• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

2016 Şubat Anneleri

Maşallah subahanallah yazdıklarına inanamıyorum 9da bi yatıyor sabaha karşı 4 yada 6 ya kadar uyuyor tız ağlarsa o kadar yani gerisi yok benim kızın ağlaması değil alt üst kat karşı komşudan duyuluyor özellikle dün geceki gibi aşırı kuduruk hallerinde valla canım seni tebrik ediyorum gerçekten nasıl başardıysan hakkındır yani uyu yat dinlen kitap oku istediğini yap :KK9::KK9:
Yok anam bizim bu kızlar cazgir.efendi efendi durmak yok.hele benimki sevinince bile elin çocukları gibi gulmuyor yine çığlık atıyor:KK47:

Maşallah subahanallah yazdıklarına inanamıyorum 9da bi yatıyor sabaha karşı 4 yada 6 ya kadar uyuyor tız ağlarsa o kadar yani gerisi yok benim kızın ağlaması değil alt üst kat karşı komşudan duyuluyor özellikle dün geceki gibi aşırı kuduruk hallerinde valla canım seni tebrik ediyorum gerçekten nasıl başardıysan hakkındır yani uyu yat dinlen kitap oku istediğini yap :KK9::KK9:
Canım okuduklarımı harmanladım kendımce bu yontemı buldum:KK45: Umarım hepımızın bebıslerı uyur sadece benımkı degıl. Tek oldugum ıcın bebegım bana kolaylık saglıyo sankı saolsun mınıgım

Kasıkta var mı şişlik cnm? Bizim testiste var şişlik sağ da arada kayboluyo yukarı aşağı iniyo testiste ama kasıkta yok birşey. Utangaç testis dediler ama tekrar götürmek istiyorum
Cnm kasikta yok biz gazi uni. gidiyoruz... ultrason yapildi oralarda sorun yok 2 yila kadar genelde gidiyo dediler... eger gitmezse operasyon bizimde sag testis cok az digerine gore buyuk

M marloo canım geçen sen yazdığında mama kutusu elimde yoktu kutusunu atmıştım.
Dün akşam marketten aldığımda tekrar içindekilere baktım. Arımamanın içinde nişasta yokki :KK64: doktor neden var dedi acaba?

Dün akşam marketten aldığımda tekrar içindekilere baktım. Arımamanın içinde nişasta yokki :KK64: doktor neden var dedi acaba?
Arkadaşlar tüm kutu mamalarda nişasta var diye biliyorum, ince düşünecek olursak patateste en iyi nişasta kaynağı günde 1-2 öğün verilen mamanın zararı yerine yararı olur fakat her açıklığında pirinç unu verirsen sıkıntı akşamları uyumadan nişastalı bir mana Bebek için en iyisi minicik bedenin gece uykusundan 2-3 saatte bir açıkarak uyanması çok daha yıpratıcı bence

Yok anam bizim bu kızlar cazgir.efendi efendi durmak yok.hele benimki sevinince bile elin çocukları gibi gulmuyor yine çığlık atıyor:KK47:
Bi komşumuz (iki oğlu var torunu kız) bebek görmeye geldiğinde kızlar büyüdükçe çok bilmiş ve inat oluyorlar kız büyütmesi daha zormuş keşke annesi baksa bile diyorum bazen demişti o aklıma geldi şimdi benim kızda sağolsun sesini onun evine kadar duyurarak haklı çıkartıyor kadını :işsiz:bu gece yine 7 kez uyandı ilk uykuya dalma aşamasında zaten 10 dk bir mızmızlanıyor 9 da yatağına koyuyorum 12 gibi anca uyuyor sonrada en az 4kez kalkıyor vay bana vaylar bana:olamaz::KK14:

Arkadaşlar tüm kutu mamalarda nişasta var diye biliyorum, ince düşünecek olursak patateste en iyi nişasta kaynağı günde 1-2 öğün verilen mamanın zararı yerine yararı olur fakat her açıklığında pirinç unu verirsen sıkıntı akşamları uyumadan nişastalı bir mana Bebek için en iyisi minicik bedenin gece uykusundan 2-3 saatte bir açıkarak uyanması çok daha yıpratıcı bence
nısasta zararlımıymıs? ben kasık maması kullanıyorum aptamılın. 1 gunde vermem gerekenı ıkıye bolup sabah ıcıne bebe bıskuvısı, peynır, tereyag, pekmez ıle verıyorum. Aksamsa ıcıne meyve koyarak verıyorum. Tabı hepsını yemıyor artık ne yerse kar. Icındekı tahıllar faydalı dıye verıyorum ben, doktorum onerdı zaten benımkı az kılo alınca. Gece de 9 gıbı yatıyor ben 7 gıbı verıyorum meyvelı ogununu

Selamün aleyküm herkese :) bizde iki gündür kizima uyku eğitimi veriyoruz çok şükür şimdilik iyi gidiyor. Dün ben isteyken eşim pispislayarak uyutmaya baslamis. Çünkü saatlerce sallamasina ragmen uyumamis durum daha vahim olmadan egitime baslamis esim de. Bayramdan sonra memlekete gidecegiz döndüğümüzde baslayacaktik uyku egitimine oralarda düzeni zaten bozulacak iki defa ugrasmayalim demistik ama bizim cimcime durmayinca esim de olaya el atmis :KK48: gercekten böyle cok daha rahatmis. Uyuyana kadar biraz agliyor ama biz karsisinda kararli durunca sonunda uyuyor:KK48: bugün lor peyniri yaptim cok güzel oldu henüz vermedim birazdan uyaninca tattiracam bakalim begenecek mi? Gecen gun de tavuk pirinc azicik da patatesden corba yaptim cok begendi istahla yedi tavsiye ederim. Kozlenmis kirmizi biberi küçük küçük dogradim onu da cok sevdi. Değişik şeyler denemeye basladim hep ayni menülerden sıkılıyor bebisler :KK66:

Kızlar acil bir durum:( kızım 5.kez kaka yapıyor geceden beri.sulu ve aşırı kokulu.mukuslu...alerji ile ilgili değil gibi.içini üşütmüş gibi...bu kadar kokulu hiç olmamıştı.gece ilk kez öğürecektim neredeyse.doktorlar doluydu baktım fakat 5.yi de yapınca acile gitme taraftarıyım. Var mı böyle yaşayan? ?????yardım!!! İştahsız ve sürekli huzursuz.yol yoruyor çocuğu.geldiğimiz gece kusmuştu.2 gün oldu geleli.banyo yaptırdım derken sonrasında bu oldu.acildeki Dr eğer iyiyse birşeyler yapabilir mi dersiniz?

benim kocada bir ara sarmıştı kanepe köşelerinde yatıyordu

nadil yapılıyor bu ellemeden uyumasina devan ettirmek.benimki uyanir uyanmaz gozler kapali yatagina tirmaniyo.eger almazsam tirmandigi yerde miz miz ağlama moduna giriyor.alip geri yatirsam gozler kocaman açılıyor bu sefer.mecbur.bende alıp emzirip yatiriyorum.oysaki gün icinde baya doyuruyorum.yatmadan once de uediriyorum
bizde o haller devam ediyor. çalışırken yatamiyordu ok dedim tatilde de aynı:)valla bu erkekler bi garip.
benim bebis de aynı canım gece 5 6 kez kalkıyor emmeden uyumuyor emzirmesem basıyor yaygarayi. ben bi çözüm bulamadım. iki gündür gece ağlayarak uyanıyor nedenini bulamadım sizde öyle bi şey oldu mu hiç?

Bu dedıgını gece uyandıgında yapıyor oylemı. Valla bılemedım canım benımkı de bazen uyanıyor ama eger tız sesle aglıyorsa ellemıyorum gerı uykuya dalıyor, haykırarak aglıyorsa ben de alıp emzırıyorum ama en son gecen hafta bu sekılde oldu. Onun dısında 9 gıbı uyur gece sabah4-6 arası kalkar emzırırım(1 kez)
maşallah canım ya bende öyle olsun istiyorum pazartesi de ise başlıyorum nasıl olacak bilmiyorum. gece saat başı bile kalkıyor benimki emmeden yatmıyor da hem de uzun uzun ne yapcam bilemiyorum

Bu dedıgını gece uyandıgında yapıyor oylemı. Valla bılemedım canım benımkı de bazen uyanıyor ama eger tız sesle aglıyorsa ellemıyorum gerı uykuya dalıyor, haykırarak aglıyorsa ben de alıp emzırıyorum ama en son gecen hafta bu sekılde oldu. Onun dısında 9 gıbı uyur gece sabah4-6 arası kalkar emzırırım(1 kez)
maşallah canım ya bende öyle olsun istiyorum pazartesi de ise başlıyorum nasıl olacak bilmiyorum. gece saat başı bile kalkıyor benimki emmeden yatmıyor da hem de uzun uzun ne yapcam bilemiyorum

İnan bilmiyorum canım nişasta var dedi bana normal pirinçunu pişir sütle yadahazır mamalardan alabilşrsin dedi firkan firkan

Kızlar uyku ıle ılgılı bırseyler yazayım. Benımkı 6.5 aylık , 4 aylık olduktan sonra genelde gece bır kez uyanmaya basladı. Ben gun ıcınde yaptıklarımı yazayım belkı faydası olur.

Gece 8.30-9.30 arası uyuyor(uykusu geldıgınde zaten ses tonunda anlıyorum, oncesınde mamasını yemıs oluyor, ben emzırıyorum ve gozlerı acıkken yatagına koyuyorum. Odadan cıkıyorum ve beklıyorum. Genelde bıraz aglıyor(tız sesle) ve uyuyakalıyor. Sonra gıdıyorum ustunu ortuyorum. Eger yuksek sesle aglar ve uykuya dalamazsa kucagıma alıp pıspıslayıp tekrar yatırıp beklıyorum. Kendısının uykuya dalmasını beklıyorum yani.

Gece bazen 1-2 arası uyanıyor ama aglamadan gerı uyuyor, bazen de tız bıs sesle aglıyor ama yıne beklıyorum , hatta bazen yanına gıtmıyorum, yuksek sesle aglarsa ve tok oldugundan emınsem kucagıma alıp bıraz pıspıslıyorum gerı koyuyorum(genelde uyuyor). Sabaha karsı 4-6 arası uyanıyor ve her ıkı gogsumden emzırıyorum. Bu saatten sonra bazen hemen gerı uyuyor bazen de 1-2 saatkadar uyanık kalıp 8 cıvarı tekrar uyuyor(2-2.5 saat daha uyuyor). Yanı toplamda 11-12 saat uyumus oluyor.

10-11 arası kahvaltı yaptırıyorum. 2-3 arası ogle yemegı yedırıyorum. aksam 6-7 arası da meyvelı kasık mamasını verıyorum. Yatmasına yakın mamasını yapıyorum ve yatarken emzırıyorum

Gun ıcınde bır ya da ıkı kez uyuyor. Bu uyumalar ya 45 dakıka ya 1 saat kadar oluyor. Yıne uykusu geldıgınde besıgıne koyuyorum kendısının uyumasını beklıyorum. Bazen oyun halısında uyuyakalıyor ben ustunu ortuyorum yatagına goturmuyorum.

Her bebek farklıdır, benımkısını bır sıkıntısı yoksa bu sekılde uyuyor.Duzenı sevıyor ve duzenı bozulunca huzursuz oluyor
ne güzel ya nazar değmesin. benim bebisin çok uykusu varsa yatırmak daha zor oluyor ya kendi sizip uyusa keşke. emzik kullanıyo musun peki canım?

ne güzel ya nazar değmesin. benim bebisin çok uykusu varsa yatırmak daha zor oluyor ya kendi sizip uyusa keşke. emzik kullanıyo musun peki canım?
Emzık almadı bızımkısı canım. Cok uykusu gelmeden yatırıyorum ben yoksa uyku duzenı degısınce huzursuz oluyor.

Aynen öyle canım. Arkadaşın doktoru içinde nişasta var demiş arımama degil başka mama tavsiye etmiş. Hiç mama vermeyin dese tamamda arımama vermeyin demesine şaşırdım.
Bende sadece geceleri veriyorum rahat uyuyor.
Kızlar yazamıyorum napıyosunuz unuttunuz mu DilberiRana yı :)
Unuturmuyuz canım. Nasıl gidiyor?
Kızlar acil bir durum:KK43: kızım 5.kez kaka yapıyor geceden beri.sulu ve aşırı kokulu.mukuslu...alerji ile ilgili değil gibi.içini üşütmüş gibi...bu kadar kokulu hiç olmamıştı.gece ilk kez öğürecektim neredeyse.doktorlar doluydu baktım fakat 5.yi de yapınca acile gitme taraftarıyım. Var mı böyle yaşayan? ?????yardım!!! İştahsız ve sürekli huzursuz.yol yoruyor çocuğu.geldiğimiz gece kusmuştu.2 gün oldu geleli.banyo yaptırdım derken sonrasında bu oldu.acildeki Dr eğer iyiyse birşeyler yapabilir mi dersiniz?
Cnım yolda üşütmüştür. Bize uzun yola gittik geldik. E malun sıcak hava necbur klimayı aç kapa yaptık. Üşütmüş. Bayagı kokulu ve sulu kaka yaptı. Ama daha sonra geçti. Sende gözlemle bakalım. Yada götür için rahat etsin. Doktor tahlil isteyebilir belki.

Back