• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

2016 Mayıs Anneleri

Bebeğinizin cinsiyeti ne olacak ?

• Ankete Katılan
    364
Canim önce hasliyorum sonra tereyağı ve tarhanayi ilave ediyorum mesela yoğurtla çok güzel yiyor. Ne yaparsan yap haşlanmış kıyma koy içine bence. Bir de kıyma koymayacaksam daha önceden kuzu incikden cikardigim et suyunu buz kapılarına doldurmustum bir kup alıp sebze corbasinin suyuna ilave ediyorum
Canım ben bugün kereviz aldım tavsiyenle. onu nasıl yapıyorsun? bir de ıspanak aldım. çorba olarak mı veriyorsun? çorbasını nasıl yapıyorsun? :KK36:

Canim ben sabah kahvaltısında tatli lor peyniri bir yumurtanın sarısı organik bebek bisküvi ve rendeledigim cevizi veriyorum istersen pekmez katabilirsin. Yumurta vermeye başla bence doktor biz hicbirsey yemeğe de peynir ve yumurtasını yesin yeter demişti
hepsini karıştırıp mı veriyorsun. bende başladım yumurta sarısına ama hepsini ayrı ayrı veriyorum. doktor bana da ceviz başla dedi yumurtanın alerjisini takip ediyorum şimdi. sonra cevize başlayacağım.

hepsini karıştırıp mı veriyorsun. bende başladım yumurta sarısına ama hepsini ayrı ayrı veriyorum. doktor bana da ceviz başla dedi yumurtanın alerjisini takip ediyorum şimdi. sonra cevize başlayacağım.
Canim tırnak büyüklüğünde yumurta sarısı ole başlayıp azar azar arttirarak 1 yumurta sarisina kadar çıkardım. Şimdi 1 yumurta sarısı azıcık yoğurt veya anne sütü tatlı lor üzerine de ezilmiş ceviz koyuyorum gayet rahat yiyor hepsini karıştırıp veriyorum. Tatlandırmak istersen organik pekmez kullanabilirsin ama ben dişlerini boyamasin ve curutmesin diye şekere mesafeliyim şimdilik.
Kerevizi ilk defa vereceksen önce tek başına haşlayıp vermeni tavsiye ederim ertesi gün havucla haşlayıp zeytin yağı ilave edebilirsin üçüncü gün haşlanmış patates kereviz ve havuç üçlüsü yapabilirsin.
Ama ben mutlaka yoğurt veriyorum ve şimdi bir porsiyonu çok rahat bitiriyor ve 6. Dişi cikartiyoruz biz o yüzden bol kalsiyum desteği veriyorum.
Ben havuç kereviz brokoli ve ispanagi pirinç kırmızı mercimek bir arpa soğan ile hasliyorum en son zyagi ekliyorum ve Çatalca eziyorum. Lapa şeklinde oluyor bol yoğurtla yediriyorum. Ama soğanı bütün koyacaksin haşlama işi bittiğinde çıkaracaksin o ezilmeyecek.
Bir de avacadoyu tavsiye ederim çok seviyorlar. Sabah kahvaltisinda tatlı lor avokado ve zyagi karıştır ben yumurta ile denemedim damak tadı nasıl olur bilemiyorum ama yarın deneyeceğim.
Bu arada tüm yemekler sadece o gün için yapıyorum ertesi güne yenisini hazırlıyorum canım ıspanak gibi sebzeler durdukca toksin üretiyor çünkü.

Kızlar bana bebeklerinizin sevdiği bal kabağı tariflerinizi yazarmisiniz, utanarak söylüyorum ama ben ilk defa oğluma balkabağı pisirecem, tabi utandigim kısım ilk defa pisirecek olmam değil de balkabagimizi kendi bahcemizde yetistirdik ve ticari amaç olmadığı yani kendimiz icin bahçe ektigimizden hiç ilaç hormon yok sadece doğal gübre ile besleniyor sebze meyveler. siz paranizla alıp emek sarfedip pisiriyosunuz ben evindeki dogalligindan emin olduğum balkabagini pisirmiyorum utanç verici bi durum
Can'ım ben biraz baklavacı bıraz patates öncede pişirip erdiğim kuzu eti ve maydonoz bunlarla yapıyorum ıcıne pirinç yakısıyor

Gece boyunca ışık açık kalıyor mu dr ışıkta uyumasın loş ışık bile olmayacak dedi
Eskiden tam karanlikta uyuyodu fakat biraz daha buyuyunce korkmaya basladi canim o yuzden mecburen hafif los bi ortam sagliyorum. Genellikle gece lambasini hole takiyorum. Kizimin o aksam ki durumuna gorw

Günaydın kızlar.
Ek gıda verirken meyve hiç vermeyeceğim demiştim ama biz kahvaltı yaparken dayanamayıp meyve verdim. Güzel güzel de yedi kızım. Artık sabahları biz kahvaltıdayken (emzirme sonrası) kızıma da çeyrek elma, armut veya trabzon hurması veriyorum. Sırayla her gün birini veriyorum.
Öğleden sonra (emzirme sonrası) blw ile sebze veriyorum. Kerevizde bugün 3. Günümüz olacak. Dün hem güzel güzel mıncıkladı hem de yedi :) sonrasında kereviz ve havucu ezip zeytin yağ ve sütümü ekleyip iki tatlı kaşığı yedirdim.
Akşam biz yemekteyken (yine emzirme sonrası) yoğurt veriyorum. Yüzünü ekşite ekşite birkaç tatlı kaşığı yiyor.
Bizim rutinimiz de böyle.
Dün akşam doymadı mı acaba diye düşünüp 60ml de devam sütü verdim.

Kızlar Tracy Hogg un bebek bakım sorunlarına mucize çözümler diye nette bir kitap buldum uyku sorunlarına da çözümler varmış alacağım kitabı okuyan var mı

Günaydın kızlar.
Ek gıda verirken meyve hiç vermeyeceğim demiştim ama biz kahvaltı yaparken dayanamayıp meyve verdim. Güzel güzel de yedi kızım. Artık sabahları biz kahvaltıdayken (emzirme sonrası) kızıma da çeyrek elma, armut veya trabzon hurması veriyorum. Sırayla her gün birini veriyorum.
Öğleden sonra (emzirme sonrası) blw ile sebze veriyorum. Kerevizde bugün 3. Günümüz olacak. Dün hem güzel güzel mıncıkladı hem de yedi :) sonrasında kereviz ve havucu ezip zeytin yağ ve sütümü ekleyip iki tatlı kaşığı yedirdim.
Akşam biz yemekteyken (yine emzirme sonrası) yoğurt veriyorum. Yüzünü ekşite ekşite birkaç tatlı kaşığı yiyor.
Bizim rutinimiz de böyle.
Dün akşam doymadı mı acaba diye düşünüp 60ml de devam sütü verdim.
kızın kaç aylıktı canım

Mrb kizlar ankara da detayli usg.icin.onerebilceginiz.bir yer var.mi.biraz da uygun fiyatlı olan
Ali İpek e yaptırabilirsin canım. Ben ona yaptırdım. Eyüp ekiciye yaptıracaktım ama müsait olmadığı için yaptıramamıştım. Ali İpek de gerekli her şeye bakıyor ve söylüyor. Sadece yüzü hiç gülmüyor :) sonrasında cd de verdi.

Back