- 21 Haziran 2017
- 3.803
- 10.793
- 208
- 31
Bol bol su veriyorum zaten bu günlerde kabız olduguBen de deneyimli degilim ins yanlis dusunuyorsam duzelten olur.
Siz bol su icirin az tuz ilave etmek zorunda kaldiginiz zaman
Aşağıdaki videoyu izleyerek sitemizi ana ekranınıza web uygulaması olarak nasıl kuracağınızı öğrenebilirsiniz.
Not: Bu özellik bazı tarayıcılarda mevcut olmayabilir.
Bol bol su veriyorum zaten bu günlerde kabız olduguBen de deneyimli degilim ins yanlis dusunuyorsam duzelten olur.
Siz bol su icirin az tuz ilave etmek zorunda kaldiginiz zaman
Büyük geçmiş olsun ilk defa duydum bu hastalığı bilmediğimiz ne hastalıklar rabbim herkesi korusun bu hastalıklardan .Kızlar merhaba uzun bir aradan sonra o kadar çok şey birikmişki anca okuyabildim bazı sayfaları geçmek zorunda kaldım hatta. biz ek gıdaya klasik başladık ve sonuç gayet iyi gidiyor maşallah. yoğurtla başladım bizimki çok sevdi yoğurtu. sonra havuç patates balkabağı olarak devam ettik tek tek verdim önce şimdi bunları karıştırıp çorba halinde vereceğim. meyveleri çok seviyoruz biz elma muz armut bunlara bayılıyor. 1 haftadır kahvaltıda yumurta sarısı da veriyorum. bazen tek yemiyor öyle olunca sağdığım süt biraz peynir,yumurta sarısı evde yaptığım bisküvi, pirinç veya yulaf ve 1 çay kaşığıda pekmez koyup veriyorum 1 kaseyi bitiyor çok seviyor. biz mama sandalyesini jokerden şubat indiriminden aldık chicco oğlum çok sevdi önüne ne koysam aşağı atıyor oyun yapıyor tekerlekli olduğu için taşıması kolay ve çok sağlam.
6 gün önce bizde ufak bir rahatsızlık geçirdik geçen hafta cuma günü aşıları vardı sabahında 38 derece ateşle uyandı birden, sağlık ocağına götürdük ateşli olduğu için yapmadı ebe,aile hekimi gelmişken bir görsün istedim grip olmuş dedi antibiyotik ateş düşürücü buhar önüne ne geldiyese verdi tabi. antibiyotiği kullanmadım diğerlerini kullandım ama çok ateşi çıktı. ertesi gün kendi doktorumuza götürdük oda kan idrar tahlili yaptı birşey çıkmadı antibiyotiğe gerek yok sadece calpol dolven devam edelim dedi birde burun spreyi veri pediatrik. neyse onları kullandık ama ona rağmen bizimkinin ateşi hep 39-39,5 larda gezdi 3 gün boyunca ve pazartesi sabah uyandığımızda birden ateşi düştü 36 lara vücundunda kırmızı kırmızı şeyler oluştu, sadece gövde ve baş çevresinde oldu doktoruma msj attım getir dedi. götürdük meğersem 6. hastalık diye bir hastalık varmış su çiçeği gibi vs. aşısı henüz yokmuş yavrum ondan olmuş. 6 ay - 3 yaş çocuklarda olurmuş hapşurukla öksürükle bulaşırmış, 3 gün yüksek ateş sonrasında deride kızarıklık herhangi bir ilacı da yokmuş çoğu zaman griple karıştırılmış tabi doktorda bilemedi vucundunda kızarıklar oluşunca anlaşıldı bizimkisi. neyse şimdi iyiyiz çok şükür ama o 3 gün ateş bizi mahvetti çocuğum gözlerini açamıyordu ateşten ılık duşlar bezler falan anca idare edebildik. bugün aşımızı olduk yine ateşlenicez maalesef allah dermansız dert aratmasın çok şükür halimize. baya uzun oldu ama 10 günümüzün özeti bu galiba.. sağlıcakla kalın kızlar :)
Canım çok geçmiş olsun şifa versin allah bebeğine.Güzel dilekleriniz için çok teşekkürler.
Masallah ek gıda da zorlanmayan nadir analarımızdansın:)Kızlar merhaba uzun bir aradan sonra o kadar çok şey birikmişki anca okuyabildim bazı sayfaları geçmek zorunda kaldım hatta. biz ek gıdaya klasik başladık ve sonuç gayet iyi gidiyor maşallah. yoğurtla başladım bizimki çok sevdi yoğurtu. sonra havuç patates balkabağı olarak devam ettik tek tek verdim önce şimdi bunları karıştırıp çorba halinde vereceğim. meyveleri çok seviyoruz biz elma muz armut bunlara bayılıyor. 1 haftadır kahvaltıda yumurta sarısı da veriyorum. bazen tek yemiyor öyle olunca sağdığım süt biraz peynir,yumurta sarısı evde yaptığım bisküvi, pirinç veya yulaf ve 1 çay kaşığıda pekmez koyup veriyorum 1 kaseyi bitiyor çok seviyor. biz mama sandalyesini jokerden şubat indiriminden aldık chicco oğlum çok sevdi önüne ne koysam aşağı atıyor oyun yapıyor tekerlekli olduğu için taşıması kolay ve çok sağlam.
6 gün önce bizde ufak bir rahatsızlık geçirdik geçen hafta cuma günü aşıları vardı sabahında 38 derece ateşle uyandı birden, sağlık ocağına götürdük ateşli olduğu için yapmadı ebe,aile hekimi gelmişken bir görsün istedim grip olmuş dedi antibiyotik ateş düşürücü buhar önüne ne geldiyese verdi tabi. antibiyotiği kullanmadım diğerlerini kullandım ama çok ateşi çıktı. ertesi gün kendi doktorumuza götürdük oda kan idrar tahlili yaptı birşey çıkmadı antibiyotiğe gerek yok sadece calpol dolven devam edelim dedi birde burun spreyi veri pediatrik. neyse onları kullandık ama ona rağmen bizimkinin ateşi hep 39-39,5 larda gezdi 3 gün boyunca ve pazartesi sabah uyandığımızda birden ateşi düştü 36 lara vücundunda kırmızı kırmızı şeyler oluştu, sadece gövde ve baş çevresinde oldu doktoruma msj attım getir dedi. götürdük meğersem 6. hastalık diye bir hastalık varmış su çiçeği gibi vs. aşısı henüz yokmuş yavrum ondan olmuş. 6 ay - 3 yaş çocuklarda olurmuş hapşurukla öksürükle bulaşırmış, 3 gün yüksek ateş sonrasında deride kızarıklık herhangi bir ilacı da yokmuş çoğu zaman griple karıştırılmış tabi doktorda bilemedi vucundunda kızarıklar oluşunca anlaşıldı bizimkisi. neyse şimdi iyiyiz çok şükür ama o 3 gün ateş bizi mahvetti çocuğum gözlerini açamıyordu ateşten ılık duşlar bezler falan anca idare edebildik. bugün aşımızı olduk yine ateşlenicez maalesef allah dermansız dert aratmasın çok şükür halimize. baya uzun oldu ama 10 günümüzün özeti bu galiba.. sağlıcakla kalın kızlar :)
Kızlar biz 7 aylık olduk sayılır ek gıdaya b asladım ama oglum pek ilgilenmedi bile sebze püreleriyle careyi cok az tuz koymakla buldum biliyorum zararlı ama baska turlu midesini bulandırıyordu ne kadar sütümü sagıp bıraksamda ek gıdaya gecmemiz lazım artık ve bende klasık yonteme basvuruyorum özellikle sofrayı kurdugumda oglum resmen çıldırıyo kendiside yemek istiyor çünkü daha önce bikaç defa tattırmıştım yemekleri ve ögrendi sanırım sofra kuruldumu yenecek bişeylerin oldugunu kendinede pay istiyor verdiğimdede durmamı istemiyor surekli ver diye aglıyo mesela dun gece et haslama yaptım oturdugumuzu gorunce basladı mızmızlanmaya bende içinden patatesı birazda haslama suyuyla sulandırdım ve verdim bayıla bayıla yedi benim gibi yapan varmı merak ettim acıkcası ?
Çok uyandı gece geniz akıntısı ve serumdan dolayi.Sabah ateşi cikti.Aksam 6 ya kadar burdayız.Doktor çıkaramam daha dedi.Salyasi aşırı arttı yine 3. Diş geliyor sanırım.Nasıl geçti şu zamana kadar hastane? Çok huzursuzlandı mı?
Geçmiş olsun bizde şu an hastayiz seni çok iyi anlıyorum. Bizim o kadar yukselmedigi halde perişan olduk sizi tahmin edebiliyorum.Kızlar merhaba uzun bir aradan sonra o kadar çok şey birikmişki anca okuyabildim bazı sayfaları geçmek zorunda kaldım hatta. biz ek gıdaya klasik başladık ve sonuç gayet iyi gidiyor maşallah. yoğurtla başladım bizimki çok sevdi yoğurtu. sonra havuç patates balkabağı olarak devam ettik tek tek verdim önce şimdi bunları karıştırıp çorba halinde vereceğim. meyveleri çok seviyoruz biz elma muz armut bunlara bayılıyor. 1 haftadır kahvaltıda yumurta sarısı da veriyorum. bazen tek yemiyor öyle olunca sağdığım süt biraz peynir,yumurta sarısı evde yaptığım bisküvi, pirinç veya yulaf ve 1 çay kaşığıda pekmez koyup veriyorum 1 kaseyi bitiyor çok seviyor. biz mama sandalyesini jokerden şubat indiriminden aldık chicco oğlum çok sevdi önüne ne koysam aşağı atıyor oyun yapıyor tekerlekli olduğu için taşıması kolay ve çok sağlam.
Amin Canım çok sağ ol teşekkür ederimCanım çok geçmiş olsun şifa versin allah bebeğine.
Cok gecmis olsun...
TEŞEKKÜR EDİYORUM KIZLAR.Büyük geçmiş olsun ilk defa duydum bu hastalığı bilmediğimiz ne hastalıklar rabbim herkesi korusun bu hastalıklardan .
Masallah ek gıda da zorlanmayan nadir analarımızdansın:)
Cok cok gecmis olsun,insanın bebegi hasta olunca dünyası değişiyor onu anladım... Allah dermansız dert vermesin. Düzelmesine sevindim... bende evde bisküvi yapacagım bi kac tarif aldım ama sen nasıl yaptın acaab?
çok teşekkürler kızlar şimdi iyiyiz çok şükürÇok uyandı gece geniz akıntısı ve serumdan dolayi.Sabah ateşi cikti.Aksam 6 ya kadar burdayız.Doktor çıkaramam daha dedi.Salyasi aşırı arttı yine 3. Diş geliyor sanırım.
Geçmiş olsun bizde şu an hastayiz seni çok iyi anlıyorum. Bizim o kadar yukselmedigi halde perişan olduk sizi tahmin edebiliyorum.
Amin Canım çok sağ ol teşekkür ederim
Ah canım sorma bizde şurup icirirken ne eziyet çektik nasıl oynatiyorlar bizi hatta aklıma sen geldin şey diyecektim iburamin zero nun içinde ml li büyük bir damlalik var acaba işine yarar mı diye düşündümagzini tamamen kapatan bebege nasil sut icirilir
Drmuza sordygumuzda oda tavsiye etmedi tuzu ama bi şekildede ek gıdaya baslanmalı bide çalısan anneysen bende isterim tuzsuz yemesini ama bazende istediğin gibi olmuyor şimdi patates ve haslama konusunda yalnız olmadıgımı görunce mutlu oldum acıkcası ete pek guvenmedim verip vermemekle alakala ama cesaretlendirdiniz beni yalnız olmadıgıma sewindim
TEŞEKKÜR EDİYORUM KIZLAR.
Tatlandırmak için;
- 1 yumurta sarısı (köy yumurtası tavsiye ederim)
- 2 yemek kaşığı yoğurt
- 1 kaşığı pirinç unu
- 3 kaşığı irmik
- Aldığı kadar tam buğday unu
- çok az tereyağı
- 1 yemek kaşığı pekmez (medine hurması ya da kuru kaysı da kullanabilirsiniz)
çok teşekkürler kızlar şimdi iyiyiz çok şükür
haa birde ben il keçi sütü aldım ondan yoğurt yaptım ama beizim totosa alerji yaptı ağır geldi inek sütünden bişey olmadı ama.
hemen anladık verdiğimin ilk saatinde hemen pişik oldu.
Aaaa evet evet kayatuzu esim faydasini soylemisti hatta biz buyukler icin diledigin kadar kullan bisey olmaz demistiBenim arkadaşın dr.u kaya tuzu konulabiliceğini söylemiş.bütün yemeklerine kaya tuzu koymuş.onuda bi araştır istersen.
azar azar koy.sonra tuz miktarını yavaş yavaş azalt.farkına varmadan tuzsuz yemeye alışır belki.
Denedik ama tuzsuz sevmiyorTuz olayı evet zararlı ama insan caresiz kalınca onu bile deniyor ama tuzlu verdigin icin alısıp tuzsuz gıdaları hiç almamazlık yapmasın sonra... ona ayrı yediriyorsan eger sofrayı kurdugunuzda ona da aynı anda yedirsen daha ii olur belki,hosuna gider heveslenir...
Kesinlikle denicem mantıklı geldi banaBenim arkadaşın dr.u kaya tuzu konulabiliceğini söylemiş.bütün yemeklerine kaya tuzu koymuş.onuda bi araştır istersen.
azar azar koy.sonra tuz miktarını yavaş yavaş azalt.farkına varmadan tuzsuz yemeye alışır belki.
Ah canım sorma bizde şurup icirirken ne eziyet çektik nasıl oynatiyorlar bizi hatta aklıma sen geldin şey diyecektim iburamin zero nun içinde ml li büyük bir damlalik var acaba işine yarar mı diye düşündüm
Canim surup zamanı gerçekten anladım ne çektiğini hep seni düşündüm o durumda iInşallah geçsin bu zor günlerin gerçekten senin kadar istiyorum. Keşke elimden bir şey gelse ama gerçekten ek gıda mucize değil ben ne hayaller kurdum yiyecekti doyacakti uyuyacakti falan hayaller hayatlar.zinco surubun icinde bir siringa vardi onunla vermeye calisiyoruz ama yok yok yok. almiyor istemiyor. agzini acmiyor. kasikla deniyorum.ama tek basima da ellerini mi tutayim,sutun icinde oldugu kabi mi tutayim kasigi mi tutayim bilemedim.
bezdim yemin ederim ya. gunde 400 500 cc yi nasil iciriyoruz zorla anlatamam. e 400 500 cc ile de nasil kiloalacak ben cozemedim. ek gidaya baslayim diyorum ama o da mucize olmayacak yani. sonucta tadim yaptiriyoruz,yine %80 90 anne sutu veya mama. bilmiyorum ya,allah yardimcimiz olsun. sagol canim tavsiye icin.
Çok zorlu bi süreç yaa bazen ac oldugu halde emzirmeye calısıyorum reddediyor pes eden ben oluyoru tabii kısa süreliğine birax daha acıkmasını beklıyorum o zaman alıyor tabi her bebek aynı degılzinco surubun icinde bir siringa vardi onunla vermeye calisiyoruz ama yok yok yok. almiyor istemiyor. agzini acmiyor. kasikla deniyorum.ama tek basima da ellerini mi tutayim,sutun icinde oldugu kabi mi tutayim kasigi mi tutayim bilemedim.
bezdim yemin ederim ya. gunde 400 500 cc yi nasil iciriyoruz zorla anlatamam. e 400 500 cc ile de nasil kiloalacak ben cozemedim. ek gidaya baslayim diyorum ama o da mucize olmayacak yani. sonucta tadim yaptiriyoruz,yine %80 90 anne sutu veya mama. bilmiyorum ya,allah yardimcimiz olsun. sagol canim tavsiye icin.
Canim surup zamanı gerçekten anladım ne çektiğini hep seni düşündüm o durumda iInşallah geçsin bu zor günlerin gerçekten senin kadar istiyorum. Keşke elimden bir şey gelse ama gerçekten ek gıda mucize değil ben ne hayaller kurdum yiyecekti doyacakti uyuyacakti falan hayaller hayatlar.