- 11 Şubat 2012
- 2.420
- 3.071
- 133
Canım kendim yapmıyorum arımamanın pirinçununu veriyorum. Onu çok sevdi.Muhallebi tarifi alalimmi..
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Not: This feature may not be available in some browsers.
Canım kendim yapmıyorum arımamanın pirinçununu veriyorum. Onu çok sevdi.Muhallebi tarifi alalimmi..
İnş gerek kalmadan uyur canımHay maşallah ben de okula başlayınca zorlanırsam veririm olmadı
teşekkür ederim canım ben de iyiyim .ben eline vermeye korkuyorum canım ya bi şey olursa diye.memlekette iken annem koca bi salataligı eline veriyordu ama ben korkuyorum açıkçası. Henüz dışı çıkmadı fakat nasıl bilmem bi şekilde parçalar kopariyor. bende yumurta sarısı ve peynire başlayim o halde. Kırmızı biber bende düşündüm geçen ama korktum bi şey olur mu diye.ben doyurmaya çalışıyorum :) yumurta sarısınin tamamını mı veriyorsun? bisküvi yapmak istiyorum da şeker kullasam az bi şey olur mu yada başka nasıl yapabilirim kiAnladım canım inş düzelmiştir.
İnş kısa sürede girer düzene canım.
İyiyim canım sen nasılsın?
Öncelikle ben kg almıyor diye kaşık maması almıştım sabah ondan veriyordum. Buay kilo aldığı için sabahki kaşık mamasını kaldırdım. Akşamda pirinç unundan muhallebi veriyordum.
Sonra mesela sabahları patates haşlayıp içine yumurta sarısı ceviz koyuyordum. Birgün yumurta sarısı peynir kırmızı köz biber veriyorum. Birgün yumurta vermiyorum.
Eline salatalık veriyorum ekmek veriyorum.
Gögüslerimde süt fazlaysa arada hiç kahvaltı vermediğimde oluyor.
Öğlenleri buharda pişmiş sebze veriyorum eline.. oynuyor yalıyor kemiriyor. Ayrıca meyve veriyorum tabi.. nadiren 2.3 çay kaşığı yoğurt yiyor.
Akşamları pirinçunu muhallebi veriyorum . Böyle canım.
Şimdi alışmaları için herşey canım. Verdiklerimizle doymalarına gerek yok.
4. aydan beri sebze meyve veriyorum tatlım . ama sebzeyi 5.ayin sonlarında itibaren sevmeye başladı iyi gidiyor şimdi. sebzeyi pure şeklinde veriyorum çorba yapmıyorum öyle alıştırdim baştan beri. senlede yazısmistık sebze sevmiyor diye sende zamana bırak demiştin ise yaradı:) Buharda nasıl pişiriyorsun peki? pişirip eline versem yiyebilir mı ama dışı yok fakat yemeğe pek hevesli eli ile@mevsimMehtap
Canım sen hiç tatırdınmı önce bilmiyorum. Ama ilk defa sebze meyve vereceksen 3 gün kuralını uygula alerjisi varmı bak.
Sütün yeterli ise kaşık maması ve muhallebiye ihtiyacın yok.
Sebzeleride buharda pişirirsen daha lezzetli oluyor. Cam rendede rendelwyip verirsin.
Yumurta sarısına çeyrek ile başlıuorsun yavaş yavaş artırıyorsun canım. Şimdi 1 tam sarıyı bitirmiyor ama az bırakıyor. (Ben tek yedirdiğim için biliyorum sen karıştırırsan birkaçgün sonra tam sarı koyarsın)teşekkür ederim canım ben de iyiyim .ben eline vermeye korkuyorum canım ya bi şey olursa diye.memlekette iken annem koca bi salataligı eline veriyordu ama ben korkuyorum açıkçası. Henüz dışı çıkmadı fakat nasıl bilmem bi şekilde parçalar kopariyor. bende yumurta sarısı ve peynire başlayim o halde. Kırmızı biber bende düşündüm geçen ama korktum bi şey olur mu diye.ben doyurmaya çalışıyorum :) yumurta sarısınin tamamını mı veriyorsun? bisküvi yapmak istiyorum da şeker kullasam az bi şey olur mu yada başka nasıl yapabilirim ki
Tencerenin yarısına kadar su koyup süzgeçi koyuyorum üzerine kalem genişliğinde kabak koyuyorum mesela.. üzerine kapak kapatıyorum. Hem hızlı pişiyor hemde cidden daha lezzetli.4. aydan beri sebze meyve veriyorum tatlım . ama sebzeyi 5.ayin sonlarında itibaren sevmeye başladı iyi gidiyor şimdi. sebzeyi pure şeklinde veriyorum çorba yapmıyorum öyle alıştırdim baştan beri. senlede yazısmistık sebze sevmiyor diye sende zamana bırak demiştin ise yaradı:) Buharda nasıl pişiriyorsun peki? pişirip eline versem yiyebilir mı ama dışı yok fakat yemeğe pek hevesli eli ile
Merhaba arkadaslar....Rabbim.hepimize saglikli hamilelik gecirip evlatlarimizi saglikla kucagimiza aliriz
Canım kendim yapmıyorum arımamanın pirinçununu veriyorum. Onu çok sevdi.
teşekkür ederim canım . evet dış varmış gibi çiğneyerek yutuyor verdiğim yiyecekleri. hatta annemler eline salatalık verincede koparıp çiğneyerek yutuyordu çok büyük parçaları ise ağzından dışarı atıyordu. korkuyorum denemeye genede tekrar teşekkür ederimYumurta sarısına çeyrek ile başlıuorsun yavaş yavaş artırıyorsun canım. Şimdi 1 tam sarıyı bitirmiyor ama az bırakıyor. (Ben tek yedirdiğim için biliyorum sen karıştırırsan birkaçgün sonra tam sarı koyarsın)
Kırmızı biberi nette araştır canım bir sıkıntısı yok. Yumurta ve peyniri tiyutmayı kolaylaştırsın diye yumurtadan sonra minik közlenmiş biber veriyorum mis gibi çiğneyip yutuyor maşallah
Şeker için birşey diyemem canım.
Tencerenin yarısına kadar su koyup süzgeçi koyuyorum üzerine kalem genişliğinde kabak koyuyorum mesela.. üzerine kapak kapatıyorum. Hem hızlı pişiyor hemde cidden daha lezzetli.
Haşlayıp eline verdim yemedi öğürdü..
Buharda hem çok çok yumuşak olmıyor kendi tutup ağzına götürebiliyor.
Kendi yemesine gelince ben kademeli yaptım canım önce pütürlü sebze verdim sonra haşlanmoiış yunurta sarısını tek verdim minik koparıp ağzına verdim. Sonra minik peynir verdim. Ekmek pıtık yapıp versim. Şeftaliyi rendelemedim ezdim falan.. şehriye çorbası yaptım baktım şehriyeleride çiğneyip yutuyor.
Çiğnemesini şöyle anlarsın ağzına pütürlü birşey verdiğinde dili ile çevittiriyormu ona bak . Çevittirmeden direk yutuyorsa daha çiğnemeyi bilmiyor demektir.
Bunu yaptığı için bismillah dedim eline ekmek verdim.
Baktım koparıp yiyor. :)
Sonrada sebze verdim. Buharda elma pişirdim verdim.
Birde en önemlisi benimki çorba ve püre şeklimde yemiyordu ağzına pütürlü verince yiyordu. Ondan cesaretlendim.
Can'ım ben tahıllı mamayı 5. Ayın son haftasından beri dr önerisi ile veriyorum bir sıkıntı olmadıCanım firkan arımama ben ilk kızımda kullanmıştım ama şimdi oğlumun dr u kesinlikle arımama verme nişasta var içinde diğer mamalardan verebilirsin dedi bide tahıllı mama versekmim7.aydan sonramıydı yoksa bilginiz varmı
reflü için ne tahlili yaptılar canımmTahlil yapıldı ve 24 saat ağlıyor.sağol canım.
benim kızım devam sütünü içse kilo alır belki ama içmiyor arı mama denedim hiç sevmedi sütlü pirinçli kaşık mamasını içine meyve rendeliyorym bazen birkaç kaşıkta olsa yerdi bu hafta yemedi hiç yoğurt yerdi ara sıra şimdi hiç yemiyor irmikli şeftalili bir tatlı yaptım bebekler severmiş ama benim kızım hiç sevmedi aynı şekilde patates kabaktayemiyor birçok dr a gittim birşey bulamadılar nazlı bebek diyor böyle böyle büyüyecek diyor son gittiğim drCan'ım o şurubu reddedense
Canım yalnız bu mama güzel kilo aldırıyor birdevazı çocuklar kutu mama yada devam sütünden de arı mama pirinç unu yada anne muhallebisi tarzı şeylere daha iyi tepkiler verebiliyorlar birde geçenlerde farkettim armut muz karışımı püre çok lezzetli oluyor birde onu dene çocuk dr ne diyor peki iştahsızlıgına birşey önerdi mi
benim kızım devam sütünü içse kilo alır belki ama içmiyor arı mama denedim hiç sevmedi sütlü pirinçli kaşık mamasını içine meyve rendeliyorym bazen birkaç kaşıkta olsa yerdi bu hafta yemedi hiç yoğurt yerdi ara sıra şimdi hiç yemiyor irmikli şeftalili bir tatlı yaptım bebekler severmiş ama benim kızım hiç sevmedi aynı şekilde patates kabaktayemiyor birçok dr a gittim birşey bulamadılar nazlı bebek diyor böyle böyle büyüyecek diyor son gittiğim dr[/QUOTE
Canım açlıktan ağlamıyorsa uykuları iyiyse yavaşta olsa büyüyorsa hastalanmıyorsa dr un dediği gibi Nazlı bir Bebek olacaktır benim 11 yaşında bir yigenim var hala ısrarla yemek yiyor yedigi de çeyrek tabak ısrar etmesek açlıktan bayılabilir bazı çocuklar öyle oluyor demek ki
Herkese merhaba. Yarın seminer dönemi başlıyor. İş hayatına geri dönüş başladı. Çok sitres yaptım. Yarın ilk kez ayrı saatler geçircez. Kayınvalidem bakacak gözüm arkada değil ama umarım çok ağlamaz. Offf çok zor be... Hiç bırakmak istemiyorum... Bu arada birşey soracağım. Sebze çorbalarına burokoli koyabiliyormuz?
Kan da herseyine baktılarreflü için ne tahlili yaptılar canımm
Seni anlıyorum of insan bunalıyorbenim kızım devam sütünü içse kilo alır belki ama içmiyor arı mama denedim hiç sevmedi sütlü pirinçli kaşık mamasını içine meyve rendeliyorym bazen birkaç kaşıkta olsa yerdi bu hafta yemedi hiç yoğurt yerdi ara sıra şimdi hiç yemiyor irmikli şeftalili bir tatlı yaptım bebekler severmiş ama benim kızım hiç sevmedi aynı şekilde patates kabaktayemiyor birçok dr a gittim birşey bulamadılar nazlı bebek diyor böyle böyle büyüyecek diyor son gittiğim dr