2016 Ocak Şubat İkiz Anneleri

Bebeklerinizin cinsiyeti nedir?

• Kız - Kız

OY: 19 31,7%
  • Erkek - Erkek

OY: 21 35,0%
  • Kız - Erkek

OY: 20 33,3%

• Ankete Katılan
    60
  • Anket Kapalı .

Aynen öyle suan 30 lu haftaları gördüğüme bile inanamıyorum bi kızım çok assada ve rahme baskı yapıyor kaç haftadır yatıyorum bu günleri görmek çok güzel inşallh suan ilk hedefim senin haftan 34 sonra 36 ee 37 leri görürsekte hiç fena olmaz..

Kızlar önceden yazılanlar gibi ben de sürekli ağlamaklıyım ;epeydir okuyamıyordum bi 6sayfa birden okudum üzüldüm,kendimi kötü hissettim,birazda kızdım şu hafta meselesi;ne güzel keşke hepimiz 37 38 hatta 40ı görsek ama bulunduğumuz haftalara yetişmek için aylardır yatan anneler var kıpırdamadan ben gibi Asmin0002 gibi...şimdi ben yaşasın 33 bitiyor 34 oluyorum diye sevinirken burda 37 38 lerden bahsedilince ben sürecin en başında ve yetersiz hissediyorum kendimi.benim oğlum tek Bebekken 37 haftada doğdu bubebeklerimi ise bu güne getirmem gittiğim her Dr a göre mucize benim gibi birsürü insan var ve şimdi tam erken doğum stresini atlatmışken yeniden aynı şeyleri yaşıyorum.ne Mutlu hiç bir sıkıntısı olmadan kendi işini gücünü halledebilen bebeklerini karnında rahatça büyütebilen annelere ne Mutlu bebeklerini doğar doğmaz yanına alabilen evine getirebilen annelere...umarım Allah hepinize hayırlı doğumlar İhsan eder ama...taşıyamayan bebekleri-kendi sağlığı tehlikede olup erken doğum yapması gereken anneleri de düşünmek hatırlamak gerek bizim topiğimizde bile bir avuç kişiyiz buna rağmen 4-5kişi bu durumda... Allah kimseyi yarıyolda bırakmasın bebeklerimizi sağlıkla kucağımıza almayı ve büyütmeyi nasip etsin er veya geç.

Yani kızlar demem o ki 34-35. Haftadakilere "aaaa neden Dr un erken alıyor","biraz daha büyseler ya"gibi "en sağlıklı yer anne karnı" ve daha nice etrafımızdaki eleştirmenler tarafından zikredilen cümleleri keşke en azından burda ikiz annelerinden duymasak daha iyi olurdu.unutulan bir şey var her anne bebeğini en sağlıklı haliyle kucağına almak ister.

Canımm çok üzüldüm üzülmene, empati yapamadık belki ama biz de hep 28 haftayı görelim yeter diye başladık yola. Kimse bişey yapamaz bebekler gelmek isterse, hersey Allahın takdiri sonuçta. sürekli yatmak da çözüm değilmiş ki doktorlar söylüyor. Gelmek isterlerse biz ilaçlarla vs durduramayız dedi doktor bana. O zaman anladım ki dua etmekten, kendimizi yormamaktan başka yapacak bişeyimz yok. Ama moralimizi yüksek tutmak adına hayal kurmanın da bi sakıncası yok diye düşünüyorum. Yani hadi 1 hafta daha hadi 36 yı görelim deyince görebiliyormuyuz tabiki hayır ama moral oluyor belki. 28 haftalık doğan bebekler 40 haftalıktan da sağlıklı olabiliyor. Sonuçta organ gelişimi tamamlanmış. Sadece aile için zor oluyor, hastaneye git geller ve belkide doğar doğmaz kucaklayamamak, serumla beslendiğini görmek acı veriyor belki. Bunları yaşamamız gerekirse yaşayacağız ve metanetli olacağız Allahın izniyle hepsi geride kalıcak. Lütfen üzülmeyin şükredin ki bebişlerinz sağlıkla doğdu maşallah size. Darısı başımıza diyorum ve çok korkuyorum. Dualarımızı esirgemeyelim birbirimzden. Üzdüysem sizi kendi adıma özür dilerim.Hakkınızı helal edin

Bu yola bebişler 700 gr olduğunda çok sevinip doktoruma doğsa yaşarlar değil mi dediğim günleri de hatırlıyorum. Riski atlattık diye çok mutlu olduğum günleri hatırlıyorum. Adım adımm 1000gr olmuş ohh artık yoğunbakımda turp gibi yaşarlar dediğimi de hatırlıyorum. Hepimiz aynı yoldan geçiyoruz önemli olan sonunun güzel olması, sağlıklı bebekler olmaları. Dua edelim bol bol

Canım üzülmene üzüldüm gerçekten.burda birbirimizi en iyi anlayan yine bizleriz.. Hepimiz haftalarımızı tamamlamak isteriz elbette ama yinede allah bilir.gönül ister ki gidebildiği kadar gitsinler.1 gün bile ne kadar önemli bizim için.ama allah istedikten sonra elimizden bişey gelmez dua etmekten başka..bende seni ya da sizleri kırdıysam özür dilerim.Hepimiz hayırlı haberler veririz inş.

Merhaba guzel anneler. Ades___ canim cok haklisin ama bizimki ac tavuk ruyasinda kendini bugday ambarinda gorur hesabi. Kimsenin niyetinin nispet vs olmadigina eminim benim yok en azindan. İlk gunden beri bendeki kaybetme korkusunu cogu hamile yasamamistir. Hele ki senin dedigin gibi hamileliginden sikayet eden insanlara bile tahammulu olmayan biriyim. Bir de dedigin gibi burda bir avucuz ve bizi bizden baska kimse anlamaz. Asmin0002 ve mutlu umutlu ilk mujdelerimiz ve her gun dua ediyorum onlar icin. Bir haber alinca esime anlatiyorum. Benden yana kirildiysan hakkini helal et lutfen.

Bugun kontrolum vardi bebekler gayet iyilermis tansiyonum dusunce dr sipsak muayene etti. Sulari fazlaymis kucuk bi de sancim cikti. Dr surekli takip edicez artik 1 haftami olur 10 gun mu olur 2 haftami olur takip edicez dedi.
Hastaneye gidince sgk ile anlasmasinin iptal edildigini ogrendim. Yenidogan hizmetlerinin bu yuzden inanilmaz rakamlara cikacagini ogrendim. Eve geldim bi kac hastane aradim bu saatten sonra takipli olmayan hasta kabul etmiyoruz dediler. Doktorumu aradim sonra merak etme ayarlariz dedi. Esimin cani cok sıkındı ben hastaneden sandim meger cuma gunu isten cikarilmis uzulmeyim diye soylememis. Sebep olanlari Allaha havale ediyirum. Eve geldim annem aradi. Babami hastaneye yatirmislar bir hafta sonra gelsem olmaz mi diyor. 2016 boyle basladi iste...

Canım çok geçmiş olsun ya üzüldüm cidden ama yeter ki sağlık olsun imtihan dünyasındayız Rabbim yardım eder kuzucuklar şans getirir, meleklerinle birlkte hersey yoluna girer inşallah. En azından iyilermiş çok şükür. Ben de gittim bugün, haftaya yine çağırdı sularının durumuna göre ondan sonraki hafta gibi bekliyor bakalım hayırlısı. Kiloları ne durumda canım? Bizimkiler haftasına göre gerilemişler 1 hafta gerideler ama yeter ki sağlıkla gelsinler kilo önmli deil

birkadin canım,yazdıklarını okuyunca içim cız etti.Allah yardımcınız olsun.Bebeklerin sana ve eşine uğur getirecektir,Allah'tan dileğim o ki en yakin zamanda bu durumu atlatıp geriye donup baktiginda sanki yaşanmamış gibi olmasi.Baban için çokça geçmiş olsun,inşallah bir an evvel iyileşir.Annen için de zor bir durum,senin için de.Ama yeter ki Allah sana,bebeklerine,eşine ve ailene sağlık sıhhat versin

Slm kızlar bugün herkes bi hüzünlü. birkadin çok geçmiş olsun canım babana acil şifalar versin Rabbim..her işte bi hayır vardır.allah bi kapıyı kapatır diğerini açar.sen içini ferah tut..bende bugün gittim doktora.dün gece kaşıntıdan uyuyamadım doktorumu aradim hemen gel dedi.kolestazi den şüphelendi.tahlil sonucuna gore yarışını yapabilirim dedi.çok şükür bişey çıkmadı.ama başlangıç olabilir takip edelim dedi 1 hafta sonraya gün verdi..ne zaman ne olacağımız belli değil allah hakkımızda hayırlısını versin.bu arada bebişlerimin arasında 500 gr.fark var çok üzüldüm doktor normal dedi ama yinede bilmiyorum(

Ben de söylemeden edemeyecegım. Burası huzunlerın paylaşıldığı kadar sevınçlerın de paylaşıldığı bır platform. Herkes hemen hemen bırbırıne yakın haftalarda gebe ve hormonlar almış basını gıdıyor. Burada yazan hıcbır arkadasın bır dıgerıne karşı art nıyet besleyerek yazı yazdığını asla düşünmüyorum. O yüzden bırbırımıze karşı gereksız alınganlık yapmak yerıne pozıtıf düşünmekten yanayım. birkadin Allah bır kapıyı kapatır dıgerını acar ancak su anda yaşadıkların bu durumda ıken hakkaten ağır olmuş. Sabır Canım bazen elımızde en ıyı şey. Allah sabır versin.

Sagol tatlim. Mutlaka hepsi gececek. Dedigin gibi herseyin basi saglik gerisi yalan. Kilolarimiz artmis bizim de 2400 2500 kusur olmuslar. Bugunun en guzel haberleri onlardi :) doktorum da oyle dedi kilolarindan ziyade gelisimleri onemli dedi. Birde aletten alete olcumden olcume 300 grama kadar oynarmis takma kafaya. Su da riskmis cok veya az olmasi erken dogum sebebiymis. Saglikla dogsun hepsi de kilo alirlar

Amin canim benim cok sagol. Hakkinizi helal edin caninizi sıkmak degildi niyetim oyle yaziverdim iste. Hamislerin duasi kabul oluyormus birbirimize dua edelim. Bende dualarinizi bekliyorum

Çok doğru söylemişsin canım asla artniyet olamaz hayatta inanmam buna. Yol arkadaşıyız kader arkadaşıyız birbirimzi tanımasak da amaçlarımız dualarımız bir hepimiz Rabbimizin en güzel lütuflarını taşıyoruz. Ve tabiki tüm endişelerimiz yine onlar için. Sağlıklı olmalarından başka ne isteriz ki. Bugün hüzün çöktü grubumuza ama inşallah güzel güzel haberlerle bayram havası da yaşatırız kısa zaman içinde. Sizleri seviyorum Allah hepinizden razı olsun mutlu haberlerimizi paylaşmak dileğiyle..

Ohh maşallah canım :) bu güzel haber işte. Bizimkiler pek büyümemiş 2200-2000 civarındalar doğuma da 2500 gibi bekliyorum dedi. İnşallah tabiii bugünlerimize çok şükür. Allah herkesin bebişine sağlıklı sıhhatli ömür versin

Bu gunler artik stres dorukta o yuzden daha bi hassas oldik heralde. Sagol canim benim guzel dileklerin icin. Farki falan kafaya takma. O gunku olcumden olabilir bana bir ay once 1900 kusur dedigi bebege iki hafta once 1800 kusur bugun de 2500 kusur dedi. Hepsine de bunlar tam degerler degil bizim icin onemi bile yok size fikir olsun diye soyledigim degerler, bu rakam gercek kiloyla 300gra kadar oynar dedi. Onemli olan diger yaptigi olcumlerin haftasi ile uyumuymus. Sana gelisimi iyi dediyse geri kalan rakamlarla kafani mesgul etme bence

Sagol canim amin. Dedigin gibi hepimiz hassasiz hemen kiriliyoruz ama burda kimsenin kimseyi kirmak isteyecegine inanmiyorum. Ama hepsi hormonlardan. Saglik olsun hormonlarimiz da duzelecek insallah :)

Maasallah onlara. Bana da 2500 dedi ama dogumda 2500u gorurlerse diye konustu :)

Kızlar @birkadın B Babygirl23 umutlu26 aslında lafım size değil aslında yanlış anlaşılmadan dolayı ben özür dilerimDr ım bebekleri 35 haftada alması gerektiğini söylediğinden beri herkesten ama herkesten aynı şeyleri duyuruyorum sanki 8 haftadır yatan bebeklerini korumak için dünya kadar ilaç ve serum alan vücudu elek gibi delik deşik olan ben değilmişim gibi,bebeklerin erken alınması benim tercihiymiş gibi davranan insanlar var.buraya girip haberlerinizi okuyunca sizle sevinip sizle üzülüyorum çünkü en iyi birbirimizi anlıyoruz gibime geliyor.tabii ki kimse bir diğerini üzmek için konuşmuyor ki aramızda ama bu konu sanırım benim hassasiyetim oldu...tekrar özür diliyorum üzülmenizi istememiştim

Canımm üzülecek ne var ki bunda 35 hafta çok iyi bir hafta solunum problemi bile yaşamayacağı bir hafta. Ne mutlu ki bu günleri gördük. Alınması gerekiyorsa 30. Haftada da alınır bu yine bebeğin iyiliği için. Yani şartlar belirliyor günü zamanı. Ama 35 haftada doğacak diye üzülünür mü hiç ne güzel çarçabuk kavuşcan bebişine. Benim haftada 100 gr almış bebişler. Yani artık 32 den sonra gelişim okadar yavaşlıyor ki. 1-2 haftanın kayda değer bir önemi yok. Ama 29 ve 30. Hafta desen 1 gün bile önemli. Boşuna üzülmüşsün bence tatlım rahat ol keyfini çıkar bugünleri güzel hatırla

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…