme arıyo uyurken emiyo biraz alışkanlık sanırım gece emmesi

Herkese merhaba güzel anneler uzun süredir gelemiyordum çok yoğun zamanlar geçiriyoruz. Ama şimdi okuyorum ve Emirin rahatsızlığını gördüm çok ama çok üzüldüm @bursa_83 Rabbim şifa versin gerçekten dua etmekten daha anlamlı bir teselli sözü kalmıyor söylemek için. Ama şunu söylemeden geçemeyeceğim doğumunu hatırla ne kadar zor bir doğumdu, ardindan Emiri eve ilk getirdiğin zamanı hatırla ne kadar küçüktü ve bir prematüre bebeğe bakmak ne kadar zordu. Ama siz o günleri aştınız çünkü sen de cok güçlü bir annesin, Emir de savaşçı ve güçlü bir bebek. Bunu da aşacaksınız buna inancım her yönüyle tam. Ben de dahil, burda hepimiz duamizi eksik etmeyeceğiz. Rabbim şifasını verecek sen içini ferah tut lütfen.:dua:

Bizler napiyoruz kızlar onu da anlatayım. Benim de ailede tatsız hastalık durumları oldu. Gencecik bir teyzem var, anne yarisi derler ya teyze icin, benim icin hakkaten anne yarisi bir teyze. Gectigimiz gunlerde uc ayri hastanede beyincik sarkması teşhisi konuldu ve apar topar ameliyat oldu felç kalma riski vardı. Çok zor bir ameliyattı, arkasından yoğun bakım, servise alınma gunlerce hastanede kalma falan derken şükür şimdi evde ama hala tabiki risk devam ediyor bir süre çok onemli, enfeksiyon oluşmasın diye dikkat ediyorlar çok. Bu süreç çok zor geçti, annem çoğunlukla yanındaydı. Ben çok yanında olmak istesem de tabi sık gidemedim malum bebekler. Bu süreçte diğer yakınlarımız da hep bu konuyla ilgilendikleri için ben çoğunlukla iki canavarla yalnız kaldım. Bazı günler arkadaşlarım destek oldular, ama zordu hakikaten her anlamda. Şükür ki teyzem atlatıyor, gerisinde kalan zorluğun işte o noktada hiç önemi kalmıyor.
Benim canavarlar napiyorlar teyzeleri, onlardan da bahsedeyim şöyleki oğlanı sünnet yaptık işlem çok ama çok zordu cunku bacaklarını ve kollarını sabitlediler diye benimki uyuz oldu başından sonuna kadar ağladı. Doktor bile dedi ki genelde ağlarlar ama bu kadar uzun surmez sizinki maşallah çok inatçı çıktı. Ve bu ağlama seansında babası da ben de yanında olmamıza rağmen ne yaptıysak hiç etki edemedik. Oyuncaklar, telefonlar, videolar neler neler yok ağladı ,ağladı, ağladı bir ara tansiyonum düştü bi yanda operasyon oluyor bakmak istemiyorum bir yanda deli gibi ağlıyor. Doktor dedi ki iyi görünmüyorsunuz iyi misiniz? Iyi degildim kendimi cok aciz hissettjm bitmedi bana o kisacik operasyon resmen. Ama şükür toparladık sünnet sonrası çok ama çok rahat geçti ve cok kolay atlatti hic agri sizi olmadi operasyonda uyuz olma durumundan oturu daha fazla ağladı yani düşünün. yalnız bu operasyon bize bir adet doktor ve sedye fobisi hediye etmiş oldu. :işsiz:Üzerinden 10 gün sonra asiya gittik sedyeye yatar yatmaz ayağa kaldırdı odayı aşılar bitene, giyinip ordan kalkana kadar da susmadı.:KK47: Bu arada asilar bizi mahvetti ve ben ilk defa iki bebegi ayni anda asi yapma hatasini yaptim cok kotu bir gece gecirdik hem ateş hem de huzursuzluk bir arada, biri benim kucagimdan biri babasinin kucagindan inmeden sabahladik ancak öyle uyudular. Takip eden bir kac gun huzursuzluk da tavan yapti. Ardından dermatolojiye gittik doktor fobisi sonucu orda da aynı. Bakalım ne zaman atlatacağız. Dermatolog atopik dermatit için özel karışım bir krem yazdı kullanmaya başladık bakalım fayda edecek mi zira vücudundaki kızarıklıklar artmaya başladı. Atopik arkadaşlara sesleniyorum bizim doktor sabun tozundan başka hiç bir deterjan kullanmayi önermedi aklınızda olsun.
Daha daha neler var anlatacak bir bilseniz, oğlanı yataktan düşürdük hem annem hem ben evdeydik hem de. :skandal:Kiz aşırı hareketli onu hiç bir yerde yalnız asla bırakmıyoruz besiklerin on bariyeri kaldırdık park yatağı indirdik falan filan ama oğlan daha az hareket ediyordu bende biraz daha rahattım. Yatağın ortasındaydı kenarda yastık vardi içeri gidip gelene kadar hani derler ya gerçekten kaşla göz arasında bir ses duydum arkasından ağlama ay aklım çıkacaktı kızlar. Hemen en yakın acile koştur koştur doktor muayene etti kustu mu, gözleri kaydı mı, bilinç gitti mi falan filan muayene sonrası hemen cekmeyelim film, her şey normal gözüküyor biraz takip dedi şükür bir şey çıkmadı. Ama vicdan azabımi ve yaşadığım korkuyu atlatmak kolay olmadı.

Bunların haricinde ek gıdaya başladık keçi sütü ile yoğurt yapıyoruz çok yavaş yavaş ilerledim ben ve klasik başladım. Mama sandalyesi bu hafta alicam ondan sonra ellerine de bir şeyler vermeyi düşünüyorum. Tamamen blw yapamayacağım şu anda biraz tırsıyorum desem yeridir :KK17:açıkçası ama yavaş yavaş klasikle blw birleştirmeye çalışacağım bakalım. Doktor karışık yemeyi onerse de ben biraz kendi planımıza gore ilerledim açıkçası. Tek tek tadımlar yaptık çok az az şimdi kahvaltıyı da ekleyerek arttırmayı planlıyorum bakalım. Bizim için özellikle anne sütü ve mama hala daha on planda, öyle de olmalı çünkü kilomuz hala geride. Persentil falan bakmiyoruz, bırak bakmayi yanından dahi geçemiyoruz. Kız daha 6 kilo olmadı düşünün. Neyse kiloya takılmiyoruz varsın olmasın sağlık olsun gerisi bos:rapci:

@drucilla ve Gretchen Grundler Gretchen Grundler o beni etiketlediginiz video var ya acaip popüler benim ortamımda bir suredir :KK70:herkes bahse giriyor yakında bu görüntülerin bizde de yaşanacağına dair. Hem de bu görüntülerin başını kız çekecek diyorlar. Üç yakın arkadaşım var ucunun de oğlu var. Tezleri bizim kızın o üç oğlanı ve bizim oğlanı da dahil ederek bu dördünü birden hizaya sokacağı yolunda o kadar cadı görünüyor şu anda durum.:-)

Günler çok ama çok yoğun geçiyor, kız emeklemeye başladı ve o zamandan beri durum çok fena tutamıyorum resmen her yere girip çıkmak istiyor hep de kardeşinin üzerinde gözüne dokunmak istiyor, kafasını elliyor vs vs birbirlerine zarar verecekler diye korkuyorum :KK57:yalnız bırakamıyorum hiç. Yalnızken birini uyutmaya götürüyorum diğeri kıyameti koparıyor, aynı anda uyusunlar diyorum gündüz o senkronu hiç tutturamiyorlar daha çok birbirlerini sabote ediyorlar. Çok komedi halimiz var gerçekten izlenip bol bol gülünesi durumda. :mad: Memeye olan durum da aynı bir alıyorlar bir almıyorlar şimdi bi de etrafa olan ilgi başladı ikide bir emiyorsa bile kafayı kaldırıp kaldırıp bakmalar. Çok gücüme gidiyor emmedikleri zaman bütün yorgunluğun, karisiklikligin karşısında duruyor sinirlerim demir gibi de emme konusuna gelince sakinliğimi koruyamiyorum. :KK34:Kendimi bu konuda motive etmem gerekiyor bakalım nasıl olacak.

Bu arada bir ikiz annesi daha gordum yanilmiyorsam @Ebruemir sen de ikiz annesisin okuduğum kadarıyla bir de büyük var sizde, senin işin daha zor Allah kolaylık versin. Daha tecrübeli annesin, ikizlere dair tuyolarin varsa paylaş lütfen, sizde nasıl kilo vs durumları, doğumda nasıllardı, mama ek gıda nasıl gidiyor ay ne çok sordum ya:olamaz:

Deterjan konuşulmuş yakın zamanda, ben de uni baby kullanıyorum ondan ben de cok memnundum ama şimdi bu atopik mevzusu yüzünden dalan roxy e geçicem. Bir de utu konusunda ben de rahatsızlık seviyesindeyim maalesef. Birakmak istiyorum ama olmuyor batıyor resmen bana. Coraplarina kadar utuluyorum kıyafetlerini iç dış utuluyorum. Arkadaşlarım bırak artık yeter 7 ay oldu daha uzatma deseler de bırakamıyorum hoş bu onlara özel değil kendimizin de nevresim dahil her şeyi ütülerim ama kabul ediyorum bir nevi delilik yani...birakmaya bahane lazım ama bulamıyorum kendimi ikna edecek bahaneler :KK48:
Daha sık takip edicem bu ara, sürekli dua ile, sürekli merakla, Emir hep aklımda olarak takip edecegim ve güzel haberini duyup oh diyeceğimiz mesajı okuyacağız ona da çok cokkk eminim. @bursa_83

Butun bebelerimizin de minnak ayaklarının minnak serçe parmaklarından opuyorum,
Sevgiler.. ( bu arada gene kaptirdim yazdım sayfayı kapladım. Hakkınızı helal edin:KK200:)
Teyzrne çok geçmiş olsun, atlatır umarım sağlıkla.
Sünneti hayırlı olsun, ben her doktor ziyaretinde çığlıkların ne demek olduğunu çok iyi bilirim o yüzden iyi anlıyorum seni. Tabi sende bir de operasyon zorluğu vardı. Neyse atlattınız bunu da çok şükür, darısı diğer mürüvvetlerine :-)
Doktor korkusu geçer inşallah yoksa işiniz var. Oğlanın ağlaması kıza nasıl etki ediyor peki? Onu da teşvik ediyor mu ağlamaya?
Sabun tozu kullanıyorsan ekstra durulama yapmaya çalış çünkü daha zor temizleniyor bildiğim kadarıyla o da cildi rahatsız edebilir.
Bebek düşürme facianızın hafif geçmesine çok sevindim, bir yerde bırakmaya gelmiyorlar bebekler artık minik canavarlar :-)
Kilo önemli ama sağlıklı gelişimi olması daha önemli, benim kız da zayıf ama hareketleri iyi diyor doktor. Genetik olarak yatkınlık da var biraz. Sizde de varsa zayıflık o yüzden olabilir. Senin çocuklar da ele avuca sığmıyor anladığım kadarıyla, sağlıkları da iyi gibi maşallah o yüzden dert etme kiloyu çok fazla.
Karışık gitmek mantıklı senin için ama bir kez alışırlarsa blw çok büyük rahatlık oluyor, iki çocuk tek tek yedirmeye uğraşsan bir öğün bitene kadar diğerinin yenisi gelir :-) korkma iyi pişerse sebze meyve boğulmama refleksleri çok iyi çalışıyor, benim kız bir yandan yiyor bir yandan büyğk ısırdıklarını tükürüp önlüğünde biriktiriyor topak oluyor orası :D
Haşarı kızını çok merak ettim, aferin ona neler başardı neler, aferin ona mum gibi dizsin hepsini :-)

İki çocuk bir de ütü mü? :bicak: Önünde saygıyla eğiliyorum :KK52:

Seninki de mi ayakta uyuyor . Uyuduktan sonr yatağına koymaya cesaret edeniyorum. Memede uyuyan bi bebek zaten ayağıma koyunca bişiler oluyor çocuğa. Sallamıyorum ama uyuyor 1 saat:KK48:

9da banyo 9:30 max10da uyumuş oluyor. Sabah ezanından çok korkuyor cami 2 bina yanımızda ses çok yüksek geliyor o yüzden. Sabah ezan sesine uyanıp bittikten sonra tekrar uyuyor. Gün içinde oyun oynuyor daha çok. Uykuyu pek sevmiyor gündüz. Sabah uyumadığı zamanda böyle farketmiyor yani. Ama gece rahat uyuyo. 2max 3 defa uyanıyo 5dk emip geri uyuyo. Ben gece uyanmasından şikayetçi değilim emdiği için içim daha rahat oluyo. Uyanıyo dememde gözünü açmadan mırlıyo meme arıyo uyurken emiyo biraz alışkanlık sanırım gece emmesi
Maşallah sübhanallah diyeyim belli ki huylu bi bebek. Allahım inşallah bozmasın huyu daha da güzel olsun:)

Seninki de mi ayakta uyuyor . Uyuduktan sonr yatağına koymaya cesaret edeniyorum. Memede uyuyan bi bebek zaten ayağıma koyunca bişiler oluyor çocuğa. Sallamıyorum ama uyuyor 1 saat:KK48:
Aynen aynen sallamasam da ayakta uyuyor enteresan. Ama bırakayım 15 dkya uyanıyor :)) Memede uyumasi iyiymiş ya bizimki onu da uyumuyor eşek sıpası.

Back