• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

2016 Şubat Anneleri

Masallah deyim yaa benim ki gece de gunduz de bizim yatakta yatiyor. Gunduz bile kendi yatagina koysam cingar cikariyor. Isin acigi emdigi icin de benim isime geliyor. Ben de yanina yatiyorum o emip uyuyor ama bu sipa yuzunden kocama hasret kaliyorum. Benimki de 6 aya kadar kendi uyuyordu ama dis zamani cok uyanip agladigi icin ben yanimda yatirmaya basladim. Sonrasinda da ayirmadim biraz da adem gunes in etkisi var aslinda
Bence alistir canim bebegin anne yaninda yatmasi esin ve senin aranda sorun yaratacaktir es daha cok hanimini kadin deyil belli bir sureden sonra anne olarak gorecektir sadece neden yataginda rahatca yatmasin hem bebek onun acisindanda bence sknti daha fazla vakit kaybetmeden alistir daha sonra zorlanirsin en fazla 2 hafta sknti yasarsin alismasinda sonra herkez kendi yataginda yatar tabi gene secim senin ama

Sorun eslerin bizleri ne olarak gordugu de deyil aslinda ama niye cocugum kendi yataginda sele serpe yatmasin ben niye kocama sarilip uyumayim yani imkan varken sen nasil alistirirsan oyle gidicek az once 2 hafta diye yazmisim en fazla 1 hafta zorlanacaksin bende dogdugundan beri emziriyorum gece de 1.2 kez uyaniyo gozu kapali emip uyuyo masallah hic zorlugu olmuyo emerken uykuya dalmasida iyi deyil gorumcem resmen zombi gibi geziyo boyle bisey yok cocuk resmen uyumuyo ya nasil dayaniyo o uykusuzluga anlamiyorum 1 saatte 1 yarim saatte bi kalkiyo alismis memede uyumaya uyansigi zaman kendi basina uykuya dalmayi bilmedigi icin yikiyo ortaligi resmen niye hem cocuk hem bizler perisan olalim bence her annenin arastirip uyku egitimi sistemlerinden kendine uygun olani secip vermesi lazim

Selam kızlar:halay:
Ne uzun zaman oldu gitmeyeli. Umarım sizde tatlı bebişlerinizde iyidir:anne:
Benim oğlan uyumuyor kızlar, çıldırcam yani az kaldı.
Alıp başımı gidesim var :cry:
Günde toplasanız 10 saat uyumuyor. Ben böyle bir çocuk duymadım da görmedim de. Kiloluda, kucağıma alıp gezdiremiyorum. Belim mahvoldu. Artık bacağıma vuruyor ağrısı:KK35:
Tükenmişlik sendromuna girdim :KK57:
Aylardır zerre uyutmuyor. Drlar normal bazı çocuklar uyku sevmez diyor.
Pff Allahım geçsin artık şu günler. Ruh sağlığımı kaybetmek üzereyim. :mad:

Günde toplasanız 10 saat uyumuyor. Ben böyle bir çocuk duymadım da görmedim de. Kiloluda, kucağıma alıp gezdiremiyorum. Belim mahvoldu. Artık bacağıma vuruyor ağrısı:KK35:
Allah kolaylık versin versin canım.benim kız da aynı.uyuyor ama hemen uyanıyor meme olmadan uyumuyor.bazı geceler uyumuyor oyun oynamak istiyor.uyku eğitimi verdim çatlıyor resmen ağlamaktan.zaten geçen hafta verirken odasına koydum çıktım kapıyı hafıf aralık bıraktım bekliyorum öyle.bu başladı ağlamaya ben gitmemeyeyim diye sabrediyordum ki bir baktım iyice kendini uzatmış kapıyı eliyle sonuna kadar açmış:KK42:onun o ağlamış sulanmış gözleriyle gözgöze geldim:cry:bittim o an.dedim başlarım eğitimine.al kızım istediğin meme olsun:KK74:sabretcez ne yapcaz mecbur artık

Sorun eslerin bizleri ne olarak gordugu de deyil aslinda ama niye cocugum kendi yataginda sele serpe yatmasin ben niye kocama sarilip uyumayim yani imkan varken sen nasil alistirirsan oyle gidicek az once 2 hafta diye yazmisim en fazla 1 hafta zorlanacaksin bende dogdugundan beri emziriyorum gece de 1.2 kez uyaniyo gozu kapali emip uyuyo masallah hic zorlugu olmuyo emerken uykuya dalmasida iyi deyil gorumcem resmen zombi gibi geziyo boyle bisey yok cocuk resmen uyumuyo ya nasil dayaniyo o uykusuzluga anlamiyorum 1 saatte 1 yarim saatte bi kalkiyo alismis memede uyumaya uyansigi zaman kendi basina uykuya dalmayi bilmedigi icin yikiyo ortaligi resmen niye hem cocuk hem bizler perisan olalim bence her annenin arastirip uyku egitimi sistemlerinden kendine uygun olani secip vermesi lazim
En iyisi park yatak alip odama koyayim bari

Günaydın anneler. Kabızlık şikayeti olan bebekler için bir uyarım var. Toprak doktorların 3. aydan itibaren 'Kabızlığı normal, mama değiştir. Kabızlığı normal, ek gıdaya geçti. Kabızlığı normal, patates pirinç yedirme.' cümlelerinden sonra baktım böyle olmuyor, bebek yediği kadarını asla çıkarmıyor, hep ıkınıyor, zorla kaka yapıyor. Çocuk cerrahisine gösterdim. Daha önce gittiğimiz 2 ayrı doktor da ultrasona 1 dakika bakmak yerine normal dedikleri için içimden ne gelirse söyledim artık. Bağırsağında yumruğumuz kadar kaka sertleşmiş. Bağırsak idrar torbasına baskı yapmaya başlamış. 2 ilaç bir makat kremi verdi. Cuma günü kontrolümüz var. Sizin de içinizde kuşku varsa ultrasona baktırın, ne sıkıntılar çekti de doktordan iyi mi bileceğiz diye beklettim bebeği haftalarca. Ahh kafam ahh..

P Pitifull biz bi tane multivitamin kullanıyoruz cnm, doktorumuz kilo alimimizin düsük oldugunu söyleyip tavsiye etti, yaklasik 3 aydir kullaniyoruz, beslenmesinde olumlu etkisi var. Ama yerinde durduramadigim zamanlar ari viz viz/ tinky minky/ süper minikler/ alpi ve arkadasları...ne kadar cocuk sarkısı varsa iste. Önüme geleni izleterek yediriyorum yediriyoruz daha dogrusu:) ama ögün basina 100 cc iyi bence. Biraz alti biraz üstü de olabilir. Bizim hemen hemen günlük 4 ögünümüz oluyor iste ek gida olarak. Aralarda anne sütü.

firkan firkan bebis nasil oldu cnm

Bende bunalimin esigindeyim..1.5 ayda 4.bakici gelnis bulunuyor..oglan kurdesen gibi 10gundur kabarip duruyor kirese yollamadim yanimda okula geliyor..alerjik dediler

Kiz 15 gun once 3.kez brinsiolitten yatti..suan yine hafifte olsa ilac aliyor bronsiolit olmasin diye..cok yorucu ve dk durmuyor bebis hic oyalanmiyor hep kucakta

Günaydın anneler. Kabızlık şikayeti olan bebekler için bir uyarım var. Toprak doktorların 3. aydan itibaren 'Kabızlığı normal, mama değiştir. Kabızlığı normal, ek gıdaya geçti. Kabızlığı normal, patates pirinç yedirme.' cümlelerinden sonra baktım böyle olmuyor, bebek yediği kadarını asla çıkarmıyor, hep ıkınıyor, zorla kaka yapıyor. Çocuk cerrahisine gösterdim. Daha önce gittiğimiz 2 ayrı doktor da ultrasona 1 dakika bakmak yerine normal dedikleri için içimden ne gelirse söyledim artık. Bağırsağında yumruğumuz kadar kaka sertleşmiş. Bağırsak idrar torbasına baskı yapmaya başlamış. 2 ilaç bir makat kremi verdi. Cuma günü kontrolümüz var. Sizin de içinizde kuşku varsa ultrasona baktırın, ne sıkıntılar çekti de doktordan iyi mi bileceğiz diye beklettim bebeği haftalarca. Ahh kafam ahh..
Gözlerim Kocaman oldu okurken canım ya çok çok geçmiş olsun Allah acil şifalar versin kuzuya kıyamam çok üzüldüm neyseki farkedilmiş de tedavisi ona göre yapılacak. İyi olacak merak etme geçecek bu da

Kızlar bnmki 9. Ayına girecek ama diş ve emekleme yok daha hiç yere yatryorum ağlıyor emeklemeye çalıştryorum inat bacağını bile bükmüyor bnm oğlan szn diş ve emekleme ne alemde bzde daha birşey yok

Canım bu aralar bütün bebişler böyle sanırım. Benimkide gündüz uyumaz gecede zırtpırt uyanır. Sabır veya uyku eğitiminden başka çare yok.
Uyku eğitimini ben istemiyorum. Büyükde yapmıştım bunda istemiyorum. Kokuma doysun. Büyüyünce zaten ayrılacak ;)
Şimdilik sabır sabır sabır..

Bende bunalimin esigindeyim..1.5 ayda 4.bakici gelnis bulunuyor..oglan kurdesen gibi 10gundur kabarip duruyor kirese yollamadim yanimda okula geliyor..alerjik dediler

Kiz 15 gun once 3.kez brinsiolitten yatti..suan yine hafifte olsa ilac aliyor bronsiolit olmasin diye..cok yorucu ve dk durmuyor bebis hic oyalanmiyor hep kucakta
İyileşti çok şükür canım.
Senin çocuklarada geçmiş olsun. Bronşiolit çok sık tekrarlıyor ama biyüyünce geçecek inş. canım.
Durmayan bebiş zor Allah yardımcın olsun inş gönlüne göre bir bakıcı bulursun.

Kızlar yardım edin bana. Benim kızım çok zayıf kaldı. Yemiyor bişey kendim kahroluyorum ben bu kıza bakamıyorum galiba. Ya siz ek gıda neler veriyosunuz. Dr götürmek istemiyorum o da moralimi bozacak gören bu çoçuk ne zayıf kuş gibi diyor evladına yetememek çok zoruma gidiyor. Dişimiz yok ama emekliyoruz sürekli tırmanıp ayağa kalkmak istiyor. Ya yaptığınız değişik bebişlerin sevdiği bişeyler varsa paylaşırmısınız.deniyeyim bende.

KızlAr, bebegim 7 ay 10 günlük, 2 haftadır gece ağlayarak uyanıyor ve bu 1 yada 1,5 saatte bir uyanıyor, ağlayarak kendini uyandırıyor, sizce neden böyle yapıyor ?

P Pitifull biz bi tane multivitamin kullanıyoruz cnm, doktorumuz kilo alimimizin düsük oldugunu söyleyip tavsiye etti, yaklasik 3 aydir kullaniyoruz, beslenmesinde olumlu etkisi var. Ama yerinde durduramadigim zamanlar ari viz viz/ tinky minky/ süper minikler/ alpi ve arkadasları...ne kadar cocuk sarkısı varsa iste. Önüme geleni izleterek yediriyorum yediriyoruz daha dogrusu:) ama ögün basina 100 cc iyi bence. Biraz alti biraz üstü de olabilir. Bizim hemen hemen günlük 4 ögünümüz oluyor iste ek gida olarak. Aralarda anne sütü.
Cnm multivitaminin adi nedir bende dr a sorayim. Bende artik cok mecbur kalirsam aciyorum cocuk sarkilarindan

Cnm cok gecmis olsun. Arkadasim vardi onun ikizleri vardi o da cok bakici degistirdi en sonunda kardesi geldi bakmaya. Ama yine bakiciyla birlikte baktilar. Kardesi uni. Okuyordu ona da belli miktar oara veriyordu. Yok mu boyle yakinlarindan bakabilecek birisi? Ins bulursun iyi birisini
Kızlar bnmki 9. Ayına girecek ama diş ve emekleme yok daha hiç yere yatryorum ağlıyor emeklemeye çalıştryorum inat bacağını bile bükmüyor bnm oğlan szn diş ve emekleme ne alemde bzde daha birşey yok
Cnm bizimki ayin 13.unde 9 ayi biticek dogdugundan beri cok hareketliydi. 6.ayindan beri surunerek emekliyordu iste son iki haftadir hem nor sekilde emekliyor hemde kendisi cekyata tutunarak kalkiyo, siraliyo. Disi bir tane henuz. 8 aylikken cikardi. Ama her bebek farkli bunu unutmamakazim. Burda 4 aylikken dis cikaranlar vardi suan 6-8 disi olan var yada suan yurume alistirmalari yapanlar var. Bence takilma cnm burdaydi sanirim biri kendi dr unun cocuklarinin yasindan sonra ciktigini dogum gunlerinde dissiz fotolarinin oldugunu yazmisti. Cok aklina takiliyorsa aylik kontrolunde dr una danis cnm.
Kızlar yardım edin bana. Benim kızım çok zayıf kaldı. Yemiyor bişey kendim kahroluyorum ben bu kıza bakamıyorum galiba. Ya siz ek gıda neler veriyosunuz. Dr götürmek istemiyorum o da moralimi bozacak gören bu çoçuk ne zayıf kuş gibi diyor evladına yetememek çok zoruma gidiyor. Dişimiz yok ama emekliyoruz sürekli tırmanıp ayağa kalkmak istiyor. Ya yaptığınız değişik bebişlerin sevdiği bişeyler varsa paylaşırmısınız.deniyeyim bende.
Bizde de ayni durum var cnm. Bende cok uzuluyorum. Kac kg senin bebis?

Gözlerim Kocaman oldu okurken canım ya çok çok geçmiş olsun Allah acil şifalar versin kuzuya kıyamam çok üzüldüm neyseki farkedilmiş de tedavisi ona göre yapılacak. İyi olacak merak etme geçecek bu da

Çok teşekkür ederim. İnşallah geçecek ama 5-6 ay sürecek bu tedavi. Doktor 2 yaşına kadar da devam edebilir dedi. Zaten ilaçları azalttığımda veya denemek için vermediğimde kaka yapmıyor kesinlikle. Allah başka dert vermesin hiçbirimize.

Maşallah hareketli bebek. Benimki emeklemiyor o yüzden hareketsiz ve tosbik. Hiç üzülme. Ben severek yediklerini yazayım sana, fikir olsun. Değişiklik olsun diye kahvaltıda mücver ya da peynirli omlet yapıyorum, kendisi için iki kere çekilen ceviz boyutunda kıyma ile köfte hazırlıyorum, 3 tane çıkıyor, teflon tavada az su ekleye ekleye pişiriyorum. Bal kabağının püresini seviyor. Palamut haşlıyorum maydanoz ve dere otu ile. Bunları denedin mi bilemiyorum ama belki severek yer.

Back