• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

2017 Ağustos Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğinizin cinsiyeti ne olacak ?

• ikiz oğullarımız olacak

OY: 0 0,0%

• Ankete Katılan
    333
Çok zorlu bi süreç yaa bazen ac oldugu halde emzirmeye calısıyorum reddediyor pes eden ben oluyoru tabii kısa süreliğine birax daha acıkmasını beklıyorum o zaman alıyor tabi her bebek aynı degıl

canim almayacagini bile bile her seferinde deniyorum memeyi vermeyi. gunde 1 2 kez cani isterse aliyor,o da 5 10 dk.
nasil kilo alsin o kadarcik emmeyle. almayi birak verdi bile bu ay. gobegi eridi iyice.

canim almayacagini bile bile her seferinde deniyorum memeyi vermeyi. gunde 1 2 kez cani isterse aliyor,o da 5 10 dk.
nasil kilo alsin o kadarcik emmeyle. almayi birak verdi bile bu ay. gobegi eridi iyice.
Canını sıkma alır inş ben kendi sütümle muhallebi yapmıştım onu deneyebilirsin bi arada cici bebe vermiştim onuda sutumle yumusatıyordum

Kızlar bebegini sünnet edenlere bi sorum olacak bizde sünnet olduk ama pipisi kayboldu gibi yaa dr kilolu oldugu için oyle dedi acaba bizim gibi olan var mı

Y yoph yasadigin cok normal biz anneler sanki kaselerce yemek yiyecekler saniyoruz oysa o kadar yabancilar ki ek gidaya... zaten ilk basta sadece tadim yani disari cikartsa bile diline degmis oluo bu da zaten yeterli onlarin agizlarina degen yemegin karinlarini doyurdugunu kesfetmesi haftalar bazense aylar alabiliyor bu sebeple ilk bir yil zaten yuzde 90 anne sutu yoklugunda formul mama
Boşuna dert ediyorum yani

Kızlar merhaba uzun bir aradan sonra o kadar çok şey birikmişki anca okuyabildim bazı sayfaları geçmek zorunda kaldım hatta. biz ek gıdaya klasik başladık ve sonuç gayet iyi gidiyor maşallah. yoğurtla başladım bizimki çok sevdi yoğurtu. sonra havuç patates balkabağı olarak devam ettik tek tek verdim önce şimdi bunları karıştırıp çorba halinde vereceğim. meyveleri çok seviyoruz biz elma muz armut bunlara bayılıyor. 1 haftadır kahvaltıda yumurta sarısı da veriyorum. bazen tek yemiyor öyle olunca sağdığım süt biraz peynir,yumurta sarısı evde yaptığım bisküvi, pirinç veya yulaf ve 1 çay kaşığıda pekmez koyup veriyorum 1 kaseyi bitiyor çok seviyor. biz mama sandalyesini jokerden şubat indiriminden aldık chicco oğlum çok sevdi önüne ne koysam aşağı atıyor oyun yapıyor tekerlekli olduğu için taşıması kolay ve çok sağlam.
6 gün önce bizde ufak bir rahatsızlık geçirdik geçen hafta cuma günü aşıları vardı sabahında 38 derece ateşle uyandı birden, sağlık ocağına götürdük ateşli olduğu için yapmadı ebe,aile hekimi gelmişken bir görsün istedim grip olmuş dedi antibiyotik ateş düşürücü buhar önüne ne geldiyese verdi tabi. antibiyotiği kullanmadım diğerlerini kullandım ama çok ateşi çıktı. ertesi gün kendi doktorumuza götürdük oda kan idrar tahlili yaptı birşey çıkmadı antibiyotiğe gerek yok sadece calpol dolven devam edelim dedi birde burun spreyi veri pediatrik. neyse onları kullandık ama ona rağmen bizimkinin ateşi hep 39-39,5 larda gezdi 3 gün boyunca ve pazartesi sabah uyandığımızda birden ateşi düştü 36 lara vücundunda kırmızı kırmızı şeyler oluştu, sadece gövde ve baş çevresinde oldu doktoruma msj attım getir dedi. götürdük meğersem 6. hastalık diye bir hastalık varmış su çiçeği gibi vs. aşısı henüz yokmuş yavrum ondan olmuş. 6 ay - 3 yaş çocuklarda olurmuş hapşurukla öksürükle bulaşırmış, 3 gün yüksek ateş sonrasında deride kızarıklık herhangi bir ilacı da yokmuş çoğu zaman griple karıştırılmış tabi doktorda bilemedi vucundunda kızarıklar oluşunca anlaşıldı bizimkisi. neyse şimdi iyiyiz çok şükür ama o 3 gün ateş bizi mahvetti çocuğum gözlerini açamıyordu ateşten ılık duşlar bezler falan anca idare edebildik. bugün aşımızı olduk yine ateşlenicez maalesef allah dermansız dert aratmasın çok şükür halimize. baya uzun oldu ama 10 günümüzün özeti bu galiba.. sağlıcakla kalın kızlar :)
Çok geçmiş olsun, ne kötü olmuş hasta olması. 6. hastalığı duymuştum ama hastalığa yakalanan bir bebek duymamıştım. Umarım uzak durur hastalıklar, o kadar ateş insanın aklını alır :(

eti cicibebe ve sutu karistirip veren var mi kizlar? ya da evde kendi biskuvi yapip veren?
Bence evde yap, içeriğinde şeker ve koruyucu var, 2 yaşından önce şeker vermek pek doğru değil hem şekere alışırsa şekersiz şeyleri sevmez bence. Burada incelenmiş istersen okuyup fikir edinebilirsin.
Emir annesinin elinden yer misler gibi bence:-)

Çok geçmiş olsun, ne kötü olmuş hasta olması. 6. hastalığı duymuştum ama hastalığa yakalanan bir bebek duymamıştım. Umarım uzak durur hastalıklar, o kadar ateş insanın aklını alır :KK43:

Bence evde yap, içeriğinde şeker ve koruyucu var, 2 yaşından önce şeker vermek pek doğru değil hem şekere alışırsa şekersiz şeyleri sevmez bence. Burada incelenmiş istersen okuyup fikir edinebilirsin.
Emir annesinin elinden yer misler gibi bence:-)

sagol canim. ben de hazir vermek istemiyorum ama emin olamadim evde biskuvi yapiliyor muydu diye. elimden geldigince evde kendim yapip vermeye calisacagim.
yesin artik yesiiiiin:KK34:
oynatmaya az kaldi yoksa:KK70:

sagol canim. ben de hazir vermek istemiyorum ama emin olamadim evde biskuvi yapiliyor muydu diye. elimden geldigince evde kendim yapip vermeye calisacagim.
yesin artik yesiiiiin:KK34:
oynatmaya az kaldi yoksa:KK70:
Emir yaaa gurme olacak bu kuzu demedi deme:) tadimlara iskenderle basla sen bak nasil yiyor:) sunum bekliyor guzel oglan:)

oğlumunda aynı canım bazen hiç yok gibi oluyor. Normalmiş ama.
Ya bizimki cok komik pipisinin ucu sola cekiyor.evde bez degisirken ya da muayenelerde bezi acikken cis yaptiginda sol arkaya gidiyor cisi ne ustu islaniyor ne saci kupkuru atlatiyoruz kazayi:) ama bezden kurtuldugunda normal zamanda bile ustu kirlenebilirmis.kendi kendine gecmezse kucuk bir mudahale gerekecek:KK70::KK70:

Back