2016 Ocak Şubat İkiz Anneleri

Bebeklerinizin cinsiyeti nedir?

• Kız - Kız

OY: 19 31,7%
  • Erkek - Erkek

OY: 21 35,0%
  • Kız - Erkek

OY: 20 33,3%

• Ankete Katılan
    60
  • Anket Kapalı .
Aynen canım göbeğimde birsürü minik minik, özel bölgenin çevresinde, göğsümde çıktı ve tüm gövdem kaşınıyor. Sanırım tahlil yapacak doktorum karaciğer enzimleriyle mi ilgili bu kaşıntı diye. Bide ateşim 37,5-38 arası sürekli. Normal mi bu??

Minicik mi o dediklerinden bende de cikti. Bide ben gibi de degil lekede degil ozellikle karnimda kirmizi lekecikler de cikti

Gebelik kolestazimi oyle bisey varmis ben de pazartesi sorucam kasinti cok rahatsiz ediyor artik. Ama ates icin bence bekleme ates hamile olmasan da tehlikeli. Ben olcmuyorum en bastan beri beni sicak basiyor su gunlerde bile atletle eziyorum kalorifer yanmayan odalarda oturuyorum ama atesim o kadar yuksek degildi hastanede hep olcuyorlar

Canım o et benleri bende de çıktı....Boyun bölgem ve göğüs altlarında bilhassa...Doğum sonrası aldırma imkanımız olur mu bilmiyorum,siyahlaşıyorlar giderek

Kızlar yazışmalar genellikle bebeklerin kilosu üzerine olmuş.Bu konuda dertliyim,en son 27+4 ken kontrole gitmiştim,bebeklerin kilosu 950 gr kadar demişti doktor.Ancak kemik gelişimleri yönünden gerideler.Beslenmeme dikkat ediyorum,süt ve yoğurdu çok tüketirim.Günde yarım litreden fazla süt içiyorum, ana ve ara öğünlere büyük ölçüde uyuyorum.Ceviz,fındık,badem (öğğ geldi artık) aksatarak da olsa yiyorum.Balık haftada 1,et hergün...Muzlu-ballı süt yapıp içiyorum koca bir bardak (tadına bayılıyorum ben yaa) Gece uyandığımda 1 kase yoğurdun içine 1 kaşık keçiboynuzu özü katıp yiyorum.Ama bebekler neden gelişmiyor ki..Sanırım bünye ile alakalı.Doktorum gelişimleri yakından takip için 2,5 hafta sonrasına gün verdi,11 Ocak'ta gideceğim.Bebeklerin beslenmesi için önereceğiniz tavsiyeler var mı?Siz neler yapıyorsunuz?

Canım o et benleri bende de çıktı....Boyun bölgem ve göğüs altlarında bilhassa...Doğum sonrası aldırma imkanımız olur mu bilmiyorum,siyahlaşıyorlar giderek
Benimkiler ya ten rengi yada kipkirmizi. Bu arada kizlar suna dikkat ettim kim neden sikayet etse hepimizde aynisi var :))

Canım ateşimi tesadüfen ölçtm de 38 çıktı. Yani hiç farklı bişey hissetmiyorum, hasta gibi hissetmiyorum. Atesim çıkınca ellerim ayaklarım buz gibi olurdu. Şimdi ellerim de ayaklarım da yanıyo yani anlamadım çözemedim bu durumu. Ve dediğin gibi bu yüksek ateş korkuttu beni. İnşallah kötü bişey yoktur

Canım dediğin gibi daha ne yiyebilirsin ki gayet güzel besleniyorsun. Bence kafaya takma bu yapısal birsey. Hiçbişey yemeyip sürekli kusan kimselerin bebekleri tosun gbi oluyo. Önmli olan sağlık canım küçük doğsunlar nolucak hemencecik büyürler nasılsa

Yanıtın için sağol canım,dediğin gibi artık ben de sorunun yapısal olduğunu düşünmeye başladım.Kilo önemli değil ama kemik gelişimleri aklımı kurcalıyor yine de.İnşallah düzelir

B Babygirl23 bende mi tahlil yaptirsam ki bu gidişimde bi söyleyim doktora..ateşini de bence dikkate al ateş her durumda önemli çünkü.. birkadin evet canim ya bende de acayip kaşıntı oluyo inş.bu benler geçicidir. Benimde geceleri ateş basması oluyo çok terliyorum.. snowball0680 benleri aldırmak bence iyi değil.inş.geçici hamilelik yan etkileridir.ayrıca yediklerinde gayet sağlıklı
ben o kadar yemiyorum mesela bebişlerinde
kilo alır merak etme sağlıklı olsunlarda kilo bi
şekilde yerine geliyo. birkadin evet ya şikayetlerimiz hep aynı yalnız olmadığıma sevindim birbirimize destek oluyoruz ne güzel allah hepinizden razı olsun

Keciboynuzu pekmezi ve yogurdu karistirmak disinda herseyi mukemmel yapiyormussun :) demir iceren seyleri sut urunleri ile tuketince bir kiymeti kalmiyor. Gelisimi de kilo uzerinden takip etme canim. Benim dr oyle dedi. Olctugumuz kilo gercek kilo ile 300gra kadar oynar dedi. Kilodan ziyade drun olcunlerinin haftasiyla uyumu onemli zaten bir gerilik ilerilik varsa da doktor seni yonlendirir. Baskalarinin bebisleriyle kendininkileri karsilastirip evham yapma bos yere

Doktorum bana hep ilk gunden beri ates cok tehlikelj diyor. Ne zaman bi sikayetle arasam ates varsa hemen gel diyor. İmkanjn varsa bi acile git canim. Bi de kullandigin ates olcer de ne kadar saglikli olcuyor o da var. Piyasadaki cogu ates olcer cin maliymis ve hatali olcuyormus

Canım doktora gittim acile yeni geldim eve. Karaciğer enzimlerine kan ve idrar tahlillerine bakıldı. İdrar yolu enfeksiyonu ve ast ve alt değerleri
Yüksek çıktı. Çok yüksek değil 45-50 gibi değerlere yükselmişler yani normal değerin üstünde ikisi de ama aşırı değil. Kaşıntılarla bi ilgisi olabilir. Bakalım pzt doktoruma göstericem. Çok sağol uyardığın için iyi ki gitmişim

Cok gecmis olsun canim bence de iyi ki gitmissin kafandan atmis oldun hem. Hem de pazartesi giderken test sonuclarin elinde hazir olur. Enfeksiyon, ates bunlar bizim icin tehlikeli seyler. Arstik bundan sonra her gunumuz degil her saatimiz kiymetli bence. Artkk saatler gecmiyor bana :)

Canım geçmiş olsun öncelikle..Bende de karaciğer enzimleri yüksekliğinden kaynaklanan kaşıntılı kırmızı lekeler oluyordu.Bilhassa bacaklarımda..1 ay kadar sürdü. Elevit vitamin ilacı kullanıyordum,doktorum bıraktirdi.İlacı bırakınca karaciğer enzimleri 1 haftada normale döndü,kasintilar da geçti.Kullandığımız vitamin vb. İlaçlar malesef karaciğere yük yapiyor

Kiloyu kafaya takmiyorum artıkın canım ama dediğin gibi kemik gelişimleri haftalarıyla uyumlu değil.Doktorun önümüzdeki muayenede iyi şeyler söyleyeceğini umut ediyorum ,inşallah tez zamanda arayi kapatırlar.Bu arada su keçiboynuzu ozu ve yoğurt karışımının etkisinin faydasız etkisini hic dusunemistim ,iyi ki söyledin yoksa devam ederdim valla:)) Su bugs bunny'nin olduğu çizgi filmlerde saf karakterleri lollipop şeklinde gösterirlerdi ya kendimi bir an öyle hayal ettim:))) Bu ikisini ayrı yemem gerek bundan sonra dikkat edeceğim

Kan yapan seyleri( et, ispanak, pekmez vs) ve kan ilaclarini sut urunleriyle degil de c vitamini iceren yiyeceklerle tuketmelisin. Yedikten sonra ustunden bir saat falan gecsin ki sut urunleri yiyebilesin. Yoksa demir emilimi cok az gerceklesiyor.C vitaminiyle tuketirsen de tam tersi cok daha hizli emiliyor. Mesela ben bir cesit kansizlik hastaligi tasicisiyim doktor demir hapini bile portakal suyuyla icmemi onerdi. Ama ne kadar faydasiz oldugunu bilsem de cocukluktan beri yogurdun uzerine pekmez yada recel dokerek yemeye bayilirim :) bu arada favorim bir iki haftadir geceleri kalkip pekmezli yogurt yemek :) ama su muhabbet de hep oluyor "pekmezli yogurt yedim" diyorum "aaa ama pekmezi yogurtla yersen bi ise yaramaz ki" . "Biliyorum ama sevdigim icin oyle yiyorum" diyorum. Karsi taraf basliyor anlatmaya soyle olurmus da boyle olurmus, ben tabi gicik oluyorum insallah sana da ayni hissi yasatmamisimdir :))

Son düzenleme:
B Babygirl23 canım geçmiş olsun iyiki de gitmişsin bak aklında kalacağına için rahat eder.bende acayip tatlı tatlı kaşiniyorum ya acaba kullandığım haplar mi ediyo ki ben decavit,devit3 ve ferrum fort kullanıyorum ağır mi geliyo ki karaciğere bakalım cuma kontrolüm var o zaman sorarım artık.bi de ben bebişlerimin hareketlerini çok hissedemiyorum dünden beri anormal bişey yoktur demi?yanı çok az kipirdadiklarini hissediyorum öyle önceki gibi coşmalari yok

Ben de bırakıyım ozaman eleviti canım iyi ki söyledin. Ama şanslıyız ki bu rahatsızlıklık 20. Haftalarda olmadı o zaman nasıl geçerdi zaman, iyice evham yapardık sürekli kontroller vs. Çok şükür yine halimize

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…