• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

2016 Mayıs Anneleri

Bebeğinizin cinsiyeti ne olacak ?

• Ankete Katılan
    364
Kızlar bişi sorcam Dr 1 yaşına kadar aylık muayene edildiğini söyledi. Gittiğimizde boyuna baş çevresine kilosuna bakıyor, vücuduna bakıyo dinliyor falan. Bunun dışında kan değerlerine kalbe vs vs rutin bakılcağı bir Zaman var mı? Heralde 9. Ayda kan değerlerine bakıcak bunun dışında bişi yapılacak mı

Geçmiş olsun canım Ya. Ben de çok korkuyorum yatak tan duserse die. Bi de bizimki baya yüksek . Ya çok kıpır kıpır lar . napcaz bilmiom ;) düdüklü tencere fisler iyi hoş da çok pahalı .emsAn . Ya da karaca alıcam. galiba .3o0 é yakın fiyatlari ama ikili tencere hiç degilse
Yaa sorma.verom.bizim.yatakta yüksek.
Çocuk patt diye düştü.
Babasi koştu cigligi duyunca icerden.
Ben şok durumda.
Cok.dikkat etmek lazim,
Düdüklü işini simdilik askiya aldim canım
Sen al dene, bana.düşüncelerini söyle bakalim.
2.tencere yerine 1 büyük dusunuyorum
Malum buyuk kucukluk.yapar ama.kucuk büyüklük yapmıyor..
Canım çok önceden buzluktan çıkmış sütü içmiyordu ama geçen hafta akşamları biraz biraz içirebildim. İnşallah ben yokken içer. Çok emek veriyorum biriktirmek için.
Insallah icer canım, ben.bir.daha.denemedim hala.buzluk dolu.
calisacaksin senin icin daha önemli
Bende yaptigim.mamalara karistiririm diyordum ama hala çıkartıp kullanmadim.

Kızlar bir şey soracağım. Kızım doğduğundan beri park yatakta uyuyor. 4. Ayından beri ben yatağın başına koyuyorum uykusunda ilerliyor ve yatağının sonuna geliyor. Daha fazla ilerleyemediğinden orada sıkışıp kalmış gibi uyuyor. Ben normal diye düşünüp hiç oralı olmadım ama artık çok kafama takılıyor. Takip ettim gözü kapalı ilerliyor. Üzerinden de battaniye kaymış oluyor kuzum üşümüş oluyor çok üzülüyorum. Böyle bir durum tecrübe etmiş olanınız var mı?
Benim kizim olduğu yerde kaliyor sadece saga.sola donmus oluyor,
Bence.karakteristik bisidir
Bazi insan.daginik yatar ya ..
Ben uyku tulumu giydiriyorum canim. Yorgani acti.derdine paydos,
Tavsiye ederim.

Kızlar bişi sorcam Dr 1 yaşına kadar aylık muayene edildiğini söyledi. Gittiğimizde boyuna baş çevresine kilosuna bakıyor, vücuduna bakıyo dinliyor falan. Bunun dışında kan değerlerine kalbe vs vs rutin bakılcağı bir Zaman var mı? Heralde 9. Ayda kan değerlerine bakıcak bunun dışında bişi yapılacak mı
Bana da saglik ocagi 9. Ayda gelin dedi.
7. Ay icin.götürmedim kontrole.
Esimde.gerek gormedi

Biizm dr 6 ayda gittigimizdw 7de gelmeyin 8 de goruselim dedi. 7.ayda beslenmeye ekleyecekleeimi de söyledi. Kan degerlerine de 6 ayda bakildi. Kalbi de dinliyor her seferde. Ben kardiyoloji gerekli mi dedidigimde bisey duysam gönderirim zaten dedi. Bize yeni dogdugunda bi cocuk kardiyolojisi gorsun demişlerdi de demekki her bebekte olurmuş

Yaa sorma.verom.bizim.yatakta yüksek.
Çocuk patt diye düştü.
Babasi koştu cigligi duyunca icerden.
Ben şok durumda.
Cok.dikkat etmek lazim,
Düdüklü işini simdilik askiya aldim canım
Sen al dene, bana.düşüncelerini söyle bakalim.
2.tencere yerine 1 büyük dusunuyorum
Malum buyuk kucukluk.yapar ama.kucuk büyüklük yapmıyor..

Insallah icer canım, ben.bir.daha.denemedim hala.buzluk dolu.
calisacaksin senin icin daha önemli
Bende yaptigim.mamalara karistiririm diyordum ama hala çıkartıp kullanmadim.

Benim kizim olduğu yerde kaliyor sadece saga.sola donmus oluyor,
Bence.karakteristik bisidir
Bazi insan.daginik yatar ya ..
Ben uyku tulumu giydiriyorum canim. Yorgani acti.derdine paydos,
Tavsiye ederim.
Kolları serbest (askılı) uyku tulumu ile ikiz kez yatırdım ikisinde de inanılmaz terlemişti. Kızım yüz üstü yatıyor ve sürekli ileriye doğru hareket halinde olduğundan uyku tulumu içinde çok terliyor. Çok isterdim öyle uyumasını, çok kullanışlı bence de.

Bizimki sürüklenmeye başladığından bu yana öyle. Hatta başlarda gidemediğinden uyanıyordu. Kafasını köşeye ittiriyordu adeta. Dr a söyledim ama önemsemedi bile. Ben kafasına baskı olur mu diye sormuştum bişi olmaz demişti
Aynen kızım da kafasını ezecek sanıyordum. Tek değilmişim demek ki. Peki neden böyle acaba, nette araştırdım ama bulamadım bir şey.

Aynen kızım da kafasını ezecek sanıyordum. Tek değilmişim demek ki. Peki neden böyle acaba, nette araştırdım ama bulamadım bir şey.
Çoğu Bebek'te olur diye düşünüyorum. Heralde bana çekmiş kızım. Uyandığımda kendimi yerde bulduğum günleri veya bir bacağımın duvarda olduğu zamanları hatırlıyorum..

Kolları serbest (askılı) uyku tulumu ile ikiz kez yatırdım ikisinde de inanılmaz terlemişti. Kızım yüz üstü yatıyor ve sürekli ileriye doğru hareket halinde olduğundan uyku tulumu içinde çok terliyor. Çok isterdim öyle uyumasını, çok kullanışlı bence de.
Rulemcim.oda sicakligi maximum 21.derece olacak
Ona.da.bi bak istersen.
Ikeadan aldigimda icinden.kullanma.talimati cikti.
Sıcaklık 16~20 derece arasında olmali
Ve asla.yorgan ortmeyin diyor. Ben kollarina.battaniye ortuyorum kimi zaman..
Biz cok asiri acmiyoruz kombiyi. Zaten y.odasini.esimle.de.cok.sicak.sevmeyiz.

Ne.kadar hareket etsede.terlememesi lazim.
Ben.icini.ince.giydiriyorum ecenin, özellikle altina ince pijama giydiriyorum,.corap.filan yok.
Üstündeki uzun kollu kadife oluyor kollar usumesin.diye,..

İyi geceler kizlar

bende uyku tulumu aldimda kullanmadin henuz benimki askili olandan bizim pek ihtiyaciniz olmuyir vallahi uykusu cok agir aksam nasil koyuyorum sabahta oyle uyaniyor arada bi saga sola donuyor cok nadir savaha kadar giki cikmiyor cok sukur disimiz cikmadi ama yakin galiba beyazkamis terleri bide agiz cevresinde ve yanaklarinda dokuntu basladi
yogurda bayiliyor kuzum yemek yerken kasik gemeden agzini acip bekliyor tosunum

Ayy bugün yorgunluktan öldüm resmen, sabah 4 te yola çıktık samsuna gitmek üzere, 7 gibi vardık muayenemiz yapıldı EKG çekildi, röntgen çekildi, kan tahlili yapıldı, boy kilo ölçüldü ordan oraya bende çocuğum da yorulduk zavallı kucağımda uyuyakaldı. herneyse sonuç hafif derecede ufurum var fakat şu an sorun teşkil etmiyor 10.ayda tekrar gidip eko yapılacakmış, cok rahatladik valla.
Bu arada boyumuzu sağlık ocagi geçen ay 73 cm ölcmüştü 71 cm çıktı bugün, kilomuz 900 gr alarak 10 kg 900 gr olmuş kollarimi kopardı bugün

Yogurttan bahsedilmis.bende yoğurdu kendim.yapiyorum.
Mayayi annemin.koyden.yolladığı yogurttan.yaptim
1.hafta duruyor.buzdolabında eksimez.bile, zaten.7. Gune.anca.kalir.cok.yogurt.tüketimim.var. sut.icemedigim.icin,
Bu.ara.ece icin.peynir yapmayı dusunuyorum,.denemeyi.daha.doğrusu. Bir.de.nette.ev yapimi bebe biskuvisi.var oda ilgimi.cekti.
Kahvalti.için guz el olur.
Gerci bizim tadina.baktigimizi.gormedigi.hiç bir.seyi.yemiyor kizim: )
Yedirmek.istedigim.seyi.önce ben.yiyorum sonra o.yer.
Resmen.kizimin.cesnicibasiyim :)))
Yemesini istemedigim şeyleri~.hazir gıdalar cikolata gibi~ gizli.yiyoruz :)))

İyi geceler kizlar

bende uyku tulumu aldimda kullanmadin henuz benimki askili olandan bizim pek ihtiyaciniz olmuyir vallahi uykusu cok agir aksam nasil koyuyorum sabahta oyle uyaniyor arada bi saga sola donuyor cok nadir savaha kadar giki cikmiyor cok sukur disimiz cikmadi ama yakin galiba beyazkamis terleri bide agiz cevresinde ve yanaklarinda dokuntu basladi
yogurda bayiliyor kuzum yemek yerken kasik gemeden agzini acip bekliyor tosunum
Ne sanslisin.
Bizim uyku duzeni alt ust oldu. Senin kizuya maşallah.
2 gundur kizimin agiz cevresi de kipkirmizi. Nemlendirici sürüyorum ayni.
İnşallah dedigin.gibidir de şu dis.cikar
Her.sabah umutla bakiyorum.yok :(

Ayy bugün yorgunluktan öldüm resmen, sabah 4 te yola çıktık samsuna gitmek üzere, 7 gibi vardık muayenemiz yapıldı EKG çekildi, röntgen çekildi, kan tahlili yapıldı, boy kilo ölçüldü ordan oraya bende çocuğum da yorulduk zavallı kucağımda uyuyakaldı. herneyse sonuç hafif derecede ufurum var fakat şu an sorun teşkil etmiyor 10.ayda tekrar gidip eko yapılacakmış, cok rahatladik valla.
Bu arada boyumuzu sağlık ocagi geçen ay 73 cm ölcmüştü 71 cm çıktı bugün, kilomuz 900 gr alarak 10 kg 900 gr olmuş kollarimi kopardı bugün
Maşallah tosuna bak :))
Bisiicii yok iste annesi yine de geçmiş oslun..

Kedibochi Kedibochi tsk ederiz teyzesi cok sukur kirkindan beri oyle fakat bu ara disleri fena kasiniyor bu nedir yahu ciksada kurtulsakar tabi bizlerde

yogurdun mayasi benimkide koy yogurdu kv gelicek getirir yine bizde suzme yogurt yapilir ben gecen 1 litre sut alip peynir yaptim birer yemek kasigi posetleyip buzluga koydum aksandan yatmafan cikartip sabah yediriyorum iyide oldu
yesilcan86 yesilcan86 cok gecmis olsun rahatlamissiniz cok sukur ayrica masallah tosuncuga disleride dizdi simdiden agzina

Uyuma durumunu sormus birisi alinti yapamadım
Kizimda yatakta dönüp duruyor yorganın altinda yastiga ters yada kafasu yukarda bacaklari asagida bazende yüzü koyun düştüğünü görüyorum cok korkuyorum uyku sırasında yüzü koyun ya da yorgan altinda bogulursa die rabbim sen koru inşallah

Kizim iki elini birleştirerek uyuyo varmi böyle yapan cok tatli ya :-)

Birde kizlar dün doktor bebegin kilosu nu sordu 8 kilo civarı dedim bu aya gore cok iyi hatta kilolu denir dedi bende herkes cok zayif dio ki etraftaki bebekler baya toplular bi biz zatif kaldik die soyledim.
Doktor da 1 yasina geldiğinde en az 9 kilo olursa biz normal kabul ediyoruz dedi l.

Cok sasirdim doktorun dedigine sizede normal geldi mi doktorun dedikleri

IMG_4632.JPG

Back