- 4 Ekim 2013
- 47
- 20
- 88
Canım sütü neden veriyorsunuz? Süt yerine peynir yoğurt verin. Sütü direk olarak kullanmak bebekte morfin etkisi yapıyormuş. Bağımlılık yapıyormuş. Çevremde de gördüğüm kadarıyla süt içen çocuk sadece sütle beslenmek istiyor. Diğer gıdalara ilgisini kaybediyor. Ben oğluma süt vermeyi hiç düşünmedim. İlla verecekseniz de içine cicibebe falan atmayın. İçtikten sonra dişlerini silin. Biberon çürüğü olmasın.Bebegi 1 yasina giren anneler... Süt vermeye basladiniz mi? 1 yas asisini yapilirken hemsiremize sordum yari su yari süt seklinde baslayabilirsin dedi. Sonra dr unu aradim. O da aynisini söyledi. İlk iki denemede cok fazla icmedi. Sonrakiler de icti. Mamayi bayagi azalttik. Ama farkettim ki süt mama kadar tutmuyor acikiyor. Dr mamayi birakabilirsin dedi. Ama gece de acikiyor benim oglum.
Merhaba kızlar çok uzun zamandır giremedim buraya. İşe başladım. Canı sağ olsun oğlum da pek zor bir bebek. Tuvalete gidecek vakit ve enerji bile kalmıyor bende. Kimse çocuğun bu kadar zor olduğunu söylememişti. İyice tükenmiş durumdayım gerçekten. Sizde durumlar nasıl. Ben mi çok tembelim enerji için ne yapmam lazım bilmiyorum. Üzülüyorum yetemiyorum hiçbir şeye. Bu kadar beceriksiz bir anne var mıdır bilmiyorum.
Oğlum bir yaşında oldu. Hala geceleri 4 5 kere kalkıyor. Artık sırtım boynum ağrıyor. ☺merhaba arkadaşlar daha önceden takip ediyordum burayı bebişlerimiz büyüyor çok şükür benimde oğlumda yaşadığım sorum geceleri deliksiz uyumaması kızımda öyle idi galiba sorun bende :)))
Çocuğun hastalığı çok zor. İyice herkesin sinirlerini geriyor. Allah'a şükür biz çok hasta olmadık. Ciddi olarak bir kez hastalandık ama o bile yetti. Biz de aynı şekilde çocuk yüzünden olur olmaz şeylere kavga ediyoruz. Benim zordaki kastım üstünden hiç inmemesi koala gibi yapışık yaşıyoruz ve uyumaması gecede hiç kalkmadığı zaman 7-8 defa kalkıyor. Uykusuzluk iyice sinirlerimi geriyor. Bir de anneme çok alıştı bende yemek yemiyor uyumuyor. Alt değiştirtmiyor. Üstünü giydireniyorum. Ağına krizleri krizleri. İşten geliyorum yapışık hayat başlıyor.Biride benim....1 yasina gelesiy defalarcs bronsiplit oldu..biktim usandim hatta tikendim artik.esimlede kavga ediyotuz surekli birde oglum var 5 yas..hic kimse mutlu deil.bugun ölesim var okadar bitkinim
Keşke 4-5 kalksa benimki de. En az 7- 8. Yarım saat 20 dk da bir kalkıyor. Sinirlerim çok gergin. Uykusuzluk zorOğlum bir yaşında oldu. Hala geceleri 4 5 kere kalkıyor. Artık sırtım boynum ağrıyor. ☺
Benim annem bar işteyken çocuğa o bakıyor. Sorun ben yalnız kalınca hiçbirşey beceremiyorum.Oğlum bende uyumuyor. Yemek yemiyor. Altını değiştiremiyorum. Kaçıyor ve hiçbirşekilde kanmıyor. Ağlaya ağlaya ancak değiştiriyorum. Üstünü giydirttmiyor. Yani bana hiçbirşeyini yaptırmıyor. İştem geliyorum kucağıma bir çıkıyor. Yapışık hayatımız başlıyor. Ancak beraber yerde oyun oynarsak biraz iniyor üstümden onda bile sıkılıp yine üstüme tırmanıyor. Artık ne kollarımda derman kaldı. Ne sırtımda. Gece de en az 7-8 kere uyanıyor. Uykusuzluk sıkıntılı. Evde ev işi nerdeyse hiç yapmıyorum oğlum hiç üstümden inmiyor mümkün olmuyorÖyle düşünmeyin. Hem çalışıp hem çocuk bakmak üstüne ev işleriyle uğraşmak çok sıkıntılı olabiliyor. Çevrenizde yardım edecek insanlar varsa yardım istemekten çekinmeyin.
canim bi de şarkı söyleyerek bu dedigin seyleri yapmayi dene benimki de bazen mizmizlaniyor biraz yüksek sesle sarki soyleyip onu bastirinca bakip dinliyor hem calisip hem ev isi cocuk cok zor gercekten ben de bugun vitamin takviyesi almayi düşündüm çünkü o kadar halsiz düşüyorum ki sadece yemek icin ve oglumu uyutmak icin oturuyorum cok uyumadigi icin her is onun uyumasini bekliyor sonrasi ben pert tabiBenim annem bar işteyken çocuğa o bakıyor. Sorun ben yalnız kalınca hiçbirşey beceremiyorum.Oğlum bende uyumuyor. Yemek yemiyor. Altını değiştiremiyorum. Kaçıyor ve hiçbirşekilde kanmıyor. Ağlaya ağlaya ancak değiştiriyorum. Üstünü giydirttmiyor. Yani bana hiçbirşeyini yaptırmıyor. İştem geliyorum kucağıma bir çıkıyor. Yapışık hayatımız başlıyor. Ancak beraber yerde oyun oynarsak biraz iniyor üstümden onda bile sıkılıp yine üstüme tırmanıyor. Artık ne kollarımda derman kaldı. Ne sırtımda. Gece de en az 7-8 kere uyanıyor. Uykusuzluk sıkıntılı. Evde ev işi nerdeyse hiç yapmıyorum oğlum hiç üstümden inmiyor mümkün olmuyor
Canım sütü neden veriyorsunuz? Süt yerine peynir yoğurt verin. Sütü direk olarak kullanmak bebekte morfin etkisi yapıyormuş. Bağımlılık yapıyormuş. Çevremde de gördüğüm kadarıyla süt içen çocuk sadece sütle beslenmek istiyor. Diğer gıdalara ilgisini kaybediyor. Ben oğluma süt vermeyi hiç düşünmedim. İlla verecekseniz de içine cicibebe falan atmayın. İçtikten sonra dişlerini silin. Biberon çürüğü olmasın.
Bende süt vermeme taraftarıyım hele geceleri asla .. formül mamalara devam.Canım sütü neden veriyorsunuz? Süt yerine peynir yoğurt verin. Sütü direk olarak kullanmak bebekte morfin etkisi yapıyormuş. Bağımlılık yapıyormuş. Çevremde de gördüğüm kadarıyla süt içen çocuk sadece sütle beslenmek istiyor. Diğer gıdalara ilgisini kaybediyor. Ben oğluma süt vermeyi hiç düşünmedim. İlla verecekseniz de içine cicibebe falan atmayın. İçtikten sonra dişlerini silin. Biberon çürüğü olmasın.
Rabbim yardımcınız olsun. Sabır versin. Bütün gün sizi göremediği için yapıyor malesef. Hasret gidermeye çalışıyor. Şimdikiler çok akıllı. Çok yoruyorlar insanı. Uyumaz siz yine gideceksiniz sanır. Alt değişme üst baş değişme o bizde bile büyük sorun. Onunla sık sık oynayın. Sürekli konuşun. İşe giderken Anne işe gidiyor deyip vedalaşın. Geldiğinizde Anne bugün çalıştı eve döndü deyin. Onunla konuşun. Gününüzü kısacık anlatın. Emin olun anlıyorlar. Hikaye okuyun. Ben mesela mutfakta yemek yapıyorsam mama sandalyesine koyup yanıma alıyorum. O hem beni görüyor. Eline kaşık veriyorum. Oynuyor. Tabi her zaman bunu da kabul etmiyor. Sürekli dibimde.Benim annem bar işteyken çocuğa o bakıyor. Sorun ben yalnız kalınca hiçbirşey beceremiyorum.Oğlum bende uyumuyor. Yemek yemiyor. Altını değiştiremiyorum. Kaçıyor ve hiçbirşekilde kanmıyor. Ağlaya ağlaya ancak değiştiriyorum. Üstünü giydirttmiyor. Yani bana hiçbirşeyini yaptırmıyor. İştem geliyorum kucağıma bir çıkıyor. Yapışık hayatımız başlıyor. Ancak beraber yerde oyun oynarsak biraz iniyor üstümden onda bile sıkılıp yine üstüme tırmanıyor. Artık ne kollarımda derman kaldı. Ne sırtımda. Gece de en az 7-8 kere uyanıyor. Uykusuzluk sıkıntılı. Evde ev işi nerdeyse hiç yapmıyorum oğlum hiç üstümden inmiyor mümkün olmuyor
Canım doktorunuza sordunuzmu bu durumu?? 7-8 daha körpecikken bile kalkmıyodu Uzay. Bebeğin gelişimi için iyi uyuması şart. Bence bir danışın. Karnını iyice doyurduğunuzdan emin olun birde. Uzay hem yiyo hemde min 180cc mamasını içiyor.. gecede bir, bazen iki defa kalkıyo. Dilerim çare olur.Keşke 4-5 kalksa benimki de. En az 7- 8. Yarım saat 20 dk da bir kalkıyor. Sinirlerim çok gergin. Uykusuzluk zor
ben çalışmıyor olsam gece beslenmesini kesmek isterdim ama gündüz işte olduğum için emmiyor sadece gece emiyor o yüzden kıyamıyorumDefalarca uyanıyor ama açlıktan değil. 10.ayda doktor kesinlikle gece yedirme, hem tehlikeli hem de acıkmaz dedi. İnanamadım pek dediklerine ama denemek istedim. Gece beslemek bile ayrı yorgunluk çünkü, bilirsin. İlk 2 gece mama saatinde uyandı ve 1 saat kadar uyumadı ama yedirmedim. Sabah uyandığında da açlıktan ağlamıyordu. Yani yaklaşık 2 aydır gece 11-12 saat beslenmiyor. Yavaş yavaş uykusu da düzeldi ama gece acıkmamış olduğunu anladım, alıştığı için içiyordu hüpür hüpür. Şimdi çok rahatım, ne kadar acıkacak diye kuşku duysam da doktor haklı çıktı.
benimde bebeğim çok sık uyanıyordu ve üzerimde uyuduğu da oluyor. sırt ağrısından duramıyordum fizik tedaviye başladım iyi gidiyor ağrılarım azaldı sende düşün istersenOğlum bir yaşında oldu. Hala geceleri 4 5 kere kalkıyor. Artık sırtım boynum ağrıyor. ☺
Canim sanirim bu da bir donem cunku benimkide altini degistirirken falan kaciyor ama zorlamak inatlasmak yerine biraz oyuna cevir. Altinin biraz acik durmasina firsat ver. Vucuduyla oyna falan o zaman daha kolay ikna oluyorlar sen zorladkca o da inatlasiyor. Gece cok uyaniyorsa yaninda yatirsan daha kolay olmaz mi senin icin en azindan yat kalk yapmamis olursunBenim annem bar işteyken çocuğa o bakıyor. Sorun ben yalnız kalınca hiçbirşey beceremiyorum.Oğlum bende uyumuyor. Yemek yemiyor. Altını değiştiremiyorum. Kaçıyor ve hiçbirşekilde kanmıyor. Ağlaya ağlaya ancak değiştiriyorum. Üstünü giydirttmiyor. Yani bana hiçbirşeyini yaptırmıyor. İştem geliyorum kucağıma bir çıkıyor. Yapışık hayatımız başlıyor. Ancak beraber yerde oyun oynarsak biraz iniyor üstümden onda bile sıkılıp yine üstüme tırmanıyor. Artık ne kollarımda derman kaldı. Ne sırtımda. Gece de en az 7-8 kere uyanıyor. Uykusuzluk sıkıntılı. Evde ev işi nerdeyse hiç yapmıyorum oğlum hiç üstümden inmiyor mümkün olmuyor
Denemem mi onu da denedim. Sakinleşmiyor asla. Artık kabullendim bu böyle. Belki büyüyünce birkaç ay sonra aklı erince düzelir diyorum inşallah. Dünyanın bütün vitaminlerini getirin bana da öyle bir dermansızlık yani. Ne kullanayım bilmiyorum. Bir arkadaş magnezyum ve karnitin tavsiye etmişti. Özellikle karnitin enerji veriyormuş. Ben de başlasam mı acaba diyorum.canim bi de şarkı söyleyerek bu dedigin seyleri yapmayi dene benimki de bazen mizmizlaniyor biraz yüksek sesle sarki soyleyip onu bastirinca bakip dinliyor hem calisip hem ev isi cocuk cok zor gercekten ben de bugun vitamin takviyesi almayi düşündüm çünkü o kadar halsiz düşüyorum ki sadece yemek icin ve oglumu uyutmak icin oturuyorum cok uyumadigi icin her is onun uyumasini bekliyor sonrasi ben pert tabi
bizimki hep çok az az yemeye alıştı. En aç olduğu zamanda bile 120 cc mamayı bitirmiyor. Zaten ek gıda kuş kadar yiyor. Beni emmek istiyor sütüm de hep çok azdı. O yüzden acıkıyor olabilir gibi geliyor ama daha fazla da yemiyor. Doktora götürdüm testler falan yapıldı fizyolojik birşey gibi görünmüyor dedi. Uyku yapsın diye bitkisel bir ilaç verdi. Birkaç gün kullandım hem kullanmak içime dinmedi hem de bir etkisini görmedik. Uyandığında illa meme istiyordu. Son birkaç gecedir her defasında meme istemiyor. Uyanıyor ağlıyor beni görüp yine yatıyor. Bazen illa memeye gelcem diyor. Kalkıp yatağın içinde oturup etrafa bakınıp ağlamaya başlıyor. Yat oğlum yat diyorum arada uyuyor. Arada da işte ağlama şiddeti artıyor memeye alıyorum şanslıysam uyuyor. Yoksa sabaha kadar oynuyoruz. Onda da uykusu olduğu için oynamıyor huysuzlanıp ağlıyor. Uyutmaya çalışıyorum daha çok ağlıyor. Bu uyku olayını çözemedik. 4-6 ay arası gayet iyiydi gecede bir kez kalkıp emip sabah kalkıyordu. Gün geçtikçe bozuldu uyku düzeni. Hep konuşuyorum işe giderken anlatıyorum arkamdan el sallıyor. Geldiğimde mutlu oluyor. Ama tuvalete dahi gidemiyorum. Yalnız kaldık mı hiç bırakmıyor. Mama sandalyesine asla oturmuyor. Kucağımdayken ne yaparsam yapmaya çalıyorum. Evde birileri varken bu kadar yapmıyor. Yine üstümde ama arada oyuna falan kanıyor.Yalnız olduk mu bırakacağım korkusuyla mı yapıyor bunları anlamıyorum.Canım doktorunuza sordunuzmu bu durumu?? 7-8 daha körpecikken bile kalkmıyodu Uzay. Bebeğin gelişimi için iyi uyuması şart. Bence bir danışın. Karnını iyice doyurduğunuzdan emin olun birde. Uzay hem yiyo hemde min 180cc mamasını içiyor.. gecede bir, bazen iki defa kalkıyo. Dilerim çare olur.
Benim kendi burom var esimle birlikte calisiyoruz. Haftanin sadece bir veya iki gunu bi kac saatligine ise gidiyorum. O gunun ertesinde oglum bana yapisik yasiyor resmen. Birakacagim korkusu olusuyor. O geceler yataginda bile yatmiyor bana sarilarak uyuyor. Senin bebegin de ayni duygulari yasiyor bence. Sana bagli bir bebek ve duygusal acligini doyurmak istiyor.Denemem mi onu da denedim. Sakinleşmiyor asla. Artık kabullendim bu böyle. Belki büyüyünce birkaç ay sonra aklı erince düzelir diyorum inşallah. Dünyanın bütün vitaminlerini getirin bana da öyle bir dermansızlık yani. Ne kullanayım bilmiyorum. Bir arkadaş magnezyum ve karnitin tavsiye etmişti. Özellikle karnitin enerji veriyormuş. Ben de başlasam mı acaba diyorum.
bizimki hep çok az az yemeye alıştı. En aç olduğu zamanda bile 120 cc mamayı bitirmiyor. Zaten ek gıda kuş kadar yiyor. Beni emmek istiyor sütüm de hep çok azdı. O yüzden acıkıyor olabilir gibi geliyor ama daha fazla da yemiyor. Doktora götürdüm testler falan yapıldı fizyolojik birşey gibi görünmüyor dedi. Uyku yapsın diye bitkisel bir ilaç verdi. Birkaç gün kullandım hem kullanmak içime dinmedi hem de bir etkisini görmedik. Uyandığında illa meme istiyordu. Son birkaç gecedir her defasında meme istemiyor. Uyanıyor ağlıyor beni görüp yine yatıyor. Bazen illa memeye gelcem diyor. Kalkıp yatağın içinde oturup etrafa bakınıp ağlamaya başlıyor. Yat oğlum yat diyorum arada uyuyor. Arada da işte ağlama şiddeti artıyor memeye alıyorum şanslıysam uyuyor. Yoksa sabaha kadar oynuyoruz. Onda da uykusu olduğu için oynamıyor huysuzlanıp ağlıyor. Uyutmaya çalışıyorum daha çok ağlıyor. Bu uyku olayını çözemedik. 4-6 ay arası gayet iyiydi gecede bir kez kalkıp emip sabah kalkıyordu. Gün geçtikçe bozuldu uyku düzeni. Hep konuşuyorum işe giderken anlatıyorum arkamdan el sallıyor. Geldiğimde mutlu oluyor. Ama tuvalete dahi gidemiyorum. Yalnız kaldık mı hiç bırakmıyor. Mama sandalyesine asla oturmuyor. Kucağımdayken ne yaparsam yapmaya çalıyorum. Evde birileri varken bu kadar yapmıyor. Yine üstümde ama arada oyuna falan kanıyor.Yalnız olduk mu bırakacağım korkusuyla mı yapıyor bunları anlamıyorum.
Uğraşıyorum oyuna çevirmeyi ama oyunun sonu gelmiyor. Hep çıplak gezecek beyefendi. Biaydır falan çift kişilik yatak alıp yere attık beraber yatıyoruz artık. En azından gece uyanıp ağlama krizleri azaldı. Tam bitmese de uyanıp emip uyuyor ya da pışpışlayıp uyutuyorum. Arada tabi yine krizler tutuyor o ayrı. Eskiden her gece ağlıyordu.Canim sanirim bu da bir donem cunku benimkide altini degistirirken falan kaciyor ama zorlamak inatlasmak yerine biraz oyuna cevir. Altinin biraz acik durmasina firsat ver. Vucuduyla oyna falan o zaman daha kolay ikna oluyorlar sen zorladkca o da inatlasiyor. Gece cok uyaniyorsa yaninda yatirsan daha kolay olmaz mi senin icin en azindan yat kalk yapmamis olursun
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?