2024 Aralık Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğimin cinsiyeti ...

• kız

OY: 83 40,5%
  • erkek

OY: 107 52,2%
  • ikiz kız

OY: 2 1,0%
  • ikiz erkek

OY: 3 1,5%
  • ikiz kız/erkek

OY: 8 3,9%
  • üçüz / çoğul

OY: 2 1,0%

• Ankete Katılan
    205
Kızlar göbek bağı düştükten sonra göbek deliği bezin içinde kalabiliyor mu? Nasıl yapılıyor? Şimdi düştü? Bana gene acil yardım.

Bugün bebem ağladı ben ağladım bütün gün en uzun uyuma süresi en fazla 1 saat olmuştur o da yüzü koyun üzerimde diğer türlü 10 dk da bir kalktı eşimdr işte 12 ye kadar çalışıyor o kadar psikolojik olarak yorulduğumu hissettim ki bebeğe söylüyorum ya yeter biraz uyu ne olur ben de uyuyayım diye hıçkıra hıçkıra ağladım yarın 40 mız çıkıcak ama benim sanki lohusalık halim devam edecek gibi. Bazen diyorum 7 sene sonra oldu hep rahatlık vardı şimdi uykusuzluk hat safhada tuvalete rahat gidemiyorum yemek doğru düzgün yiyemiyorum yesem de öyle hızlı yiyorumki ne yediğimi bilmiyorum bugün patlama noktam oldu resmen lohusalık depresyonuna göz kırptım 😓
Haftaya annemler gidiyor. 15 günlük bebemle yalnız kalacağım 😢😢 en başından beri mi yalnızsın kuzum? Ben de haftaya sanırım perişan olacağım. Şimdi suyum önümde, yemeğim önümde, haftaya ne yaparım bilmiyorum. Şimdiden düşünüp bir iki damla göz yaşı akıtıyorunm. Allah güç versin sana canım

benim de ayni sekilde oldu bu aksam elimi gezdirdigim yer sanki uyusturulmus gibi hissiz.. Kanama normalden fazla olmus bende hastane oyle dedi 3 birim kanarken benim 5 birin kan kaybetmisim ama demirim iyi ameliyat sonrasi kanamam az oldu
Ben çok kan kaybettim ameliyatta da sonrasında da. Rahim atonisi durumu olmuş. Bu yüzden elle bastırarak masaj yaptılar çok kez. 20-30 rahat vardır. Yatağa serilen bezi kaç kere değiştiler sayamadık. 8-9 tablet kanama durdurucu ilaç üzerine tansiyon düşmesi, baş dönmesi bilinç kaybı yaşadım. Hatta yemek yeme belki ameliyata alınma durumun olabilir dediler. Hgb o sırada saat başı bakıldı. 11in altına düşmedi yani bence mucize o kadar kanamaya. İşte diyorum benimle mi alakalı yoksa ameliyatta sıkıntı mı oldu. Çünkü bebek çıktıktan 40-45 dk sonra çıktım ben. O sırada da sakinleştiriciyle uyutmuşlar. Hiçbir şey hatırlamıyorum. Bebeği gördüm bir de ameliyattan çıktım o kadar arası yok.

Merhaba ben de 10.12.24 te doğum yaptım sezaryen.. ilk hafta sorun yoktu hep de sıvı beslendim 3-4 litre su içtim hoşaf yedim ona rağmen 3-4 gündür kabızlık yaşıyorum. Doktorun verdiği antibiyotiği bitirmeme rağmen üstüne bir de idrar yolu enfeksiyonum var.. bugün doktora gittim. Dupaloc sordum olmaz dedi magnezyum calcinee verdi. İdrar yolu enf için de tek şaselik bi ilaç verdi. Kabızlık o kadar sıvı beslenmeme rağmen nasıl yaşadım anlamıyorum ama çok zorlanıyorum benim durumumda olan var mı?
kabızlık ortak payda gibi bence hepimiz ordayız :)
olmaz mı ben hayatımda doğru düzgün kabız olmamış insan sezaryenden sonra tuvalet fobim olustu yarım saat cebelleşiyorum wcde

Merhaba ben de 10.12.24 te doğum yaptım sezaryen.. ilk hafta sorun yoktu hep de sıvı beslendim 3-4 litre su içtim hoşaf yedim ona rağmen 3-4 gündür kabızlık yaşıyorum. Doktorun verdiği antibiyotiği bitirmeme rağmen üstüne bir de idrar yolu enfeksiyonum var.. bugün doktora gittim. Dupaloc sordum olmaz dedi magnezyum calcinee verdi. İdrar yolu enf için de tek şaselik bi ilaç verdi. Kabızlık o kadar sıvı beslenmeme rağmen nasıl yaşadım anlamıyorum ama çok zorlanıyorum benim durumumda olan var mı?
Bana hastaneden çıkarken receteme yazdı doktor duphalac valla çok rahattım hiç bir sorunda yaşamadım bence kullanabilirsin canım

Sagma isini sevemedim ya asiri canim acidi , esek sipasi zaten ucunu cekistire cekistire emiyo . Oyun yapiyo bazen bayagi hassas oluyo oyle olunca.
Ben emzirirken perişan oluyorum ya tutamıyor. Sağım daha iyi gibi geldi bana, bir de silikon göğüs ucu kullan dedi doktor bugün ben alışır diye korkmuştum onunla emzirdim tuttu bu şekilde devam edeceğim artık sağmak çok vakit alıyor umarım tamamen emzirebilirim

Bugün bebem ağladı ben ağladım bütün gün en uzun uyuma süresi en fazla 1 saat olmuştur o da yüzü koyun üzerimde diğer türlü 10 dk da bir kalktı eşimdr işte 12 ye kadar çalışıyor o kadar psikolojik olarak yorulduğumu hissettim ki bebeğe söylüyorum ya yeter biraz uyu ne olur ben de uyuyayım diye hıçkıra hıçkıra ağladım yarın 40 mız çıkıcak ama benim sanki lohusalık halim devam edecek gibi. Bazen diyorum 7 sene sonra oldu hep rahatlık vardı şimdi uykusuzluk hat safhada tuvalete rahat gidemiyorum yemek doğru düzgün yiyemiyorum yesem de öyle hızlı yiyorumki ne yediğimi bilmiyorum bugün patlama noktam oldu resmen lohusalık depresyonuna göz kırptım 😓
Yaşadığın her şey normal cano, çok iniş çıkışlı bir süreçmiş bu lohusalık insan bin tane duyguyu beraber yaşıyor. Hepsi geçecek düzene girecek ❤️

Bebonun değerleri iyi çıktı çok şükür 🙏🏻 aşırı rahatladım, beni en iyi siz anlarsınız 🥹 kuzumu bırakıp serum taktırmaya geldim, bu sütü sağıp çöpe at dedi doktor vermeyecekmişim Mercoya, gözyaşım pıt.
Kumraladamavituna1 Kumraladamavituna1 Mercan a kavusmussun 🤗🧿 ben ara ara geriden okuduğum için ancak farkettim 🤷🏼 Rabbim analı babalı sağlıkla büyütsün 🙏🏼 Darısı bekleyenlerin başına 🙏🏼 🥰

Normal mi sezeryan mi? Senin de tüp bebekti. Merak ediyordum seni nasıl olacak diye? Yazdiysan kusura bakma kaçırmış olabilirim atlayarak geçtiğim sayfalar var yetişebilmek için yazışmalara 🤷🏼‍♀️🙈
Evet tüp bebişşş. Zorunlu sezaryene girdim aniden, öncesinde hiç problem yokken 35.haftada plesenta previa oldum, lekelenmem de olunca acil doğum oldu. Sürpriz yaptı yani bizim kız :)

Kızlar göbek bağı düştükten sonra göbek deliği bezin içinde kalabiliyor mu? Nasıl yapılıyor? Şimdi düştü? Bana gene acil yardım.
Canım ben göbeğin hava alması için göbeği yinede bezin altında bıraktım. Hava aldıkça iyileşir ve iltihap vs olmasın diye. Ama işçin doğrusu bu mu emin değilim. Bir de göbek deliği düşer düşmez yıkamadım. Biraz iyileşmesini bekledim. Bebekler anne karnında suyun içinde olduğu için ve o suyun enfeksiyonlara karşı koruma görevi olduğu için biraz geç yıkadım. Sen tabi araştırırsan iyi olur…

ayni tarif ettigin sekilde benim. endiselendim biraz hissizlik neden olur diye sanki sis gibi de ama daha bugun gordu doktor sis olsa derdi iyi yara yerin birsey yok dedi.. hissizlik de aksam basladi biraz uyumusum koltukta yatis pozisyonumdan mi oldu noldu bilmiyorum ama gecmedi. 10 gun olacak yarin dogum yapali.
karnimin ici de ara ara aciyor gibi benim de
Hissizlik nasıl bilmiyorum ama o hafif ağrı bende de var. Doktorum sızlama olayı bir sene kadar ara ara olacak normal dedi.

Dupaloca neden olmaz dedi. Ben kullanıyordum yani doktor vermişti

X