Ah Canım işte insanlar bilmeden yaşamadan yorum yapıyor etrafımda yoksa ben de seviniyorum ben bir gün daha geç ti sağ salim diye, ama insanlar yardımcı olmuyorsa bari gölge etmesinlerCanımm üzülecek ne var ki bunda 35 hafta çok iyi bir hafta solunum problemi bile yaşamayacağı bir hafta. Ne mutlu ki bu günleri gördük. Alınması gerekiyorsa 30. Haftada da alınır bu yine bebeğin iyiliği için. Yani şartlar belirliyor günü zamanı. Ama 35 haftada doğacak diye üzülünür mü hiç ne güzel çarçabuk kavuşcan bebişine. Benim haftada 100 gr almış bebişler. Yani artık 32 den sonra gelişim okadar yavaşlıyor ki. 1-2 haftanın kayda değer bir önemi yok. Ama 29 ve 30. Hafta desen 1 gün bile önemli. Boşuna üzülmüşsün bence tatlım rahat ol keyfini çıkar bugünleri güzel hatırla
Merhaba guzel anneler.Ades___ canim cok haklisin ama bizimki ac tavuk ruyasinda kendini bugday ambarinda gorur hesabi. Kimsenin niyetinin nispet vs olmadigina eminim benim yok en azindan. İlk gunden beri bendeki kaybetme korkusunu cogu hamile yasamamistir. Hele ki senin dedigin gibi hamileliginden sikayet eden insanlara bile tahammulu olmayan biriyim. Bir de dedigin gibi burda bir avucuz ve bizi bizden baska kimse anlamaz. @Asmin0002 ve mutlu umutlu ilk mujdelerimiz ve her gun dua ediyorum onlar icin. Bir haber alinca esime anlatiyorum. Benden yana kirildiysan hakkini helal et lutfen.
Bugun kontrolum vardi bebekler gayet iyilermis tansiyonum dusunce dr sipsak muayene etti. Sulari fazlaymis kucuk bi de sancim cikti. Dr surekli takip edicez artik 1 haftami olur 10 gun mu olur 2 haftami olur takip edicez dedi.
Hastaneye gidince sgk ile anlasmasinin iptal edildigini ogrendim. Yenidogan hizmetlerinin bu yuzden inanilmaz rakamlara cikacagini ogrendim. Eve geldim bi kac hastane aradim bu saatten sonra takipli olmayan hasta kabul etmiyoruz dediler. Doktorumu aradim sonra merak etme ayarlariz dedi. Esimin cani cok sıkındı ben hastaneden sandim meger cuma gunu isten cikarilmis uzulmeyim diye soylememis. Sebep olanlari Allaha havale ediyirum. Eve geldim annem aradi. Babami hastaneye yatirmislar bir hafta sonra gelsem olmaz mi diyor. 2016 boyle basladi iste...
Kızlar @birkadın B Babygirl23 @umutlu26 aslında lafım size değil aslında yanlış anlaşılmadan dolayı ben özür dilerimDr ım bebekleri 35 haftada alması gerektiğini söylediğinden beri herkesten ama herkesten aynı şeyleri duyuruyorum sanki 8 haftadır yatan bebeklerini korumak için dünya kadar ilaç ve serum alan vücudu elek gibi delik deşik olan ben değilmişim gibi,bebeklerin erken alınması benim tercihiymiş gibi davranan insanlar var.buraya girip haberlerinizi okuyunca sizle sevinip sizle üzülüyorum çünkü en iyi birbirimizi anlıyoruz gibime geliyor.tabii ki kimse bir diğerini üzmek için konuşmuyor ki aramızda ama bu konu sanırım benim hassasiyetim oldu...tekrar özür diliyorum üzülmenizi istememiştim
Amin canim. Stresli basladim strrsli bitirmeyeyim diyorum. Gece biraz sıkıntılandim ama kafama takmamaya calisiyorum. Bi de grip oldum hepsinin ustune :) bunda da bi hayir vardir. Sana da etrafi takma diyecegim ama psikolojimiz buna pek musait degil bu ara. Ben de cok duyuyorum bi de yakin cevremden. O nasil doktormus falancanin doktoru saati saatine bildi bebegin dogacagi zamani seninki de hic bisey bilmiuor diyen mi ararsin illa sunu ye illa bunu ye bana dokunuyir dediginde sen boyle yaparsan o bebekler buyumez diyenimi, ay bu biberonu niye aldim benim aldigim marka cok daha iyi diyen mi. Daha neler neler cevap versen bi dert vermesen bi dert :) kendi kendime icimden ya sabir diyorum sadece. Daha bunun bebekler dogduktan sonrasi var :) sen bi de tecrubelisin bizi dusun soylenenleri nasil duymazdan gelicezAh Canım işte insanlar bilmeden yaşamadan yorum yapıyor etrafımda yoksa ben de seviniyorum ben bir gün daha geç ti sağ salim diye, ama insanlar yardımcı olmuyorsa bari gölge etmesinlerEvet benim bebeklerim de haftada 200-300 gram alırlardı son iki haftadır en fazla 100-150 gr alıyorlar ama ben asmin im bebeklerinden sonra kiloyu hiç takılmadım onun bebeklerinden küçük olanı 1900küsür doğmuştu ama hiç sıkıntı yaşamamamıştı... Önemli olan gelişimleri.
Maaşallah seninkiler çok iyi annesi kırkbirkere maşallah...ve canım kolaylıklar diliyorum diğer sıkıntılar için Allah herşeyi görür;babana acil şifalar diliyorum,eşin için ise kalpten dua ediyorum her gelen Bebek rızkıyla bereketiyle gelir eminim daha hayırlı bir kapı açılacaktır.lütfen stres yapma önemli olanlar şu anda aramıza katılmak için hazırlanıyor Allah sağlıkla sıhhatle bereketle gelmelerini nasip etsin
Sagol canim. Bunda da vardie bir hayir diyorum insallah bebekler saglikla dogsunlar, babam da hayirlisiyla tedavisini olsun bu sıkıntılarla kalalım sadeceallah yardımcınız olsun canım.babana da acil şifalar diliyorum. Sakın ümidini kaybetme inşallah kuzular size şans getirecekler. Son haftalarda üst üste gelmiş ama sakın sen kendini üzme
Sagol canim. Bunda da vardie bir hayir diyorum insallah bebekler saglikla dogsunlar, babam da hayirlisiyla tedavisini olsun bu sıkıntılarla kalalım sadece
Ayy maşallah canım çok yakında miniklerinle evde olucaksın inşallah. Şimdi kilo alsınlar diye mi bekletiyorlar canım?? Bana kalırsa her an eve çıkabilirsiniz hayırlısıyla:) kiloları nasıl oldu kuzucukların. Onların bu çirkin hallerini öyle özliycez kii miniminnacık çok tatlı oluyorlar. Allahın mucizeleri ya maşallah hepsine. Bizler de yakında haberler vermeye başlarız inşallah sona geldik. Çok şükür yatarak dışarıda hava nasıl bile bilmeden geçiyor günler. Sağlıkla doğsunlar da kuvez fln önmli değil iyi olmaları için yeter ki çare olsun. Rabbim çaresiz derman vermesin hiçbirimzin yavrusuna. Sen nasılsın canım? Bu günlerde güzelce uykunu al sütün artsın inşallah çok yakında uykusuz günler başlıcak hepimize :)Kızlar nasılsınız?
Biz iyiye gidiyoruz sukur solunumumuzu kendimiz alıyoruz ve anne şutu ile besleniyoruz hergun 2kere hastaneye gidip görüyorum bebislerimi çok minik ve cirkinler teyzeleri :)
Çoğunuz riskli dönemleri atlattiniz artık bu saatten sonra korkmayın bebisleriniz inş kuveze bile girmicek
Bizi de dualarinizfan eksik etmeyin .
Ayy maşallah canım çok yakında miniklerinle evde olucaksın inşallah. Şimdi kilo alsınlar diye mi bekletiyorlar canım?? Bana kalırsa her an eve çıkabilirsiniz hayırlısıyla:) kiloları nasıl oldu kuzucukların. Onların bu çirkin hallerini öyle özliycez kii miniminnacık çok tatlı oluyorlar. Allahın mucizeleri ya maşallah hepsine. Bizler de yakında haberler vermeye başlarız inşallah sona geldik. Çok şükür yatarak dışarıda hava nasıl bile bilmeden geçiyor günler. Sağlıkla doğsunlar da kuvez fln önmli değil iyi olmaları için yeter ki çare olsun. Rabbim çaresiz derman vermesin hiçbirimzin yavrusuna. Sen nasılsın canım? Bu günlerde güzelce uykunu al sütün artsın inşallah çok yakında uykusuz günler başlıcak hepimize :)
Amin canım inşalah hepimiz sağ salim kavuşacağız artık bebeklerimize çok haklısın kimse anlamıyor birde olumsuz yorum yapıyor ne psikoloji kaldı ne moral ama bebeklerimiz için takmamak zorundayız.sağlıklı sıhhatli huzurla gelmelerini beklemeliyizNeden soylenenleri takıyorsun ki..cogu zaman bu yasadıklarımızı eşlerimiz bile anlıyamıyorlar. ayrıca biliyorsun cocukları büyütürken de her kafadan bir ses cıkıcak sen kendine doktoruna güven ve rahat ol lütfen. Ben de 3 aydır yatıyorum evde. Evden hastane kontrollleri dısında 1 kere bile dısarı cıkmadım. Artık sıkıntıdan patlamak üzereyim ama hep bebeklerim için dedim sabrettim. Benim de bebeklerim haftaya alınacak 35+1 veya 35+2'de. Keşke elimde olsa 38'e kadar tuttsak ama saglık acısından bu gerekiyor. Sakın üzme kendini söyle düsün en riskli olan 32. haftayı geçtiler hatta 34. haftayı da geçtiler ve doktorumun dedigi gibi bu noktadan sonra ikizler için 2-3 gün farketmeyecek. insallah saglıkla kucagına alıcaksın.
Çok çok haklısın inanırmısım yazdığın aynı şeyleri tekrar ve tekrar ve tekrar duyunca tak ediyor insanın Can'ına insanların bizim yaşadıklarımızı bilmeden yaşamadan yorum yapması asıl sinirlendiren şey beni. Doğru söylüyorsun susmayacaklarda doğumdan sonra takmamak en iyisiAmin canim. Stresli basladim strrsli bitirmeyeyim diyorum. Gece biraz sıkıntılandim ama kafama takmamaya calisiyorum. Bi de grip oldum hepsinin ustune :) bunda da bi hayir vardir. Sana da etrafi takma diyecegim ama psikolojimiz buna pek musait degil bu ara. Ben de cok duyuyorum bi de yakin cevremden. O nasil doktormus falancanin doktoru saati saatine bildi bebegin dogacagi zamani seninki de hic bisey bilmiuor diyen mi ararsin illa sunu ye illa bunu ye bana dokunuyir dediginde sen boyle yaparsan o bebekler buyumez diyenimi, ay bu biberonu niye aldim benim aldigim marka cok daha iyi diyen mi. Daha neler neler cevap versen bi dert vermesen bi dert :) kendi kendime icimden ya sabir diyorum sadece. Daha bunun bebekler dogduktan sonrasi var :) sen bi de tecrubelisin bizi dusun soylenenleri nasil duymazdan gelicez
Maşallah onlara canım Allah sağlık sıhhat versin tosuncuk olacaklar annesi çok kısa zamanda. Bak solunum problemi de yok güçlü bebişlerimizin. Dualarımzı esirgemeyelm birbirimizden. Öpebildiğinde minik elini ve ayağını bizim yerimize de öp :)Çok sağol canım biz zaten 1250 doğduk ama doğumdan sonra baya verdik 1kg düştük ama çok sukur 2gubdur almaya başladılar
1100 civarı olduk çok sukur
Evet canım çok küçükler kilo almalarını beklicez birde 34 haftayı doldurmaları onemliymis gelişim açısından
2saatre bi süt sagiyorum arada da hastaneye gidiyorum çok uyumak mümkün olmuyor zaten aklın hastanede olunca daha da zor oluyor yinede bugünlerimizw şükür Rabbim evlatlarımizi bize bağışlasin
Maşallah onlara canım Allah sağlık sıhhat versin tosuncuk olacaklar annesi çok kısa zamanda. Bak solunum problemi de yok güçlü bebişlerimizin. Dualarımzı esirgemeyelm birbirimizden. Öpebildiğinde minik elini ve ayağını bizim yerimize de öp :)
Masaallah o cirkinlere :) cok sevindim senden boyle guzel haberler aldigimiz icin. hep aklimdaydiniz. Sen nasilsin canim dogum sıkıntılarin gecti mi sutle aran nasil :) dualarimdasinizKızlar nasılsınız?
Biz iyiye gidiyoruz sukur solunumumuzu kendimiz alıyoruz ve anne şutu ile besleniyoruz hergun 2kere hastaneye gidip görüyorum bebislerimi çok minik ve cirkinler teyzeleri :)
Çoğunuz riskli dönemleri atlattiniz artık bu saatten sonra korkmayın bebisleriniz inş kuveze bile girmicek
Masaallah o cirkinlere :) cok sevindim senden boyle guzel haberler aldigimiz icin. hep aklimdaydiniz. Sen nasilsin canim dogum sıkıntılarin gecti mi sutle aran nasil :) dualarimdasiniz[/QUOTE
Çok sağol canım ben ilk günden beri sürekli ayaktayim günde 2kere hastanedeyim dikiş yerim ara ara agriyo ama hiç anlamıyorum sutum iyi sürekli sagiyorum ve bol su iciyorum sukur bugunlerimize
Cok guzel haberler bunlar darisi bize insallah. Ben gecen yil sezeryanla miyom ameliyati olmustum ve ayaga kalkamiyordum. Ama doktorum dogumun ameliuattan daha kolay oldugunu soylemisti. O yuzden merak ettim dogum sonrasi nasil hissettigini insallah darisi bana :)
Kızlar nasılsınız?
Epidural düşünüyorum ama hayırlısı tabıKızlar siz genel anestezi mi yoksa kombine (spinal+epidural ) mi olacaksınız??