• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

2016 Şubat Anneleri

Aleyküm selam canım ben önce hipp kullandım şuanda aptamilin 7 tahıllı elmalı olanı ve bisküvili olanı veriyorum sabahları kahvaltılarını onun içine katıp hazırlıyorum çok pratik oluyor ocakta pişirmeli pirinç ununu yemiyor benim kızım öğlenleride birgün sadece buharda sebze başlayıp veriyorum birgün tavuksuyuna çorba yada tarhana çorbası yapıyorum kıymalı sebze çorbasıda yapıyorum öğleden sonra yoğurt veriyorum akşam yatmadan önce armut şeftali elma muz evde hangisi varsa cam rendede rendeleyip meyve püresi veriyorum gündüz çorbasını iyi yemediyse akşam yatmadan pirinç unlu muhallebisini meyve suyuyla hazırlıyorum hiç telaş yapma yavaş yavş çözüyor insan
CANIM hipp in 7 tahıllısı alerji yapar mı bende vermeyi düşünüyorum

Ben yurt disinda yasiyorum. Burada bebeklere kan ilaci verilmiyor. Kan testi filanda yapilmigor. Ben de vermiyorum ogluma.

bende kullanmıyorum ama yinede şüphede kalıyorum bu gisişlede kullanmam herhalde bilemedim

Ya bu havalar beni pimpirik yapacak kuzulara ne giydiriyorsunuz kızlar? Ben normal kolsuz zıbın ve üzerine en incesiden penye alt üst giydiriyorum ayağınada çorap ama bu çorap olunca terliyor ayağı olmayınca da buz kesiyor gecede çorapsız pijamayla yatıyorum kendisini çok açıyor ayaklar yine buz napıcaz havalar tam soğukta değil rüzgarlı giydirmesem hemen hapsi hapşu gidiyor anlamadım ben bu işi :deli:

ankara cok soğuk değil, gündüzleri yarım kol zıbın ve corap
gece de pikesini çok attığı için zıbının üzerine pijama gibi bi tayt giydiriyorum

Canım bilmiyorum benim bebeğimde çok şükür alerji problemi yaşamadık ilk ay hipp organik pirincli ile başladım o süt alerjisi olanlarda kullanılabiliyor süt içermiyor ama 7 tahıllı olanı hiç bilmiyorum kızım aptamil sevdi hipp isteksiz zorla yemeye başlamıştı daha yavan tadı aptamile göre

bende kullanmıyorum ama yinede şüphede kalıyorum bu gisişlede kullanmam herhalde bilemedim

ankara cok soğuk değil, gündüzleri yarım kol zıbın ve corap
gece de pikesini çok attığı için zıbının üzerine pijama gibi bi tayt giydiriyorum
Canım vegaferonu bende kullanmıyorum bundan birkaç yıl öncesinde hiç verilmiyormuş simdi haybeye herkese veriliyor kıyma ve tavuk yediriyorum kızıma eskiden kabızdan çok çektik hala ara ara kabız gibi yapıyor doktora da söyledim kullanmıyorum diye haftada 3 gün kırmızı 2 gün beyaz et tüketsin dengeler 9.ayda kan tahliline göre bakarız tekrar dedi

Canım vegaferonu bende kullanmıyorum bundan birkaç yıl öncesinde hiç verilmiyormuş simdi haybeye herkese veriliyor kıyma ve tavuk yediriyorum kızıma eskiden kabızdan çok çektik hala ara ara kabız gibi yapıyor doktora da söyledim kullanmıyorum diye haftada 3 gün kırmızı 2 gün beyaz et tüketsin dengeler 9.ayda kan tahliline göre bakarız tekrar dedi

pofff biz eg gıdaya tam geçiş yapmadık daha
bu hafta başladım sebze püresine - meyve ve yoğurt tüketiyoruz

Evet altıncı ayımıza girdik ve ilk kez hasta olduk rabbim bidaha göstermesin.

Grib oldu yavrum ama iyileşti çok şükür ama o iğneyi yapana kadar o damar bulamayıpta kan alınıncaya kadar ne çektik yaa resmen suya battım çıktım öyle ki terledim yavrumun haykırışına rabbim kimsenin bebeişini hasta etmesin

Grib oldu yavrum ama iyileşti çok şükür ama o iğneyi yapana kadar o damar bulamayıpta kan alınıncaya kadar ne çektik yaa resmen suya battım çıktım öyle ki terledim yavrumun haykırışına rabbim kimsenin bebeişini hasta etmesin
Aminn size de çok çok geçmiş olsun.. tekrarı olmasın insaAllah

Hissediyorlar cnm gerçekten. Bazen aklıma düşüyo. Düşünüp duruyom. Canı da kıymetli bizim oğlanın çok ağlarsa katılıp kalırsa ne yaparız diye. Oğlanda hissediyor herhalde başlıyo mızıklamaya.
Amin canım.
annesi o daha çok küçük herkesin canı kıymetli sen rahat ve mutlu olki oda huzurlu olsun söylemek kolay belki ama Allah dermansız dert vermesin

gecmıs olsun

merhaba, benımkınde yapmadı ben hem sabah kullanıyorum(ıcıne peynır, pekmez, tereyagı koyuyorum) hem aksam ıcıne meyve koyarak verıyorum. Hem tok tutuyor gece uyanmasını engellıyor

Benimkide hipp yulafli yiyor ama uyaniyor yine 4..5 kere gece ..
Kac gıbı yedırıyorsun canım. Eğer gun ıcınde doydugundan emınsen gece 1 kere kalkması yeterlı. Onun dısında kalktıgında cok aglamıyorsa ellememeye calıs tekrar uykuya dalmayı ogrenmesı lazım. Aglarsa bıraz su verıp basını oksayıp tekrar yatırmayı dene.

biz bebis doğduğundan beri ayrı yatıyoruz canım:)
benim kocada bir ara sarmıştı kanepe köşelerinde yatıyordu
Kac gıbı yedırıyorsun canım. Eğer gun ıcınde doydugundan emınsen gece 1 kere kalkması yeterlı. Onun dısında kalktıgında cok aglamıyorsa ellememeye calıs tekrar uykuya dalmayı ogrenmesı lazım. Aglarsa bıraz su verıp basını oksayıp tekrar yatırmayı dene.
nadil yapılıyor bu ellemeden uyumasina devan ettirmek.benimki uyanir uyanmaz gozler kapali yatagina tirmaniyo.eger almazsam tirmandigi yerde miz miz ağlama moduna giriyor.alip geri yatirsam gozler kocaman açılıyor bu sefer.mecbur.bende alıp emzirip yatiriyorum.oysaki gün icinde baya doyuruyorum.yatmadan once de uediriyorum

Benim kız iki gecedir uyanma işini iyice sapıttı saat başı bazen yarım saate uyanıyor resmen çığlık atasım geliyor gece gece biara baygın gibi uyumuşum heralde duymamışım ağladığını baktım eşim almış kucağına bu ne ya yarım saattir sallıyorum bana mısın demiyor ne oldu bizim kıza diyor sor hakim belki sana söyler ne olduğunu dedim ara ara böyle duymamak lazım çalışıyor diye gece hiç dokunmuyor ama dün gece gördü nasılmış

benim kocada bir ara sarmıştı kanepe köşelerinde yatıyordu

nadil yapılıyor bu ellemeden uyumasina devan ettirmek.benimki uyanir uyanmaz gozler kapali yatagina tirmaniyo.eger almazsam tirmandigi yerde miz miz ağlama moduna giriyor.alip geri yatirsam gozler kocaman açılıyor bu sefer.mecbur.bende alıp emzirip yatiriyorum.oysaki gün icinde baya doyuruyorum.yatmadan once de uediriyorum
Bu dedıgını gece uyandıgında yapıyor oylemı. Valla bılemedım canım benımkı de bazen uyanıyor ama eger tız sesle aglıyorsa ellemıyorum gerı uykuya dalıyor, haykırarak aglıyorsa ben de alıp emzırıyorum ama en son gecen hafta bu sekılde oldu. Onun dısında 9 gıbı uyur gece sabah4-6 arası kalkar emzırırım(1 kez)

Kızlar uyku ıle ılgılı bırseyler yazayım. Benımkı 6.5 aylık , 4 aylık olduktan sonra genelde gece bır kez uyanmaya basladı. Ben gun ıcınde yaptıklarımı yazayım belkı faydası olur.

Gece 8.30-9.30 arası uyuyor(uykusu geldıgınde zaten ses tonunda anlıyorum, oncesınde mamasını yemıs oluyor, ben emzırıyorum ve gozlerı acıkken yatagına koyuyorum. Odadan cıkıyorum ve beklıyorum. Genelde bıraz aglıyor(tız sesle) ve uyuyakalıyor. Sonra gıdıyorum ustunu ortuyorum. Eger yuksek sesle aglar ve uykuya dalamazsa kucagıma alıp pıspıslayıp tekrar yatırıp beklıyorum. Kendısının uykuya dalmasını beklıyorum yani.

Gece bazen 1-2 arası uyanıyor ama aglamadan gerı uyuyor, bazen de tız bıs sesle aglıyor ama yıne beklıyorum , hatta bazen yanına gıtmıyorum, yuksek sesle aglarsa ve tok oldugundan emınsem kucagıma alıp bıraz pıspıslıyorum gerı koyuyorum(genelde uyuyor). Sabaha karsı 4-6 arası uyanıyor ve her ıkı gogsumden emzırıyorum. Bu saatten sonra bazen hemen gerı uyuyor bazen de 1-2 saatkadar uyanık kalıp 8 cıvarı tekrar uyuyor(2-2.5 saat daha uyuyor). Yanı toplamda 11-12 saat uyumus oluyor.

10-11 arası kahvaltı yaptırıyorum. 2-3 arası ogle yemegı yedırıyorum. aksam 6-7 arası da meyvelı kasık mamasını verıyorum. Yatmasına yakın mamasını yapıyorum ve yatarken emzırıyorum

Gun ıcınde bır ya da ıkı kez uyuyor. Bu uyumalar ya 45 dakıka ya 1 saat kadar oluyor. Yıne uykusu geldıgınde besıgıne koyuyorum kendısının uyumasını beklıyorum. Bazen oyun halısında uyuyakalıyor ben ustunu ortuyorum yatagına goturmuyorum.

Her bebek farklıdır, benımkısını bır sıkıntısı yoksa bu sekılde uyuyor.Duzenı sevıyor ve duzenı bozulunca huzursuz oluyor

Kızlar uyku ıle ılgılı bırseyler yazayım. Benımkı 6.5 aylık , 4 aylık olduktan sonra genelde gece bır kez uyanmaya basladı. Ben gun ıcınde yaptıklarımı yazayım belkı faydası olur.

Gece 8.30-9.30 arası uyuyor(uykusu geldıgınde zaten ses tonunda anlıyorum, oncesınde mamasını yemıs oluyor, ben emzırıyorum ve gozlerı acıkken yatagına koyuyorum. Odadan cıkıyorum ve beklıyorum. Genelde bıraz aglıyor(tız sesle) ve uyuyakalıyor. Sonra gıdıyorum ustunu ortuyorum. Eger yuksek sesle aglar ve uykuya dalamazsa kucagıma alıp pıspıslayıp tekrar yatırıp beklıyorum. Kendısının uykuya dalmasını beklıyorum yani.

Gece bazen 1-2 arası uyanıyor ama aglamadan gerı uyuyor, bazen de tız bıs sesle aglıyor ama yıne beklıyorum , hatta bazen yanına gıtmıyorum, yuksek sesle aglarsa ve tok oldugundan emınsem kucagıma alıp bıraz pıspıslıyorum gerı koyuyorum(genelde uyuyor). Sabaha karsı 4-6 arası uyanıyor ve her ıkı gogsumden emzırıyorum. Bu saatten sonra bazen hemen gerı uyuyor bazen de 1-2 saatkadar uyanık kalıp 8 cıvarı tekrar uyuyor(2-2.5 saat daha uyuyor). Yanı toplamda 11-12 saat uyumus oluyor.

10-11 arası kahvaltı yaptırıyorum. 2-3 arası ogle yemegı yedırıyorum. aksam 6-7 arası da meyvelı kasık mamasını verıyorum. Yatmasına yakın mamasını yapıyorum ve yatarken emzırıyorum

Gun ıcınde bır ya da ıkı kez uyuyor. Bu uyumalar ya 45 dakıka ya 1 saat kadar oluyor. Yıne uykusu geldıgınde besıgıne koyuyorum kendısının uyumasını beklıyorum. Bazen oyun halısında uyuyakalıyor ben ustunu ortuyorum yatagına goturmuyorum.

Her bebek farklıdır, benımkısını bır sıkıntısı yoksa bu sekılde uyuyor.Duzenı sevıyor ve duzenı bozulunca huzursuz oluyor
Tstlim seninkisi kitaplardaki ideal bebis ya. imrendim resmen.bixinkisi meme ister gozler kapanır yinede uyumaz o Toto dikilir havaya sonra tüm vücut :D yanında yorulup uyumasi için oyun oynarim.uykusu gelir bu sefer yine meme ister ama yorgun olduğundan sizar :) sonuçta hepberaber onun iykusunu bekleriz.gece uyandiginda istersen alma.korkuluklara tutunup ağlamaya başlar. bu sefer gec aldin diye uyku hepten kaçmış ve tekrar uykuya direnen.bir kiz bulurum

Tstlim seninkisi kitaplardaki ideal bebis ya. imrendim resmen.bixinkisi meme ister gozler kapanır yinede uyumaz o Toto dikilir havaya sonra tüm vücut :KK70: yanında yorulup uyumasi için oyun oynarim.uykusu gelir bu sefer yine meme ister ama yorgun olduğundan sizar :) sonuçta hepberaber onun iykusunu bekleriz.gece uyandiginda istersen alma.korkuluklara tutunup ağlamaya başlar. bu sefer gec aldin diye uyku hepten kaçmış ve tekrar uykuya direnen.bir kiz bulurum
canım gece uyandıgında o sekılde aglıyorsa al tabı. Benım demek ıstedıgım eger tok oldugundan emınsen ve yattıkdan bır ıkı saat sonra uyandıysa pıspıslayıp tekrar uyut(emzırme). Emzırme alıskanlıgından kalkıyor cunku. Ama gun ıcınde karnının ıyıce doydugundan emın olmak lazım. Bıraz sancılı bır surec ama ben bu sekılde yaparak bu hale getırdım.
Bu arada ben hıc ayagımda sallamadım, emzık de almadı. Yanı her bebek farklı. Ben tek bakıyorum belkı bana kolaylık saglamak ıcın uyanmıyordur:)

Maşallah subahanallah yazdıklarına inanamıyorum 9da bi yatıyor sabaha karşı 4 yada 6 ya kadar uyuyor tız ağlarsa o kadar yani gerisi yok benim kızın ağlaması değil alt üst kat karşı komşudan duyuluyor özellikle dün geceki gibi aşırı kuduruk hallerinde valla canım seni tebrik ediyorum gerçekten nasıl başardıysan hakkındır yani uyu yat dinlen kitap oku istediğini yap :KK9::KK9:

Back