- 2 Mart 2015
- 1.049
- 612
- 37
Çok sağol canım ama sen de bi git doktora ast ve alt değerlerine bakılır ona göre ilaç veriyomuş tedavisi basit yani. Ama bu alt ve ast yüksekliğiyle birlikte idrarda protein varsa ve tansiyon yüksekse tehlikeli oluyormş. Bu haftalarda ihmal etmeyelm basit bi kan ve idrar testi sonuçta. Acildeki kadın doğum doktoru dedi ki zaten 34 hafta olmuş takipe bile çok gerek yok doktorun 36. Haftada alır dedi bebekleri. Tansiyon vs takipte ol önemli olan o dedi. Yani karaciğer enz yğlsekliği tek başına bi anlam ifade etmiyormuş. Bebek hareketleri de önmli dedi. Sen bugün de bi dinle bebekleri ufak da olsa günde 10 kez hareket etmeleri yeterli demişti doktorum. Evham yapmayalm bi gün duruyolar sanki sürekli uyuyolar gibi, ertesi gün hareketleniolar endişe etme ama imkanın varsa yakında gidebileceğin acil fln için rahatlar :)B Babygirl23 canım geçmiş olsun iyiki de gitmişsin bak aklında kalacağına için rahat eder.bende acayip tatlı tatlı kaşiniyorum ya acaba kullandığım haplar mi ediyo ki ben decavit,devit3 ve ferrum fort kullanıyorum ağır mi geliyo ki karaciğere bakalım cuma kontrolüm var o zaman sorarım artık.bi de ben bebişlerimin hareketlerini çok hissedemiyorum dünden beri anormal bişey yoktur demi?yanı çok az kipirdadiklarini hissediyorum öyle önceki gibi coşmalari yok
Günaydın kızlar..bu sabah tartıldım 80 kg çıktım yaaa moralim bozuldu tam 20 kilo almışım 60 la hamile kaldım boyumda 1.68 falan..doğuma kadar bi 5 kilo daha alırım heraldesizce çok mu? Bir de ben geceleri hiç rahat yatamiyorum hele ki sağından soluma dönemi yorum bacaklarım tutmuyo sanki üzerine basamiyorum çok acıyolar özellikle kasıklarimdaki kemikler hareket ettikçe aciyo sizinde öyle mi? Bu arada @kremalicorek allah gönlüne göre versin inş.hayırlı haberlerini alırız
Çok sağol canım ama sende bi git doktora ast ve alt değerlerine bakılır ona göre ilaç veriyomuş tedavisi basit yani. Ama bu alt ve ast yüksekliğiyle birlikte idrarda protein varsa ve tansiyon yüksekse tehlikeli oluyormş. Bu haftalarda ihmal etmeyelm basit bi kan ve idrar testi sonuçta. Acildeki kadın doğum doktoru dedi ki zaten 34 hafta olmuş takipe bile çok gerek yok doktorun 36. Haftada alır dedi bebekleri. Tansiyon vs takipte ol önemli olan o dedi. Yani karaciğer enz yğlsekliği tek başına bi anlam ifade etmiyormuş. Bebek hareketleri de önmli dedi. Sen bugün de bi dinle bebekleri ufak da olsa günde 10 kez hareket etmeleri yeterli demişti doktorum. Evham yapmayalm bi gün duruyolar sanki sürekli uyuyolar gibi, ertesi gün hareketleniolar endişe etme ama imkanın varsa yakında gidebileceğin acil fln için rahatlar :)
bende aynı şekildeyim 61 le hamile kaldım simdi 81 im boyum 1.60.. doktor kiloma normal dedi
arkadasımda artık bebişlerin bitanesi haftada 200 gr alır dedi yani haftada 400gr doğuma kadar .kiloyu dert etmiyorumda fazla kilodan heralde uzanırken nefes darlığı kalp çarpıntısı falan oluyor
bir de bişey sorcam size kızlar yürürken sol kasıgımda acaip agrı oluyor sol bacağımı basamıyorum kasığım agrıycak diye bol bol dinleniyorum ama kalkıp yürüyünce aynı agrı yerinde duruyor lavaboya gitmek bile sorun halıne geldi
sizinde yürürken kasıklarınızda ağrı oluyor mu
Her gittiğinde test yapılması çok iyiymiş canım maşallah.Ben her gittiğimde kan ve idrar testi yapılıyor zaten.alt ve ast ye baktim normaldi. Bakalım tekrar yaptirdigimda ne çıkacak.bebişlerin hareketlerini de bi takip edeyim.36.hafta erken değil mi eğer bi sorun yoksa tabi.inş.38 i bile görürüz.allahtan ümit kesilmez
Kizlar ben de cok aci cekiyirum. Onlarin disinda simdi bi de psikolojik olarak kotu hissediyorum kendimi hemen agliyorum kendimi mutsuz hissediyorum icimi sıkıntı basiyor bi kac gundur boyleyim korkudan mi acaba yoksa hormonlardan miAynen cnm nefes darlığı ve kalp çarpıntısı bende de oluyor.hatta kaburgalarim batiyo sırtım ağriyo.dediğin kasık ağrisindan bende şikayetçiyim.benimde sağ kasığım.otururken kalkamiyorum yürürken falan çok acıyo netten biraz araştırdım doğuma hazırlık için çatı kemiği ayrılıyomuş genişliyor yani. Bi de onca ağırlık hep o kısımda ve bacaklarda.normaldir heralde bence yinede doktora gittiğimizde sorariz
Her gittiğinde test yapılması çok iyiymiş canım maşallah.
Bilmem ki canım 36 erken mi ki 37 den üstünü demedi hiç belki 36 nın içinde alır belki 37 çocukların durumuna bağlı sanırım. Eğer gelişimleri durduysa kalmaları belkide risk oluşturabilir bilmiyorum ki hiç. Ama bi taraftan da doğal sürecine bırakmak mantıklı geliyor. 36 da solunum problemi olmuyormuş çok büyük ihtimalle o yüzden de 36 dan sonra almakta sakınca görmiyorlar sanırım. Bide akciğer iğnesi fln da olunca beklemeyi tercih etmiyolar mı pazartesi sorucam bakalım.
Pazartesi bir cogumuz gun alicaz heralde kizlar :) ben acayip heyecan yaptimHer gittiğinde test yapılması çok iyiymiş canım maşallah.
Bilmem ki canım 36 erken mi ki 37 den üstünü demedi hiç belki 36 nın içinde alır belki 37 çocukların durumuna bağlı sanırım. Eğer gelişimleri durduysa kalmaları belkide risk oluşturabilir bilmiyorum ki hiç. Ama bi taraftan da doğal sürecine bırakmak mantıklı geliyor. 36 da solunum problemi olmuyormuş çok büyük ihtimalle o yüzden de 36 dan sonra almakta sakınca görmiyorlar sanırım. Bide akciğer iğnesi fln da olunca beklemeyi tercih etmiyolar mı pazartesi sorucam bakalım.
birkadin .!.:Kizlar ben de cok aci cekiyirum. Onlarin disinda simdi bi de psikolojik olarak kotu hissediyorum kendimi hemen agliyorum kendimi mutsuz hissediyorum icimi sıkıntı basiyor bi kac gundur boyleyim korkudan mi acaba yoksa hormonlardan mi
Eveet ama ben yinede gün vereceğni düşünmüyorm haftaya gel der muhtemelen. Ama gün verirse süper olur tabi:) canım psikolojimz korkudan bozuluyo sanırım :)Pazartesi bir cogumuz gun alicaz heralde kizlar :) ben acayip heyecan yaptim
Canım dün gittiğim acildeki doktor da tüple ikiz sahibi olmuş 2 yaşındalarmış. Merak ettm sordum eşi de 36 haftada doğum yapmış, hem de normal ve de ciğer geliştrci iğne vurulmamış. Hersey doğal seyrinde olmuş anladığım kadarıyla. Yani 36 da çocuklar gelmek isterse sezeryan riske girebilir. O yüzden ya 36 gibi alır ya da sürekli sıkı takiple 37 leri de gördürebilir duruma göre. Dediğin gibi 1 gün bile önmli aslında. Sağlıklı olsunlar da başka bişey istememDediğin gibi belki de o haftada gelişimleri tamamlandığı için ve de yerleri iyice daraldığı için daha fazla beklemeye gerek görmemiştir doktor..sağlıklı olsunlar da 1 hafta önce ya da 1 hafta sonrası farketmez..ben çok sabırsızlanıyorum ya nasıl bişeyler acaba kime benziyorlar çok merak ediyorum:) ayrıca bana ciğer geliştirici iğne falan vermedi doktor yinede gelişmiştir inş.
Kizlar ben de cok aci cekiyirum. Onlarin disinda simdi bi de psikolojik olarak kotu hissediyorum kendimi hemen agliyorum kendimi mutsuz hissediyorum icimi sıkıntı basiyor bi kac gundur boyleyim korkudan mi acaba yoksa hormonlardan mi
Kızlarrr bugün besiklerimizi aldık:) Anne ve babacığımin hediyesi...Park yatak düşünüyordum ama mobilya beşik görünce yapıştım.1,5 hafta sonra getirecekler ama nevresim takimi vb. duruyor.Belki bir de şifonyer alırim.İnsanin ne varsa kendi anne babasından fayda var,eşimin ailesinden tık yok:)Kayinvalidecigim eşimi sıkıştırmış illaa battaniyeleri ben alacağım diye.. Onu da teyzem alacağı için gerek yok dedim.Kan yapan seyleri( et, ispanak, pekmez vs) ve kan ilaclarini sut urunleriyle degil de c vitamini iceren yiyeceklerle tuketmelisin. Yedikten sonra ustunden bir saat falan gecsin ki sut urunleri yiyebilesin. Yoksa demir emilimi cok az gerceklesiyor.C vitaminiyle tuketirsen de tam tersi cok daha hizli emiliyor. Mesela ben bir cesit kansizlik hastaligi tasicisiyim doktor demir hapini bile portakal suyuyla icmemi onerdi. Ama ne kadar faydasiz oldugunu bilsem de cocukluktan beri yogurdun uzerine pekmez yada recel dokerek yemeye bayilirim :) bu arada favorim bir iki haftadir geceleri kalkip pekmezli yogurt yemek :) ama su muhabbet de hep oluyor "pekmezli yogurt yedim" diyorum "aaa ama pekmezi yogurtla yersen bi ise yaramaz ki" . "Biliyorum ama sevdigim icin oyle yiyorum" diyorum. Karsi taraf basliyor anlatmaya soyle olurmus da boyle olurmus, ben tabi gicik oluyoruminsallah sana da ayni hissi yasatmamisimdir :))
Güle güle kullansınlar minnoşların canım, hayırlı olsun beşikleri :) taşınabilir mi beşikler?? Taşınamazsa eğer bir tane park yatağa ihtiyacınz olabilir. Çünkü yatakodasında senin yanında yatacaklar ilk zamanlar yan yana, hem biyere giderken de rahatlıkla götürülebilir. Tecrübeli anneler hep bunu söylüyor. Tutumluanne.com da 2. El tertemiz hersey var ve güvenilir de. Ben anakucaklarnı oradan alacağım kısmetse. Etrafımda alan çok kimse var bir bakın derimKızlarrr bugün besiklerimizi aldık:) Anne ve babacığımin hediyesi...Park yatak düşünüyordum ama mobilya beşik görünce yapıştım.1,5 hafta sonra getirecekler ama nevresim takimi vb. duruyor.Belki bir de şifonyer alırim.İnsanin ne varsa kendi anne babasından fayda var,eşimin ailesinden tık yok:)Kayinvalidecigim eşimi sıkıştırmış illaa battaniyeleri ben alacağım diye.. Onu da teyzem alacağı için gerek yok dedim.birkadin Ne demek canım , valla hatırlatman bildiklerini paylaşman inan bana daha faydalı oldu.Tekrar teşekkür ederim:)
Canimmmm çok teşekkür ederim:) Aslında haklisin park yatak odadan odaya,tatile vb. iyi oluyor.Eşimin kardeşinde varmış yedek olarak onu verecekler.2. El eşya bölümü hic dikkatiMi çekmemişti hemen yarin bakacağım bir neler var..Salıncakta kaldı gözümGüle güle kullansınlar minnoşların canım, hayırlı olsun beşikleri :) taşınabilir mi beşikler?? Taşınamazsa eğer bir tane park yatağa ihtiyacınz olabilir. Çünkü yatakodasında senin yanında yatacaklar ilk zamanlar yan yana, hem biyere giderken de rahatlıkla götürülebilir. Tecrübeli anneler hep bunu söylüyor. kadinlarkulubu.com da 2. El tertemiz hersey var ve güvenilir de. Ben anakucaklarnı oradan alacağım kısmetse. Etrafımda alan çok kimse var bir bakın derim
Canım geçmiş olsun az kalmis Allah dayanma gücü versin.Benim de arkama çok yaslanirsam bebekler zeytinyağı gibi üste toplanıyor,karnım çatlayacak dereceye geliyor.Seninkiler daha büyük olduğundan canını daha çok yakıyor diye tahmin ediyorum.Sabretcez,tekrardan geçmiş olsunAy çok sıkıldım ben ya... Mıdem yanıyor, sağ kaburgam acıyor çünkü ıkısının kafası da orada, uykusuzum... Yeteeer dıye avazım çıktığı kadar bağırmak istiyorum
Çok teşekkürler Zaman azaldıkça hıc gecmıyor...Canım geçmiş olsun az kalmis Allah dayanma gücü versin.Benim de arkama çok yaslanirsam bebekler zeytinyağı gibi üste toplanıyor,karnım çatlayacak dereceye geliyor.Seninkiler daha büyük olduğundan canını daha çok yakıyor diye tahmin ediyorum.Sabretcez,tekrardan geçmiş olsun
Allah kolaylık versin canım. Doktor ne zaman almayı planlıyor bebişleri,???Çok teşekkürler Zaman azaldıkça hıc gecmıyor...
Herşey yolunda olduğu surece almam sabredeceksın dedi... Kesın bırsey yok o yüzden. Oğlumu 35. Haftada dogurmustum ama bunlarda ses yok:)))Allah kolaylık versin canım. Doktor ne zaman almayı planlıyor bebişleri,???