• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

2016 Mayıs Anneleri

Bebeğinizin cinsiyeti ne olacak ?

• Ankete Katılan
    364
Arkadaşlar kan ilacını neden veriyosunuz. Ben hic kan aldirmadim da özellikle değerlerine baktırmak için mi aldırdınız yoksa bir problem yaşayıp doktorunuz çıkan sonuca göre mi kan ilacı kullanmanızı söyledi.
Canım sağlık ocakları 4. Aydan itibaren veriyor ama ben 6. Aya kadar bekledim vermedim. Sen doktoru ilr konuşmadın mı? Bebeklerin Demir depoları 6. Aya kadar onları idare edermiş sonrasında takviye etmen lazım

Kizlar bebekleriniz diş cikarirken agzi kokuyo mu hani kzim hasta galan degil ama agiz kokusu var iğrenç kokacak sekilde degilde nasil desem boyle hafif bir koku var
Yemek veya mama kalmıştır yemek yedirdikten sonra karbonatlı su ilr ağzının içini ne dişlerini temizle canım hem dişleri sararmaz hem ağZı kokmaz

Kiyameti kopariyo poncik bir kere ön dişlerini karbonatlı su ile silim dedim aman allahım ter kan döktüm resmen

Bu arada hakikatten pırasa makarna nasil yediriyosun benim kiz sadece corba iciyo kati yemekler yiyemiyo agzina sadece pirinc tanesi bile gelse bulanti yapmaya basliyo çorbayı bile catalla eziyorum

Altta 3 ustte iki diş var

dis demisken ust disler cok ayrik birlesek demislerdi ama bu birleşecek bi kesafa degil ya
Yemek veya mama kalmıştır yemek yedirdikten sonra karbonatlı su ilr ağzının içini ne dişlerini temizle canım hem dişleri sararmaz hem ağZı kokmaz

Kizlar om disler boyle mesafesi fazla degilmi teyzemin bir kizi da var 6 yasinda boyle ayrik :(

Eklentiler

• 20170412_222345.jpg
    20170412_222345.jpg
    103,2 KB · Görüntüleme: 69
Canım sağlık ocakları 4. Aydan itibaren veriyor ama ben 6. Aya kadar bekledim vermedim. Sen doktoru ilr konuşmadın mı? Bebeklerin Demir depoları 6. Aya kadar onları idare edermiş sonrasında takviye etmen lazım
Yaaa ne doktorum nede sağlık ocagindaki hemşire böyle bir uyarıda bulunmadi canım bana.Verileceginden haberim bile yoktu acikcasi. Yarın doktorunu arayıp sorayim.insallah geç kalmamışımdır. Hangi ilacı kullanıyorsunuz kullan derse alırım hemen.

Yaaa ne doktorum nede sağlık ocagindaki hemşire böyle bir uyarıda bulunmadi canım bana.Verileceginden haberim bile yoktu acikcasi. Yarın doktorunu arayıp sorayim.insallah geç kalmamışımdır. Hangi ilacı kullanıyorsunuz kullan derse alırım hemen.
Canım sağlık ocağı ücretsiz veriyor ama içinde paraben var diye ben asla içirmedim. Ferro sanol veriyordum aç karnına çünkü midelerini bulandırıyor kusmamaları için aç karnına veriyorsun.
Telaş yapma hiç bir yaşında kan değerlerine bakılacak zaten Demir'i düşük çıkarsa o zaman takviye edersin bu arada et veya et suyu ile hazırladığın yemekleri yedir Demir ihtiyacını karşılar

Kiyameti kopariyo poncik bir kere ön dişlerini karbonatlı su ile silim dedim aman allahım ter kan döktüm resmen

Bu arada hakikatten pırasa makarna nasil yediriyosun benim kiz sadece corba iciyo kati yemekler yiyemiyo agzina sadece pirinc tanesi bile gelse bulanti yapmaya basliyo çorbayı bile catalla eziyorum

dis demisken ust disler cok ayrik birlesek demislerdi ama bu birleşecek bi kesafa degil ya

Ustte 4 canim altta da 3. Cikti 4. Yolda su an toplam 7
Canım benimki de tepkili idi ben bebek diş fırçası aldım karbonatlı suya batırıp öyle temizliyorum çok hoşuna gidiyor kaşınıyor ya dişleri dişlerini kaşıyayım diye kendi ağzını açıyor
Canım benimkinin 9 dişi var o yüzden ben çorbanın yanında katı şeylerde veriyorum çiğnemeyi biliyor öğrettim. Hemen ağzına alıp mideye atmıyor.
Çatal ile ezip yoğurt ile veriyorum. Bir de sadece tek tip çorba verince ona alışıyorlar mesela balık çorbası yapın şehriyeli ve sebzeli şapur şupur yedi benimki.
Babymix yoğurdu sevdiği için onunla beraber veriyorum reddetmiyor sevdiği ne yiyecek varsa deneme aşamasında beraber verebilirseniz
Bir de çiğneme alışkanlığı olması lazım kızlar gösteren nasıl çiğneyeceğini siz de şapur şupur falan yapın çenenizi oynatın
Bir de bir 8 dişe tamamlansınlar benimki çok erken çıkardı 7 aylıkken 8 diş vardı dişleri kaşınıyordu kendi istedi yani katı yemeyi biraz da

Aynen katiliyorum canim benim kizim nefes alisimla uyaniyo daha iki gunlukken yanina yaklasip nefes aliyomu die kontrol ettigimde benim nefes alisimdan uyanirdi hala devam yani :)
:D ben nefes almıyorum zaten de anneannesi esniyor filan yanında her seferinde uyandırıyor bir de fısıldıyor sözde kızım uyuyor diye kızım da gözlerini koca koca açıp bakıyor kim o konuşan diye :/

benim oğlan bozdu sizin tezi. çıt sesine uyanıyor
Zor bir bebek mi uyku konusunda yavrunuz da?

Yok canım benim oglanda sese hemen uyanır, kv min odası sakın oluyor uyuyunca besikle oraya götürüyorum kapıyı kapatıyorum ses duymuyor uyuyor, yoksa bizimki yarım saat uyumaz
Bizimki ses olunca anında uyanıyor da ses olmayınca da en fazla 1 saat uyuyor canm sen sürekli sallıyor musun nasıl uyuyor o kadar? Bir de oğlun maşallah kilosu iyi ya sana sorayım özellikle ben işe giderken süt sağıyorum evdeysen de gece gündüz emziriyorum.ama kızım biraz fazla ek gıda alsa emmiyor emmeyince sütüm hemen azalıyor ve sabahları sağamıyorum. O yüzden sabah biraz peynir öğlen 1 yemek kaşığı yoğurt öğleden sonra da 1 yumurta ya da haşlama tavuk yediriyorum ki emsin. Bu defa kilosu az kalıyor şuna 9 kilo mesela. Sen nasıl yapıyorsun oğlun yemek yediği halde emiyor mu yine?

Arkadaşlar kan ilacını neden veriyosunuz. Ben hic kan aldirmadim da özellikle değerlerine baktırmak için mi aldırdınız yoksa bir problem yaşayıp doktorunuz çıkan sonuca göre mi kan ilacı kullanmanızı söyledi.

9. ayda standart kan değerlerine bakılıyor diye telefon açtı aile hekimi bana. İsterseniz burda damardan alabiliriz veya siz özelde parmaktan alıp yaptırın bize sonucu söyleyin dediler. Ben de parmaktan yaptırdım bir de kan alınmışken kan gurubuna baktırdım. İyi oldu toplamda 15 TL tuttu, çocuğa eziyet ettiğimize değmez. Kanı birazcık eksikmiş onu öğrenmiş olduk, o nedenle de kan ilacına devam ediyoruz. Kan değeri fazla çıkan da olabiliyormuş, o durumda kan ilacını kesmek gerekiyor hemen..

ya evet bizimkinin de üst dişler çok ayrık ayrık. Sonradan birleşir deniyor ama benim de üst dişler ayrıktı, bana çekti heralde dişleri diye düşünüyordum, herkesin ayrık mı? sonra düzelir mi ki gerçekten? diş problemi zor oluyor, diş teli falan.. Hayrlısı olsun artık napalım. Başka derdi olmasın çocuklarımızın..

Canım dişler çıkmaya başladıkça birbirini ittirecek düzelmezse de ayrık dişliler şanslı olur derler benim eşimin dişleri de ayrık ve hep 4 ayak üstüne düşer şanslı kedi:halay:

:KK70::KK70:ay süpermiş bu yaa, zengin olursun lafını duydum da şanslı olma olayı iyiymiş :KK48: benim de üst dişler ayrıktı çok da şanslıyımdır, bununla alakalı olduğunu düşünmemiştim hiç :KK45: teşekkür ederim ya, sabah sabah iyi moral oldu bana :halay:

benim üst dişlerim orta okula kadar ya da liseye kadar ayrıktı yanlış hatırlamıyorsam sonra çıkan dişler arkadan ittirdikçe birleştiler şuan 32 dişim var tam tur inci gibi dişlerim oldu :D bu da hepimize umut olsun :p kızımın da ayrık çıkıyor bu arada yeni yeni çıkıyor zaten ve çok şeker bence :))

:KK70: ben nefes almıyorum zaten de anneannesi esniyor filan yanında her seferinde uyandırıyor bir de fısıldıyor sözde kızım uyuyor diye kızım da gözlerini koca koca açıp bakıyor kim o konuşan diye :/

Zor bir bebek mi uyku konusunda yavrunuz da?

Bizimki ses olunca anında uyanıyor da ses olmayınca da en fazla 1 saat uyuyor canm sen sürekli sallıyor musun nasıl uyuyor o kadar? Bir de oğlun maşallah kilosu iyi ya sana sorayım özellikle ben işe giderken süt sağıyorum evdeysen de gece gündüz emziriyorum.ama kızım biraz fazla ek gıda alsa emmiyor emmeyince sütüm hemen azalıyor ve sabahları sağamıyorum. O yüzden sabah biraz peynir öğlen 1 yemek kaşığı yoğurt öğleden sonra da 1 yumurta ya da haşlama tavuk yediriyorum ki emsin. Bu defa kilosu az kalıyor şuna 9 kilo mesela. Sen nasıl yapıyorsun oğlun yemek yediği halde emiyor mu yine?
çok zor malesef. 2. Ye zaten niyetim yoktu. Tek bıraktı kendini kuzu .

çok zor malesef. 2. Ye zaten niyetim yoktu. Tek bıraktı kendini kuzu .
belki birkaç yıl sonra olur cesaretiniz bu işler kısmet :) ben kızımın tüm uykusuz bırakmalarına filan razıyım da ben bakacak kişi konusunda cesaret edemediğim için erteliyorum kredimiz var bitince ücretsiz izne ayrılabilirim onun için öteliyorum 2.yi bakalım :)

belki birkaç yıl sonra olur cesaretiniz bu işler kısmet :) ben kızımın tüm uykusuz bırakmalarına filan razıyım da ben bakacak kişi konusunda cesaret edemediğim için erteliyorum kredimiz var bitince ücretsiz izne ayrılabilirim onun için öteliyorum 2.yi bakalım :)
uykucu anne babanın uykusuz oğlu. kime çekti araştırılıyor :bicak:

bakıcı ayrı dert zaten. aklima geldikce icim kotu oluyor. Kafamdan kaynar sular dökülüyor gibi.

Back