Kızlar uyku ıle ılgılı bırseyler yazayım. Benımkı 6.5 aylık , 4 aylık olduktan sonra genelde gece bır kez uyanmaya basladı. Ben gun ıcınde yaptıklarımı yazayım belkı faydası olur.
Gece 8.30-9.30 arası uyuyor(uykusu geldıgınde zaten ses tonunda anlıyorum, oncesınde mamasını yemıs oluyor, ben emzırıyorum ve gozlerı acıkken yatagına koyuyorum. Odadan cıkıyorum ve beklıyorum. Genelde bıraz aglıyor(tız sesle) ve uyuyakalıyor. Sonra gıdıyorum ustunu ortuyorum. Eger yuksek sesle aglar ve uykuya dalamazsa kucagıma alıp pıspıslayıp tekrar yatırıp beklıyorum. Kendısının uykuya dalmasını beklıyorum yani.
Gece bazen 1-2 arası uyanıyor ama aglamadan gerı uyuyor, bazen de tız bıs sesle aglıyor ama yıne beklıyorum , hatta bazen yanına gıtmıyorum, yuksek sesle aglarsa ve tok oldugundan emınsem kucagıma alıp bıraz pıspıslıyorum gerı koyuyorum(genelde uyuyor). Sabaha karsı 4-6 arası uyanıyor ve her ıkı gogsumden emzırıyorum. Bu saatten sonra bazen hemen gerı uyuyor bazen de 1-2 saatkadar uyanık kalıp 8 cıvarı tekrar uyuyor(2-2.5 saat daha uyuyor). Yanı toplamda 11-12 saat uyumus oluyor.
10-11 arası kahvaltı yaptırıyorum. 2-3 arası ogle yemegı yedırıyorum. aksam 6-7 arası da meyvelı kasık mamasını verıyorum. Yatmasına yakın mamasını yapıyorum ve yatarken emzırıyorum
Gun ıcınde bır ya da ıkı kez uyuyor. Bu uyumalar ya 45 dakıka ya 1 saat kadar oluyor. Yıne uykusu geldıgınde besıgıne koyuyorum kendısının uyumasını beklıyorum. Bazen oyun halısında uyuyakalıyor ben ustunu ortuyorum yatagına goturmuyorum.
Her bebek farklıdır, benımkısını bır sıkıntısı yoksa bu sekılde uyuyor.Duzenı sevıyor ve duzenı bozulunca huzursuz oluyor