• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

2016 Şubat Anneleri

Gunaydin .kizlar..bebisleriniz gece kaka yapiyormu..bizimki bi ara yapmiyordu..2 gundur gece kalkiyor zirt birt.meme agizda olcak bide kaka yapacak.2 kere kaka yapti dun gece..dokunan biseyler oldugundanmi yapiyo acaba.sut urünlerinden supheliyim ama peynir yogurt veriyorum.kaka disinda bariz bi sorun olmadi.cevremdekiler doyuyordur..vucut o saatte istiyordur takma diyor

Yağlı olduğunu hep düşündüm ama insan bilemiyorum. Usutt sanirim. Hep yerlerde sonucta.

Canım gecen ay doktora gidemedik ben de eylül basini bekliyordum gitmek için. Mukusa ek gıda ile bitecek diyordu bitmişti... Tekrar basladi. Usuttu sanırım. Doktoru ozelde degil maalesef tel yok soak için. Ozeldeli doktorlar felaket :KK43:

Bence geç canım. Ben çok olmuştum 4 e geceli. 8500 filan kilosu
Anladim canim. Canim benim doktorum ilac ismi yaziyor aliyorum gecmisti mesela, direk gel demiyor.. gecmezse gel diyor.

Canım firkan firkan arımama ben ilk kızımda kullanmıştım ama şimdi oğlumun dr u kesinlikle arımama verme nişasta var içinde diğer mamalardan verebilirsin dedi bide tahıllı mama versekmim7.aydan sonramıydı yoksa bilginiz varmı
Nişasta olsa ne olacakki canım nedenmiş?
Tahıllı mamanın üzerindede 6 aydan itibaren diyor. Bir sakıncası olacagını sanmam
teşekkür ederim canım . evet dış varmış gibi çiğneyerek yutuyor verdiğim yiyecekleri. hatta annemler eline salatalık verincede koparıp çiğneyerek yutuyordu çok büyük parçaları ise ağzından dışarı atıyordu. korkuyorum denemeye genede :KK43: tekrar teşekkür ederim
O zaman korkma annesi sadece çok çok yumuşak birşey verme. Parmak batacak kadar pişiriyorum. Çokda iyiyiyor maşallah.
Sert olan şeyleri yutamayayınca çıkarır. Sadece panik yapma kendi çıkarmasına izin ver. Çıkaramayıp morarırsa sen ters çevirip vuracaksın ilk yardım videoları var nette..

İrmiği sebzeye nasıl katıyorsunuz? Sebzeyle pişen suya mı katıyorsunuz? Ben hiç kullanmadım şimdiye kadar.

Anladim canim. Canim benim doktorum ilac ismi yaziyor aliyorum gecmisti mesela, direk gel demiyor.. gecmezse gel diyor.

İşte devlette doktor tel yok :( ozeldeli doktorları hiç beğenmedim. Bu doktorunuz ozeldeydi devlete geçti :( kötü oldu böyle durumlar için. :(

Kızlar 3-4gündür kızım geceleri çok uyanıyor hem de ağlayarak.. Acaba aç mı kalıyor dedim dün akşam sütüme bikac kaşık toz mama katıp icirdim uyku arasında ama pek bi etkisi olmadı yine..hep memede durmak istiyor halbuki alıştırmadım da memede uyusun diye..napcam bilemedim:işsiz:
Bu arada kuzum sürü nmeye başladı poposu yer görmesin hemen kaçmaya başlıyor:halay:

Merhaba Herkese

Ben uzun suredır yoktum benı hatırlarmısınız bılmem.

Oglum 6 ay 10 gunluk oldu. Ben cok can sıkıcı olaylar yasadım bu surecte, bosandım da zaten. Detayına gırmek ıstemıyorum cunku yenı yenı unutmaya ve yenı hayatıma adapte olmaya basladım ama yenı dogum yapmıs bı kadının kaldıramayacı seyler yasandı dıyebılırım. Neyse zaten gecmıs gecmıste kaldı

Ogluma tek basıma bakıyorum, ıznım bıttı ustune yıllık ıznımı ve sut ıznımı toplu kullandım ve 3 ay da ucretsız ızın aldım. Ekım sonu ıse baslıyorum. Bakıcı bakıyordum fakat ben sabahın 6sında evden cıktıgımdan yatılı bakıcı bulmam gerektı, yatılı bakıcı ucretlerı 2500tl cıvarı mumkun degıl veremem. Yaza kadar malesef eskı kayınvalıde ve annem donusumlu bakacam. Sonrasında ne yapıcam bılmıyorum ama sımdıden dusunup canımı sıkmak ıstemıyorum. Eskı kayınvalıdeyle de mesafelı bır ılıskı yurutecegım yoksa psıkolojık olarak daha cok yıpranırım

Bız ek gıdaya 5. ayda basladım cunku kılo alımı azdı. Şu an 68cm ama kılosu 7500gram.
Ben sabahları sunları verıyorum
Patates haslıyorum ıcıne ya tuzsuz peynır ya labne ve pekmez koyuyorum(yumurtaya daha baslamadım)
Tahıllı pırınclı kasık mamasının ıcıne labne ya da peynır ve pekmek (bazen de ekmek) koyuyorum

Oglen karısık sebze puresı verıyorum ama tel suzgecten gecıyorum, blendırla yaparsam tamamen pure yapmadan hafıf puturlu olmasına dıkkat edıyorum. Yanında gunluk sutten kendı yaptıgım yogurtu verıyorum.

Aksam da yıne tahıllı pırınclı kasık mamasının ıcıne meyve koyup verıyorum. Kılo alımı bu ay ıyı olursa meyveyı ayrı verıcem, kasık mamasını sevsın dıye meyvelı yapıyorum.

Sımdılık tek bakıyorum yoruluyorum ama olsun oglum ıyı gelıyo, kımseyı ıstemıyorum yanımda. Eskı esım de haftada ıkı uc kez gelıp evde goruyor.

Bebısım henuz hasta olmadı dıslerı de cıkmadı:)
Canım hoşgeldin tekrar..hayırlısı olsun her zaman inşallah yaşadıklarının etkisini kısa zamanda atarsin:dua:
İnsanları boşver ay çok zayifmis bilmem ne milletin ağzı durmaz hiç.. Benim bebegimin leylek gibi boyu var kilosu da iyi ama boyu uzun olduğundan kilolu durmuyor millet ay bu zayifmis diyor..boyunu görmüyor musunuz diyorum ama zayıf diyorlar tekrar..zayıf dedikleri bebek de 8 kilo yani..boşver milleti..sağlığı yerindeyse hele hiiiiiccc yani:63:

Kizlar kızım gece gunduz dirduk yere kaynar su dökülmüş gibi haykirarak ağlıyor. hic boyle görmemistim onu.dis mi acaba ya cik yoruldum. bir tuvalete gidemedim yaa

Kizlar kızım gece gunduz dirduk yere kaynar su dökülmüş gibi haykirarak ağlıyor. hic boyle görmemistim onu.dis mi acaba ya cik yoruldum. bir tuvalete gidemedim yaa
Canım ek gıda veriyorsan arada bir ağlıyorsa gaz sıkışması olabilir mi acaba yedirdiklerini bir gözden geçir birde büyük parçalı veriyorsan parçaları küçült inşallah düzelir

Ameliyat günümüz belli oldu. Rabbim kimseyi evladıyla sınamasın.
Şimdilik tek sıkıntımız ameliyat günü 6 saat aç kalması lazım. Onu nasıl yapıcaz bilmiyorum. Emerek uyuyor. Emzik almıyor. Çok zorlanırsak sabah erkenden gelirsiniz serum takarız belki işe yarar dedi.
Hayırlısıyla atlatsak inşallah. Dua edin.

Nişasta olsa ne olacakki canım nedenmiş?
Tahıllı mamanın üzerindede 6 aydan itibaren diyor. Bir sakıncası olacagın

firkan firkan canım nişasta şeker demekmiş şekerden dolayı önermiyolarmış, bende cicibebe veriyodum onada hayır dedi ama hipp in organik şekersiz bisküvisi var ondan alıcam yoksa bisküvi katmazsam yopurt yemiyo

Ameliyat günümüz belli oldu. Rabbim kimseyi evladıyla sınamasın.
Şimdilik tek sıkıntımız ameliyat günü 6 saat aç kalması lazım. Onu nasıl yapıcaz bilmiyorum. Emerek uyuyor. Emzik almıyor. Çok zorlanırsak sabah erkenden gelirsiniz serum takarız belki işe yarar dedi.
Hayırlısıyla atlatsak inşallah. Dua edin.
Canım çok geçmiş olsun Rabbim şifa versin afedersin ama ben son günlerde çok karışıgım ne ameliyatı oluyor bebeğin birde aç kalması ameliyat saati ile ilgili ameliyat saatini sabah erken saatlere alabilirlerse senin için çok iyi olur

Selam kızlar oyun parkı kullanan annelere bir sorum olacak oğlumu oyun parkına yatırdığımda ortası içine göçüyor sizinkilerde o şekilde mi yoksa yatak biraz ince geldi bana ondan olabiliri mi bir ihtimalde bizim yatağın altınla kumaş onun üstünde iki Demir çıta var ben yatağın altına ince bir sunta mı kestireyim yoksa kalın bir yatak mı alayım ne dersiniz
bizde de aynı durum var canım ortasi içe göçmeye başladı.

6. Ay aşılarımızı olduk gıcık oluyorum şu aşılara :( yavrum öyle huzursuz arada bağırıyor japon çizgi filmleri gibi yaşlar dışkırıyor güzel gözlerinden :(

Canım çok geçmiş olsun Rabbim şifa versin afedersin ama ben son günlerde çok karışıgım ne ameliyatı oluyor bebeğin birde aç kalması ameliyat saati ile ilgili ameliyat saatini sabah erken saatlere alabilirlerse senin için çok iyi olur

Teşekkür ederim. Amin. Aslında bende pek istekli değilim ameliyata ama yapıcak bişi yok. Testisi bekledik insin diye hatta normalden daha fazla bekledik ama inmiyor işte. Pipi ucu dar olduğu için en kısa zmnda sünnet ettirin demişti dr umuz. Çocuk cerrahıda bebeğede yazık iki kere o ortama girmesin iki kere narkoz almasın 6. ayı bekleyelim dedi. Biz 7 yi bitirdik. İkisi bi arada yapılacak. Zor bi ameliyat değil diyorlar ama ameliyat diye geçmesi bile yetiyo insana.
İlk bizi alacaklar inşallah. 9 gibi. Gece 3 de sonra bişi vermeyeceğiz.

Kızlar merhaba benim çok büyük bir problemim var çarsamba günü iş başı yapıcam ve kızıö ne biberon alıo ağzına nede suluğunu alıo normalde su da içiodu sulukta bugün dısarıdaydım ben gelene kadar hiçbir şey yememiş normalde mama devam sütü kesinlikle içmio kendi sütümüde içmemiş napcamı bilemez haldeyim emmeden de uyumuo aglayıp duruo sadece :(

Back