• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

2024 Aralık Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğimin cinsiyeti ...

• kız

OY: 89 40,3%
  • erkek

OY: 114 51,6%
  • ikiz kız

OY: 3 1,4%
  • ikiz erkek

• ikiz kız/erkek

OY: 9 4,1%
  • üçüz / çoğul

• Ankete Katılan
    221
kac kilo olarak degil de sanirim bebegin ayda hızlı kilo almasına gore değerlendiriyorlar. erken sünneti öneren de var yaptırmayın diyen de. işinin ehli bir doktorla gorusmek gerek . Ankaradaysaniz oglumu sunnet eden doktoru önerebilirim. fikir almak için on muayene olabilirsiniz.
Evet canım ankaradayım. Alabilirim adını 🧡

Merhaba kızlar sizleride soruya boğuyorum ancak biz bugün 9 günlük olduk göğüslerinde yanma yaşayan var mı ya alev çıkıyor sanki yanıyor neden böyle oluyor anlamadım bir fikri olan var mı
Acı ve şişlik var mı canım? Benim bebek ememediğinde göğüslerim şişti, aşırı ağrı ve sıcaklık vardı canım. Ben de bugün 9. Günümdeyim, şuan emebildiği için sıcaklık geçti

Acı ve şişlik var mı canım? Benim bebek ememediğinde göğüslerim şişti, aşırı ağrı ve sıcaklık vardı canım. Ben de bugün 9. Günümdeyim, şuan emebildiği için sıcaklık geçti
Ememediğinde naptın kuzu ya? Benimki yeni yeni emmeye başladı ama silikon uçla alıyor sadece ucum yok. Süt sağmaktan tansiyonum düşüyor 1 saat sürüyor sağmak, çekim gücü mü düşüktür nedir.

Kızlar nasıl gidiyor annelik 😍

Ben bu kadar yorucu olduğunu bilmiyordum doğum yaptıktan sonra söyledi herkes, uykusuz geceler, yorgun günler .. diye😃

Kızlar bebo tek memeden doyabiliyo mudur sizce?

Kilo alan bebeğime göre konuşuyorum, evet doyuyor. Ben çok nadir diğer memeye geçiyorum. 15 dk bi meme 15 dk diğer meme diyorlar da birincide süt sarhoşluğuna geçiyor genelde benimki
Ne kadar emiyor peki tekini

Bunda sanırım 6 ay kadar yatıyorlar sonrasında nasıl olacak ☺️
Ondan sonra park yatak alınabilir ama ben pek tercih etmiyorum dediğim gibi, yazlık vs oraya alabilirim. 6 aydan sonra şu tarz bir şey bakarım sanırım, bugaboo da küçük bir park yatak gibi. 1-1.5 yaşına kadar idare eder :) bir de devamlı oda oda gezdirmek gerekmez sanırım o süreçten sonra.
Stardust Park Yatak
Bugaboo Stardust Park Yatak - ebebek

Kızlar bebo tek memeden doyabiliyo mudur sizce?
Yavrum bence benimki doyuyor, ağzından akmaya başlıyor artık ve tamamen uykuya geçiyor. 20-20 değiştir diyolla da imkansız bence, bir de sağdığında ortalama ne kadar çıkıyor o da bir kıstas olabilir sanırım, ben de aç mı tok mu diye çıldırıyorum bütün gün. Atıyorum sağdığında 35 cc çıkıyorsa bebe daha çok emiyormuş, ortalama bir hesap yapılabilir.

Yavrum bence benimki doyuyor, ağzından akmaya başlıyor artık ve tamamen uykuya geçiyor. 20-20 değiştir diyolla da imkansız bence, bir de sağdığında ortalama ne kadar çıkıyor o da bir kıstas olabilir sanırım, ben de aç mı tok mu diye çıldırıyorum bütün gün. Atıyorum sağdığında 35 cc çıkıyorsa bebe daha çok emiyormuş, ortalama bir hesap yapılabilir.
Ya sağdığıma göre hesaplarsak doyuyodur ama o kadarını aktif emiyo mudur ki, yutkunuyor falan ama bilmiyorum. Uyuyor emdikten sonra bu bi doyma kriteri midir artık sarılık düştüğüne göre acaba?

Kızlar nasıl gidiyor annelik 😍

Ben bu kadar yorucu olduğunu bilmiyordum doğum yaptıktan sonra söyledi herkes, uykusuz geceler, yorgun günler .. diye😃
Ya hala annemler yanımda olduğundan mıdır nedir ben çok zorlanmıyorum çok şükür. Beni zorlayan ilk günden beri kendi ağrılarımdı. Şu anda da memeleri halletsek diğerleri büyük oranda geçti gibi. O düzelince başka bir yerde başka bir şey çıkmazsa inşallah 😂
En çok neyde zorlanıyorsun?

Ya sağdığıma göre hesaplarsak doyuyodur ama o kadarını aktif emiyo mudur ki, yutkunuyor falan ama bilmiyorum. Uyuyor emdikten sonra bu bi doyma kriteri midir artık sarılık düştüğüne göre acaba?
hemşireler çenesini ayağını uyar devam etsin emmeye demişlerdi uykuya geçtiğinde ben öyle uyarınca devam ediyor emmeye. Ne zaman ki tamamen bırakıyor ben de öyle uykuya geçmesine izin veriyorum . Bazen erken dalıyorlar . Memeden kendisi çekilip baygın hale geçince doyduğuna kanaat getiriyorum ben de . Yoksa sık sık uyanır. Ama iyice doyunca baya uyuyor

Son düzenleme:
Ya hala annemler yanımda olduğundan mıdır nedir ben çok zorlanmıyorum çok şükür. Beni zorlayan ilk günden beri kendi ağrılarımdı. Şu anda da memeleri halletsek diğerleri büyük oranda geçti gibi. O düzelince başka bir yerde başka bir şey çıkmazsa inşallah 😂
Maşallah maşallah böyle devam etsin inşallah. Ben çok korkar oldum güzel olan bir şeyde hemen nazar değecek diye o yüzden ilk lafım maşallah demek oluyor 😃🥹

Benim kv 3 4 gün yemek yaptı 1-2 gün de kaldı sonra ben kendim bakmak istediğim için yemeği hallettik bebeği uyuttuk emzirdik vs diyerek anlamasını sağladım ve sadece eşimle yürütüyoruz süreci. Böyle olunca mı bilmiyorum daha erken toparladığımı ve öğrendiğimi düşünüyorum. Ama bazen ağlama krizleri gelmiyor değil 🥹 annemle aramın daha samimi olmasını ve yardımcı olmasını isterdim ama bu şekilde kimseyi istemedim açıkçası yanımda . Şöyle düşünüyorum da benim kızım doğum yapsa asla yalnız bırakmam öyle bağımız olurdu ki o da beni isterdi zaten diyorum. Onun haricinde iyiyiz şükür 🥲

Ben de laf ettim ama kv siz uyuyun diyor gece, ağladığında arada pışpış yapıyor falan ben de rahat sayılırım püü

Evet canım ankaradayım. Alabilirim adını 🧡
Dr . Erkan Özturk. bebekleri emzirtip normal uykudayken yapıyor. arkwdssim ogkunu bebekken yaptırdı. biz de o memnun olunca 9 yyasinda oglumu ona yaptirdik. cok sukur cok guzel gecti. Arastirin bir isterseniz. ücretsiz on muayeneye gidebiliyorsunuz❤

Kızlar arada oluyor bu diyeceğim, bebeğim uykudan çığlık atarak ağlayarak uyanıyor. Hemen yanına geliyorum orda olduğumu anlasın diye. Hani kötü bir kabus görmüş gibi ağlıyor. Az bir pış pışlıyorum geri uyuyor. Niye olur böyle bir şey. Sıkıntısı olduğuna ağlamıyor biliyorum . Aç değil altı temiz zaten hemen geri uykuya geçmesinden anlıyorum bir sıkıntısı olmadığını. Sürekli okuyorum dua da ediyorum k

Yeni bi konu mu açsam bilemedim burdan yaşayan çıkmazsa öyle yeni konu açacağım.

Back