Popüler Konu 2025 Nisan Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğimin cinsiyeti ...

• ikiz kız

OY: 0 0,0%
  • ikiz erkek

• ikiz kız/erkek

• üçüz / çoğul

• Ankete Katılan
    73
Günaydın kızlar, 22+5 ten yazıyorum, gece bel ağrılarım attı bi sağ bi sol yapmaktan kötü oldum, sabah uyandığımda çok kötü, bel yastığı filan aldınız mı, üşütmeden mi oluyor yoksa bilemedim, bişey örtmek istemiyorum çünkü üstüme.
Günaydın ben 24+4 üm gece sağa sola dönmekten benimde belimde agri oluyordu. Artik gobegimiz buyudugu icin sirta ve bele destek gerekiyor sanirim ben ekstra bel yastigi almadim normal yastikla destek sagliyorum cok iyi geliyor

Dualarım seninle dikkat ettiğin sürece bence problem olmaz bazen doktorlar ekstra önlem alman için sert konuşuyorlar. Başka birine gözükmekte de fayda var tabiiki ama evden çıkıp hastaneye gitmen de şuan için doğru olmayabilir. Yanına annen arkadaşın vs gelebiliyosa bugünlerde daha keyifli vakit geçirebilirsin aklında olsunn
Annem geldi sağolsun her şeyimle ilgileniyor yoksa çok daha zor olurdu benim için. Hastanede kalınca insan çok daha fazla strese giriyor sanki gerçekten ciddi bir sorun varmış gibi hissediyor buna da şükür en azından evimdeyim 🙏🏼
Süreciniz hakkında çok bilgim yok ama ben karakter gereği fazla evham yapan ve kötü olasılıkları düşünen biriyim 20.haftalara girdikten sonra rahatladım daha yeni zehirlendim vs ama kendime sürekli şunu söylüyorum anne karnı kapalı bir kutu içeride ne olduğunu tamamen bilemezler. Tabi sizin durumunuz çok başka karşılaştırmak ya da benzetmek dogru olmaz. Birde kendimi şu şekilde rahatlatıyorum bebeğim artık 500 gramı geçti doğsa bile yaşayabilir küvez hakkı var. tabi ki anne karnında durduğu her gün kıymetli ama doktorun dediklerini uygulayıp kendinizi strese sokmadan devam edin. Streste olumsuz etkileyebiliyor. Zaten riskli gebeliklerde 24 27 30 gibi haftaları hedef koyup onları tamamlıyorlar yani şu haftaya geldik sıra şu zamana kadar bebeği içerde tutmakta gibi. Her gün bebişinizle konuşup biraz daha durmasını az kaldığını söyleyin ve zaman sayın kendinize de hedef koyun şu kadar gün kaldı burayı tamamladım şimdiki hedef şu haftaya kadar bebeğimin anne karnında kalması vs diye motive edin 🌸 biraz karışık yazdım ama umarım sağlıkla kucağınıza alırsınız
27.haftayı bir görsem derin nefes alicam stresim azalacak. Stres gerçekten çok etkili ne zaman üzülsem aklıma kötü şeyler getirsem direk kasıklarıma ağrı giriyor ya da ben psikolojik öyle hissediyorum bilmiyorum. Daha bebeğime 1 tane eşya kıyafet vs alamadim korkularla yasamaktan. Bakıyorum odasını hazirlayan bile var. O günleri görmek nasip olur inşallah 🤲🏼
Cok geçmiş olsun. Benimde ivf gebelik ve arka arkaya cok kez kanamalar yasadim. Belli bi sure yattim. Cok haklisiniz zaman asla gecmiyor böyle durumlarda. Söyle bi ornek vereyim benimde miyomum olustu gebelikte. Plasentaya yapisik dediler. Buyurse bebege kan gitmesini engeller bebegin olmesine bile sebep olabilir dediler. Bir gun bi baktik 3 cm lik miyom olmus 7 cm. Her an bebegimi kaybetme korkusuyla haftalarim gecti. Bugun 25 haftalik ve her kontrole gittigimde miyomu göremiyoruz diyorlar. Ya bebek önüne gecti yada eridi yok oldu bilemiyorum. Demek istediğim şu ki evet bazen acimasizca korkutuyorlar ama bebegin güçlüyse ve dunyada yiyecek ekmegi varsa hic bisey onu yolundan edemez. Sirt agrilarin icin de arada eşine masaj yaptir iyi gelir ilerleyen zamanlarda zaten bebegin icin alisveris yaparsin online. Bide bakmissin dogum zamanin gelmis 🌸🫠
Benim plesentam rahim ağzını kapatmıyor sadece çok yakın diye sıkı yatak istirahati vermesi beni direk bunalıma soktu. Henüz bebeğime alışveriş yapamıyorum çünkü korkularımı atamıyorum Allah korusun bir şey olursa o eşyaları görmek vs çok ağır gelir. 27.haftadan sonra başlayacağım Allah izin verirse 🥺

Merhabalar 20+4 haftalık gebeyim . Son doktor kontrolümde sağ bobregımın 15 cm olması gerekirken 22 cm şiştiğini söyledi doktorum, ürolojıye yonlendırırdı takıbını yapalım diye. Gebelikte beklenen bir durum ama seninki fazla büyümüş dedi. Çok endişelendim 😔 böyle olup büyümesi duran var mı. Sadece sola yat bol su iç dedi .
Dikkat edelim böbrek çürümesine kaybına kadar giden vakalar var dedi . Korktuk çok
Benim olmuştu ilkinde. İdrar yolu enfeksiyonum sürekli tekrarlıyor diye olmuş. Bebek baskı yaptığı için de tetikliyormuş.Bir gece aniden sancıyla acile gittim ama doğum sancısı sandım öyle şiddetli ağrıyordu. Kan ve idrar da alındı ama öncesinde nst ye bağladılar. Sancı çıkmayınca bekledik sonucu. Yüksek oranda enfeksiyon çıkmıştı. Antibiyotik kullandım, öncesinde hep toz tek kullanımlık ilaç veriyordu dr. Antibiyotikle geçti tabii ertesi gün ultrasonla bakılmıştı ve büyüme oluşmuş. 29 haftalıkken olmuştu bu. Doğuma kadar da geçmişti. Şimdi yine olmasın diye bol su içiyorum.

Herkese merhaba 21+3 teyim. 18-19. haftalarda çok daha fazla bebek hareketi hissediyordum. Bebeğim daha kıpır kıpırdı. Zaman geçtikçe daha belirgin olmasını beklerken son zamanlarda günde bir iki hareket ancak hissediyorum. Böyle olması normal mi ? Bunu yaşayan var mı ?
Benim de oyle bazen cok hissedediliyo bazen az zaten su haftalarda cok da düzenli bi hareket beklememek lazim bebek hala küçük bazilari hissedilmiyo olabilir 🙂

Benim olmuştu ilkinde. İdrar yolu enfeksiyonum sürekli tekrarlıyor diye olmuş. Bebek baskı yaptığı için de tetikliyormuş.Bir gece aniden sancıyla acile gittim ama doğum sancısı sandım öyle şiddetli ağrıyordu. Kan ve idrar da alındı ama öncesinde nst ye bağladılar. Sancı çıkmayınca bekledik sonucu. Yüksek oranda enfeksiyon çıkmıştı. Antibiyotik kullandım, öncesinde hep toz tek kullanımlık ilaç veriyordu dr. Antibiyotikle geçti tabii ertesi gün ultrasonla bakılmıştı ve büyüme oluşmuş. 29 haftalıkken olmuştu bu. Doğuma kadar da geçmişti. Şimdi yine olmasın diye bol su içiyorum.
Cevap için çok teşekkür ederim . Çarşamba Perinatolojı randevum var, aynı zamanda ürolojıaye de gideceğim. Ever benmde geçen haftalarda enfeksiyonum vardı doktor tahlile gerek yok demişti fitil ve tek kullanımlık toz vermıstı. Şikayetim hapsirirken felan idrar kacırmaydı. Onları kullandım geçti.
Bide enfeksiyon kaynaklı bir kist gördü . Şimdi siz deyince bağladım benımde belki enfeksiyon kaynaklıdır bakalım

X