- 20 Ekim 2013
- 1.068
- 734
- 123
Canım kahvaltısına,yoğurduna ve meyvesine toz halinde mama kat benim kızım da kg almazdı biberonla mama içmezdi bu yöntem işe yaradı hala aman aman kg yok ama aylık olarak 450 gr alıyorKızlar yardım edin bana. Benim kızım çok zayıf kaldı. Yemiyor bişey kendim kahroluyorum ben bu kıza bakamıyorum galiba. Ya siz ek gıda neler veriyosunuz. Dr götürmek istemiyorum o da moralimi bozacak gören bu çoçuk ne zayıf kuş gibi diyor evladına yetememek çok zoruma gidiyor. Dişimiz yok ama emekliyoruz sürekli tırmanıp ayağa kalkmak istiyor. Ya yaptığınız değişik bebişlerin sevdiği bişeyler varsa paylaşırmısınız.deniyeyim bende.
Sağol canım. Ben bunları da deneyeyim. Palamut falan hiç aklıma gelmedi kendimize yapınca azıcık veriyordum. Bi de şu yoğurta meyveye mama katmayı da deneyeyim belki işe yarar. Bıcır bıcır ama dal gibiMaşallah hareketli bebek. Benimki emeklemiyor o yüzden hareketsiz ve tosbik. Hiç üzülme. Ben severek yediklerini yazayım sana, fikir olsun. Değişiklik olsun diye kahvaltıda mücver ya da peynirli omlet yapıyorum, kendisi için iki kere çekilen ceviz boyutunda kıyma ile köfte hazırlıyorum, 3 tane çıkıyor, teflon tavada az su ekleye ekleye pişiriyorum. Bal kabağının püresini seviyor. Palamut haşlıyorum maydanoz ve dere otu ile. Bunları denedin mi bilemiyorum ama belki severek yer.
Diş çıkardı mı hiç canım? Benim ilk aklıma dişten olabileceği geldi ama bir an önce düzene girer inşallahKızlAr, bebegim 7 ay 10 günlük, 2 haftadır gece ağlayarak uyanıyor ve bu 1 yada 1,5 saatte bir uyanıyor, ağlayarak kendini uyandırıyor, sizce neden böyle yapıyor ?
Yok çıkarmadı daha, diş boyle yapar mi canım. Çok sağol cvp verdiğin için.Diş çıkardı mı hiç canım? Benim ilk aklıma dişten olabileceği geldi ama bir an önce düzene girer inşallah
Yapar maalesef canım daha zor çıkaranlar da var ateş sürekli ağlama ishal gibi belirtiler de verebiliyormuşYok çıkarmadı daha, diş boyle yapar mi canım. Çok sağol cvp verdiğin için.
Başka bi sorunu yoksa diş jeli al dene istersen belki faydasını görür minik kuzu. Ben kızıma kehribar kolyesi kullanıyorum oyüzden hiç jel kullanmadım ama bi arkadaşım bir çoğunu deneyip nurse harveysin iyi geldiğini söylemişti aklında olsunYok çıkarmadı daha, diş boyle yapar mi canım. Çok sağol cvp verdiğin için.
Yaptırmadım canım. Yaşında olacagı aşının aynısını yapacaklarmış. Etrafımda Suriyelide olmadığı için istemedim. 3 ay kaldı yaşında olacak inş.kızlar bebeklerinize 9.ay aşısı yaptırdıniz mi ?
Uykusuz anneler klübüne hoşgeldin diyeyim canım. Benimkide 9 aylık yaklaşık 2 aydıt böyleyiz. Sebebi ne tam bilemiyorum. Baştan gece güzrl doyduğunda biraz biraz uyuyordu. Ama oda fayda etmiyor. Susadığı için desem gece su içmiyor aglıyor. Sadece meme istiyor.KızlAr, bebegim 7 ay 10 günlük, 2 haftadır gece ağlayarak uyanıyor ve bu 1 yada 1,5 saatte bir uyanıyor, ağlayarak kendini uyandırıyor, sizce neden böyle yapıyor ?
Günaydın canım teşekkür ederim cevabın için. benimde etrafımda yok ama sonuçta yaşayanlar var buralarda hava ile bulaşan bi şeymiş birebir temas gerekmiyorMuş öyle duydum ne kadar doğru bilmiyorum. kreşe başlama durumu olabilir bebeğimin hiç bi şey belli değil ben her ihtimale karşı yaptıracam sanırım. hemşireye sordum iki kez yapılmasinin zararı yokmuş. ay kurtulsak bu aşılardan ne iyi olacak korkutuyorlar beni. Bu arada bebeğn nasıl oldu bu yeni foto mu gitmiş sanırım döküntüler. maşallah çok da tatlı. Bu arada giydirdiğin boya onlugü mu ?Yaptırmadım canım. Yaşında olacagı aşının aynısını yapacaklarmış. Etrafımda Suriyelide olmadığı için istemedim. 3 ay kaldı yaşında olacak inş.
Çok sagol canım evet yeni foto . Çok şükür bitti gitti. Doktor bile geçtiğini görünce ayy bir öpücem çok sevindim dedi. Küçük bebeklerde bu tarz yanar dönerli döküntü hiç görmemiştim. Çok tedirgin olmuştum dedi.Günaydın canım teşekkür ederim cevabın için. benimde etrafımda yok ama sonuçta yaşayanlar var buralarda hava ile bulaşan bi şeymiş birebir temas gerekmiyorMuş öyle duydum ne kadar doğru bilmiyorum. kreşe başlama durumu olabilir bebeğimin hiç bi şey belli değil ben her ihtimale karşı yaptıracam sanırım. hemşireye sordum iki kez yapılmasinin zararı yokmuş. ay kurtulsak bu aşılardan ne iyi olacak korkutuyorlar beni. Bu arada bebeğn nasıl oldu bu yeni foto mu gitmiş sanırım döküntüler. maşallah çok da tatlı. Bu arada giydirdiğin boya onlugü mu ?
evet çok mantıklı mesela meyve yerken bence ideal bi önlük. bizim tüm kıyafetler meyve oldu lekesi de çıkmıyor . bi şekilde bulaştırıyor elbiselerine . Allah sağlık versin bebeklerimize aminÇok sagol canım evet yeni foto . Çok şükür bitti gitti. Doktor bile geçtiğini görünce ayy bir öpücem çok sevindim dedi. Küçük bebeklerde bu tarz yanar dönerli döküntü hiç görmemiştim. Çok tedirgin olmuştum dedi.
Önlük abisinin boya önlüğü kocaman ya iyi oluyor her yerini kapatıyor. Kuru gıdalarda giydiriyorum. Yoksa muşamba önlükler gibi degil sıvı çok dökülürse altına geçer
canım benim teşekkür ederim bilgin için şimdi içim tam rahatladı bende is çıkışı gidip yaptıracam kesin karar verdim şu anda. Allah göstermesin tedbir almak en iyisi. çoook öpüyorum Sağol:)
çoook geçmiş olsun minigine umarım hemen atlatir çok zor bi şey kabız ya bu aralar benim bebek de kabız zorlanıyor yaparken. ya ben pekmez vermiyorum sonuçta içinde şeker var şekerde vermediğimıze göre miniklere onu da vermiyorum. yanlış mı düşünüyorum?
Bende doktoruma sordum ve onerdi yaptirmami istedi, yaptirdim.. onumuzdeki ayda kendi doktorumuz menenjit asisi yapacak.. ikinci kizamikta sanirim bir yasinda olucakBaşta @mevsimMehtap olmak üzere :) kızamık aşısından bahsedeyim. Şimdi sağlık ocağından geliyorum. Doktora 'Yapmasak olur mu?' dedim. Mehtapcığım aynı söylediğin gibi bilgiler verdi. 'Senin tasarrufunda ama ben yapılmasını uygun görüyorum. Evet çocuğun göçmenlerle ilgisi yok ama o çocukların hiç birinde bu aşı yapılmadı, nadir de olsa havadan bulaşabilen mikrop türü olup milyonda bir beyin hasarı bırakabiliyor yan etki olarak. Bu durumun gelip seni bulmayacağından emin olamayız, bence tedbir alınmalı.' deyince aklıma yattı. Sol kolundan yaptılar.
Bir de kabız derdimiz olduğundan 2 aydır kan ilacı vermiyorum. Sabahları pekmez içiriyorum. Kan değerine baktırdım. Parmağından toplu iğne ucu kadar damlacık aldılar ve o saniye hemen sonucu söylediler. Biz de pekmez işe yaramış, değerler normal. Aklında bulunan anneler, acısız ve hemen sonuç, yaptırın derim, öperim. Bebişleri daha çok öperim.
Bu arada ne pekmezi veriyorsun belirli bir marka filanmi yoksa ev yapimi filanmi aliyorsun?Başta @mevsimMehtap olmak üzere :) kızamık aşısından bahsedeyim. Şimdi sağlık ocağından geliyorum. Doktora 'Yapmasak olur mu?' dedim. Mehtapcığım aynı söylediğin gibi bilgiler verdi. 'Senin tasarrufunda ama ben yapılmasını uygun görüyorum. Evet çocuğun göçmenlerle ilgisi yok ama o çocukların hiç birinde bu aşı yapılmadı, nadir de olsa havadan bulaşabilen mikrop türü olup milyonda bir beyin hasarı bırakabiliyor yan etki olarak. Bu durumun gelip seni bulmayacağından emin olamayız, bence tedbir alınmalı.' deyince aklıma yattı. Sol kolundan yaptılar.
Bir de kabız derdimiz olduğundan 2 aydır kan ilacı vermiyorum. Sabahları pekmez içiriyorum. Kan değerine baktırdım. Parmağından toplu iğne ucu kadar damlacık aldılar ve o saniye hemen sonucu söylediler. Biz de pekmez işe yaramış, değerler normal. Aklında bulunan anneler, acısız ve hemen sonuç, yaptırın derim, öperim. Bebişleri daha çok öperim.
Ben bugün yaptırdım. Kan da aldılar. Değerimiz biraz düşük çıktı. Kan damlası düzenli vermiyordum. Artık vericem. Kilo da almamış fazla canım sıkıldı birazkızlar bebeklerinize 9.ay aşısı yaptırdıniz mi ?
Cnm bende arada veriyordum pekmez ama bizim biraz düşük çıktı kan değeri ilaca devam dedi. Halbuki etini,kıymasını,yumurtasını düzenli yedirdim ama işe yaramamış. Üzüm pekmezinde şeker yok ki. Yani bildiğiniz bir yerden alırsanız şeker katılmıyor. Benim ananem yapıyor kara üzüm pekmezi ordan biliyorum.Kesinlikle tedbir almalıyız, haklısın. Hastanede rutin kontrole götürdüğümüz doktor ev yapımı reçel verebilirsin dediğinde çok şaşırmıştım. 'Nasıl yani, şeker mi vereceğim?' deyince, 'Azıcık at şeker, bir şey olmaz.' demişti ama ben hiç vermedim. Pekmezi mecbur veriyorum ama. Demir ilacı olmayınca kan yapıcı başka yiyebileceği bir şey yok şuan. Sadece 1 tatlı kaşığı veriyorum. Hiç vermemek en iyisi tabi ki.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?