Sorma.canim ben de yarin kontrolda muayene eder diye endiseleniyordum. Biraz ozel alacak ama bu ay korkumdan agda yaptirmadim. Demin banyoda jilet yaptim ciktim bornozla yatagin ustunde oturuyorum ustumu giyecegim oda ne bornozda kan var nasil korktum anlatamam size :) esime bagiriyorum kos yetis napcaz biz simdi nisan dedikleri sey oldu bana sacimda islak napcam simdi ben hazir degilim diye elim ayagim bosaldi. Ne yapacagimizi bilemedik sonra benim jeton dustu ay dedim ne nisani ben kendimi kesmisim :) esim adimi kezban koydu. bidE adli tip doktorasi yapiyosun aksama kadar dogumla ilgili bisey okuyosun daha kendinden haberin yok diyorKızlar ben hiç vajinal muayene olmadım bu gittiğimde bakar mi ki doktor? Korkuyorum da kasarım ben kendimi
Korkma canim kesinlikle kendini kasarsan cok zorlanirsin. Ben son bir yildir cok fazla vaginal muayene oldum cok cok zor bisey ama gebelikte cok zorunlu degilse bakmiyor oyle doktorlar. En fazla rahim boyumuzu dogru olcmek icin bakabilir doktor ona da acilma basladiysa bakar gibime geliyor. Ama dedigim gibi oluda bakicam derse doktounu o anda bir melek olarak hayal et kendini olabildigince rahatlat yoksa doktorda zorlanir o zorlaninca sen daha cok zorlanirsinKızlar ben hiç vajinal muayene olmadım bu gittiğimde bakar mi ki doktor? Korkuyorum da kasarım ben kendimi
Yarin bircogumuzun kontrolu var. Cok sukur hepimiz de 34u bitirdik. Ay hesabina gore de 8 ayi bitirmisiz. Hepimiz guzel haberler alalim insallah :)Ay ne güldümbirkadin canım ya :)) bende artık paranoya oldum her an bişey olacakmış gibi geliyo allah korusun.yüzdük yüzdük kuyruğuna geldik çok şükür.inş.dayanıcaz allahın izniyle..bende çok kez alttan muayene oldum.her defasinda da kendimi kasarım..ama hamileyken hiç olmadım. kendimi kasıp bebeklere zarar verirsem diye korkuyorum ama inş.benim doktor bakmaz.hem sezeryan olacağı için ne gerek varki alttan muayene ye.. Yarın sizden hayırlı haberler bekliyoruz inş.herşey yolundadir
Ayy canım çok güldüm:))) ama aynı şey bende de oldu jilet yapmıştım sonra çamaşırımda kan gördm nasıl korktum ama hemen aklıma geldi neyseki çünkü tek bir taraftaydı ve nokta şeklindeydi. İnsanın tansiyonu düşüyo Allah korusun.Sorma.canim ben de yarin kontrolda muayene eder diye endiseleniyordum. Biraz ozel alacak ama bu ay korkumdan agda yaptirmadim. Demin banyoda jilet yaptim ciktim bornozla yatagin ustunde oturuyorum ustumu giyecegim oda ne bornozda kan var nasil korktum anlatamam size :) esime bagiriyorum kos yetis napcaz biz simdi nisan dedikleri sey oldu bana sacimda islak napcam simdi ben hazir degilim diye elim ayagim bosaldi. Ne yapacagimizi bilemedik sonra benim jeton dustu ay dedim ne nisani ben kendimi kesmisim :) esim adimi kezban koydu. bidE adli tip doktorasi yapiyosun aksama kadar dogumla ilgili bisey okuyosun daha kendinden haberin yok diyor
Ciddimisin canım. Ben 2-3 haftada mutlaka muayene oluyorm vajinal. Gebelikte 5. Haftadan beri oluyorum hiçbir sakıncası da yokmuş. Kötü bişey olunca genelde ona bağlıyor anneler o yüzden doktorlar da ısrar etmek istemiyor. Benim doktorum da ısrar etmiyor ama herhangi bir kısalma varsa sorumluluk kabul etmem diyor. Yani bana sorarsanız baktırın. Acıycak utanacak bişey yok ki çok rahat olun doktor bakmıyor bile üstüne örtünü örter hassasiyetini gösterirsen doktor hergün yaptığı işi gözü kapalı yapıyor. Rahat olun ve utandığınızı belli edin çok daha hassas davranır doktorKızlar ben hiç vajinal muayene olmadım bu gittiğimde bakar mi ki doktor? Korkuyorum da kasarım ben kendimi
Canım sezeryanla ilgisi yok ki eğer rahim kısaldıysa ilaç falan veriyor kasılma olmasın diye yada ayağa kalkmıcan diyo bilmiyorum ki. Erken doğumun en büyük nedeni rahim boyunun kısalması. Çocuklar duramıyo öyle olunca. Bi ton ilaç veriliyor öyle durumda. Bir de doğum tarihi vermesi için de belirleyici oluyor diye biliyorumAy ne güldümbirkadin canım ya :)) bende artık paranoya oldum her an bişey olacakmış gibi geliyo allah korusun.yüzdük yüzdük kuyruğuna geldik çok şükür.inş.dayanıcaz allahın izniyle..bende çok kez alttan muayene oldum.her defasinda da kendimi kasarım..ama hamileyken hiç olmadım. kendimi kasıp bebeklere zarar verirsem diye korkuyorum ama inş.benim doktor bakmaz.hem sezeryan olacağı için ne gerek varki alttan muayene ye.. Yarın sizden hayırlı haberler bekliyoruz inş.herşey yolundadir
post: 44430490 .!.:Ciddimisin canım. Ben 2-3 haftada mutlaka muayene oluyorm vajinal. Gebelikte 5. Haftadan beri oluyorum hiçbir sakıncası da yokmuş. Kötü bişey olunca genelde ona bağlıyor anneler o yüzden doktorlar da ısrar etmek istemiyor. Benim doktorum da ısrar etmiyor ama herhangi bir kısalma varsa sorumluluk kabul etmem diyor. Yani bana sorarsanız baktırın. Acıycak utanacak bişey yok ki çok rahat olun doktor bakmıyor bile üstüne örtünü örter hassasiyetini gösterirsen doktor hergün yaptığı işi gözü kapalı yapıyor. Rahat olun ve utandığınızı belli edin çok daha hassas davranır doktorki benim doktorum mecburi olarak erkek. Hiç aklıma gelmezdi erkek doktora gideceğim ama kısmet
Çok şükür canım 35 e girdik darısı 37 lere:) bu arada karından bakılan muayene gerçeği göstermez asla. Arkadaşım bi doktora gitti 2,5cm demiş çok canı sıkıldı, sonra benim doktoruma gitti profesör ve perinatolog kendisi vajinal ölçmüş 3,9cm ve çok iyi demiş. Bir de karından ölçüp servikal ameliyat yapan boşuna dikiş atan doktorlar var. Allah kötüye düşürmesin sağlıkla kucağmza alalm miniklerimizi inşallahBana hiç bakmadılar karnimdan bakıp rahim
ağzi kapali diyo doktorum.belki bu haftadan sonra bakar bilmiyorum yinede..ben zaten hiç bayan doktora gitmedim hep erkekti :) tedavilerim boyuncada yeteri kadar vajinal
muayene oldum ama ne bilim yinede sevmiyorum canim çok az belkide..bu arada çoğumuz 35.haftaya girdik sanirim sona yaklaşıyoruz :)
Ama senin doktırun da iyiymiş ki ölçü vermemiş, rahim ağzı kapalı demekle yetinmiş o da iyi birsey sonuçta. Ama ayrıntılı görünmüyor sonuçta doktorun vajinal bakmak isterse itiraz etme bence :)Bana hiç bakmadılar karnimdan bakıp rahim
ağzi kapali diyo doktorum.belki bu haftadan sonra bakar bilmiyorum yinede..ben zaten hiç bayan doktora gitmedim hep erkekti :) tedavilerim boyuncada yeteri kadar vajinal
muayene oldum ama ne bilim yinede sevmiyorum canim çok az belkide..bu arada çoğumuz 35.haftaya girdik sanirim sona yaklaşıyoruz :)
Bizde b12de bitti gec algiliyoruz :) jeton dusunce de coktan tansiyon carpinti baslamis oluyor :)Ayy canım çok güldüm:))) ama aynı şey bende de oldu jilet yapmıştım sonra çamaşırımda kan gördm nasıl korktum ama hemen aklıma geldi neyseki çünkü tek bir taraftaydı ve nokta şeklindeydi. İnsanın tansiyonu düşüyo Allah korusun.
Benim 11. Hafta kanamadan dolayi alttan da olcuyordu dogru olcum oyle oluyormus ama sende rahim agzi yetmezligi yok dedi sonra olcmemeye basladi sadece muayenelerden sonra ustten olcuyor. Senin doktorun da gerek gormemistir hep ustten olcuyordur. Ama artik son haftalara geldik eninde sonunda orasi kisalacak :) artik nasil olcecekler diye bi de ona kafa yormayalim :)Bana hiç bakmadılar karnimdan bakıp rahim
Çok doğruu diyorsun kafalar fena durumda :)) hep gülümç hale düşüyorm son zamanlarBizde b12de bitti gec algiliyoruz :) jeton dusunce de coktan tansiyon carpinti baslamis oluyor :)
Ayy evet ya ne kafa yoruyosak doktor doğru olanı yapar biz rahat olalım bebişleri düşünelim. Herseyi de kafaya takıyoruz nolucak bizim halimiz acaba:)Benim 11. Hafta kanamadan dolayi alttan da olcuyordu dogru olcum oyle oluyormus ama sende rahim agzi yetmezligi yok dedi sonra olcmemeye basladi sadece muayenelerden sonra ustten olcuyor. Senin doktorun da gerek gormemistir hep ustten olcuyordur. Ama artik son haftalara geldik eninde sonunda orasi kisalacak :) artik nasil olcecekler diye bi de ona kafa yormayalim :)
İnşallah canım 37 ler hedefimiz olsun sağlıkla tosun gbi doğsun minnoşlar :)İyi geceler kızlar maşallah herkes sona yaklaşıyor yavaş yavaş herkes sırası ile doğurur inşallh .. en son kont de banada alttan baktı rahim boyuna çok fazla sokmuyor zaten kamerayı korkulacak bi durum yok
İnşallah canım 37 ler hedefimiz olsun sağlıkla tosun gbi doğsun minnoşlar :)
Benim 34+4 yarın. Ben 30'a razıydım ama öyle şeyler görüyorum kii zaten ikizlerin ortalama 36 haftaymış, 37-38 leri gören çok fazla hamile var. İnternette hep kötüleri okuyoruz. İyi olanlar ztn pek yazmıyor endişe etmiyor. 3300-3100 kg doğuruyolar. Gördükçe ben de çıtayı yükselttim. Hersey onlar için. Hedef şimdilik 36, sonra 37 gerisi Allah kerim :) 3kg bile doğabilir bebişlerimz buna inanalımİnşallh ben 36 yi görsem yeter bana senin kaç hafta cnm. Altta takvimin yok